Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, gratulujemy wszystkim postępów w budowie, mam pytanko jak u was w neptunkach wygląda sprawa jeśli chodzi o schody. My mamy w planach drewniane , ale każdy nam sypie takie ceny oczywiscie z balustradami łacznie ze płakac sie chce. Nie wiem czy to tylko tak w naszym rejonie czy wszedzie moze tak jest. Przymierzaliśmy sie do schodów również z firmy GROT ale walneli nam cene około 20 tys. jak na nasz budżet to dość dużo. No i jesteśmy w kropce a czas leci...

Witam, gratulujemy wszystkim postępów w budowie, mam pytanko jak u was w neptunkach wygląda sprawa jeśli chodzi o schody. My mamy w planach drewniane , ale każdy nam sypie takie ceny oczywiscie z balustradami łacznie ze płakac sie chce. Nie wiem czy to tylko tak w naszym rejonie czy wszedzie moze tak jest. Przymierzaliśmy sie do schodów również z firmy GROT ale walneli nam cene około 20 tys. jak na nasz budżet to dość dużo. No i jesteśmy w kropce a czas leci...

Zapytaj w firmie GROT , są tańsi o ok.30% , nasze kosztowały 15 albo 16 tys, dębowe

te nasze schody betonowe - zabiegowe zostały źle zrobione; było 5 stopni zabiegowych i ostatecznie okazało się, że są tak niewygodne że nie było innej możliwości jak tylko zwaliź je; kwestia tyczyła się samych zabiegów, które po rozszalowaniu okazało się że są na tyle wąskie (głębokie?) że nawet stopy nie można na niej ustawić; ale po kilku miesiącach nerwów i wymiany zdań dogadaliśmy się i schody na nasze życzenie zostały zdemontowane; niestety kasy nie odzyskamy - 5000 zł ale w zamian jak zrobimy drenaże ta sama firm pod okien mojego nadzorcy wykona schody zewnętrzne

a w chwili obecnej czekamy na schoy wewnętrzne z dębu, cena 11.500 robić je będzie stolarz którego wyroby miałem okazję oglądać u koleżanki i kolegi, w mojej ocenie swietny wybór; tylko że ternim nieco odległy styczeń 2009