Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem, czy słyszeliście o tym, że od 1 stycznia 2007 nie będzie ulgi odsetkowej? Jest to ważne dla tych wszystkich, co jeszcze nie budują. Warto wylać choć fundamenty i przed końcem roku wziąć kredyt.

Jeśli nabędzie się prawo do tej ulgi, to będzie można odliczać odsetki od kredytu przez 20 lat.

Cześć Kochani!

Już prawie wydobrzałam,przeziębienie minęło! :D

Ale co tu taka cisza? Nikt się nie odzywa??

Maggi!

Miały być obiecane powiększona zdjęcia i może jakies nowe?

Bonia!

A Ty co tak długo nie piszesz? Co słychać na budowie,może juz się przeprowadzacie? Wklej jakieś fotki,z checią obejrzymy.

Tomek!

Mialy być lepsze fotki?:)

Ola!

Odpisałam Ci maila,tylko już się pogubiłam: czy Ty zmniejszyłas salon?

Jaszczurka!

To Ty ,Glizdo,fruwasz po obcych forach a na nasze nie zajrzysz?? :D

Mieliśmy montować solary,ale chyba z tego zrezygnujemy.

Odezwijcie się,Neptuniaki!

Jestem, jestem, kurcze mam nową ksywe czy co? Co Wy kobiety gadacie-pomniejszyc salon? a co on jest za duzy?powiekszac chyba!

Dundela a czemu zrezygnowaliscie z solarów?

wiecie ze one sa dotowane?-ekologia :lol:

a ja sprobuje sie zakrecic przy tym temacie-mam kolege ktory pracuje w UW czy UM czy gdzies tam ...-i zajmuje sie srodkami unijnymi :lol: Tylko że tak patrze na dach u Boni ta strona z 3 oknami i wątpie zeby tam zmiescily sie 2szt solarów, chyba ze 1okno przeniose na przednia strone dachu-co nawet mi pasuje ,bedzie od zachodu.Wpokoju nad garaze tez musze przenies okno na przód,gdyz on jest od połnocy i nigdy pokoj nie ujrzy slonca,najlepszym rozwiązaniem byloby rozdzielic po 1 oknie na kazdą stronę, od wsch, zach, i pol, pokoj bylby wtedy doswietlony i cieplejszy(czytalam ze powinno sie unikac okien od połnocy jeśli to mozliwe.)A kominek?czy ktoś z was planuje kupić z plaszczem wodnym?

Witajcie!!!

Przepraszam Danusiu, że zdjęć nie zmieniłam ale nie mam ich w pracy, a w domu, to jakoś czasu brakuje na siedzenie przy kompie :D

Postaram się poprawić te zdjęcia jak najszybciej.

Ja niestety też jestem chora i od czwartu ledwo żyję :cry: a pracować trzeba niestety :(

Nowych zdjęć na razie nie mam, bo nic się nie dzieje, tylko więźba zmieniała kolor na seledynowy :lol: :lol:

Na razie pozdrawiam

http://dragon-throne.forall.pl/ozzy/lay/baner.gif

Błagam!!

kliknijcie w ten baner i przeczytajcie! Koszmar!

Mnie serce pękło...

Dreszcze przeszly po moim ciele!ludzie to najgorsze świnie!nie chce nawet komentowac tego, sama mam psa i nie wyobrazam sobie znecac sie nad nim,zostawilby go lepiej ten bydlak gdzies przy lesie(jesli juz go nie chcial) -pies dalby sobie rade, a szkoda slow.

Z innej bajki-zamowilam okna,za tydzien musze wplacic zaliczke, i wtedy tez zamowie rolety antywlam.Okna w kolorze-ciemny orzech dwustronne,a rolety chyba kremowe nie wiem co to, jakie to,i czy w tej cenie jest sterowanie el.3rolet na witrynach?Rozminełam sie z gościem od rolet.jestesmy umowieni na za tydzien.

Dundela ja zamowilam tylko okna na parter, dachowych nie zamawialam ale widzialam wycene okienRoto O/U 1szt.1050zl +kolniez (na wszystkie koło 2000) jeszcze cos dochodzi do okna?

Nie dowiadywalam sie jeszcze o solaray, ale na pewno nie zmieszcza sie na dachu!jesli sie zdecydujemy to musze zmienic okna na mniejsze w tym pokoju nad salonem:( dlatego poki nie mamy obgadanej sprawy z solarami ,nie zamawiam okien dachowych.

Cześć! Ja tylko na chwilę. Poniżej rysunek parteru naszego "gniazdka", tj. zmiany jakie dokonaliśmy u nas. Zmiany w ściankach działowych na górze, przedstawię za parę dni.

http://images2.fotosik.pl/178/e9d1eb16b488d59e.jpg

Jak widzicie, zmienilismy bieg schodów, aha - będą żelbetowe, tylko stopnie obłożymy drewnem. Dolną sypialnię i łazienkę, zamieniliśmy na gabinet (po lewej stronie), pralnię i na końcu małego korytarzyka - spiżarenkę. Witrynowe okno w salonie, zmieniliśmy na normalne okno, pod nim będzie kaloryfer. Ogrzewanie podłogowe jest w holu, kuchni, WC i wiatrołapie. Pomiędzy kuchnią, a holem, jest murek wysokości ok. 140 cm, chyba go widać na jakimś wczesniejszym zdjęciu. Kominek w salonie, będzie na przeciwległej ścianie od drzwi na taras. Zmieniliśmy jeszcze kształt tarasu. No to, na razie.

KOCHANI!

STAŁO SIĘ ! WRESZCIE!

Dzisiaj, po 7 miesiącach załatwiania, odebraliśmy pozwolenie na budowę!

Dosłownie przed chwilą.

I powiem Wam,że cieszymy się,ale to już tak długo trwało,że trochę nas zmęczyło i przyćmiło taką prawdziwą ,szczerą radość.

Ale,mimo wszystko,cieszymy się!

Witajcie!!!

Gratulacje Danusiu :lol: :lol: :lol: , bardzo się z Wami cieszę, byle do wiosny i też będziecie się chwalić zdjęciami i postępami w budowie :D

Co do balkonu, to ja rzeczywiście balkon mam ale nie od frontu, tylko z lewej strony (od zachodu), wcześniej jes fotka. Sylwia zaś robi balkon w łazience na górze, tam też jest łukowate okno.

Blacha zamówiona, ma być około 2 października, ekipa ma zacząć kryć w połowie :D zobaczymy tylko czy pogoda będzie dopisywać.

Edytko, a gdzie pod Garwolinem jeśli można wiedzieć??

Pozdrawiam

:D