Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki Bshena za odpowiedź i za piękne zdjęcia!!!

tak myślałam, że masz w zanadrzu jakiś kredens. Mebelki są bardzo ładne.

i ja sie dołączam :lol: teraz to co innego! a ja bym dała tam okap ale pasujacy do twojego stylu i mebli... na pewno nie szklany :lol: skoro lubisz stare meble ... stary kredens i nowoczesny szklany okap? z tego co pamietam masz tez piekna szafe w holu.... STARĄ! w sumie to zalezy jeszcze jakie krzesłą planujesz i stół, bo moze w nowoczesnym stylu...

Ola ja na gorze mam biało, a raczej siwo hehe bo dzieciaki pieknie ozdobily łapkami sciany :roll: pomalowana mam tylko łazienke na gorze, reszta nic nie ruszona,pomalowana tylko na biało, hol tez.Na holu widzi mi sie jakas ozdobna sciana ta gdzie jest prysznic -z tą dziura,ale ze jeszcze nie zrobiłam tej dziury to i ściany nie ruszam no i tak to wygląda :lol:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No widzisz , Bshena takie fotki to zupełnie co innego. Bardzo ładne te fronty, bardzo mi się podobają , jedyne czego bym się bała to czyszczenia , bo wiadomo na białym wszystko podwójnie widać...:):)

Ja to w ogóle jestem pełna podziwu dla Was... Że przeprowadziliście się na taki stan budowy, że tak powiem , że tak dużo sami robicie...Ale za to radocha z tego będzie większa :):)

... stary kredens i nowoczesny szklany okap?

hmm... czemu nie? Bedzie ok, w końcu nie będzie pod nim stała stara kuchnia weglowa :)))

też racja:)

A u mnie za płotem zabawa... :roll: :roll: spac nie moge, sąsiadka ma chyba imieniny muzyczka,grill.... :lol:

Dundelko a Wam jak się udał grill, pogoda dopisala?

Jaszczurka rzeczywiście nie znikaj z forum na długo,bo stronki bez Ciebie wolniej leca.Zresztą,gdyby nie WY stara gwardia to pewnie nikt by tu nie zagladał.

A wiesz ja mam podobnie Chorwacja ,Turcja,albo instalacje.

mam pytanko do tych co teraz męcza sie z instalacjami ,czy za instalacje wod -kan z materiałmi i robocizna 4500-5000 to dużo ,czy w normie?Cena nie obejmuje rur kanalizacyjnych pod slepa wylewka ,bo ja juz mam.[/color

Dundela świetna sypialnia,prawdziwa komnata Pani domu

Boshena zaspokuj nasza ludzka ciekawość i wklej wiecej zdjeć np . z salonu ,bo ja mam neptuna w oryginalnych rozmiarach i jestem ciekawa co zrobiłas ze stołem,albo gdzie masz go zamiar postawic. Mebelki w kuchni fajne i w normalnej cenie.A czy mi sie zdaje ,czy sufit jest w kuchni nieotynkowany ,bo planujesz podwieszany?

hehe my dopisujemy się też do grona tych, co zastanawiają się czy wybrać ciepłe kraje, czy może lepiej dołożyć np. do kochanej tarakotki :cry: . Bo jak się okazuje pieniążki uciekają bardzo szybko i zaczyna ich powoli brakować. Podpowiedzcie co kładliście w salonie, panele czy tarakotę. Bo niektórzy podpowiadają, że panele nie zdają egzaminu z ogrzewaniem podłogowym. Troszeczkę zazdrościmy zamieszkałych już neptunków bo u nas jeszcze kawałek drogi :wink:

Ja mam panele w całym domu-kafli znikome ilości, i podłogowe ogrzewanie oczywiście.... przy takiej zimie jak teraz to w domu MAJORKA!!! mówię wam heheh jak moj Robercik odpalał piec na drzewo/węgiel to ustawiał na minimum:42 stopnie bo było tak gorąco w domu,rozpalal o 19godz i paliło sie do ok 5godz, a potem tak podłogówka trzymała ze nie miałam kiedy nawet kominka rozpalić bo byśmy chyba poumierali z gorąca :roll: :roll:

raz tak podkręcił na piecu ze podłoga aż nieprzyjemna była w dotyku... a w chacie 25,5stopnia

Ja jestem zdania ze panele są przystosowane do ogrzewania podłogowego i znakomicie się sprawdzają.

A teraz coś o przyjemnościach :lol: :lol: Na pocieszenie, ze nie możemy jeszcze sobie bez wyrzutów sumienia pozwolić na super wczasy, zaserwowaliśmy sobie taki mebel ogrodowy:

http://images23.fotosik.pl/247/7281ae8869559304.jpg

Póki co stoi tak w rogu bo szkoda mi trawy na środku ogrodu, na jesień obsadzimy -chyba lewa stronę wzdłuż ogrodzenia i już nie będzie tak ponuro, a za Parę lat śladu nie będzie po betonie, tak sobie to tłumacze hehehe

A tak serio to jak posadzimy drzewka, krzewy.. to wtedy znajdziemy docelowo miejsce na basen, wtedy też wyłożymy kostką i pozbedziemy sie tej maty no i bedzie ładnie, posadzimy też drzewka wokół basenu żeby nie był w centrum uwagi i nie wybijał sie tak na zielonej trawce, no ale to przyszłość, a teraz..................leje sie woda od 20godz a wody w środku może po kolana, może...... i zastanawiam się.. zostawić na noc odkręcona wodę czy nie? A może w nocy popada? i będzie za darmochę? :lol: :lol: :lol: 12000litrów!!!! No to by było na tyle :lol: :lol:

Dziękuje za miłe słowa-stara gwardia :p :p Właśnie.. Danucha zgłoś się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak wyrwalaś dzis do miasteczka z rana to do tej pory nie wróciłaś!!!!

Hej, nie było juz mnie...przątałam po grillu :lol: :lol:

Co ty Danusia mówisz? Potop? cos sie chyba przesłyszalaś, tzn mam nadzieję hehe.Co ty tam w tym Wrocławiu robisz?gadaj tu szybko! :roll: :roll:

Woda leje sie od 6.22h i jeszcze troche sie poleje,w nocy zakreciłam.A o twoj nie pytalam bo nie mają w sprzedaży czyli na allegro, sklep jest w Gdyni, dobrze sie złożyło bo mężuś akurat wczoraj tamtędy przejeżdżał. Przesyłka takiego to 100zł!!

Tomy-s gratuluje,nie ma lepszych wczasów jak pocic sie na własnej budowie a nie gdzieś tam w Egipcie i jeszcze zemsty Faraona dostać hehehee

U mnie jeszcze co prawda jedyną "budowlą" na działce jest wychodek, który dzielnie pełni funkcję schowka na narzędzia :lol: , ale niech tam, wkleję pierwsze zdjęcia, póki na nich jest sielski, wiejski klimat :wink: . Dzisiaj widziałem kombajn w ruchu, więc za 2-3 dni po żytku zostaną tylko ślady, a i roślinki z mojej działki poszły na przemiał 8) .

wjazd na działkę:

http://images23.fotosik.pl/248/2b0fd58e92def32fm.jpg

no i działeczka z bujną roślinnością we własnej osobie hahaa:

http://images28.fotosik.pl/249/c82469bc424974f6m.jpg

a tu jeszcze jedno po tym, jak ją potraktowałem ciężkim sprzętem:

http://images23.fotosik.pl/248/8c7480da9c5f52fam.jpg

Pewnie nikt z was już nie pamięta jak to było, kiedy nie było na działkach Neptunka, a tylko wiatr po polu hulał. Więc to tylko tak dla przypomnienia :wink: .

Ja pamiętam, to było zaledwie rok i 3 miesiące temu, jakżebym mogła zapomnieć... :)

mrdim, życzę powodzenia!!!

A u mnie na srodku była usypana góra piachu,chyba sasiedzi budujacy domy jak nie mieli co zrobic to wszystko tam wyrzycali, no i na tej gorce rosła piekna śliwka chyba mirabelka, a ponizej jakies chaszcze :lol: :lol:

mam zdjecia mam! tylko w drugim komputerze, wszystko było fotografowane,jak wycinalismy śliwke, potem jak kopara zbierała ziemie z tej góry, i jak rownała teren..... wszystko jest ech...... to sa wspomnienia!

Basen napełniony :lol: :lol: wczoraj nawet starszy syn sie kapał, ale chwile bo kosta taka że szok! musi troche postac zeby sie nagrzac, wtedy to i ja wskoczę :roll: :roll:

A o śrubach nic nie wiem?

Ale jestem wkur.... :evil: Pamietacie moje "super" tynki?

Gdy przyszło do rozliczenia nie chciałam nawet dupka wpuszczać do domu i chciałam rozliczyć się z nim przed drzwiami, nerwa miałam na niego niesamowitego!

A teraz muszę się z nim ponownie spotkać! :o

Tynki mi płatami odpadają :o (cementowe)

Umawiałam się z nim by piwnica, garaż i łazienki były cementowe. Tą małą na dole jednak zrobili mi gipsową. Musieli wszystko ściągać, no i pewnie żle przygotowali pod cementowe. Ale dlaczego na górze tez odpada? I on mówił, że daje mi na tynki lata gwarancji, jak to minęły zaledwie z 3 miesiące! :evil: :o

Facet nazywa się Jacek Toporek i podobno jestem pierwszą osobą która narzeka na jego tynki.