Magi77 24.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Madzia - domek śliczny a ja trzymam za Ciebie ( Was ) kciuki!! Popatrzcie kochani , JUŻ DRUGIE NEPTUNKOWE DZIECIĄTKO NAM SIĘ RODZI:):):) Dzięki DUNDELKO Kciuki się przydadzą A moje dziecko na początku tygodnia zaczęło wybierać się na świat, a teraz się rozmyśliło, więc jeszcze trochę poczekamy jutro termin, jadę na ktg, ale do szpitali rodzących nie przyjmują, to może naprawdę będzie neptunkowe dzieciątko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Śliczna elewacja Magi!!! My, podobnie jak jaszczurka będziemy ozdabiać domek cegiełką, a tynki chcę jaśniutkie, kremowe, prawie białe. Najbardziej chciałabym biały, tradycyjny, gruby baranek, ale nie mam pojęcia, czy to się da zrobić na styropianie. Szukam czegoś na podłoge pod kominek i nie mogę się na nic zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 24.07.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Śliczna elewacja Magi!!! My, podobnie jak jaszczurka będziemy ozdabiać domek cegiełką, a tynki chcę jaśniutkie, kremowe, prawie białe. Najbardziej chciałabym biały, tradycyjny, gruby baranek, ale nie mam pojęcia, czy to się da zrobić na styropianie. Cieszę się, że Wam się podoba My od początku planowaliśmy takie kolory jak w wizualizacji Neptunka i jestem zadowolona z efektów Mój niedaleki sąsiad zrobił u siebie białą elewację, przy antracytowym dachu. Bardzo ladnie to wygląda, tylko pewnie bardziej się brudzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.07.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Też mi się ogromnie podoba orginalna elewacja Neptuna. Mam ją cały czas na tapecie monitora No ale przeważył sentyment do małych, białych domków No, a że przy białym domku, jasny piaskowiec wypadłby trochę blado, więc wybór padł na czerwoną cegiełkę. Takie zestawienie ma niestety poważna wadę, no bo jak cegiełką rozsądnie odłożyć pochyły słup... Może ktoś ma jakiś pomysł? Słup na razie na wszelki wypadek, jakby się nam nic nie udało wymyśleć, jest prosty, ale miał być pochyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.07.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A przy bialo-czerwonym domku będzie pięknie wyglądał płotek z niebieskimi sztachetkami pomiędzy ceglanymi słupkami. No jaszczurka co Ty na to? Tylko nie mów "fuj", tak jak kiedys na prześliczny niebieski piec jaki wkleiłam na stronkę ))))))))))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 24.07.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 zdjęcia z mojej budowyhttp://img233.imageshack.us/img233/9422/1001676rx1.jpghttp://img233.imageshack.us/img233/6440/1001675tv2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 24.07.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 kolejne zdjęcia niebawem mam nadzieję że wszystko będzie szło jak do tej pory "gładko"pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.07.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A tak z innej beczki: u nas jakiś czas temu powiększyło się grono mieszkańców Neptunka: http://images23.fotosik.pl/253/e350712650a2320b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.07.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 No to tomy-s, za rok przeprowadzka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 24.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 kolejne zdjęcia niebawem mam nadzieję że wszystko będzie szło jak do tej pory "gładko" pozdrowionka Też mam taką nadzieję POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 24.07.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A tak z innej beczki: u nas jakiś czas temu powiększyło się grono mieszkańców Neptunka: http://images23.fotosik.pl/253/e350712650a2320b.jpg Ale cudo Zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 25.07.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Co do przeprowadzki to fajnie by było zamieszkać w przyszłym roku ale to zobaczymy, jeszcze dużo przed nami. Napewno będę wszystko dokumentował fotograficznie i systematycznie będę wrzucał na forum mam nadzieję że z sentymentem też sobie powspominacie jak to było na początku budowy do wtorku murarze mają skończyć fundament z bloczków i hydraulik ma ułożyć kanalizę i wodę nio i na początku sierpnia zaleją już szlichtę i zaczynają mury.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.07.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Bshena to nie tak że jak ja mówie fujjj to to jest fujjj hehee nie, tylko że dla mnie sie nie podoba i to tez nie tak, ten piec kaflowy jest bardzo ładny jak na piec kaflowy -nawet piekny gdy porównuje go do pieca ktory stoi i u mojego teścia np... więc zeby była jasność PIEC KAFLOWY JEST PIEKNY! a teraz gdy widze Twoje upodobania to rozumiem czemu o nim myslalaś.... płotek tu cie zdziwie-super! ja chcialam u siebie dac taki żólty ale męża nie przekonałam tylko ja sie dziwie czemu Neptuna budujesz, on nie wyglada na wiejska mała chatke hehe Tomy-s działaj działaj chłopaku! bo jak jaszczureczka wybierze sie do Madziunki i Juniorka to i Ciebie moze zachaczy! a tam ma być Neptun!!! no.... Ola te regały tak sie spodobały dla mojego Robercika ze dokupił jeszcze 3? nawet nie wiem , a juz poskladał je i poustawial hehe, i nawet zapełnił je śmietnikiem z podłogi, normalnie wstaje teraz w tej chwili i ide tam..................................................................................................... Jestem! cała sciana na wprost, i z prawej strony do połowy zastawiona, no no .Jeszcze tylko jakby markize zabrał z garażu i zawiesił oczywiście to by bylo super!!!! Madzia a wy bedziecie markize zabierac na zimę? Pewnie macie w pełnej kasecie i nie trzeba jej sciagać ...co? Kazia!! no żyjesz ! to juz mi lepiej, a z tymi oknami to masakra! cos wam jakos pod góre idzie ciagle? ale nie martw sie slonko! jak juz go wybudujecie to bedziesz miala taka satysfakcje ,że żadna cholera wam nie przeszkodziła wybudowac NEPTUNA!!!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 25.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wczoraj nam drzwi tarasowe wyleciały razem z zawiasami cała szyba popękana, dobrze że nikomu nic się nie stało Kazia to fatum jakieś czy co??? Proszę obejść domek 3 razy dookoła , plując przez lewe ramię 5 razy i ODCZAROWAĆ!!! Oczywiście żartuję , ale uważam ,że już wystarczy Ci tych wszystkich rzeczy dziwnych!!! Dość! A dlaczego to okno wypadło?? Mam nadzieje,że firma montująca poniesie koszty nowego okna??? Bshena to cudo to seter??? Śliczne!!! Tomy-s gratulacje! Działaj, działaj! Ja również elewację chcę jak w oryginale, tylko wydaje mi się,że to jest bardziej pomarańczowy niż żółty, obkładać tez będziemy piaskowcem. Ale chyba dopiero w przyszłym roku, teraz nie damy rady OLO Sprzątaj, sprzątaj i zamieszczaj fotki:):) Jaszczureczko nie tęsknisz za Dundelką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.07.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Kazia jesteśmy prawie jednocześnie:) Pamiętaj,żeby dawać jak najgęściej kable do podłogówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 25.07.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Jaszczurka nasza markiza nie jest w kasecie, bo zawieszona jest zaraz pod dachem i dach ją osłania. A tak w ogóle to markiza dziś z rana została zawieszona. Jak panowie skończą robić podbitkę nad tarasem to pstryknę fotki Myślę, że na zimę, to można ją po prostu zawinąć folią i po kłopocie. Kolor materiału wybierałam z katalogu z malutkich zdjęć, ale mi się udało i jest naprawdę fajny No właśnie Jaszczurka mogłabyś mnie odwiedzić ja prawie na cały sierpień zostaję sama, bo babcia z Wiką jadą na Mazury, więc wszelka pomocna dłoń mile widziana a do tego ma przyjść pan do obudowy kominka Dziś 25 lipca, ale moje dziecię strajkuje i sobie siedzi w brzuchalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.07.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Jaszczureczko, ja, że Ty powiesz "fujjj", to tak z przymrużeniem oka )))))))))))) Haha, to ja sie dziwię, że Ty wybrałaś Neptunka, bo on taki sielski-anielski, może nie do końca jak polska, wiejska chata, bo z tymi to różnie bywa, ale taki własnie klimacik ma trochę z innej epoki: http://images33.fotosik.pl/331/0aa1f0f6a1a8084b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dundela, tak, psiaczek to seterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 25.07.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts