Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tylko w części niedrewnianej jest ogrzewanie podłogowe.

Czyli w salonie podłogówka, bez kaloryferów? Aha jest kominek, z tego co pamiętam z wcześniejszych postów z płaszem wodnym, czy tak?

Jeśli tak, to jakiej firmy ten kominek?

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lupopo

U mnie w salonie jest tylko podłogówka i to tylko na obrzeżach gdzie jest gres. Spokojnie wystarcza :lol: Mamy też kominek z płaszczem wodnym firmy Lechma. Całą poprzednią zimę dom był ogrzewany tylko kominkiem i nie zmarzliśmy :lol: :wink: :lol: Jeżeli interesuje Cię jak to u mnie wygląda zapraszam do mojego wątku.

Pozdrawiam

Jest tyle stron, że nie mam czasu czytać. :roll:

Przewertowałem już wiele stron, ale zbyt dużo konkretów to wypowiedzi nie zawierają, czasami mam wrażenie, że za dużo jest ploteczek. :x

Bo to takie trochę rodzinne forum i przeplataja nam się tu różne sprawy budowlane, ludzkie i psie...

Gdybyś przebrnął przez całość znalazłbyś opowiedzi na wiele pytań.

Ale skoro nie masz czasu to zadawaj konkretne pytania, na pewno Tobie pomożemy, prawda Neptunianie?

Bshena ma rację pewnie że tworzymy rodzinę neptunowiczów i plotki są ważne i info. budowlane Poczytaj od początku forum ja tak robiłe i wtedy stałem się forumowiczem LUPOPO

Postaram się zrobić to przez weekend.

Trochę mnie "podbudowaliście", że takie wzbudziłem zainteresowanie na forum.

Pozdrawiam wszystkich Neptunian,

Łukasz

Jest tyle stron, że nie mam czasu czytać. :roll:

Przewertowałem już wiele stron, ale zbyt dużo konkretów to wypowiedzi nie zawierają, czasami mam wrażenie, że za dużo jest ploteczek. :x

Bo to takie trochę rodzinne forum i przeplataja nam się tu różne sprawy budowlane, ludzkie i psie...

Gdybyś przebrnął przez całość znalazłbyś opowiedzi na wiele pytań.

Ale skoro nie masz czasu to zadawaj konkretne pytania, na pewno Tobie pomożemy, prawda Neptunianie?

:) :) :) Bshena ma całkowitą rację

Bshena, link z ogrodem:

http://forum.muratordom.pl/orchidea-2,t54989-1680.htm

Kazia no co ty , piekny ten sznaucerek, nie powiedzialabym nawet ze jakis mieszaniec.

Lupopo plotki to drugi temat po Neptunie :lol: a w nich oczywiscie temat Neptuna :lol: :lol:

Ja mam podłogówke w calym salonie, i pod kaflami i pod panelami, a z reszta na calym dole jest podlogówka( bez sypialni) i jest upalnie, niepotrzebnie montowalismy 2 grzejniki bo i tak jest gorąco.

Lupopo!! ty sie nie ociągaj tylko czytaj :evil: tak jak Tomasz :wink: za tydzień zrobimy Ci sprawdzian wiedzy neptunkowej. Buziaczki i pozdrawiam

witam, projekt mamy już w ręce..... :lol:

na dzień dzisiejszy nadal chodzi nam powiększenie salonu poprzez rezygnację z podcienia, według naszego architekta to najprostsze, niewiele przez to zwiększy się powierzchnia użytkowa i konstrukcja dachu,

nie znaczy to że całkiem nie szkoda nam podcienia i tego wygladu do którego już się przyzwyczailiśmy -oczami wyobraźni :roll:

jeszcze może w grę wchodzi przesunięcie ściany salonu o metr w prawo , czyli szerszy przy tej samej długości...

ciężka decyzja

witam, projekt mamy już w ręce..... :lol:

na dzień dzisiejszy nadal chodzi nam powiększenie salonu poprzez rezygnację z podcienia, według naszego architekta to najprostsze, niewiele przez to zwiększy się powierzchnia użytkowa i konstrukcja dachu,

nie znaczy to że całkiem nie szkoda nam podcienia i tego wygladu do którego już się przyzwyczailiśmy -oczami wyobraźni :roll:

jeszcze może w grę wchodzi przesunięcie ściany salonu o metr w prawo , czyli szerszy przy tej samej długości...

ciężka decyzja

Witam

Ja bym jednak doradzała poszerzenie, no chyba że nie macie od frontu południa :lol: Jak już wcześniej pisałam na tarasie jest patelnia :lol:

Jest jeszcze jedna opcja powiekszenia salonu- przedluzyc od tyłu, tak jak Magi, sama ma i nie proponuje?? małpiszon jeden :lol:

A ja twierdze i nikt mi nie powie ze salon jest akurat. Nie, salon jest mały. W bloku niektorzy takie mają, a to jest dom a nie mieszkanie w bloku :o Jezeli jestes pewna ze stol bedzie stal w salonie , to powiekszaj go, bo bedziesz miala ciasnote, moze akustyczną ale ciasną :D

no Jaszczurko wydaje mi się że masz świętą rację, dom się buduje na całe życie...., a rzeczywiście 27 to niezbyt dużo jak na salon :-? dlatego ja jestem prawie pewna że go powiększymy i to chyba tak jak u Ciebie. będzie upał uciekniemy na stronę pólnocną od tyłu domu, a przy umiarkowanej pogodzie miło jest się powygrzewać w słońcu. koleżanka ma podcień od południa i nie korzysta z niego............... trzeba korzystać z doświadczeń innych, pozdrawiam :p