Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

nazywam się Łuksz Po...... Będę się budował i mój zamiar ma się nazywć NEPTUN. Z kilku projektów, które rozważam ten podoba mi się najbardziej, choć żona nie jest już taką entuzjastką tego projektu - woli dom parterowy.

Mam nadzieję, że uda mi się ją przekonać z pomocą tego forum.

Czy są wśród forumowiczów użytkownicy Neptuna z Trójmiasta lub okolic?

Na dzień dobry to tyle.

Pozdrówko,

Łukasz

cześć Łukasz, myślę, że uda się namówić żonę, bo dom jest piękny. U nas na parterze jest pralnia i sypialnia z łazienką, góra dla dziewczynek. Nie muszę więc biegać z góry na dół a poddasze to poddasze-ma swój klimat. Może na stare lata będę żałować, że to nie parterówka ale chyba nie..

Dundelka wklei kilka moich zdjęć, bo ja nie mam takiej możliwości. Od razu uprzedzę-są braki, szczególnie jeśli chodzi o oświetlenie i nie ma listew, tzn. listwy są ale nie zamontowane :) Na jednym zdjęciu będzie salon-wymiary żywcem wzięte z projektu

Lukasz, ja też jestem z okolicy Trojmiasta, ale jak chcesz przekonac żonę, to do siebie nie zapraszam, bo u mnie jest jeszcze mnóstwo rzeczy nie skończonych i prawdę mówiąc nie jest to najlepsza reklama Neptuna... :D

Lukasz, skąd konkretnie jesteś?

Co do samego projektu, to po pierwsze musisz mieć sprecyzowane kryteria. Ja wiedziałam czego szukam, i szukam tak długo aż znalazłam dokładnie to co chciałam. I na obecny moj stan rodzinny i zdrowotny domek jest w sam raz. A za parę lat, jak dzieci podrosną, to pewnie sprzedamy dom i się przeniesiemy gdzie indziej. Ja nie przyjązuję się do miejsca. Jest tyle wspaniałych miejsc na świecie, aż szkoda tkwić całe życie na jednej szerogości i długości geograficznej. :)

Ola do jasnego segmentu kazdy jeden blat pasuje, jaki tylko sobie wymyslisz :lol: ale ja dobrałabym go do paneli, drewna i okien bedzie ładnie współgrało.

Witam ''Nowego forumowicza'' być moze neptunkowicza? :lol:

patrzcie babeczki co sie u mnie w łózku wyprawia hahaha

http://images50.fotosik.pl/58/b53336961ccdc88e.jpg

a mówilam ze nigdy, przenigdy psa do łóżka nie wpuszcze :lol: :lol:

e! babki , ktora z was zapięła tak duze zdjecie ze sie rozciagneło forum?? zmniejszyc mi to :wink:

A ogród zimowy fajne rzecz, ale ja juz bym sama nie wiedziala gdzie siedziec czy w salonie czy w ogrodzie :roll: ale piekny to jest nie zaprzeczam :p

patrzcie babeczki co sie u mnie w łózku wyprawia hahaha

A to znacie?

Regulamin porządku domowego dla psa

1. Psu nie wolno wchodzić do domu.

2. No dobra, psu wolno wchodzić do domu, ale może przebywać tylko w wyznaczonych pomieszczeniach.

3. Pies może przebywać we wszystkich pomieszczeniach, ale nie wolno mu łazić po meblach.

4. Pies może wchodzić tylko na starą kanapę.

5. Niech będzie, psu wolno włazić na wszystkie kanapy, ale nie wolno mu spać na łóżku.

6. No dobra, może spać, ale tylko wówczas kiedy mu się pozwoli.

7. Pies może spać w łóżku kiedy chce, ale nie pod kołdrą.

8. Pies może spać pod kołdrą, kiedy mu się pozwoli.

9. Pies zawsze może spać pod kołdrą.

10. Ludzie musza pytać o pozwolenie, żeby spać z psem pod kołdrą.

:D :D :D

Witam,

dziękuję za odzew i przyjęcie mnie do grona.

Jestem prawie zdecydowany na Neptuna, żona kontruje, że przymała kuchnia, nieustawna i salon też nie za duży.

Może Ci co już urządzili się podrzucili by mi jakieś zdjęcia na priva, bym mógł argumentować racje za ewentualnym moim wyborem.

Ciekawi mnie też ile kosztowało wybudowanie tego cacka do stanu surowego zamkniętego lub deweloperskiego jeśli już ktoś dotarł do tego etapu.

Też najlepiej na priva.

Mam dużą działkę, stąd m.in. preferencje żony by był parterowy z wyjściami na ogród z salonu i kuchni.

Pozdrawiam Neptunowców, szczególnie serdecznie tych z Trójmiasta.

:lol:

Hej Lupopo :lol: musisz przejrzec forum od początku, tam jest wszystko opisane, sfotografowane każdy kąt neptunka :wink: Pokoj jest mały, jeśli chciałbyć w nim postawić stół, jeśli nie to chyba nie jest tak źle...

jak za mały to go powiększ - przedłuż, albo poszerz, albo przedłuż i poszerz wtedy to prawdziwy kolos bedzie :roll: , kuchnia jest ustawna, trochę inwencji twórczej wystarczy....

Koszt wybudowania hehehe każdy z nas zamknął sie w innej cenie, różnice były ogromne, różne materiały, różne ceny robocizny, jedni skonczyli bądz prawie przed bumem budowlanym tak jak my(stan surowy zdązylismy), inni nie......... dlatego nie ma sensu nawet porownywać z nami. Jeszcze raz namawiam do obejrzenia wszystkich stron forum.Pozdrawiam

A i jakby co to tez zapraszam na wizytkę

Witam wszystkich!

Zgodnie z obietnicą , miło jest mi wkleić zdjęcia Oli

http://images45.fotosik.pl/58/30b6bcf85f41dfd0m.jpg

http://images44.fotosik.pl/58/b46186bc85adfe4em.jpg

http://images24.fotosik.pl/323/451cfe96e3e34eb9m.jpg

http://images27.fotosik.pl/322/bd9328cf789b54a3m.jpg

http://images46.fotosik.pl/58/057c71e7ab1e5a42m.jpg

http://images24.fotosik.pl/323/7ed66dc5772474b2m.jpg

Nooo, to wszystko. Mnie się bardzo podoba, zresztą już mówiłam Oli, świetne szafki pod umywalki na górze ( ja do tej pory nie mam), fajna podłoga na dole - Ola mówi,że w ogóle nie widać kurzu...

Teraz kolej na Was:)

dziękuję dziewczynki, cieszę się, że się podoba :) Myślę, że oświetlenie jeszcze dużo zmieni. Bshena, nie planuję żadnych zasłonek ani firanek-jak przyjdzie wiosna, to za oknami będę miała mnóstwo zieleni, poza tym możemy sobie na to pozwolić, bo dom stoi w takim zaciszu, że ostatnio to nam jedynie sarny w okna zaglądały :)

Jaszczurka-masz rację co do blatów-właśnie takie będą. Piekarnik raczej czarny.

Lupopo, na zdjęciu salon w oryginalnych rozmiarach. Jak dla mnie-niczego mu nie brakuje, tzn. jeśli chodzi o wymiary.. Stół będzie w kuchni i tam przeznaczyłam na niego dość sporo miejsca. Zresztą tam będzie najbardziej potrzebny.

Acha, usunęłam to wielkie zdjęcie ogrodu, bo zmniejszać nie umiem.

pozdrawiam