Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Robak my okolice Warszawy w kierunku Katowic więc za daleko, a szkoda bo cena fajna. Nam za jesionowe z balustradami krzyknął 15 tyś, wiec nie pytalismy o debowe bo pewnie wiele droższe a jak sie okazuje to takie bez wiekszego szału wiec sie wachamy ale na naszą okolice to nie wiem czy cos tanszego uda nam sie znaleźć. A czas goni i jeszcze te terminy oczekiwania dość długie :(

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, gratulujemy wszystkim postępów w budowie, mam pytanko jak u was w neptunkach wygląda sprawa jeśli chodzi o schody. My mamy w planach drewniane , ale każdy nam sypie takie ceny oczywiscie z balustradami łacznie ze płakac sie chce. Nie wiem czy to tylko tak w naszym rejonie czy wszedzie moze tak jest. Przymierzaliśmy sie do schodów również z firmy GROT ale walneli nam cene około 20 tys. jak na nasz budżet to dość dużo. No i jesteśmy w kropce a czas leci...

Zapytaj w firmie GROT , są tańsi o ok.30% , nasze kosztowały 15 albo 16 tys, dębowe

O matko , ale jestem zakręcona!!:) Oczywiście chodziło mi o firmę ZLEM !!! Sorki :) :) :)

No widzę, że na topie temat - schody.

Ja co prawda mam jeszcze czas na ostateczne decyzję, ale orientowałem się już w cenach wielu firm i rzeczywiście ceny powalają na kolana :evil: .

Mi osobiście bardzo podobały się schody Dundelki firmy Zlem. Jednak ich cena obecnie to przy założeniu, że stopnie są dębowe i jest barierka drewniano-stalowa na całej długości, z obydwu stron (to dla tych co mają małe dzieciaki :wink: ) ~20-21 tyś. Jakieś okrojone wersje tych schodów, typu mniej barierki i stopnie bukowe to obecnie min.15-17tyś.

Cena schodow rzeczywiście szokuje, bo to w końcu tylko schody...

Tak się wydaje, ale policzcie ile płacicie np. za malowanie domu, które trzeba powtarzac co parę sezonów. Schody w końcu są wiele lat. Myślę, że warte są tej ceny.

Aleksandra, ślicznie u Ciebie. I boshe, jak czysto!!! Daj więcej zdjęć.

Jestes zadowolona ze schodów bez podstopnic? Nie sypie się piach na dół z nich?

HEJJJJJJJ :lol:

Pretendent- w Grocie cena Jesionowych była chyba w cenie Debowych? hmm...... a tańsze bukowe, jakos tak mi sie wydaje. Dopłacalismy do ceny 500zł za pogrubienie stopni, i własnie z tego co pamietam to 500zł za jesion a nie buk. W Waszej sytuacji powinno bc taniej tez ze wzgledu na dojazd, nam policzyli 900zł :evil: Wy mieszkacie blisko....

Olcia slicznie!!!!

Bshena w sobotę ma byc 20*C :o :o :o

My juz skończyliśmy akcję ocieplanie :lol: :lol: i tez deszczyk popadywał.

Pozdrawiam Wszystkich

cieszę się, że Wam się podoba :)

Bshena, jestem bardzo zadowolona. Też zastanawiałam się mocno nad schodami pełnymi, ale jednak układ wnętrz (otwarty holl, schody na 1 planie) zdecydowały o ażurowych-bardziej lekkich. Te schody to oczko w głowie mojego męża, prawie każe nam chodzić po nich w skarpetach :lol: Bshena, gdyby ktoś wlazł na schody w bamboszach z piachem, to by je szybko pogubił! Ale wiadomo - choćby człowiek codziennie mył podłogi, to i tak coś się naniesie-pod schodami jest tego ciut więcej. Ale z drugiej strony, przy schodach pełnych jest dużo więcej mycia samych schodów! W każdym razie, gdybym miała jeszcze raz wybierać, to wybrałabym tak samo.

Co do zdjęć, to jest problem-nie mam cyfrówki, nie mam w domu internetu, jednym słowem bieda. Jedyne wyjście to Dundela:) ale zdjęcia są z komórki :( no i ile można wykorzystywać naszą Dundelkę??

pretendent, decydujcie się szybko, bo ceny raczej rosną a nie spadają-to raz, a na schody się dość długo czeka-to dwa.

O kurde ale forum się ożywiło stronka szybko ucieka... a u mnie dzisiaj wielkie zalewanie stropu dobrze że pogoda się poprawiła pierwszy dzień słonka oby jeszcze przy kryciu dachu również dopisała..... :lol:

po zalaniu będą fotki.

Co do schodów to te mi się podobają

http://img212.imageshack.us/img212/2433/img45281cl6ps7.jpg

http://img212.imageshack.us/img212/img45281cl6ps7.jpg/1/w640.png

i pewnie sam je jestem w stanie zrobić.....

Pozdrowionka

Dana! :lol: :lol:

to było jedyne zdjęcie w mojej komórce! oczywiście zrobione dużo wcześniej-to kawałek naszej sypialni. Zdjęcie nie oddaje nawet w połowie tego jak to rzeczywiście wygląda. Podłoga-tym razem moje oczko-merbau, ten ciemny kolor na ścianie to "brudna mocno ciemna oliwka" (mój mąż zdębiał jak zobaczył czym ma malować), kolor ten jest na 3 ścianach . Na dzień obecny sypialnia jeszcze nie jest skończona, brakuje firan, oświetlenia, myślę jeszcze o jakimś szablonie.

Wczoraj coś pstryknąłam (jaszczurka- wanna specjalnie dla Ciebie), wyślę Dundelce. Wanna wciąż czeka na przyjazd serwisu Poolspy,

szok :evil: :

http://forum.muratordom.pl/wanny-poolspa-przestrzegam,t141207.htm

U nas jeszcze dużo rzeczy do zrobienia, ale ogólny zarys jest.

Taaaaaakkkk???????????

jej nie moge się doczekać!!!!!!! Danucha wstawaj,dawaj mi tu szybko zdjecie :evil:

Sczerze mówiąc to ja nadal jakos nie tesknie z wanną hehe, a zwłaszcza po tym jak 2 raz!!! przeciekł nam strop :evil: :evil: okazuje sie- najprawdopodobniej przez brodzik, jest źle podparty, w jednym rogu troche się gibie, i przez to silikon odrywa się co powoduje nieszczelność, a że nie dalismy kafli pod brodzikiem to woda płynie sobie po stropie i przecieka, do garazu , prosto na skrzynke z bezpiecznikami!!!! a tym razem tez do holu..... jak pomysle sobie , ze żeby to naprawić trzeba zdemontowac brodzik to aż mnie telepie!!!! nie my to musimy robic tylko ten co montował i podłączał czyli hydraulik, on poniesie wszelkie koszty z tym zwiazane, co do tego nie mam watlipowsci, ale najnormalniej mi sie nie chce remontów, więc jak pomysle o wannie, co moze sie stać jak wanna- podłaczenie zawiedzie i tyle litrow wyleje sie :o :o :o a z drugiej strony nie trzeba niedoróbek- moje dzieci sa wiekszym zagrożeniem hehehe.

DANA!!!!!!!!!!!!!! Wstałaś????????????

jaszczurka! :o :evil: współczuję, chyba załamałabym się jak by mi brodzik przeciekał. My w prysznicu u góry nie mamy brodzika-są kafle, ale ponoć zabezpieczone na tip top, jakieś folie w płynie, specjalne fugi.. Wkładasz całe serce i tyle kasy w dom a tu jakiś partacz coś spartoli i człowieka trafia :evil:

dzięki Dundelka,

jakość kiepska, no ale coś widać. Od początku:

1-drzwi do łazienki,

2-pokój nad garażem (gościnny)- mój ulubiony kącik, w salonie nie ogląda mi się tak dobrze tv jak w gościnnym!,

3-kawałeczek salonu, reszty na razie nie pokazuje, bo na razie nie ma co,

4-nieszczęsna wanna :evil: ,

5 i 6-łazienka, czekamy na szafki pod umywalki.