Aleksandra W. 03.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Danusiu, moja koncepcja tapetowa była w kierunku koloru dekorów z łazienki (coś jakby wiśnia) ale nie znalazłam takiej tapety. Kupiłam za to jasną ale za to z małymi kwiatkami w takich kolorach. Mam nadzieję, że ta tapeta nie będzie się odcinać za bardzo od zdecydowanego koloru ścian Jak będę w Neptunku, to wyślę Ci mmsa. Kolory prawie wybrane uff, będziemy malować Tikurilą i Nobilesem. Potem podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 04.07.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Jaka pow dachu w m2 ma NEPTUN?/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 07.07.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jaka pow dachu w m2 ma NEPTUN?/? hey w przypadku braku zmian w konstrukcji - 249,5 m2 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michnok 08.07.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam, Kilka miesięcy temu pojawiłem się na tym wątku i teraz z namową Dundelki powracam. Mój Neptun pokrył się stropem i oczekuje na powrót ekipy murarskiej. Wprowadziłem trochę zmian min. poszerzyłem garaż o 70 cm a także ze ściany 1-warstwowej zrobiłem 3-warstwową. To co na oryginalnym projekcie jest wyklejone płytkami u nas będzie w cegle klinkierowej. W ciągu kilku dni musze podjąć decyzje dotyczącą ściany kolankowej. W oryginale są dwa pustaki + murłata a my chcemy podnieść o jeden pustak. O plusach nie muszę wspominać, a jedyna obawa wiąże się z zachwianiem proporcji i ogólnego wyglądu Neptuna. Co o tym sądzicie? Czy gdzieś na wątku są zdjęcia Neptuna ze ścianą kolankową podniesioną o jeden pustak? PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 08.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 my mamy takiego nie do końca neptunkaścianka kolankowa na 3 pustaki plus wieniec - czyli 1 metr wysokościi i wtedy murłata; gdzies na pewno są nasze zdjęcia u nas dziś hydraulicy skończyli to co do nich należało - kanaliza, woda, ogrzewanie, przygotowanie kotłowni; pozostał zakup pieca i bojlera na wodę mamy też ocieplony domek i połozony kolor - taki krem; no i troszkę kamieni elewacyjnych tak jak na kominie - wokół okien, słup przy wejściu i narożniki pozdrowienie dla wszystkich; szczególnie dla Jaszczurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 08.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 U nas scianka kolankowa jest podniesiona o jednego ytonga ,zważywszy,ze dom jest na górce wygląda to nieżle,ale nasz ciesla ostrzegał,,,zeby wiecej nie podnosić.Jak macie dom na płaskim terenie to min.dwa bym podniosłai byloby ok. ostatnio przywiżlismy bagatele prawie20 wywrotek ziemi żeby zrobic wał wokół domu i troszke wyrównać działke.Wyglada to tak.http://img71.imageshack.us/img71/9193/img0693ll5.jpg,zauważ,ze auto jest ponizej parteru. Teraz szaleja u nas elektrycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 08.07.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Po prawie półrocznym oczekiwaniu mam pozwolenie na budowę, więc lada moment łopaty w ruch . Po tym czasie oczekiwania przeobraziłem się z optymisty w sceptyka . Mam nadzieję, że jakoś do zimy uda mi sie coś nadrobić. PS. U mnie ścianka w projekcie podwyższona o 2 pustaczki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 09.07.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ...W ciągu kilku dni musze podjąć decyzje dotyczącą ściany kolankowej. W oryginale są dwa pustaki + murłata a my chcemy podnieść o jeden pustak. O plusach nie muszę wspominać, a jedyna obawa wiąże się z zachwianiem proporcji i ogólnego wyglądu Neptuna. Co o tym sądzicie? Czy gdzieś na wątku są zdjęcia Neptuna ze ścianą kolankową podniesioną o jeden pustak? Pozdrawiam Michał U nas są cztery pustaki i wieniec. Czyli dwa dodaliśmy. Nie uważam, że Neptun źle wygląda i stracił przez to na wyglądzie Link do zdjęć znajdziesz w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 09.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam, Kilka miesięcy temu pojawiłem się na tym wątku i teraz z namową Dundelki powracam. Mój Neptun pokrył się stropem i oczekuje na powrót ekipy murarskiej. Wprowadziłem trochę zmian min. poszerzyłem garaż o 70 cm a także ze ściany 1-warstwowej zrobiłem 3-warstwową. To co na oryginalnym projekcie jest wyklejone płytkami u nas będzie w cegle klinkierowej. W ciągu kilku dni musze podjąć decyzje dotyczącą ściany kolankowej. W oryginale są dwa pustaki + murłata a my chcemy podnieść o jeden pustak. O plusach nie muszę wspominać, a jedyna obawa wiąże się z zachwianiem proporcji i ogólnego wyglądu Neptuna. Co o tym sądzicie? Czy gdzieś na wątku są zdjęcia Neptuna ze ścianą kolankową podniesioną o jeden pustak? Pozdrawiam Michał Witam serdecznie! Domki beesika i boni są podniesione o 1 rząd. Ja Cię namawiam na podniesienie o 2 rzędy , nie bój się - zobaczysz , że będzie ok! Robak - a gdzie fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.07.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 U nas ścianka kolankowa ma 115 cm, więc podnieśliśmy o 2 cegły. Fotki są napewno na wcześniejszych stronach. Nic Neptunek przez to nie stracił, a ile zyskał powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.07.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Po prawie półrocznym oczekiwaniu mam pozwolenie na budowę, więc lada moment łopaty w ruch . No to gratulacje i niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michnok 09.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam, dzięki za wskazówki. Chyba zdecyduję się na podwyższenie ściany kolankowej o 1 pustak. Poniżej aktualne zdjęcia Neptuna: http://images33.fotosik.pl/315/80659fafba047195m.jpghttp://images27.fotosik.pl/243/5a0e9477f8e251d8m.jpghttp://images23.fotosik.pl/243/998cbf76e87e930bm.jpg PozrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 09.07.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nawet Bshena się odezwała! Napisz co u Was , jak już mieszkacie? Jakieś fotki?? U mnie trwają roboty na poddaszu. A to fotka, proszę bardzo )) http://images30.fotosik.pl/243/3cadd804cbac0db5.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 09.07.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Magi, dzięki, już nie mogę się doczekać na uprawomocnienie pozwolenia, więc chyba już wcześniej wykopię sobie "dołek" pod Neptuna . Michnok, oczami wyobraźni widzę, że chyba będzie to jeden z najładniejszych Neptunków i na pewno będzie odróżniał się od innych. Ładnie będzie wyglądała ta elewacja. Macie już wybrany kolor na tynki zewnętrzne i na dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 10.07.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 no i widzisz Dundelka, jakoś zmobilizowałaś innych Co do ścianki kol.-my nie podnosiliśmy i też jestem zadowolona. Pokoje na poddaszu są naprawdę duże. Bshena, czy Ty z rodzinką mieszkasz już w Neptunku? Czy dół masz skończony? U nas malowanie pokoi na górze. Mamy problem ze ścianą z drzwiami w pokoju nad kuchnią, tam są słupy drewniane i odchodzi od nich tynk. Może trzeba było zostawić je bez tynkowania, gładzenia itd.? Jak sobie z tym poradziliście (oczywiście pytanie do tych, co nie mają hebów)? Nie wiem za bardzo co teraz z tym zrobić. mrdim-gratulki, pozwolenie na bud to pierwszy wielki krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 10.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Bshena, czy Ty z rodzinką mieszkasz już w Neptunku? Czy dół masz skończony? No tak, mieszkamy juz od konca lutego. Nie wszystko jeszcze na parterze jest skonczone. Ola, co do tej sciany na podaszu, my mamy plyty g-k zamiast tynkow, wiec nie ma problemu odpadania tynku od drewna. Mozesz na ta cala sciane polozyc g-k, albo np oskrobac slup z tynku i przymocowac do niego gruba deskę, ladnie odrobioną tak, zeby "wyciągnąć" slup spod tynku. http://images28.fotosik.pl/243/a29527a2ae105313.jpg http://images30.fotosik.pl/244/4fa4ec2f699e8893.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 10.07.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 U nas tez scianka kolanowa jest taka jak w projekcie i jest ok. Nic w stosunku do projektu orginalnego nie zmienialismy (oprocz zamiany hebow na kostrukcje drewniana) i jestem bardzo zadowolona. Bardzo mi sie podoba taki Neptun. Jakbym drugi raz budowala, tez bym nic nie zmienila. No, moze budowalabym go na duzo wiekszej dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 10.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Bshena- celowo takie ciemne fotki?? Nic nie widać! dawaj tu jakieś widoczne! OLO tę ścianę , w której są słupy mam przesuniętą w stronę holu , żebym mogła zrobić Nicoli w pokoju garderobę . Teraz one wystają od ściany, ale zrobiliśmy na nie takie jakby korytko z drewna i stanowi to teraz nawet element ozdobny:)Wyślę Ci na pocztę zdjęcie. Michnok- dawaj dwa rzędy, nie będziesz żałował ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 10.07.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Tak Danusia, celowo, pokazuja dokladnie tyle ile chcialam na razie pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 10.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witamy, u nas też prace do przodu trochę sie posunęły. Za tydzień skończą się tynki i wylewki. Jesteśmy na etapie doboru glazur i tarakot, ale to wcale nie takie łatwe. Rozglądamy się za schodami, i trudno nam się zdecydować jakie. Może podsuniecie jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts