Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jaszczurka!

Co z tymi kupującymi mieszkanie? Ile metrów masz mieszkanie i ile u Was kosztuje metr kw. ?

A, dzis bylismy u notariusza zeby obgadac sprawe,ale tak nam namotal ze nic nie zrozumielismy, nie ma opcji ktora by zabezpieczala po rowni sprzedajacego i kupujacego.Poaszlam do banku i mowie im ze chce sprzedac chate, ale polowe kasy teraz chce dostac, a polowe dostane po spisaniu aktu notarialnego, i czy kuoujacy moze dostac kredyt na moje mieszkanie przed spisaniem umowy? okazuje sie ze sklada wniosek do banku gdzies 2 miesiace przed kupnem,dostaje pozytywna decyzje,spisujemy akt notarialny w ktorym jest napisane ze mieszkanie przechodzi na wlasnosc kupujacego po przelaniu przez bank pieniedzy, wiec kupujacy idzie z tym aktem do banku,i bank wtedy przelewa reszte pieniedzy.Teraz tylko czekam co na to pan kupujący-chodzi o sporzadzenie umowy np.cywilno -prawnej na te 1połowe pieniedzy.Amieszkania u nas to jak barszcz tanie 1m2 1200-1500zł My mamy 62,6m2 wiec to wychodzi 94000 niecale.Ajuz obok 25 km w strone olsztyna-miejscowosc wielkoscia jak moja- tam trzeba zaplacic za takie mieszkanie 130- 160 000. :evil:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krysia dopłata 1000zł to nieduzo za podwojny kolor -nie chcieliscie,czy jednak wzgledy finansowe?

Cóż, na pewno trochę względy finansowe (każdy grosz się liczy), ale głównie stwierdziliśmy, że kolor mahoniowy na ramie okna, gdy się na nią patrzy z wnętrza domu, wygląda jak czarny - co stwierdziliśmy przykładając lustro z ramą mahoniową do okna :lol: A biała rama, tradycyjnie, pasuje do wszystkiego.

Hej nocne marki! :D

Dana czy już zdecydowaliście się na jakiś konkretny bank?

Grzesiek, będziemy na tym samym etapie (my ruszamy

w czerwcu), Danusia też podobnie. Nie wiem, czy będziesz brał kredyt, ale jeśli tak, to najlepiej przed końcem roku. Od stycznia nie będzie ulgi odsetkowej i jest dużo kasy do stracenia.

Gdzie będzie Wasza pralnio-suszarnia?

Wszystkim pozostałym gratuluję widocznych postępów w budowie!

Krysia to fakt machon jest b.ciemny tez nie chciaklabym tego koloru wew.mieszkania dlatego zdecydowalam sie na orzech,złaty dąb z kolei narzucałby dla mnie oczywiscie kolorystyke np podłogi czy mebli,a orzech to taki naturalny braz,mysle ze nie bede miec z nim problemów, ale to sie okaze.A dzis wkleje coś , ale to potem cos nowego nam sie pojawilo na budowie ,ale dopiero rosnie hahha.do wieczora jak sadze :wink:

Jaszczurka!

Co z tymi kupującymi mieszkanie? Ile metrów masz mieszkanie i ile u Was kosztuje metr kw. ?

A, dzis bylismy u notariusza zeby obgadac sprawe,ale tak nam namotal ze nic nie zrozumielismy, nie ma opcji ktora by zabezpieczala po rowni sprzedajacego i kupujacego.Poaszlam do banku i mowie im ze chce sprzedac chate, ale polowe kasy teraz chce dostac, a polowe dostane po spisaniu aktu notarialnego, i czy kuoujacy moze dostac kredyt na moje mieszkanie przed spisaniem umowy? okazuje sie ze sklada wniosek do banku gdzies 2 miesiace przed kupnem,dostaje pozytywna decyzje,spisujemy akt notarialny w ktorym jest napisane ze mieszkanie przechodzi na wlasnosc kupujacego po przelaniu przez bank pieniedzy, wiec kupujacy idzie z tym aktem do banku,i bank wtedy przelewa reszte pieniedzy.Teraz tylko czekam co na to pan kupujący-chodzi o sporzadzenie umowy np.cywilno -prawnej na te 1połowe pieniedzy.Amieszkania u nas to jak barszcz tanie 1m2 1200-1500zł My mamy 62,6m2 wiec to wychodzi 94000 niecale.Ajuz obok 25 km w strone olsztyna-miejscowosc wielkoscia jak moja- tam trzeba zaplacic za takie mieszkanie 130- 160 000. :evil:

U mnie mieszkania po 2 tys za metr,mam nadzieję,że to nie spadnie,ja mam 72 metry to troszkę grosza będzie.Pozdrówka!

Hej Dziewczyny!!!

Jak czytam te ceny za metr mieszkania, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. W Warszawie 3000 za metr to standard i ciężko za taką kwotę mieszkanie znależć, chyba że do remontu. W Ursusie, gdzie mieszkam, za 60 metrowe mieszkanie to minimum byście dostały 200 000, pewnie nawet sporo więcej. Ja mam na Pradze 48 metrów i mam nadzieję sprzedać je za około 180000 ale to blok z płyty i trzeba z czasem remontować generalnie. Ale ceny cały czas idą w górę i działek i mieszkań, więc będzie dobrze.

Pozdrawiam :lol:

A to co obiecalam pokazać-trochę deszczu i o -jak grzyb urosło to cos :lol:

http://img125.imageshack.us/img125/3047/img3014wi4.jpg

To cos nazywa sie ''samow... bud...na.'' hahaha

budujemy 2kotłownie,tak jak Magi-wszystko przez nia,namąciła mi w głowie,tylko czemu wczesniej tego nie zrobila!My oczywiscie od konca,najpierw zbudujemy ,potem narysujemy.........i........hahah

to mi sie podoba,domek pnie sie w gorę

http://img367.imageshack.us/img367/1462/img3016ax6.jpg

Ato jest dzis zakupiona cegła klinkierowa na kominy

http://img99.imageshack.us/img99/4829/img3018tj2.jpg

No i tyle na dzis. A ttmm niech sie nie zastanawia tylko kupuje i buduje. Pozdro :wink:

Nie no kurczaki :-? Aparat w moim telefoniku jednak przekłamuje z kolorystyką. To zdjęcie ze strony CRH, oddające w rzeczywistości kolor naszego klinkieru.

http://images1.fotosik.pl/201/6cdf0e09fdba1a34.jpg

A to adres strony dla zainteresowanych:

http://www.crh-klinkier.pl/cegly_lato_bursztyn.php?id=3