Bshena 20.02.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jezeli jestes pewna ze stol bedzie stal w salonie , to powiekszaj go, bo bedziesz miala ciasnote, moze akustyczną ale ciasną Jaszczurko! Ty prześmiewco jeden!!! Do jedzenia to służą restauracje, a salon to służy do uskuteczniania życia salonowego Na salonach się nie je, się słucha muzyki dom się buduje na całe życie.... Mrguszka, domu nie buduje się na całe życie, to znaczy nie trzeba budować na całe życuie, nieruchomości to rynek, można sprzedać, mozna kupić, nawet kilka razy w ciągu życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 20.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jezeli jestes pewna ze stol bedzie stal w salonie , to powiekszaj go, bo bedziesz miala ciasnote, moze akustyczną ale ciasną Tu sie zgadzam,ale jeżeli nie bedzie stołu to jest zupełnie wystarczajacy. U mnie stół bedzie na granicy,wiec bede z niego korzystac codziennie ,nie tylko kiedy przyjda goście. Zreszta gdzie nie pójde to impreza odbywa sie na kanapie,dlatego u mnie beda 2 kanapy ,jedna dwójka, jedna trojka ,jeden fotel i dwie niskie pufy. A jeszcze jedno,jeżeli stół reprezentacyjny stoi w salonie ,to jeszcze jest potrzebny stolik sniadaniowy ,na który nie ma miejsca zachowując wyjscie z kuchni na taras i zostawiajac układ schodow bez zmian! Kupiliśmy stół ogrodowy i cztery fotele i umieściłam go w tym miejscu,gdzie zamierzam postawić stój jadalniany. I jest ok ,zajmuje mniej miejsca niż przypuszczałam,siedzący przy nim moga mieć ciągły kontakt zarówno z siedzącymi na kanapie i osobami znajdującymi sie w kuchni,mozna bez wykrecania sie ogladac telewizje i ogladać widok za oknem przez wszystkie wielkie okna(tylko zalezy kto jak siedzi).Oczywiście taki układ zapewniaja tylko schody w innym ukladzie,bo hol zyskuje dodatkowo ok 3 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.02.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 przedstawiam forumowiczom nowego mieszkańca Neptuna - Kalina Ewahttp://img413.imageshack.us/img413/1889/dscn4444as9.jpg co do salonu - to my mamy szerszy o 1m niz w projekcie i jest wystarczajacy dla nas.jak bede budowac drugi dom to bedzie tez parterowy, bo góra totalnie nieuzywana - czekam az dzieci dorosna, wyniosą sie na górę... ale to jakies 3 lata pewnie jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 20.02.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Cudna!Ciekawe ,czy wie jaki cudny pokoik na pietrze na nia czeka!Tak za 2 latka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 20.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 vieta te kafle to TROJA; z podobnych jest ROMA i ine takie importuje je WEMA; ale są inne punkty handlujące z nimi i tak my w Tczewie zakupiliśmy przez pośrednika te same kafle tyle że 17 % taniej; a to już była spora kwota ogólnie kończymy drobnicę i wykańczamy przy okazji siebie dziś i jutro pojawi się kuchnia; za tydzień ostatecznie schody; za 2 tygodnie łoże małżeńskie na drzwi wewnętrzne przyjdzie na poczekać do maja - brak wolnych terminów - wybieramy drzewo od stolarza a nie zakup gotowych najgorzej, że kasy nie ma a tu trzeba zdobić drenaż; jakiś podjazd mamy projekt ma ogrodzenie - płot z przodu z piaskowca, ale to pewnie na wydatek na przyszły rok no i 18 marca mamy termin na montaż drzwi wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.02.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Cudna!Ciekawe ,czy wie jaki cudny pokoik na pietrze na nia czeka!Tak za 2 latka! Potwierdzam, potwierdzam i zazdraszczam BSHENA hehe ja sie nie wysmiewam, coś ty! ja uwazam ze ten salon to porazka projektanta, wielka chata z tak małym salonem??? dla mnie jest jeszcze za mały, powinnam go była poszerzyć tak jak Danucha albo Bonia i kto tamn jeszcze ... wtedy siedzac w nim to wiesz ze to willa heh u mnie i tak jest wrazenie wielkiego salonu bo ja mam bardzo szerokie wejscie do salonu, wszyscy byscie byli bardzo zdziwieni hihihi Ja planuje powiekszyc tez wiatrołap, i w kuchni małe zmiany zlikwiduje barek bo jest do bani i zrobie chyba na srodku wyspe , bedzie sluzyc tez do siedzenia... takie plany. ale co z nich wyniknie to ni mam pojecia. A zdjecia mojego salonu są gdzies na forum, ale oczywiscie wkleje jeszcze dla Nowych -wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgruszka 20.02.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witam Magdo, niestety tę sobotę mamy już zajętą ale bardzo nam zależy żeby do końca lutego Was odwiedzić więc odezwiemy się co do konkretnego terminu tak żeby wszystkim pasowało. Jaszczurko wielkie dzięki za zdjęcia, super już chcaiłabym posiedzieć w takim swoim salonie i chyba tak go powiększymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 21.02.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Bonia, gratuluję córeczki, ta to ma szczęście, że wprowadza się na "gotowe"!!! )) Jaszczurka, ja tak trochę żartuję, każdy wie czego chce, przecież. Ale z tą willą to przesadziłaś, przecież to mały domek! Jak na początku przeglądałam projekty to te, które mi się podobały, ze względu na rozplanowanie wnętrza miały po 300 metrów! Uznałam swoje zachcianki za przesadne, zawężyłam poszukiwania do kategorii "małe domy" i znalazłam Neptuna. Bonia, zgadzam się w 100%, nastepny dom bedzie parterowy, ale na górce, plus 3 ha ziemi ze stawami dookoła, żeby mój seter mial gdzie biegać i kaczki wystawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 23.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 BONIA!! śliczną córunię masz i śliczne imię. Gratuluję! co dylematów salonowo-powierzchniwo-stołowych to pewnie nic nowego nie powiem, ale co tam My nie powiększaliśmy salonu-stołu tam nie planowałam i nie planuję. Bez stołu salon jest zupełnie wystarczający. U nas jeszcze jest wielka witryna z boku, która pewnie też robi swoje. W kuchni będzie stół na 6 osób, jest miejsce, pod warunkiem, że "cofnie" się trochę meble i zamiast wyjścia z kuchni na taras będzie okno (u nas stałe, do samej podłogi). Ja doszłam do wniosku, że stół w kuchni będzie wykorzystywany codziennie, chcę dość duży, żeby było wygodnie. Poszerzając salon, bryła całego domu traci na swych proporcjach (no chyba, że o tyle samo poszerzy się garaż), z podcienia nie rezygnowałabym za nic. Nie wiem ile metrów zyskuje salon wydłużony czy w inny sposób powiększony, myślę, że i tak nie tyle ile powinna mieć jadalnia? Niestety, jak ktoś chce mieć prawdziwą jadalnię, to w Neptunie tego zrobić się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 23.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Boniu cudowna jest Twoja córunia Szczere gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgruszka 26.02.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 MAGDA, WOJTEK!!chętnie odwiedzilibyśmy Was w najbliższą sobotę , napiszcie termin pasujepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 28.02.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie Mgruszka!odezwijcie sie,bo jednak znajdziemy dla Was jutro czas,mam nadzieje,ze odczytacie tego posta!Jutro jesteśmy wolni do 16.00 ,możecie wpaśc też w niedziele!Czekam na kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 05.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Hello , Neptuniacy!Nie pozwólcie,żeby wątek przepadł!~My , stara gwardia, ciągnęliśmy jak budowaliśmy, teraz Wy kontynuujcie!Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 05.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Dundelka!U nas roboty stoją ,bo wykonawca poddasza czeka na ocieplenie,zresztą mu sie nie dziwie.W domu jest o wiele chłodniej niż na zewnątrz tynki i wylewki wciaż oddają wilgoć,jakbym tam dłużej posiedziała to reumatyzm gwarantowany!Za to sąsiedzi z neptuna obok na finiszu! Fotki wkleiłabym ,ale nie pytałam ich o zgode ,a wiem ,ze tu zaglądają ,wiec byłoby głupio!Mgruszka przyjeżdzaja dopiero w ta sobote,bo ja w zeszła nie mogłam rozstać sie ze śniegiem na stoku!Szkoda ,ze pogoda zapowiada sie nie ciekawie,bez kaloszy ani rusz! Ile płaciliśie za swoje kuchnie ,ja dostałam wycene 22 tys układ bardzo podobny do Jaszczurki!Ale przyznam ,ze upchałm tam blumy,blat z konglomeratu,cargo wysokie i dwie narożne szafki(alacargo) niwe wiem jak to sie faktycznie nazywa! Stara Gwardio! prosimy Swierze fotki dla budujących i marzacych o tylko kawalku kuchni i łazienki do przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 06.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 06.03.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nawet nie wiesz jak sie ciesze, też planujemy solary! W podkarpackim mają zwracać 80 % inwestycji Kaziazapytaj w swoich urzedach ,czy przypadkiem nie należy Ci sie zwrot z okazji posiadania solarów!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beta1719504772 06.03.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam, wszystich Neptuniaków. Bardzo żaluję ze dopiero teraz znalazłam Wasze forum. przyznaję że spedzam tu juz którąs godzinę. od ponad roku mieszkam w Neptunku i troche żal mi ze nie "budowałam" razem z Wami. My tak jak wiekszośc z Was troche zmieniliśmy projekt. Nie ruszaliśmy jednak bryły, a jedynie zmienilismy rozklad parteru. ( otwarta przestrzeń poza wydzielonym wiatrolapem i lazienką) musze przyznać iż mimo że jeszcze ciągle brakuje nam róznych drobiazgów ( i nie tylko ) jestesmy z Neptunka bardzo zadowoleni. zachecam do tego projektu niezdecydowanych. Pozdrawiam gorąco Be@ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 06.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Myśle ,ze wypowiem sie teraz w imieniu wiekszości !Bardzo prosimy o fotki,kazdy nowy pomysł i rozwiazanie w Neptunie mile widziane!!!!!!!!!!! Czekamy z niecierpliwościa Be@ta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beta1719504772 06.03.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ...prosimy Swierze fotki dla budujących i marzacych o tylko kawalku kuchni i łazienki do przeprowadzki! jesli możecie mi powiedzic jak wkleic zdjęcia to obiecuję w ten wekend cos dorzucić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 06.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 hello ja osobiście zobowiązuję się w dniu jutrzejszym zamieścić kilka nowych fotek prace niemal na ukończeniu; kuchnia od 2 tygodni czeka aby z niej korzystać; agd też jest pokoje niemal w całości pomalowane teraz jeszcze drzwi wejściowe oraz schody; stolarz coś przesuwa terminy oto link do naszych drzwi http://www.maszrol.pl/multimedia/katalog_drewno.pdf - strona 13; drzwi z tymi szybkami jak już będą wstawioe - 18 marzec to na pewno dam fotkę a jutro mogę porobić nieco dokumentacji zdjęciowej - mamy gotowe 2 łazienki; dół w kaflach; góra panele no i na drzwi wewnętrzne czekamy; będzie to w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts