Robak 05.11.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 normalnie NEPTUNEK z każdym dniem coraz bardziej podoba mi się ten domek u nas kończymy kafle w garażu i kotłowni salon już w kaflach, jutro kuchnia i komunikacja na górze idą gładzie i poprawki po ostatniej ekipie, która sp... całe poddasze no i w piątek uruchamiamy kotłownię, będzie piec i grzejniki ogólnie powoli, do przodu tylko skąd brać na to wszystko kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 12.11.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A co tak cicho ? U mnie budowa na ten rok już prawie dobiega końca dziś zaczeli wykończenie kominów od poniedziałku deskowanie i już tylko czekam na śnieg..... mam nadzieję że pogoda się utrzyma i da skończyć. Z kredytu zrezygnowaliśmy ostatecznie (czekamy do wiosny). Pozdrawiam neptunowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 12.11.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 oooooo forumowicz brzmi dumnie ............... jestem dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 12.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 tomy-s, widzę że wywaliłeś stalowe heby z konstrukcji dachu, a wzmacniałeś jakoś dodatkowo, w związku z tym samą konstrukcję? Gratuluję postępów! I oby do wiosny. My mamy schody, takie tymczasowe co prawda, no ale zawsze to schody: wielka ulga. Gratuluję pomysłu tym, którzy robią betonowe. Betonowe schody też można przepięknie obrobić a co za ulga w czasie budowy i wykańczania poddasza! Zwłaszcza jak się nie płaci ludziom, coby kicali po drabinie tak i curik z różnym dobrem a samemu się pokonuje trzy metrową różnicę poziomów z rigisami, stelażami, farbami, cekolami, paczkami parkietu, wiadrami kleju, itepe, itede. Jak posprzatam, to wkleję zdjęcia tego naszego cudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.11.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 No i gdzie te cudo? CICHO COŚ... Super ze idziecie do przodu, ja juz nie moge sie doczekać kiedy bedziecie wklejac zdjecia ze srodka... g dy zaczniecie juz wystrój wnetrz... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 13.11.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 jaszczurka, też się nie mogę doczekać. A zdjęcia będą później, jeszcze nie posprzątałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.11.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Cześć Młodzieży!!! Fajne u wszystkich postępy, tylko coś żałujecie konkretnych fotek...:)Proszę się postarać! Robak - wklej elewację! U nas w zasadzie spokój, po niedzieli zaczynamy obróbkę okien i parapety zewnętrzne, okiennice właściwie już są. Elewację zostawiamy na przyszły rok. Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 16.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 dundela specjalnie dla Ciebie nasza elewacja; jakoś zapomniało mi się wkleić zdjatka szybciej http://images48.fotosik.pl/31/0c00d03d2ea0a1c5m.jpg http://images34.fotosik.pl/401/8e8bba4b6ace3629m.jpg http://images32.fotosik.pl/400/075c631ceb35daecm.jpg http://images25.fotosik.pl/295/e88364badca64f9dm.jpg http://images45.fotosik.pl/31/e43db441d3fe6fb8m.jpg http://images27.fotosik.pl/294/6658522edef5a898m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 17.11.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 no kurde panie Robak nieźle to wszystko wygląda no no no.....a u nas dziś kończą obkładać kominy i biorą się za deskowanie mam nadzieję że pogoda tylko dopisze i jeszcze nie sypnie śniegiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Uuuuuuuuuuuuuuu Robak!!!! ale ześ zaszalał Piękniusio Co to jest? to chyba nie piaskowiec? taki zaokrąglony, równy..... czy sie mylę? Tak czy siak Super!!!! Tomys dawaj dawaj, ma padac od wtorku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 17.11.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bardzo ładnie , Robak! To chyba sztuczny kamień elewacyjny, tak? Jedynie dałabym chyba jeszcze jeden rząd kamienia,żeby był bardziej widoczny. Ale Neptun i tak nabiera charakteru. Ja będę obkładać piaskowcem, tez się już nie mogę doczekać. Słuchajcie , ostatnio mnie kręci ciemny kolor elewacji , np. ceglasto-czerwony, co o tym sądzicie??OLO - gdzie sie podziewasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 17.11.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Robak, bardzo ładnie wyglądają te kamyczki wokół okien. Jaki będzie cokół, w podobnym klimacie? Szkoda tylko, że parapetów nie zrobiłeś z jakiegoś kamienia lub cegły klinkierowej bo to byłby już całkiem odpał. Co do zimy to mam nadzieję, że śniegu nie będzie jednak za dużo, ponieważ mam zamiar doprowadzić do stanu surowego zamkniętego do grudnia/stycznia, a jestem dopiero na etapie początków więźby . A propos więźby, mój wykonawca zaproponował zlikwidowanie tych stalowych Heb'ów i podparcia w zamian belkami drewnianymi wpuszczonymi w ścianki działowe. Zgodziłem się na zmianę i teraz nie wiem czy dobrze. Pytanie do tych, co też likwidowali Heby - macie jakieś zdjęcia lub rysunki z rozwiązań zastępczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 17.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 I jeszcze jeden temat dotyczący wykończeń, a mianowicie okiennice. Czy ktoś ma w Neptunie takowe? Ktoś miał chyba zamiar robić - Dundela ?. Jak ktoś robił i ma zdjęcia to poproszę . Ja ostatnio wypatrzyłem nowo-budowany dom w mojej wiosce i zakochałem się od razu w takim wykończeniu. Zrobili sobie ludziska ciemny dach z karpiówki do tego jasną (wanilia?) elewację i ciemne drewniane wykończenia: okiennice, balustrady i "wrota" do garażu. Jak będę miał czas to wrzucę foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 17.11.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 17.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 witam wszystkich po długiej nieobecności,u mnie wiele sie nie działo.Mamy skończone tynki wewnętrzne,odwodnienie dachu,czekamy na pana od c.o i szukamy ekipy do poddasza.Mam wielka prośbe kto pamięta ile metrów ma poddasze,bo facet zarzyczył sobie 53 z metr bez materiału i twierdzi ,ze więcej niz 150m nie wyjdzie ,nie bardo chce mi sie w to wierzyć.Chodzi mi o metry bez scianek kolankowych,bo taka wersje gdzies widziałam! Licze na waszą pomoc,z góry dzieki Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 No jak ile ma poddasze? tyle co parter tylko nie wiem czy chodzi ci o podloge czy o sciany, sufit... ??? Podłoga to przeciez sufit parteru..... sufitu tyle co podłogi na dole, no chyba ze o czyms nie wiem Robak! no jak mogłes dac takie parapety? Chłopaku jesli to sprawy finansowe, to przy przypływie gotówki zmienic mi tu proszę buziaczki dla całej rodzinki przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 chociaż sama juz nie wiem co do tych parapetów hmmmm? chyba jednak sa z klinkieru..... wydaje mi sie ze widze fugi pod rama okienną ? a to zagwozdka, Robak zgłos sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 17.11.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Jaszczurka,chodzi mi o ocieplenie poddasza wełną. Ile metrów wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 17.11.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 na moje oko to kurde może być klinkier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 17.11.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 zatem po pierwsze dzięki, że się podoba - żona Małgorzata tak sobie wymysliła, za miałałem tylko odnaleźć fachowców po drugie parapety - nie kwestia kasy, a terminu czy też jego braku; majsty robiąc elewację zapytali gdzie parapety i wtedy pędem do sklepu - a i tak na zamówienie przyszło nam czekać tydzień, chodzi o kolor? wtedy to był jedyny dostępny od zaraz po trzecie - co z tymi parapetami jest nie tak? - aluminium, jeszcze folia; chodzi o kolor czy jak? po czwarte pozdrowienia dla wszystkich po piąte dziś włączyliśm kotłownię - w domku ciepło, aż miło tylko dlaczego to wszystko tyle kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts