tomy-s 26.09.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ola ładnie to wszystko wygląda szkoda że jakość zdjęć troszkę kiepska ... ale to nic jest super.... A teraz prosto z placu boju zalewanie stropu odbyło się w dniu wczorajszym... http://img363.imageshack.us/img363/4690/20080925pm5.th.jpghttp://img363.imageshack.us/images/thpix.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 27.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Ola, ślicznie! Fajny masz układ w górej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 27.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 tomy-s, no to strop nad głową już masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 29.09.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 tomy-s, no to strop nad głową już masz!!! no właśnie pierwszy ważny etap zakończony . Następny Dach i już zima mnie nie zaskoczy. Taki jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 30.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A jeszcze jedno pytanko mamy, jeśli chodzi o podłogi, czy wybrać jasne czy ciemne? Osobiście wybraliśmy ciemne, bo nam sie podobają bardziej, ale podobno na ciemnych strasznie widac kurz, no i że jasne to powiekszają pomieszczenia a ciemne zmniejszają. A jakie jest wasze zdanie? i jeszcze mam pytanko, czy podłoge macie jednolitą jesli chodzi o dół domu czy moze oddzielaliscie salon i kuchnie od reszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 30.09.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 30.09.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 kazia25 a jakiej firmy macie te kafelki, fajnie wyglądają bo są duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 30.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 30.09.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 hehe dzieki zajedziemy i zerkniemy, bo na dniach musimy juz podjąc decyzje a juz mozg sie lasuje od tego wszystkiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 30.09.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja bardzo lubię drewnianą podlogę. Piach na kafelkach bardzo nieprzyjemnie zgrzyta , a ponieważ u mnie się raczej nie zdejmuje butów, no chyba że za drzwiami jest błoto po kostki, albo śnieg po pachy , więc wszędzie, gdzie to tylko możliwe, mam tradycyjny parkiet (dąb naturalny). A jak się zrujnuje, to się wycyklinuje, zaolejuje i będzie gut. Kafle są tylko w wiatrołapie, od wyjścia z wiatrołapu do łazienki, wokół szafek kuchennych i pod kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 30.09.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zobaczcie jaką mamy pomoc kuchenną:http://images36.fotosik.pl/15/a8f3cd5afcca5404.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 01.10.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zobaczcie jaką mamy pomoc kuchenną: http://images36.fotosik.pl/15/a8f3cd5afcca5404.jpg hehehe dobre jak moj Leonek by tak stanął to ...... hehehe Jesli chodzi o moje podłogi , to mam ciemne, oczywiscie wszystko na nich widac ... no cóż..... po roku jak tak patrze na nie , to chyba wybrałabym troszke jasniejsze, może mniej czerwone, ale nie ze wzgledu na utrzymanie w czystosci, tak po prostu... juz mi sie chyba opatrzyły . Nie mieszałam kolorówpaneli, cały dół mam w tym samych i na gorze tez bym dała jasne, bardzo mi sie podobaja panele u Magi w pokoju Wiktorynki, tu pozdrowienia dla naszej forumowej mamusi, co by sie odezwała raz na jakis czas .Z ciekawostek budowlanych, to wykładamy wjazd na działke w płytkach 30/30 mamy dość piachu i błota na kostce, latam tylko ze szczotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 02.10.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 jak moj Leonek by tak stanął to ...... hehehe No właśnie jaszczurka, Ty masz chyba bernardyna tudzież innego olbrzyma. Gdzie go trzymasz? W domu? Mój piesek to jeszcze szczeniak, jeszcze trochę urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 02.10.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Przez to całe zamieszanie z wypadkiem nie zdjęłam na czas taśmy papierowej z okien, które zabezpieczyłam przed ocieplaniem i teraz moje okna wyglądają tak: http://images49.fotosik.pl/15/bdac9fb7fb12028f.jpg Macie jakiś sposób na taki klej na futrynie? Czyszczę olejem jadalnym ale 20 cm zajmuje mi godzine... Masakra. Wszystkich, u których widziałam, że zostawiali sobie taśmy na oknach ostrzegałam, ze trzeba zdjąć w miarę szybko, bo potem klej zostaje i ciężko to wyczyścic a sama sobie coś takiego zafudowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.10.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 A jeszcze jedno pytanko mamy, jeśli chodzi o podłogi, czy wybrać jasne czy ciemne? Osobiście wybraliśmy ciemne, bo nam sie podobają bardziej, ale podobno na ciemnych strasznie widac kurz, no i że jasne to powiekszają pomieszczenia a ciemne zmniejszają. A jakie jest wasze zdanie? i jeszcze mam pytanko, czy podłoge macie jednolitą jesli chodzi o dół domu czy moze oddzielaliscie salon i kuchnie od reszty? Ja mam ciemną podłogę w salonie i żeby ją szlag można 3 razy dziennie zamiatać, odkurzać i myć a i tak za chwilę widać kurzi paproszki To jest jedna z rzeczy, którą bym teraz zmieniła. Zmieniłabym też podłogę w hollu i kuchni. Myślałam, że na takim wzorze nie będzie widać kurzu i plam i zonk, pomyłka straszna Salon od kuchni mamy oddzielony. Niestety na pana od kominka nadal się nie doczekaliśmy, za to glazurnik powoli kończy taras i schody. Łóżka do sypialni też jeszcze nie kupiliśmy, nie ma czasu poszukać. Dominika rośnie, jest grzeczna ale trzeba z nią ciągle być, dlatego na nic nie mam czau Jaszczurka chętniej bym bywała częsciej, ale nie mam czasu za wiele A Ty się do cioci nie wybierasz?? Może byście nas odwiedzili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Magi nie wybieram się.............. niestety Zdajemy sobie sprawe, że nie masz zbyt wiele czasu na pogaduszki z nami, mój starszy synek był tak ''związany'' ze mną, że spałam z nim, sprzatałam z nim, gotowałam z nim on nie brał do bani heheh wazne że miał buzię pełna heheh Pozdrowionka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Magi nie wybieram się.............. niestety To do mnie się wybierz Zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.10.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 A jeszcze jedno pytanko mamy, jeśli chodzi o podłogi, czy wybrać jasne czy ciemne? Osobiście wybraliśmy ciemne, bo nam sie podobają bardziej, ale podobno na ciemnych strasznie widac kurz, no i że jasne to powiekszają pomieszczenia a ciemne zmniejszają. A jakie jest wasze zdanie? i jeszcze mam pytanko, czy podłoge macie jednolitą jesli chodzi o dół domu czy moze oddzielaliscie salon i kuchnie od reszty? my na cały dół (oprócz sypialni-merbau i wiatrołapu-płytki) wybraliśmy podłogę jednolitą-widać ją na zdjęciach ze schodami. Jest to Pergo dąb, jeśli chodzi o kurz-jest rewelacyjna. Kolor ani za jasny ani za ciemny. tomy-s i Bshena, fajnie, że Wam się podoba Bshena, ramy okienne spróbuj umyć denaturatem, a może po prostu zwykłym rozpuszczalnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 06.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ola, rozpuszczalniki odpadaja. Ramy są drewniane, lakierowane. Próbowałam już delikatniejsze substancje i one matowiły lakier Chyba pozostaje jedynie ten olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 07.10.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 co do schodów to nasze jesionowe kosztowały 7tys....ale to bylo w czasach prehistorycznych wiec nie przejmujcie sie ich ceną. Jeśli chodzi i kolory podłogi - wszedzie mamy raczej jasne, kurzu nie widac ale za to idealnie widać gdzie urzedował Gutek, bo plamy po soczku sa super widoczne. Dla swietego spokoju i ochrony mojego serca, psy zostały eksmitowane do garazu i tam maja swoją siedzibę - odpadło mi codzienne mycie podłogi, bo odkurzam nadal co rano. Postawilismy domek ogrodnika wiec garaż zrobił sie prawie pusty- kosiarki i inne sprzety ogrodowe poszły out i teraz nawet auto mozna tam wstawic. Teraz zostalo nam zamontowanie automatyki na bramie wjazdowej bo wysiadanie by ją sobie otworzyc jakos mnie denerwuje. a z hitów sąsiedzkich - przyjechal do nas rolnik i powiedzial ze nasze psy zagryzyly mu cielaka - wiec pytam kiedy to sie stalo - W CZERWCU..na moje pytanie czy dopiero teraz znalazl truchło i czy jest pewien ze to moje psy, które wpuscily go na podworko i nie pogryzly jakos odpowiedzi nie znalazl, wsiadl na rower i pojechal... ot idiota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts