Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Dzisaj znalazłam bardzo negatywną opinię tego domku i się troszkę załamałam.

Chociaż na odwrót nie ma już szans - ściany zaczęły rosnąć w oczach.

Krtytka dotyczyła między innymi: zbyt małego wiatrołapu, braku miejsca na stół (wg autora stól stoi na przejściu), łazienki połączonej z sypialnią, tarasu itp.

Pocieszcie :cry:

Mój domek trochę poszerzyłam, aby wydzielić małą spiżarkę przy kuchni, zmiejszyłam salon (czego już teraz żałuję) - chcieliśmy mieć mały domek, poszerzyłąm garaż o wnękę (na motorek męża).

Obecnie zastanawiam się nad kamieniem elewacyjnym - może ktoś już o tym myślał i nad oknami - nie wiem które wybrać

Pozdrawiam

Bożena

Bożenko!

W którymś wcześniejszym moim poście podałam adres strony firmy w Sosnowcu,która robi kamiń naturalny ,elewacyjny.Może coś z tego wybierzesz sobie.

A gdzie przeczytałaś taką krytykę Neptuna?

Każdy ma swój gust.Dla mnie sypialnia na dole razem z łazienką to po prostu komfort i niezależność. Co do salonu to generalnie my prawie wszyscy go powiększaliśmy,ale jezeli Ty chciałas mniejszy to tylko Twoja sprawa i wara komuś do tego!!!

Prawdą jest ,że w tym miejscu w którym projektant zaprojektował stół,nie ma na niego miejsca.Ale zawsze możesz ciąg mebli w kuchni zakończyć jakimś stołem,który tylko częściowo bedzie wystawał na hol.

W wiatrołap?? A niby po co tam miałby być niewiadomo jaki metraż??? Ja kosztem wiatrołapu zrobiłam spiżarkę w kuchni.

A co się czepili tarasu??? Tego już zupełnie nie rozumiem!

Bożenko-przede wszystkim nie przejmuj się tak!! Trzymaj się swego i myśl tylko o radości,jaka będzie jak juz zamieszkasz w cudownym Neptunku :D :D :D

http://www.kamiensosnowiec.pl/index.html

Obejrzyj sobie dokładnie i nie przejmuj się!!! Pozdrowienia i wytrwałości!

Podaję linka do tej niezbyt pochlebnej wypowiedzi

http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=1666

Pozdrawiam

Ja tez polecam ten link hahah.

Miniek9 a trzeba bylo u nas rady zasiegnąć na temat neptunka a nie jakis dupek bedzie sie wypowiadal na temat'' naszego domu''Co bierzesz do głowy mały wiatrolap, a teraz co masz?hektary w domu ?pewnie przedpokój w bloku słuzacy jako wiatrolap,hol,garderoba razem wziete! i co dajesz sobie rade?to i tam dasz sobie,ja tez wolalabym zeby byl wiekszy-to se go zmniejszylam hahah.A ten Dupek niech sie puknie w leb-prysznic w wc ?ciekawe po co?kto bedzie zlazil na dol wykapac sie,albo majac prysznic w sypialni lazic po holu?bez sensu jest pytać obcych ludzi o takie rzeczy.Pytaj Nas!to Ci powiemy co sądzimy na temat tego projektu-Jest to najpiekniejszy dom na planecie Ziemia!Prawda Baby?

Juz sobie wyobrazam jak mi pojedzie krytyk z forum ktore podala Miniek9 :lol: hahhahahahazapraszam do lektury-jakby co to moge na was liczyc? w mojej obronie?

Witajcie!!!

Przepraszam za rozmiar zdjęć, wieczorkiem postaram się je zamienić na większe :lol:

Co do tej krytyki, to czytałam to już kiedyś na forum Gazety Wyborczej. Fakt jest taki że tylko chyba ta jedna opinia krąży w internecie, bo nikt inny nie wysilił się żeby domek obejrzeć i solidnie opisać. :(

Wiadomo że każdy wybierając projekt uważa że dom jest idealny, w trakcie budowy wychodzi że jednak tu i tam coś trzeba pozmieniać, bo projektant rozwinął swoją wizję zbyt mocno :wink: ale to jest przecież normalne, założę się że nie ma takiej osoby co buduje, co nic nie zmieniła w projekcie. Może poprostu zazdrość niektórym oczy zasłania. A ta osoba co to pisała, to o ile się nie mylę. to na forum gw, udziela się bardzo często i równie często krytukuje projekty inne.

Więc uszy do góry, nasze Neptunki są the best i basta. :lol: :lol: :lol:

:D :D :D a mnie ta krytyka rozbawiła :D

Jaszczurko, nie bierz tej wypowiedzi tak bardzo do siebie, nie złość się bo nie ma czym. Poczytajcie lepiej opinię Zielonookiej na temat naszego Neptuna. Zielonooka jest architektem, często wypowiada się na forum i z jej zdaniem liczy się wielu. Prawda :wink: ?

Większość zarzutów jest śmiechu warta. Każdy adaptuje projekt na własne potrzeby. Wczoraj byłam u naszej architekt celem potwierdzenia ostatecznej wersji i jeszcze wpadłyśmy na parę fajnych pomysłów. U nas np. wiatrołap będzie większy-z wnęką na szafę, nawet znalazło się miejsce na spiżarkę, w sypialni też będziemy mieli garderobę podobnie jak Sylwia. Holl jest naprawdę przestronny i można conieco wykroić. To, że taras jest częściowo zadaszony jest akurat zaletą, odnośnie przejścia z kuchni na taras-kto chce to je robi a kto nie chce, to ma np. fajne okno do ziemi (jak my).

Jednak co do jednego, to muszę się częściowo zgodzić niestety - mianowicie brak jadalni. Ale i tu można ten problem rozwiązać-większość z budujących powiększa salon i trorzą się naprawdę duże powierzchnie

(a jest naprawdę sporo projektów gdzie jadalnia jest w salonie o łącznej powierzchni 25-30m2). Można zaradzić na to też inaczej-kuchnia ma 14m2, holl wielki. Jakiś okrągły stół można zmieścić pod tym długim oknem na taras, szafki do okna, pomyśleć jak lekko oddzielić to miejsce od hollu (np. jak u Magi czy u Krysi) i mamy fajne miejsce! Wczoraj architekt mi zasugerowała jeszcze leciutkie oddzielenie samych szafek przez wysokie ścianki o szerokości tych szafek, w ściankach można dać jeszcze jakieś otwory i postawić tam coś ładnego. Nam zależy bardziej na stole w kuchni, dla mnie kuchnia to serce domu :D

A na poddaszu będziemy mieli jeden pokój z garderobą!

a i jeszcze jedno- moi goście będą się wspaniale czuli na tarasie, mamy działkę dużą, wokół sady, cisza i spokój. ten kto pisał tę wspaniałą opinię pewnie nie wziął pod uwagę tego, że można się budować w takich miejscach, nie wspomnę już nic o działkach Boni i Danusi.....

hej , niech sie tylko Bonia dowie o tym du....ku to mu da hahah.a jak skończe w sądzie to pamietajcie o mnie hahaha.Nie biore tego do siebie to jakis idiota pisal , sam sobie zaprzeczal.najpierw nie podobalo mu sie ze ogrod od przodu, a potem ze bedziesz wchodzic z ogrodu do sypialni,jakby tam był ogrod.ale dobrze mu darko odp, ze zyczy mu 500m palacu i schodów wychodzących z kibla w ktorym jest prysznic hahaha.Aleksandro mnie tez bardzo ciekawi ten wiatrolap i spizarka?nie zebym zmienila ,ale tak z ciekawosci.Poazdrawiam lece na tamto forum -zobacze czy ten.....odpisal mi. :lol:

OLA!

Napisz jak rozwiazałaś ten wiatrołap.Albo najlepiej wklej rzut swojego parteru i piętra,please!

Pozdrowienia!

hej Dundela, Jaszczurka, poszło na pocztę.

pozdrawiam :)

hej Ola, toć to istny plagiat ! hahha, ja w tym miejscu co ty masz spizarnie zdecydowalam sie zrobic scianę ozdobna, jakas wneka podswietlona ,tak zeby siedzac w salonie byl ladny widiok na hol,a nie na drzwi do spizarni, ale to tylko moje zdanie i upodobanie.widze ze i ty masz garderobe w sypialni-fajna rzecz choć mala ale zawsze!a i kominek tez w tym samym miejscu,nasze neptunki są w srodku prawie identyczne, pomijajac kuchnie,bo u Ciebie jest zamknieta,czy nie za bardzo?siedząc w salonie przy kominku będziesz patrzec na scianę,czy ona jest do samego sufitu?moze zastosowac zamiast niej tylko ''przepierzenie'' w formie słupów z karton-gipsu miedzy nimi bylaby przestrzen i switlo padałoby na schody,a ty robiac cos w kuchni mialabys lepszy kontak wzrokowy z męzem np?(siedzacym na fotelu bujanym z gazetą hahah-w wieku 70lat)

OLA!

Napisz jak rozwiazałaś ten wiatrołap.Albo najlepiej wklej rzut swojego parteru i piętra,please!

Pozdrowienia!

hej Dundela, Jaszczurka, poszło na pocztę.

pozdrawiam :)

hej Ola, toć to istny plagiat ! hahha, ja w tym miejscu co ty masz spizarnie zdecydowalam sie zrobic scianę ozdobna, jakas wneka podswietlona ,tak zeby siedzac w salonie byl ladny widiok na hol,a nie na drzwi do spizarni, ale to tylko moje zdanie i upodobanie.widze ze i ty masz garderobe w sypialni-fajna rzecz choć mala ale zawsze!a i kominek tez w tym samym miejscu,nasze neptunki są w srodku prawie identyczne, pomijajac kuchnie,bo u Ciebie jest zamknieta,czy nie za bardzo?siedząc w salonie przy kominku będziesz patrzec na scianę,czy ona jest do samego sufitu?moze zastosowac zamiast niej tylko ''przepierzenie'' w formie słupów z karton-gipsu miedzy nimi bylaby przestrzen i switlo padałoby na schody,a ty robiac cos w kuchni mialabys lepszy kontak wzrokowy z męzem np?(siedzacym na fotelu bujanym z gazetą hahah-w wieku 70lat)

oj, chyba za szybko wyrabiasz sobie opinie Jaszczurko. Gdyby to był plagiat, to po pierwsze nie przesyłałabym Ci tego rzutu. Czy nie pomyślałaś,że ktoś mógł miec podobną koncepcję? pisałam wsześniej jakie planuję zmiany, z Bonią też gadałam na ten temat. Ja od razu wiedziałam, że wiatrołap i wc będą miały drzwi po skosach, bo zależało mi na wnęce (garderoba lub spiżarka-akurat w tym przyp. wzięła w górę strona praktyczna nad upodobaniami), a przede wszystkim nie chciałam,żeby drzwi od wiatrołapu były na wprost drzwi od wc. O kominku to zdaje się pisałam w moim 1 poście.

co do tych ścian-to oczywiście nie będą one do sufitu- ani te lekko oddzielające częśc jadalną, ani ta przy kominku.