Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po trzech miesiącach oczekiwania w końcu mamy drzwi wejściowe!!! Supcio :D Postaram się jutro fotkę wkleić :)

Zamawialiśmy drzwi z jednostronnym witrażem (zeby wyszło taniej) a przysłali nam obustronny.

Fajny prezent od Gerdy :D koło 600-1000 zł. zaoszczedzone :) hehe

No to super :lol: oby częściej takie prezenty :lol:

Ja jeszcze nie skończyłam budowy...więc może jeszcze nic straconego Dundelko

Gratuluje wszystkim postepów w budowie :D :D

Jestem do dyspozycji jakby ktoś potrzebował :wink: :wink:

No to Ty żyjesz :lol: :lol: :lol: Miło Cię znów widzieć :wink: :wink: :wink:

Żyję......... wątpliwości ktoś miał? hehe troszke byłam zajęta ale juz jestem... w prezencie za moja nieobecność-zdjęcie:

http://images26.fotosik.pl/229/7f5d5dbb6ae67dc9m.jpg

no to jeszcze jedno ..z mojego ogródka :lol:

http://images32.fotosik.pl/284/7095bf87a9c41fefm.jpg

a ja dzis przeglądałem zdjęcia z naszej budowy, na bieżąco dokumentujemy to co tam się dzieje

dokładnie dziś mija rok od momentu jak zaczęliśmy budowę (w piątek był rok jak koparka przygotowała wielką dzirę na fundamenty) - mam na myśli rozpoczęcie szalunków i przygotowywanie zbrojenia

a na dziś kończymy ocieplenie - została jeszcze obróbka okien i filara przy wejściu, no i nałożenie odpowiedniego koloru

a w środku tynki - zdecydowaliśmy się na gipsowe - do końca przyszłego tygodnia powinnyśmy mieć koniec (nasze majsty na co dzień pracują dla szefa a w weekendy na swoim rozrachunku)

no i dalej hydraulik

kurcze oby zdążyć ze wszystkim do Bożego Narodzenia :-)

Qubańczyk serce me sie raduje hehehe.

Danusia ty sie kochanie nie chwal tylko wklej zdjecia, 400m .... to kara za tak dużą działke :lol: :lol: czekaj , jak trawe trzeba bedzie siac a potem kosic :roll: ,ja jak ide na swoj mini ogrod to mi ok 2h zajmujezeby wszedzie wlezć i podlac kazdy skrawek działki.

Gratuluje postepów Robakom :)

Qubańczyk a Wy jak stoicie z budowa?może jakies zdjęcia?U nas po 20 czerwca konczymy elewację, tzn przygotowujemy na zimę, żeby wilgoci nie ciągneła, a docelowo to chyba na wiosne.Zobaczymy zreszta.......W srodku bez zmian,może pokoje dzieciakom pomaluje, bo białe od zeszłego roku.No to tyle by było...

Magi jak tam Junior? pokaż coś![/b]

Za 6 tygodni będę pokazywać :roll: :roll: :roll: Jak na razie, to w zeszłym tygodniu byłam na usg. Moja Dzidzia leży sobie w najlepsze dupką do góry i ma w nosie, że mamusia chce wiedzieć czy to chłopczyk, czy dziewczynka :roll: :roll: :roll: Lekarka obstawia chłopczyka, już niedługo się okaże :lol: Zaczęłam robić juniorowe zakupy: wózek, łóżeczko, pościel itp.

U nas na placu boju cisza. Nie ma chętnych do tynkowania i zrobienia podbitki. Jedna ekipa zabiła nas ceną :evil: a innych brak. Okazało się niestety, że było za zimno jak ocieplaliśmy i że teraz trzeba zeszlifować klej i położyć na nowo 2 warstwy, co oczywiście zwiększa koszty :evil: Zobaczymy może do zimy otynkujemy :-? :-? :-?

Kto z Was umieścił kontakty (wyłączniki świateł)n awysokości 90 lub 100 cm i czy to sie sprawdza w praktyce.

Jaszczurka prosze o zdjecia kuchni bo te na stronie" neptun jaszcxzurki"sie nie otwierają.Chodzi mi o oświetlenie halogenowe nad zlewem i szafą.

czy oswietlenie holu robiliście zgodnie z projektem?

Madzia, masz pojazd? pokaz koniecznie ,jeju jakie teraz cuda po chodniku jezdza,jak ja kupowałam to...... ech

Ja zbytnio nie zaszalałam jeśli chodzi o wózek, kupiłam polski o przyzwoitej cenie. Wkleję link bo zdjęcie się nie chce wkleić:

http://www.jedo.pl/pl/index.html

Taki model w kolorze 112.

Kto z Was umieścił kontakty (wyłączniki świateł)n awysokości 90 lub 100 cm i czy to sie sprawdza w praktyce.

Jaszczurka prosze o zdjecia kuchni bo te na stronie" neptun jaszcxzurki"sie nie otwierają.Chodzi mi o oświetlenie halogenowe nad zlewem i szafą.

czy oswietlenie holu robiliście zgodnie z projektem?

Magda ja mam tak kontakty, na wys. 100 cm i jest trochę za wysoko. Teraz , przy okazji remontu sypialni, obniżyłam do 80 cm i jest idealnie :) Wchodzę i nie muszę machać rączką ani w górę ani w dół :) :) Wyłącznik mam na wysokości dłoni.