Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jezeli jestes pewna ze stol bedzie stal w salonie , to powiekszaj go, bo bedziesz miala ciasnote, moze akustyczną ale ciasną :D

Jaszczurko! Ty prześmiewco jeden!!! Do jedzenia to służą restauracje, a salon to służy do uskuteczniania życia salonowego :D :D :D

Na salonach się nie je, się słucha muzyki :)

dom się buduje na całe życie....

Mrguszka, domu nie buduje się na całe życie, to znaczy nie trzeba budować na całe życuie, nieruchomości to rynek, można sprzedać, mozna kupić, nawet kilka razy w ciągu życia :D :D :D

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o Jezeli jestes pewna ze stol bedzie stal w salonie , to powiekszaj go, bo bedziesz miala ciasnote, moze akustyczną ale ciasną :D

Tu sie zgadzam,ale jeżeli nie bedzie stołu to jest zupełnie wystarczajacy.

U mnie stół bedzie na granicy,wiec bede z niego korzystac codziennie ,nie tylko kiedy przyjda goście.

Zreszta gdzie nie pójde to impreza odbywa sie na kanapie,dlatego u mnie beda 2 kanapy ,jedna dwójka, jedna trojka ,jeden fotel i dwie niskie pufy.

A jeszcze jedno,jeżeli stół reprezentacyjny stoi w salonie ,to jeszcze jest potrzebny stolik sniadaniowy ,na który nie ma miejsca zachowując wyjscie z kuchni na taras i zostawiajac układ schodow bez zmian!

Kupiliśmy stół ogrodowy i cztery fotele i umieściłam go w tym miejscu,gdzie zamierzam postawić stój jadalniany.

I jest ok ,zajmuje mniej miejsca niż przypuszczałam,siedzący przy nim moga mieć ciągły kontakt zarówno z siedzącymi na kanapie i osobami znajdującymi sie w kuchni,mozna bez wykrecania sie ogladac telewizje i ogladać widok za oknem przez wszystkie wielkie okna(tylko zalezy kto jak siedzi).Oczywiście taki układ zapewniaja tylko schody w innym ukladzie,bo hol zyskuje dodatkowo ok 3 m2

przedstawiam forumowiczom nowego mieszkańca Neptuna - Kalina Ewa

http://img413.imageshack.us/img413/1889/dscn4444as9.jpg

co do salonu - to my mamy szerszy o 1m niz w projekcie i jest wystarczajacy dla nas.

jak bede budowac drugi dom to bedzie tez parterowy, bo góra totalnie nieuzywana - czekam az dzieci dorosna, wyniosą sie na górę... ale to jakies 3 lata pewnie jeszcze....

vieta te kafle to TROJA; z podobnych jest ROMA i ine takie

importuje je WEMA; ale są inne punkty handlujące z nimi i tak my w Tczewie zakupiliśmy przez pośrednika te same kafle tyle że 17 % taniej; a to już była spora kwota

ogólnie kończymy drobnicę i wykańczamy przy okazji siebie

dziś i jutro pojawi się kuchnia; za tydzień ostatecznie schody; za 2 tygodnie łoże małżeńskie

na drzwi wewnętrzne przyjdzie na poczekać do maja - brak wolnych terminów - wybieramy drzewo od stolarza a nie zakup gotowych

najgorzej, że kasy nie ma a tu trzeba zdobić drenaż; jakiś podjazd :-)

mamy projekt ma ogrodzenie - płot z przodu z piaskowca, ale to pewnie na wydatek na przyszły rok

no i 18 marca mamy termin na montaż drzwi wejściowych

Cudna!Ciekawe ,czy wie jaki cudny pokoik na pietrze na nia czeka!Tak za 2 latka!

Potwierdzam, potwierdzam i zazdraszczam :lol: :lol: :lol:

BSHENA hehe ja sie nie wysmiewam, coś ty! ja uwazam ze ten salon to porazka projektanta, wielka chata z tak małym salonem??? dla mnie jest jeszcze za mały, powinnam go była poszerzyć tak jak Danucha albo Bonia i kto tamn jeszcze ... wtedy siedzac w nim to wiesz ze to willa :o :o heh u mnie i tak jest wrazenie wielkiego salonu bo ja mam bardzo szerokie wejscie do salonu, wszyscy byscie byli bardzo zdziwieni hihihi

Ja planuje powiekszyc tez wiatrołap, i w kuchni małe zmiany zlikwiduje barek bo jest do bani i zrobie chyba na srodku wyspe , bedzie sluzyc tez do siedzenia... takie plany. ale co z nich wyniknie to ni mam pojecia.

A zdjecia mojego salonu są gdzies na forum, ale oczywiscie wkleje jeszcze dla Nowych -wszystko :)

witam

Magdo, niestety tę sobotę mamy już zajętą ale bardzo nam zależy żeby do końca lutego Was odwiedzić więc odezwiemy się co do konkretnego terminu tak żeby wszystkim pasowało. :D

Jaszczurko wielkie dzięki za zdjęcia, super już chcaiłabym posiedzieć w takim swoim salonie i chyba tak go powiększymy :lol:

pozdrawiam

Bonia, gratuluję córeczki, ta to ma szczęście, że wprowadza się na "gotowe"!!! :)))

Jaszczurka, ja tak trochę żartuję, każdy wie czego chce, przecież.

Ale z tą willą to przesadziłaś, przecież to mały domek! :D

Jak na początku przeglądałam projekty to te, które mi się podobały, ze względu na rozplanowanie wnętrza miały po 300 metrów! Uznałam swoje zachcianki za przesadne, zawężyłam poszukiwania do kategorii "małe domy" i znalazłam Neptuna. :D

Bonia, zgadzam się w 100%, nastepny dom bedzie parterowy, ale na górce, plus 3 ha ziemi ze stawami dookoła, żeby mój seter mial gdzie biegać i kaczki wystawiać. :D :D :D

BONIA!! śliczną córunię masz :) :) i śliczne imię. Gratuluję!

co dylematów salonowo-powierzchniwo-stołowych :) to pewnie nic nowego nie powiem, ale co tam

My nie powiększaliśmy salonu-stołu tam nie planowałam i nie planuję. Bez stołu salon jest zupełnie wystarczający. U nas jeszcze jest wielka witryna z boku, która pewnie też robi swoje. W kuchni będzie stół na 6 osób, jest miejsce, pod warunkiem, że "cofnie" się trochę meble i zamiast wyjścia z kuchni na taras będzie okno (u nas stałe, do samej podłogi). Ja doszłam do wniosku, że stół w kuchni będzie wykorzystywany codziennie, chcę dość duży, żeby było wygodnie.

Poszerzając salon, bryła całego domu traci na swych proporcjach (no chyba, że o tyle samo poszerzy się garaż), z podcienia nie rezygnowałabym za nic. Nie wiem ile metrów zyskuje salon wydłużony czy w inny sposób powiększony, myślę, że i tak nie tyle ile powinna mieć jadalnia? Niestety, jak ktoś chce mieć prawdziwą jadalnię, to w Neptunie tego zrobić się nie da.

Dundelka!U nas roboty stoją ,bo wykonawca poddasza czeka na ocieplenie,zresztą mu sie nie dziwie.W domu jest o wiele chłodniej niż na zewnątrz tynki i wylewki wciaż oddają wilgoć,jakbym tam dłużej posiedziała to reumatyzm gwarantowany!

Za to sąsiedzi z neptuna obok na finiszu! Fotki wkleiłabym ,ale nie pytałam ich o zgode ,a wiem ,ze tu zaglądają ,wiec byłoby głupio!

Mgruszka przyjeżdzaja dopiero w ta sobote,bo ja w zeszła nie mogłam rozstać sie ze śniegiem na stoku!

Szkoda ,ze pogoda zapowiada sie nie ciekawie,bez kaloszy ani rusz!

Ile płaciliśie za swoje kuchnie ,ja dostałam wycene 22 tys układ bardzo podobny do Jaszczurki!Ale przyznam ,ze upchałm tam blumy,blat z konglomeratu,cargo wysokie i dwie narożne szafki(alacargo) niwe wiem jak to sie faktycznie nazywa!

Stara Gwardio! prosimy Swierze fotki dla budujących i marzacych o tylko kawalku kuchni i łazienki do przeprowadzki!

Witam, wszystich Neptuniaków.

Bardzo żaluję ze dopiero teraz znalazłam Wasze forum. przyznaję że spedzam tu juz którąs godzinę. od ponad roku mieszkam w Neptunku i troche żal mi ze nie "budowałam" razem z Wami.

My tak jak wiekszośc z Was troche zmieniliśmy projekt. Nie ruszaliśmy jednak bryły, a jedynie zmienilismy rozklad parteru. ( otwarta przestrzeń poza wydzielonym wiatrolapem i lazienką) musze przyznać iż mimo że jeszcze ciągle brakuje nam róznych drobiazgów ( i nie tylko :) ) jestesmy z Neptunka bardzo zadowoleni.:)

zachecam do tego projektu niezdecydowanych.

Pozdrawiam gorąco

Be@ta

hello

ja osobiście zobowiązuję się w dniu jutrzejszym zamieścić kilka nowych fotek

prace niemal na ukończeniu; kuchnia od 2 tygodni czeka aby z niej korzystać; agd też jest

pokoje niemal w całości pomalowane

teraz jeszcze drzwi wejściowe oraz schody; stolarz coś przesuwa terminy

oto link do naszych drzwi http://www.maszrol.pl/multimedia/katalog_drewno.pdf - strona 13; drzwi z tymi szybkami

jak już będą wstawioe - 18 marzec to na pewno dam fotkę

a jutro mogę porobić nieco dokumentacji zdjęciowej - mamy gotowe 2 łazienki; dół w kaflach; góra panele

no i na drzwi wewnętrzne czekamy; będzie to w maju :wink: