dundela 22.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Acha, mam jeszcze prośbę , Magda - wklej rzut swojego parteru. Widzę,że też nie masz garażu i jestem ciekawa jak wszystko rozplanowałaś. A gdzie będzie garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.04.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Magi- odnośnie jeszcze kleszczy to znalazłam rewelacyjną rzecz! Może znasz? Zobacz koniecznie!http://www.sklep.portouvert.pl/index.phpi tam w zakładce "zdrowie" jest coś takiego , co się nazywa " Tick twister". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jaszczurka - Neptun Cię porwał ??ale ten wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 22.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Kazia kolor elewacji miał byc kremowy stąd kremowe rolety.Jaszczurka rolety rzeczywiscie mam takie same,powiedz mi czy bardzo sie brudza takie jasne ,bo kremowe sa jeszcze jasniejsze ,wiec chyba zostaną beżowe.Dundela zdjecie parteru wkleje wieczorem.Garazu nie bedzie ,bedzie wiata ,jak to Jaszczurka mówi "auto nie z cukru nie rozpusci sie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 22.04.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No i tynkarze już walnęli pierwszą gafę Mąż jeszcze dziś dzwonił przypomnieć im gdzie mają być tynki cementowe, a tu co? W łazience na dole zrobili juz gipsowe No nic, będą to ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 22.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Magda, ja bym zostawiła te rolety-są bardzo ładne. Podpisuję się pod Jaszczurką i Dundelką.Robak, brama extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 22.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 no i kibelek (jednak nie łazienka) będzie "łaciata" ze ścian ściągneli tynki gipsowe, ale z sufitu nie. Także kibelek będzie gipsowo - cementowo - wapienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 22.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 kazia25 cena za tynki 30 zł taka chyba normalna, oczywiście jeśli wliczony jest już wszelaki materiał, w tym listwy narożne i ich montaż a teraz to ciekaw jestem jak majstry, pewnie nerwowe co? a policzą za robotę, czy sami przyznali że ich błąd? a zgadnijcie ile czasu można walczyć z 2 m kwadratowymi starego stwardniałego betonu?? - wysokośc nawet do 40 cm jak zalewali nam strop, to grucha to co zostało wylała na działkę sąsiada - wyszło tego trochę 2 osoby, wielki młot, 2 butle wody, grabie, kilof, łopaty i dwie osoby pracujące i 5 godzin WALKI no ale już jest, i nawet przy pomocy sąsiada znalazłem słupek graniczny, teraz wiem gdzie dokładnie kończy się nasza działka, bo na naszej ulicy to my jako jedni z ostatnich się budujemy i przez ostatnie 2 lata pełno ciężarówek śmigało i jakoś tak zadeptaki biedaka dziś byłem równiez w jednej z firm od kafli, dostali projekt i na piatek przygotują w komputerze trójwymiarowy rzut pomieszczeń i ilościowe zestawienie materiałów , no i nawet trochę wiemy jakie kafle chcemy - do łazienki na górę TROJA beżowy a nasz salon wyszedł: 5,15 * 8,70, jakoś dużo, ale z tego powodu to akurat się cieszę Aleksandra W nam tez brama bardzo się podoba, teraz jeszcze odpowiednie drzwi wejściowe, chcemy takie z dostawką - w sumie szerokość 130 cm Magda WOJTEK - mi tam wasze rolety podobają się, ale ostateczna decyzja należy do was zawsze możecie zdecydować, że je zostawiacie, ale tym majjstrom powiedzieć, że są bardzo nieładne, no i może większy rabacik dostaniecie? bo przeciez co taki producent z nimi zrobi? pewnie też na konkretny wymiar były robione; a dziś negocjować to się po prostu wypada pozdrowienia dla wszystkoch neptunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 22.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Nie porwał mnie , jestem jestem Ja ze swoich rolet jestem zadowolona, czy brudza sie? hmmm chyba nie, to pewnie zalezy od miejsca w ktorym mieszkasz, u mnie ruch malutki droga betonowa, wiec nie kurzy się, a poza tym jak pada deszcz mozna roletki opuscic i sie umyja A ten bezowy jest naprawde jasny, zostaw go bedziesz zadowolona. My niebawem ,moze w piatek rozejrzymy sie za kaflami na taras juz czas najwyzszy, a za ok 2tyg ruszamy dalej z elewacją, moze uda sie zrobic juz do konca tj.tynk i cegielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 23.04.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Byłam wczoraj na budowie i co? Samemu trzeba zobaczyć gdzie co i jak bo jednak to nasza małżeńska łazienka była zrobiona gipsowa, nie kibelek. Robak - ich wina. Niech sie cieszą, że nie muszą skuwać sufitu. Bo to tak jest, jak się rozmawia się z szefem, który nie przekazuje dokładnie informacji pracownikom Listwy, montaż i cały materiał jest wliczony . Coś wiem o skuwaniu i wynoszeniu gruzu. Nasi fachowcy wyrzucali wszystko na granicę z sąsiadem. A że był spadek to wszystko do sąsiada spadało. Musieliśmy później wszystko rozkuwać i zbierać.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.04.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Magda Wojtek, fajnie, ze macie pokoj w miejscu garazu. My od jakiegos czasu myslimy, zeby wywalic brame garazowa i zrobic tam pokoik. Z garazu i tak nie bedziemy raczej koszystac. Sluzy on nam jako graciarnia. Co prawda graty tez trzeba gdzies trzymac ale moze zbudujemy sobie drewniany domek na graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 24.04.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Bshena nie polecam naszych tynkarzy ! Kilka zdjęć dlaczego: Tutaj widać kable http://img187.imageshack.us/img187/1074/dscf6692smalljo6.jpg http://img149.imageshack.us/img149/9276/dscf6696smallvp4.jpg http://img149.imageshack.us/img149/119/dscf6704smallmw4.jpg http://img187.imageshack.us/img187/3193/dscf6709smallmt8.jpg http://img166.imageshack.us/img166/6214/dscf6705smalldt7.jpg Tutaj wystaje gniazdo od odkurzacza centralnego, powinno byc całe zakryte jak w innych pomieszczeniach, trochę, jak widać na zdjęciu im się rura odsunęła to zamiast ją dosunąć, poleciali tak jak widać http://img149.imageshack.us/img149/1072/dscf6693smallpc7.jpg Tu wystające druty od mocowań kabli http://img166.imageshack.us/img166/1586/dscf6698smallyj5.jpg http://img187.imageshack.us/img187/7589/dscf6701smallim7.jpg A tu widac grubość tynku jaki w niektórych miejscach jest położony chyba z 2mm http://img149.imageshack.us/img149/8769/dscf6713smallmc6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 No szok Kazia! A moze to tylko wstępne tynkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 24.04.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Wstępnę? i już by wszystko wygładzili? Wczoraj rozmawiałam z szefem tynkarzy i nic nie wspominał o wstępnych. Tylko, że trzeba było bardzo dużo tynku położyć bo ściany są nierówne. (ściany były sprawdzane i są w granicach błędu)W każdym razie dziś po pracy widzę się z nim na budowie, zobaczymy co powie. aaa no i folie u góry z okien sa juz pościągane. Gdyby chcieli jeszcze tynkowac pewnie by ich nie ściągali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 24.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kazia- u nas też były ( zreszta i są! ) ściany krzywe, ale takich zonków nie widziałam jeszcze... I taka cieniutka warstwa tynku???? Masz rację - nie daj się!! Co oni sobie wyobrażają??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 24.04.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Tragedia z tymi tynkami nie dajcie sie oszukać ja bym złotówki nie zapłacił za takie tynkowanie i też radze wam tak zrobić chyba ze poprawią wszystko narobiło sie tych firm firemek tyle ze szok co druga ekipa niema pojecia co robi i potem takie efekty A z drugiej beczki to u nas dziś łaty na daszku biją niebawem będziemy mieli daszek yeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 24.04.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 No i po spotkaniu. Rozmawiałam z szefem tynkarzy(on rozumiał, że źle zrobił i powiedział, że poprawią). Później przyjechał szef, szefów i co? Jego gadka: Nie, no oni źle nie zrobili, to przecież ściany są tak krzywe i więcej nie dało się zrobić. To elektryk źle położył kable, to odkurzacz jest źle zamontowany, on nie będzie poprawiał spartolonej roboty, którą ktoś wykonał, trzeba było dopilnować innych" Suma, sumarum stwierdził, że gdyby wiedział, że będzie takie narzekanie w ogóle by u nas nie robił! Wróciłam na budowę godzine później i co? Dało się zrobić. Gniazda od odkurzacza są zakryte, kabli już tak nie widać, drutów nie ma. Ale co jest? W pakoju kabel sobie wisi i za cholere nie wiem od czego Musze na fotki zerknąć może sprawa się trochę rozświetli. Przed odebraniem tynków przyjedzie elektryk żeby sprawdzić czy aby po złości gdzieś kabli nie przecięli. Jeśli tak, niech sie pożegnają z zapłatą Poprosiłam znajomego, który będzie robił u nas wykończeniówkę aby ocenił efekt końcowy. Stwierdził, że nie jest źle. Jemu ufam, więc juz jest ok. W zasadzie została do zrobienia tylko piwnica i garaż, ale tam już nie będę taka czepialska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.04.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Kazia bądź czepialska do końca! A co!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 25.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Wiesz Dundelko juz mi brak sił na użeranie się z "fachowcami" Normalnie ręce opadają Na moje nieszczęście mój mąż nie należy do osób, które wykłócą sie o swoje i wszystkie potyczki z fachowcami spadają na moje barki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Skarbie, znamy to , znamy...Trudno , trzeba przez to przejść. Ale za żadne skarby się nie daj! Uszy do góry będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts