Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a z hitów sąsiedzkich - przyjechal do nas rolnik i powiedzial ze nasze psy zagryzyly mu cielaka - wiec pytam kiedy to sie stalo - W CZERWCU..na moje pytanie czy dopiero teraz znalazl truchło i czy jest pewien ze to moje psy, które wpuscily go na podworko i nie pogryzly jakos odpowiedzi nie znalazl, wsiadl na rower i pojechal... ot idiota.

Dobre :lol: :lol: :lol: Rzeczywiście idiota :lol: :lol: :lol:

U nas pojawili się panowie od obudowy kominka, sztuk 3 :wink: więc może im szybko pójdzie :lol:

Taras, schody ibalkon zostały do zafugowania. Po skończonej pracy wkleję fotki.

Pozdrawiam wszystkich :lol:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam u nas po zalaniu stropu ruszyły roboty zjawili się murarze i postawili takie cudo

http://img369.imageshack.us/img369/4843/20081008bp2.jpg

http://img369.imageshack.us/img369/20081008bp2.jpg/1/w640.png

także niebawem zakończą swoją działalność i wejdą cieśle mam nadzieję że pogoda dopisze no i jeszcze ciekawe co ztym kredytem bo dziś właśnie idziemy do banku trzymajcie kciuki.....

Pozdrowionka dla wszystkich :lol: :lol:

czy tu ktoś jeszcze żyje ........

dzęki Magi za wsparcie duchowe.... :wink:

W tym tygodniu murarze kończą soją robotę nio i we czwartek oblewamy mury. Teraz czekam już tylko na cieśli i dekarzy obiecali że wejdą od 27 października więc mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem i na koniec roku będzie stan surowy otwarty...

Pozdrowionka dla wszystkich mieszkających, budujących i zaczynających budowę neptunka .. :roll: :roll: :roll:

Panowie "bawili" się z kominkiem ponad tydzień i oto efekty:

http://images47.fotosik.pl/20/246ac44473ec4be0m.jpg

http://images26.fotosik.pl/285/ea487e58d0e1ba3dm.jpg

http://images48.fotosik.pl/20/494859c691f28206m.jpg

http://images34.fotosik.pl/381/9c777de458c2cafbm.jpg

Okazało się niestety, że wkład nie był równo ustawiony i obudowa niestety nie jest symetryczna :evil: Ale cóż dobrze, że wogóle jest :wink:

Więc ja pierwsza :lol: :lol: :lol:

Dla mnie slicznie!!!! choć nie podobny do mojego, to i tak jest w moim guście a jak w moim to moge podyskutować hehe

Juz Madzi mówilam, ze ta cegła to prawie identyczna jaką sobie upatrzyłam ze 2lata temu na elewację, a może nawet taka sama? Świetnie wkomponował się w klimat salonu, naprawdę Magdaleno jestem dumna z Ciebie :lol: :lol:

mnie cały czas korci żeby na tą ruchomą ściankę położyc cegiełki, miała być tapeta, farba, jakis obraz.. a w koncu być może stanie na cegiełce :wink:

Tak troszke widzę kafle na tarasie , ale ni cholery :D jaki to kolr, ino kształt.Dawaj mi tu szybko kobietko zdjęcia.

Jeszcze raz chwalę, chwalę chwalę......................

Pozdrowienia dla wszystkich

Więc ja pierwsza :lol: :lol: :lol:

Dla mnie slicznie!!!! choć nie podobny do mojego, to i tak jest w moim guście a jak w moim to moge podyskutować hehe

Juz Madzi mówilam, ze ta cegła to prawie identyczna jaką sobie upatrzyłam ze 2lata temu na elewację, a może nawet taka sama? Świetnie wkomponował się w klimat salonu, naprawdę Magdaleno jestem dumna z Ciebie :lol: :lol:

mnie cały czas korci żeby na tą ruchomą ściankę położyc cegiełki, miała być tapeta, farba, jakis obraz.. a w koncu być może stanie na cegiełce :wink:

Tak troszke widzę kafle na tarasie , ale ni cholery :D jaki to kolr, ino kształt.Dawaj mi tu szybko kobietko zdjęcia.

Jeszcze raz chwalę, chwalę chwalę......................

Pozdrowienia dla wszystkich

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jak mi miło :lol:

Fotki tarasu pstryknę w wolnej chwili. Ale z tarasem mamy kłopocik :-? okazało się, że gres na taras ma dwa różne odcienie. Nie mogliśmy wymienić, bo kupiliśmy go dawno temu. Poza tym w sklepach był jeszcze inny odcień. Szkoda tylko, że glazurnik pokapował się o tym jak już położył połowę tarasu :( Dlatego na razie nie zrobiliśmy cokółów, bo pewnie na wiosnę położymy nowy gres :roll:

Zawsze coś musi być nie tak, ale dobrze że idzie do przodu :lol: Wejście i balkon zostaną takie jakie są.

Pozdrawiam

no Magi, fajnie to wszystko wyszło! Mam do Ciebie prośbę-czy możesz dać któreś zdjęcie kominka i to ostatnie w większym formacie? u mnie się nie otwierają i muszę się strasznie ślepić..Cegła to cegła, pięknie wygląda, my również będziemy mieć kominek w cegle, tylko prosty.

Tomy-s napisz jak teraz sprawy się mają z kredytami, rzeczywiście jest tak ciężko?? ponoć na 8 wniosków rozpatrywanych jest tylko 2

jaszczurka żyje! a reszta żyje??? pozdrawiam wszystkich serdecznie

Madzia.....kurde....superowo, a zwłaszcza ta cegła... no no no zaszalałaś.

No i te ciemne kolory (moje ulubione,szkoda tylko że nie mojej żonki) Bardzo mi się podoba......

wczoraj murarze poczynili szczyty i prawie koniec :wink: dziś oblewamy (ostro) z murarzami a kurde jutro rano przybędzie więźba (jak ja to przeżyję) ...no ale z drugiej strony na kaca najlepsza praca... :) :)

Pozdrowionka

Tomy-s napisz jak teraz sprawy się mają z kredytami, rzeczywiście jest tak ciężko?? ponoć na 8 wniosków rozpatrywanych jest tylko 2

jaszczurka żyje! a reszta żyje??? pozdrawiam wszystkich serdecznie

Ola nic jeszcze nie wiemy narazie złożyliśmy do mbanku i cierpliwie czekamy mają dwa tygodnie na odpowidź my złożyliśmy tydzień temu. Poczekamy zobaczymy. Najgorsze jest to że marża wzrosła w naszym przypadku o 0,8 to troszkę podraża nasz kredyt. Doszły mnie słuchy że niektóre banki przyjmują wnioski ale nie rozpatrują nio i jeszcze niektóre ponoć transz nie wypłacają.

Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać może w przyszłym tygodniu złożymy jeszcze do jenego banku. :cry: :cry: :cry:

Magi, super kominek!!! Fajnie, że wkleiłaś zdjecia, bo mogę sobie popatrzeć na aranżację taką samą jak ja mam, czyli kominek między oknami. Czy dobrze widze, że na podłodze wokół kominka masz drewno?

Slicznie salon u Ciebie wygląda.

My planujemy podobny kominek, cegła plus biały "ręczny" tynk

Bardzo się cieszę, że Wam sie podoba mój kominek :lol: Sama miałam pewne obawy jak to się zgra z całością, ale na szczęście jest dobrze 8) 8) 8)

Z boku będą jeszcze kinkiety, stąd te wystające kable.

Wieksze zdjęcia postaram się wkleic wieczorkiem albo jutro, bo net mi kiepsko działa i fotosik odmawia współpracy :roll: :roll: :roll: