Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jeszcze jedno pytanko mamy, jeśli chodzi o podłogi, czy wybrać jasne czy ciemne? Osobiście wybraliśmy ciemne, bo nam sie podobają bardziej, ale podobno na ciemnych strasznie widac kurz, no i że jasne to powiekszają pomieszczenia a ciemne zmniejszają. A jakie jest wasze zdanie? i jeszcze mam pytanko, czy podłoge macie jednolitą jesli chodzi o dół domu czy moze oddzielaliscie salon i kuchnie od reszty?

Ja bardzo lubię drewnianą podlogę. Piach na kafelkach bardzo nieprzyjemnie zgrzyta :), a ponieważ u mnie się raczej nie zdejmuje butów, no chyba że za drzwiami jest błoto po kostki, albo śnieg po pachy :), więc wszędzie, gdzie to tylko możliwe, mam tradycyjny parkiet (dąb naturalny). A jak się zrujnuje, to się wycyklinuje, zaolejuje i będzie gut. Kafle są tylko w wiatrołapie, od wyjścia z wiatrołapu do łazienki, wokół szafek kuchennych i pod kominkiem.

Zobaczcie jaką mamy pomoc kuchenną:

http://images36.fotosik.pl/15/a8f3cd5afcca5404.jpg

hehehe dobre :lol:

jak moj Leonek by tak stanął to ...... hehehe

Jesli chodzi o moje podłogi , to mam ciemne, oczywiscie wszystko na nich widac ... no cóż..... po roku jak tak patrze na nie , to chyba wybrałabym troszke jasniejsze, może mniej czerwone, ale nie ze wzgledu na utrzymanie w czystosci, tak po prostu... juz mi sie chyba opatrzyły :( . Nie mieszałam kolorówpaneli, cały dół mam w tym samych i na gorze tez bym dała jasne, bardzo mi sie podobaja panele u Magi w pokoju Wiktorynki, tu pozdrowienia dla naszej forumowej mamusi, co by sie odezwała raz na jakis czas :lol: .Z ciekawostek budowlanych, to wykładamy wjazd na działke w płytkach 30/30 mamy dość piachu i błota na kostce, latam tylko ze szczotą :evil:

Przez to całe zamieszanie z wypadkiem nie zdjęłam na czas taśmy papierowej z okien, które zabezpieczyłam przed ocieplaniem i teraz moje okna wyglądają tak:

http://images49.fotosik.pl/15/bdac9fb7fb12028f.jpg

Macie jakiś sposób na taki klej na futrynie? Czyszczę olejem jadalnym ale 20 cm zajmuje mi godzine... Masakra. Wszystkich, u których widziałam, że zostawiali sobie taśmy na oknach ostrzegałam, ze trzeba zdjąć w miarę szybko, bo potem klej zostaje i ciężko to wyczyścic a sama sobie coś takiego zafudowałam...

A jeszcze jedno pytanko mamy, jeśli chodzi o podłogi, czy wybrać jasne czy ciemne? Osobiście wybraliśmy ciemne, bo nam sie podobają bardziej, ale podobno na ciemnych strasznie widac kurz, no i że jasne to powiekszają pomieszczenia a ciemne zmniejszają. A jakie jest wasze zdanie? i jeszcze mam pytanko, czy podłoge macie jednolitą jesli chodzi o dół domu czy moze oddzielaliscie salon i kuchnie od reszty?

Ja mam ciemną podłogę w salonie i żeby ją szlag :evil: :evil: :evil: można 3 razy dziennie zamiatać, odkurzać i myć a i tak za chwilę widać kurzi paproszki :evil: :evil: :evil: To jest jedna z rzeczy, którą bym teraz zmieniła. Zmieniłabym też podłogę w hollu i kuchni. Myślałam, że na takim wzorze nie będzie widać kurzu i plam i zonk, pomyłka straszna :roll: :roll: :roll:

Salon od kuchni mamy oddzielony.

Niestety na pana od kominka nadal się nie doczekaliśmy, za to glazurnik powoli kończy taras i schody. Łóżka do sypialni też jeszcze nie kupiliśmy, nie ma czasu poszukać.

Dominika rośnie, jest grzeczna ale trzeba z nią ciągle być, dlatego na nic nie mam czau :roll:

Jaszczurka chętniej bym bywała częsciej, ale nie mam czasu za wiele :roll: A Ty się do cioci nie wybierasz?? Może byście nas odwiedzili??

Magi nie wybieram się.............. niestety

Zdajemy sobie sprawe, że nie masz zbyt wiele czasu na pogaduszki z nami, mój starszy synek był tak ''związany'' ze mną, że spałam z nim, sprzatałam z nim, gotowałam z nim :roll: :roll: on nie brał do bani heheh wazne że miał buzię pełna heheh

Pozdrowionka dla Wszystkich

my na cały dół (oprócz sypialni-merbau i wiatrołapu-płytki) wybraliśmy podłogę jednolitą-widać ją na zdjęciach ze schodami. Jest to Pergo dąb, jeśli chodzi o kurz-jest rewelacyjna. Kolor ani za jasny ani za ciemny.

tomy-s i Bshena, fajnie, że Wam się podoba :)

Bshena, ramy okienne spróbuj umyć denaturatem, a może po prostu zwykłym rozpuszczalnikiem?

co do schodów to nasze jesionowe kosztowały 7tys....ale to bylo w czasach prehistorycznych wiec nie przejmujcie sie ich ceną.

Jeśli chodzi i kolory podłogi - wszedzie mamy raczej jasne, kurzu nie widac ale za to idealnie widać gdzie urzedował Gutek, bo plamy po soczku sa super widoczne. Dla swietego spokoju i ochrony mojego serca, psy zostały eksmitowane do garazu i tam maja swoją siedzibę - odpadło mi codzienne mycie podłogi, bo odkurzam nadal co rano. Postawilismy domek ogrodnika wiec garaż zrobił sie prawie pusty- kosiarki i inne sprzety ogrodowe poszły out i teraz nawet auto mozna tam wstawic. :wink:

Teraz zostalo nam zamontowanie automatyki na bramie wjazdowej bo wysiadanie by ją sobie otworzyc jakos mnie denerwuje.

a z hitów sąsiedzkich - przyjechal do nas rolnik i powiedzial ze nasze psy zagryzyly mu cielaka - wiec pytam kiedy to sie stalo - W CZERWCU..na moje pytanie czy dopiero teraz znalazl truchło i czy jest pewien ze to moje psy, które wpuscily go na podworko i nie pogryzly jakos odpowiedzi nie znalazl, wsiadl na rower i pojechal... ot idiota.