Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a to kilka zdjęć ale nie narzekajcie na jakoœc bo sš robione cišgle tym samym poczciwym telefonem i na razie nie ma szans na nowy porzadny aparat cyfrowy oto ja ze starszš córciš przed 'goršcymi" jeszcze dzwiami

http://images4.fotosik.pl/152/514378efd1ad6fee.jpg

dalej sa zdjęcia okna w kuchni oraz tarasu od strony frontowej

http://images3.fotosik.pl/188/040e9c4ea4ee5a5b.jpg

http://images2.fotosik.pl/188/e5c23e3c5bf69064.jpg

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już dzis wszystko wiem :D . Dachówka bedzie jednak ciemny brąz-komin też, elewacja bedzie jasnaWienerberger Terca(żółto-pomaranczowa) -ręcznie formowana cegła-a raczej przecieta cegła na klinkier, http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1080545461861,0.jpg

http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1083571244828,0.jpg badź kremowo-pomaranczowa imitacja łupka.Chcialam meza namowic na żółty komin, juz prawie sie zdecydowalismy, ale zobaczyłam tą imitacje łupka a ona jest kremowa nie zółta wiec nie pasowało,brazowy komin jest bezpieczniejszym kolorem-bedzie pasowac i do łupka i do recznie formowaneko klinkieru-bo nie wiem jeszcze co w koncu wybierzemy?tak czy siak komin bedzie pasowac :lol:

To elewację całą robisz z tej "cegiełki" czy jak??

Całą przednia elewację i wszystkie okna w koło .Z przodu nie bedzie tego duzo bo wielkie okno jest i garaz , to zostaje tylko słup i albo cala sciana kuchni albo tylko w kolo okna-jeszcze nie wiem? Trochę droga ta cegielka-ok 150zł m2. a imitacja łupka ok 70zł m2.Połowę taniej :lol:

U mnie szprosy to koszt 15 albo 20 zł za pole , wiec na wszystkich oknach troche sie nazbiera

Mala poprawka,gdybym robiła okna ze szprosami

jestem, jestem ale czasu brak,

info z budowy: dach zakonczony, klada tynki na parterze u gory juz polozone, wodkan i elektryka polozone.

po burzliwych rozmowach z wykonawca ustalony zostal termin oddania domu wraz z pracami wykonczeniowymi - klada nam terakote i kafelki - 20 listopada.

Jaszczurko masz racje mam veluxy otwierane od dolu wiec spokojnie siegnie nawet kurdupelek i sa w pelni obrotowe wiec z myciem problemow nie bedzie, gorzej bedzie z checiami.. :wink:

ciesze sie ze u was wszystko idzie pelna para!

Olka pamietaj co obiecalas dzis na gg :D

wykonczony dach

http://img168.imageshack.us/img168/5694/dscn1585sf8.jpg

tynki na gorze

http://img166.imageshack.us/img166/6026/dscn1594mt2.jpg

Hej,no w końcu ktoś poza mna i Dundelą sie odezwał! Jeszcze tylko Magi opierdziele i bedzie ok.Patrze na Boni dom to chyba ona nie podnosiła scianki kolankowej,nad wiencem ma 2 bloczki to chyba wedlug projektu, ale nie wiem trzebaby sie jej spytac.My podnieslismy o 1 silke a w centymetrach to chyba tylko troche ponad 10, bo silka jest nizsza od ytonga, parter tez mamy troszke wyzszy ,gdybysmy robili wedlug projektu to ostatnia warstwe silki trzebaby ciac na pół, tak wiec połozylismy całą silke i jest wyzej chyba o 8 -10cm :) Dziś u nas połozyli zbrojenie pod 2 wieniec i jutro zalewaja,jak nie bedzie padać!! tfu tfu..... i dekarze hurraaaa

witam ponownie. Z wszystkie okna czyli ( na parterze 6 sztuk 150x180, 150x120, 80x230, 210x230 i 2razy 120x120 plus 3 w garażu 90X90 i plus 2razy 150 na 150 te z łukami na górze zapłaciliśmy ok 10000 w tym kolor od zewnątrz w środku białe i szprosy tak samo wg okien.Gdybyśmy dali kolor z 2 stron to cena wzrosła by o 1tysiąc , a szprosy w całym domu kosztowały ok 2000, czyli białe okna z 2 stron bez szprosów kosztowały by ok 7-8 tys

jak narysuję rzut poddasza to prześle wam nasze zmiany. W obu pokojach dzieci (te z oknami dachowymi ) w rogach na 3/4 długości całej sciany tej przeciwległej do frontu wumurowaliśmy małe garderoby dla dziewczynek taki prostokąt 2mx1m z dzwiami przesuwanymi- w późniejszym terminie na te dzwi mam zamiar wmontować lustra tak aby moje strojnisie miały gdzie się przeglądac i nie biegały do lustra na dół czy do łazienki taraz mają 5 i 4 latka ale życie przed nimi, sama sobie juz współczuję jak zaczną sie stroić.

pokoje są ogromne pomimo że "zabrałam"ten prostokąt -garderobę. Wchodzi się do niej oczywiście z pokoju (taki domek w pokoiku0 ale wydląda to ładnie i każdy chwali pomysł jak to zobaczy.Dość mam juz wielgachnych regałów na całą scianę w którym i tak nie zmieszczą sie później wszystkie ubrania. Oprócz tego wydzieliłam między pokojem tym z oknem półokrągłym a pokojem dziecka czyli nad wejsciem do garażu

taki tunel pod skośnym dachem 4m dług i 1.5m szerok. taki stryszek rupieciarnię aby mieć gdzie wynieść np kurtki zimowe czy inne ubrania pudełka itp bo tego brakowało w projekcie to tyle na razie bo za bardzo się rozpisałam.pozdrowienia dla wszystkich. pa pa ach jeszcze jedno uczyłam się kiedyś w Radzyminie, mieszkałam wtedy w Dąbrówce u wujka, a więc chyba blisko jednej z was no teraz juz to naprawdę kończę bo mam jeszcze dużo pracy a czas płynie............ :wink:

planujemy przeprowadzić się za 2 miesišce czyli w grudniu właœnie robiš nam gipsy bo tynki sš już zrobione, przywiozłam wczoraj parapety wewn i zewn więc [przy okazji obsadzš, tylko dlugo czeka się na dzwi i oœcieżnice ok 5 tyg, zdecyduje sie na firme pol-skone bo już nie mam siły szukac dalej.

Moich cen za okna prosze nie porównywac z cenami innych- bo mam inne wymiary w tym suwane.

Krysia dopłata 1000zł to nieduzo za podwojny kolor -nie chcieliscie,czy jednak wzgledy finansowe?

Ja tez planuje zrobic garderobe w pokoju nad salonem,jest tak wielki -(wiekszy niż u Was ze wzgledu na przedluzenie salonu o 150cm.)ze az sie prosi o nia, albo tez pomyslalam zeby gdzies 2,5m przed koncem pokoju postawic scianke a za nia zrobic sypialnie-część nocną, okno tylko musialabym przeniesc na te strone-czyli wschód.Nawet jest u mnie to zalecane ze wzgledu na solary ktore planujemy zamontowac na dachu, a na ktore jest za malo miejsca przez okna.Tak mysle zeby kupic mniejsze okna ale 4szt, te w oryginale sa za wysokie.

A! Jutro jestem umowiona u notariusza z potencjalnymi kupcami naszego mieszkania :) Musimy ustalic jak to zrobic-zapisac zebysmy dostali kase teraz a wyprowadzili sie dopiero w lato.

A! Jutro jestem umowiona u notariusza z potencjalnymi kupcami naszego mieszkania :) Musimy ustalic jak to zrobic-zapisac zebysmy dostali kase teraz a wyprowadzili sie dopiero w lato.

Cześć Jaszczurka, jeśli kupujący się na to zgodzili, to nie będzie problemu. Chociaż wydaje mi się, że mogą nie pójść na wypłatę 100% ceny już teraz. Pewnie teraz jakieś 80%, a przy "oddaniu" mieszkania- reszta. Powodzenia :)

Witajcie!!!

No bardzo się cieszę że za mną tęsknicie :lol: :wink: :lol:

Ja siedzę w domu już 2 tydzień na zwolnieniu, w związku z tym nie siedzę codziennie 8 godz. przed komputerem dlatego się często nie odzywam :lol:

Poza tym na budowie na razie zastój, tzn. niezupełnie ale na razie efektów na zdjęciach nie widać. Zamówiliśmy piaskowiec na kominy, blacha już zapłacona czeka tylko na wykonawcę. Obydwa słupy tarasowe zabezpieczone i pomalowane-wstyd się przyznać, bo nawet ich jescze nie widziałam :oops:

Bardzo się cieszę, że u Boni i Krysi i Tomka takie znaczne postępy, u Sylwi oczywiście też, podglądam cały czas :D

Pozdrawiam Was gorąco i obiecuję poprawę od przyszłego tygodnia :lol:

Buziaki

Witam Neptuniaki!!

Z radością informuję że od ponad tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem projektu Neptunka!! Wraz z żoną postanowiliśmy wprowadzić dość poważne zmiany ale dzięki nim będziemy mieli większy salon, dużą pralnio- suszarnię, oraz 2 duże garderoby na poddaszu:) No i w łazience na górze będzie więcej miejsca nad głową. Zmiany poważne, kosztowne ale WARTO!! Obecnie pracuje nad projektem nasz architekt. Pozwolenie na budowę mamy dostać w połowie grudnia tak że na wiosnę zaczynamy:) POzdrowionka