bonia3 30.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Maggi jak słonica bedzie 12 mc w ciąży chodzic Dla wszystkich, którzy mają w planach ogród mało męczący - polecam automatyczne podlewanie ogrodu. Firma wyceniła nam taki luksus na 10tys (działke mamy 2400m), deko nas to obaliło więc Marcin wziął rysunek naszej działki, naniósł dom,wiate, podjazd, tarasy by wyłączyć je z podlewania i sam zaczął rysować - naniósł 5 sekcji ( pięc lini zakończonych tryskaczami) dopasował wielkosć tryskacza - tak by pokryć całą powierzchnię działki i by nie było gołego pola. Potem kupił cały osprzęt, wykopał rowy, zaprogramował i działa!!! koszt osprzetu 3tys, praca Marcina bezcenna - koniec latania z podlewaczką i przestawiania jej po całym ogrodzie oraz węży do podlewania walających się na podjezdzie a trawa wygląda prawie jak z katalogu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 30.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ooo bonia się pojawiła Ja wiem, wiem, że pracy męża nie da się wycenić. Ggybyśmy do wszystkiego firmy zatrudniali, to trzeba by drugi kredyt brać Bonia, Ty nie pisz, że trawa wygląda jak z katalogu, tylko daj na tę trawkę popatrzeć! U mnie wokół domu jeszcze plac budowy, teren nie wyrównany, góry, doliny, kupa piachu i ogólna masakra. O trawce to mogę tylko pomarzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 30.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Niespodzianka jestem jestem po południu jadę na ktg, zobaczymy co i jak Magi!! co Ty jeszcze tutaj robisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 30.07.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Niespodzianka jestem jestem po południu jadę na ktg, zobaczymy co i jak Magi!! co Ty jeszcze tutaj robisz??? No właśnie sama się nad tym zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 30.07.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Bonia, macie działeczkę 2400!!! Super! No i pokaż koniecznie tą trawkę katalogową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 30.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 OOO jak fajnie Bonia a u nas ponoć za słabe cisnienie i nie pociagnie kilku zraszaczy na raz no chyba ze punkty maja sie oddzielnie właczac? ale to wtedy cały dzień.... u mnie zielono jak w katalogu:) no ale nabiegam sie A i jak mowa o pracy męża to i ja cos pokaze http://images34.fotosik.pl/329/e8ffa2c8ce2424f8m.jpg jutro jakieś drobne poprawki... no ale jest ... a myslałam że przyjdzie mi czekać do przyszłego sezonu Madzia hehe a może ty dopiero w 8 jestes a nie w 9? może cos Ci sie pomyliło w kalendarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 31.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam u nas na budowie robota idzie świetnie fundamenty wymurowane i posmarowane izolacją dziś naworzą ziemię jutro koparka i ubijanie tylko najgorsze jest to że syn rękę sobie złamał dość poważnie i dziś będzie miał operację mam nadzieję że wszystko będzie ok, kurde najgorsze jest to że nawet lekarze coś tak jakoś głowami kręcili że niby to bardzo trudne złamanie do zestawienia bo to w łokciu... zaraz pędzę do szpitala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 31.07.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 O rany, Tomy-s trzymaj się ! Ile syn ma lat? Wszystko MUSI być dobrze! Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 31.07.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Nikoś ma 4,5 roku właśnie wrociłem ze szpitala już po operacji 1,5 godziny trwała ale go jeszcze zostawili na bloku na jakieś 2 godz. więc zaraz znowu biegnę do szpitala dobrze że mam blisko z pracy 200m. Dundela dzięki wiem że będzie wsystko ok ale stresa trzeba przejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 31.07.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 tomy-s, wiem jakiego stresa masz, bo moja córcia też na dzień dobry wakacji obtłukła sobie porządnie łokcia, kość była pęknięta, tydzień temu zdjęli jej gips-wszystko w porządku. Na pewno u synka też będzie ok. Przez pierwsze dni i przede wszystkim noce będzie go b. bolało (paracetamol), na noc daj mu dużą dodatkową poduszkę, żeby mógł sobie rączkę oprzeć.trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 31.07.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Nikoś ma 4,5 roku właśnie wrociłem ze szpitala już po operacji 1,5 godziny trwała ale go jeszcze zostawili na bloku na jakieś 2 godz. więc zaraz znowu biegnę do szpitala dobrze że mam blisko z pracy 200m. Dundela dzięki wiem że będzie wsystko ok ale stresa trzeba przejść... Biedny.... trzymaj sie i nie martw, mlody organizm szybko sie zregeneruje-zobaczysz mały zanim wyjdzie do domu to juz zdaży zapomniec co sie stało, i bedzie plakać zebys pozwolił mu na rowerze jezdzic-gwarantuje takie sa dzieci.....chlopcy... Magdaaaaaaaaaa??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 31.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ola z tm złamaniem mojego syna to dłuższa historia bo on złamał w sobotę a że byliśmy na wsi u rodziców na podlasiu i tam lekarz stwierdził że to zwykłe stłuczenie, ale ja po powrocie do Warszawy poszedłem do dobrego specjalisty ze zdjęciem a on po obejrzeniu powiedział zebym go szybko przywiózł bo to jest bardzo skomplikowane złamanie kość złamana była w dwuch miejscach w tym jedno z przesunięciem. No i nie wyobrażam sobie co byłoby gdybym zaufał tamtemu lekarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.07.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Tomy-s życzę zdrówka dla synka Niestety jaka jest nasza służba zdrowia i ja się zdążyłam przekonać przez parę ostatnich dni Oczywiście nie można generalizować, ale........................... Jaszczurka nie krzycz z rana, bo kiepsko w nocy spałam ja ciągle w jednym kawałku, wczoraj byłam na ktg, skurcze są, ale nic poza tym mam czas do środy, jak nie urodzę, to będą wywoływać Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 31.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ola z tm złamaniem mojego syna to dłuższa historia bo on złamał w sobotę a że byliśmy na wsi u rodziców na podlasiu i tam lekarz stwierdził że to zwykłe stłuczenie, ale ja po powrocie do Warszawy poszedłem do dobrego specjalisty ze zdjęciem a on po obejrzeniu powiedział zebym go szybko przywiózł bo to jest bardzo skomplikowane złamanie kość złamana była w dwuch miejscach w tym jedno z przesunięciem. No i nie wyobrażam sobie co byłoby gdybym zaufał tamtemu lekarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 31.07.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jaszczurka nie krzycz z rana, bo kiepsko w nocy spałam ja ciągle w jednym kawałku, wczoraj byłam na ktg, skurcze są, ale nic poza tym mam czas do środy, jak nie urodzę, to będą wywoływać Buziaki Magi, przepowiadam Ci, że urodzisz 1 sierpnia -piękna data! a jakie imię masz dla dzidziusia??????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.07.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jaszczurka nie krzycz z rana, bo kiepsko w nocy spałam ja ciągle w jednym kawałku, wczoraj byłam na ktg, skurcze są, ale nic poza tym mam czas do środy, jak nie urodzę, to będą wywoływać Buziaki Magi, przepowiadam Ci, że urodzisz 1 sierpnia -piękna data! a jakie imię masz dla dzidziusia??????????????????? Wiesz, że nie miałabym nic przeciwko temu Imię mamy wybrane, ale tylko dla chłopca Będzie Szymon Dziewczynka przez mojego małża jest nie brana pod uwagę, więc jak by się jednak urodziła dziewuszka, to będziemy szybko myśleć Wczoraj miałam usg i niestety nic nie widać dupka w górze i kolanka zaciśnięte więc będzie niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 31.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Szymon! piękne imię-tak miała się nazywać nasza córcia gdyby była synkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 31.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Szymon! piękne imię-tak miała się nazywać nasza córcia gdyby była synkiem No ja tak chciałam 1 synowi dać , ale nie wyszło Nie krzycze babo jedna tylko sie zapytuje /jesteś? NO! Jeśli chodzi o dziewczynke to ja jestem za /JASZCZURECZKA heeh. Buziaki, lecę sie opalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 01.08.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 tomy-s, będzie dobrze, trzymam mocno kciuki za synka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 01.08.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Jaszczurka - podlewanie zawsze chodzi sekcjami, kazda czesc ogrodu jest podlewana u nas przez 20min i potem przełącza sie na następną sekcję. Wszystkie zraszacze na raz odpadaja, bo cisnienie bedzie mniejsze.oto trawa fest zielona, te łyse szlaki na trawie to efekt po wkopywaniu rur do podlewaniahttp://img384.imageshack.us/img384/2460/dscn3926ok1.jpga to dla ciotek forumowych Gutek jeziornyhttp://img45.imageshack.us/img45/5163/dscn3952ua5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts