mgruszka 03.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam, całkiem blisko też mamy do rzeszowa.........a Magda nie zmieniała projektu i to też cenna informacja i schody po L- warto zobaczyć. zastanawiamy się nad rezygnacją z podcienia i powiększeniem salonu, proszę o opinie!? no i kominek na ścianę między salonem a kuchnią jak w tukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 03.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Do siebie też zapraszam Nie rezygnujcie z podcienia! Taras to sama przyjemność. Powiększcie salon na szerokość, tak jak ja zrobiłam i Bonia , to bardzo dobre rozwiązanie.A kominek na ścianie tarasowej?? Mnie to nie bardzo pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 03.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 03.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Powiększenie salonu - jak najbardziej za Większość chyba to zrobiła jak nie na szerokość to na długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 03.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No własnie Magda calkiem sporo pozmieniała, i te schody w L są mozliwe tylko z pewnymi zmianami My właściwie nic nie zmieliśmy w Neptunie. Dla mnie wielkość salonu jest ok, ale ja lubie raczej przytune wnętrza z ciepłym klimatem. A taras jest super. U nas nawet jak huragan hula po ogrodzie, to na tarasie jest zacisznie i milo. Zostaw taras! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 03.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgruszka 03.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 może mało precyzyjnie się wyraziłam, chodzi mi głównie o wielkość salonu-a tu chyba zostało jak w projekcie? na obecną chwilę nad tym się głęboko zastanawiamy.... reszta zmian raczej już pewna tzn. właśnie przeniesiony kominek, dodatkowe okno w salonie na przeciwległej ścianie w stosunku do witryny tarasowej i jedna duża łazienka na parterze. będę wdzięczna za przesłanie kilku zdjęć niezmienionego salonu, może być na e-maila prywatnego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgruszka 03.02.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 a co do tarasu to zamierzamy go zostawić tyle że bez podcienia i okno z łukiem, ale to nie jest jeszcze pewne...., z tego co się zdążyłam zorientować to jaszczurka tak zrobiła i chyba jeszcze nie narzeka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 03.02.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A słuchajcie, to pośrednio wiąże sie z powiększaniem salonu, , możecie zdradzić ile płacicie za gaz, oczywiście jesli ogrzewacie tylko gazem. Są tu tacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.02.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A słuchajcie, to pośrednio wiąże sie z powiększaniem salonu, , możecie zdradzić ile płacicie za gaz, oczywiście jesli ogrzewacie tylko gazem. Są tu tacy? Ogrzewając tylko gazem dostaliśmy 2 rachunki. Pierwszy wrzesień-październik był niecałe 700 zł, ale grzaliśmy od pierwszych chłodów, bo wiadomo małe dziecko w domku Drugi listopad-grudzień blisko 1000 zł No i od stycznia przeprosiliśmy się z kominkiem i teraz w ciągu dnia palimy w kominku Zobaczymy jaki teraz będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 03.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam, całkiem blisko też mamy do rzeszowa.........a Magda nie zmieniała projektu i to też cenna informacja i schody po L- warto zobaczyć. zastanawiamy się nad rezygnacją z podcienia i powiększeniem salonu, proszę o opinie!? no i kominek na ścianę między salonem a kuchnią jak w tukanie Witam i ja! Ja gdybym powiekszała salon to tak jak Kaziacofnełabym tylna ściane salonu o metr,zachowując podcień tarasu i nie zmieniajac rzutu domu (dalej jest na rzucie krzyża). kominka bym nie dała tam gdzie maTukan,bo jest za blisko kuchni ,a w kuchni zawsze jest cieplej niz w innych pomieszczeniach mimo ,iż kuchnia jest otwarta na salon. Napisz jak twój neptun bedzie stał w stosunku do stron swiata,ja centralnie mam wjazd od południa,dlatego dałam sypialnie w miejsce garażu ,bo nie wyobrazałam sobie sypialni w której nigdy nie bedzie słońca.Ponaddto widok z tyłu naszego domu nie nalezy do najciekawszych ,wiec to tez miało swój udział w tej decyzji Nie mam garażu ,ale mam osobno pralnie z garderobą i rowerownie + inny sprzet sportowy! Co do odwiedzin to dam znać po feriach ,bo wyjezdzamy w piatek na narty na tydzień !Aha co do schodów to my ich jeszcze nie mamy,te fotki zrobiłam u bardzo miłych państwa ,którzy pokazali nam gotowego neptuna 2 lata temu!Nasz dom jest na takim etapie jak fotki na tej stronie!tynki= wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 03.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 a co do gazu ,to zrobił ktos z Was kominek z plaszczem wodnym,bo ja taki planuje + solary to moze znacznie obnizyc koszty ogrzewania gazem. A co do tego 1000 zł to całkiem niezły wynik,bo 2 ,albo 3 lata temu była taka zima podczas której w dzien było -20 a w nocy - 30 i Ci ludzie ,u których bylismy ogladac Neptuna mówili ,ze najwyższy rachunek przyszedł wtedy w wysokości 1000zł(to był ich pierwszy sezon grzewczy),ale mieli system DGP i to oni nam odradzili kominek przy zewnetrznej scianie budynku! trudniej ogrzać zimna sciane komina w stosunku do tego który stoi wewnątrz budynku.Owej zimy tamten komin musiał pokonąc prawie 50 stopniowa różnice temperatur,zakładajac ,ze mamy w domu około 20+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 03.02.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeśli chodzi o mnie i o moj salon to oczywiście ze ne narzekam absolutnie! salon jest przestronny, bardzo szerokie wejscie do salonu moze nawet az za ...Jedyne co mogę poradzić to zeby jednak powiekszyc salon od tylu jak Magi, wtedy bedziecie miec i duzy salon i taras z podcieniem, a i nie trzeba rezygnować z drzwi wyjsciowych z kuchni na taras. Ja tez zapraszam do siebie na obchód Neptuna A jesli chcesz wkleić obrazek/zdjecie z jakiejs strony to wystarczy kliknać w zdjecie prawym myszy wejsc we własciwości skopiować adres i wkleic go na forum chyba w miedzy a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 03.02.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 O widzę, że powtorzyłam słowa Magi z tym wklejaniem zdjęć hehe A Maszencja jest naprawde świetna! szkoda tylko, ze taka wariatka do innych psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 04.02.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam nowych:)u nas salon bez zmian, jest ok. Tylko my planujemy przy ścianie z dużą witryną ogród zimowy. Średnia z ostatnich 2 rachunków za gaz (ogrzewamy tylko gazem) to 650 zł. W domku jest ciepło (20-22 st.-więcej nie lubię, w sypialni jest ogrzewanie trochę przykręcone). Teraz robimy projekt kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 04.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 04.02.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam nowych neptunkowiczów Jeśli chodzi o powiększenie salonu, to moim zdaniem najlepiej zrobić tak jak mam ja, albo poszerzyć. Ja bym nie rezygnowała z podcienia, no chyba że dom nie stoi frontem na południe. Nasz stoi i w lecie na tarasie jest 50 stopni, bez podcienia nie da się wytrzymać, dlatego też założyliśmy markizę. Oczywiście jeżeli ktoś nie stawia domu w "kącie" tak jak my, to może mu zależeć żeby dom nie stracił swoich proporcji i wtedy wyrównanie tyłu nie wchodzi w gre. Mi się wydaje, że salon bez zmian byłby za mały, no chyba że się nie stawia w nim stołu. Jeśli chodzi o rachunek za gaz, to my niestety mieliśmy źłe wyregulowany piec i pewnie stąd taka kwota. Liczę, że teraz będzie mniej, zwłaszcza że palimy w kominku. Pozdrawiam wszystkich Fajnie że forum się ożywiło Ps. Mamy dwa zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 04.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 To fakt, jak się planuje jadalnię w salonie to jest on zdecydowanie za mały. My nie zmienialiśmy rozmiarów salonu, bo planujemy tam postawic tylko kanapy i fotele, wiec jest ok. Jak ktoś chce ustawić w nim duży stół, to miejsce się znacznie skurczy. Ola, ja też myślę o ogrodzie zimowym, ale w tym kącie domu, gdzie są "ślepe" ściany (między salonem i gabinetem)! No ale to za dobrych parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 04.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam!! My powiększyliśmy salon kosztem tarasu od przodu nio i zamieniłem dwoje drzwi na jedne większe dwuskrzydłowe oczywiście po przeniesieniu kominka na ścianę pomiędzy salonem a sypialnią. Teraz to tylko powiększył bym dom jeszcze troszkę na boki tzn salon i garaż. Teraz czekam na wycenę okien nio i na cieplejsze dni oczywiście. Pozdrowionka dla wszystkich Nowych i starch "neptunowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 dziewczyny, do jasnej kuchni jakie dać blaty?? ciemne, jasne, drewniane?? mam też problem z kolorem piekarnika-biały czy czarny?popatrzcie na zdjęciach jak się to Wam widzi: http://www.rustic-meble.pl/top-produkty/top2.jpghttp://img253.imageshack.us/img253/483/kuchniafwnewengland3uo3.jpghttp://images25.fotosik.pl/159/8ea58ea072f3297a.jpghttp://images29.fotosik.pl/159/4cef1114986d049f.jpghttp://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo%20PRZEPROWADZKA/P1010126.jpghttp://images38.fotosik.pl/5/7b763743f6ef2fb1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts