jaszczurka 05.10.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jaszczurka! Co z tymi kupującymi mieszkanie? Ile metrów masz mieszkanie i ile u Was kosztuje metr kw. ? A, dzis bylismy u notariusza zeby obgadac sprawe,ale tak nam namotal ze nic nie zrozumielismy, nie ma opcji ktora by zabezpieczala po rowni sprzedajacego i kupujacego.Poaszlam do banku i mowie im ze chce sprzedac chate, ale polowe kasy teraz chce dostac, a polowe dostane po spisaniu aktu notarialnego, i czy kuoujacy moze dostac kredyt na moje mieszkanie przed spisaniem umowy? okazuje sie ze sklada wniosek do banku gdzies 2 miesiace przed kupnem,dostaje pozytywna decyzje,spisujemy akt notarialny w ktorym jest napisane ze mieszkanie przechodzi na wlasnosc kupujacego po przelaniu przez bank pieniedzy, wiec kupujacy idzie z tym aktem do banku,i bank wtedy przelewa reszte pieniedzy.Teraz tylko czekam co na to pan kupujący-chodzi o sporzadzenie umowy np.cywilno -prawnej na te 1połowe pieniedzy.Amieszkania u nas to jak barszcz tanie 1m2 1200-1500zł My mamy 62,6m2 wiec to wychodzi 94000 niecale.Ajuz obok 25 km w strone olsztyna-miejscowosc wielkoscia jak moja- tam trzeba zaplacic za takie mieszkanie 130- 160 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 05.10.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Krysia dopłata 1000zł to nieduzo za podwojny kolor -nie chcieliscie,czy jednak wzgledy finansowe? Cóż, na pewno trochę względy finansowe (każdy grosz się liczy), ale głównie stwierdziliśmy, że kolor mahoniowy na ramie okna, gdy się na nią patrzy z wnętrza domu, wygląda jak czarny - co stwierdziliśmy przykładając lustro z ramą mahoniową do okna A biała rama, tradycyjnie, pasuje do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.10.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Hej nocne marki! Dana czy już zdecydowaliście się na jakiś konkretny bank? Grzesiek, będziemy na tym samym etapie (my ruszamy w czerwcu), Danusia też podobnie. Nie wiem, czy będziesz brał kredyt, ale jeśli tak, to najlepiej przed końcem roku. Od stycznia nie będzie ulgi odsetkowej i jest dużo kasy do stracenia. Gdzie będzie Wasza pralnio-suszarnia? Wszystkim pozostałym gratuluję widocznych postępów w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.10.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Krysia to fakt machon jest b.ciemny tez nie chciaklabym tego koloru wew.mieszkania dlatego zdecydowalam sie na orzech,złaty dąb z kolei narzucałby dla mnie oczywiscie kolorystyke np podłogi czy mebli,a orzech to taki naturalny braz,mysle ze nie bede miec z nim problemów, ale to sie okaze.A dzis wkleje coś , ale to potem cos nowego nam sie pojawilo na budowie ,ale dopiero rosnie hahha.do wieczora jak sadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.10.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dana czy już zdecydowaliście się na jakiś konkretny bank ? Olu-odpisałam Ci na priva,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.10.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Jaszczurka! Co z tymi kupującymi mieszkanie? Ile metrów masz mieszkanie i ile u Was kosztuje metr kw. ? A, dzis bylismy u notariusza zeby obgadac sprawe,ale tak nam namotal ze nic nie zrozumielismy, nie ma opcji ktora by zabezpieczala po rowni sprzedajacego i kupujacego.Poaszlam do banku i mowie im ze chce sprzedac chate, ale polowe kasy teraz chce dostac, a polowe dostane po spisaniu aktu notarialnego, i czy kuoujacy moze dostac kredyt na moje mieszkanie przed spisaniem umowy? okazuje sie ze sklada wniosek do banku gdzies 2 miesiace przed kupnem,dostaje pozytywna decyzje,spisujemy akt notarialny w ktorym jest napisane ze mieszkanie przechodzi na wlasnosc kupujacego po przelaniu przez bank pieniedzy, wiec kupujacy idzie z tym aktem do banku,i bank wtedy przelewa reszte pieniedzy.Teraz tylko czekam co na to pan kupujący-chodzi o sporzadzenie umowy np.cywilno -prawnej na te 1połowe pieniedzy.Amieszkania u nas to jak barszcz tanie 1m2 1200-1500zł My mamy 62,6m2 wiec to wychodzi 94000 niecale.Ajuz obok 25 km w strone olsztyna-miejscowosc wielkoscia jak moja- tam trzeba zaplacic za takie mieszkanie 130- 160 000. U mnie mieszkania po 2 tys za metr,mam nadzieję,że to nie spadnie,ja mam 72 metry to troszkę grosza będzie.Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.10.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Hej Dziewczyny!!! Jak czytam te ceny za metr mieszkania, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. W Warszawie 3000 za metr to standard i ciężko za taką kwotę mieszkanie znależć, chyba że do remontu. W Ursusie, gdzie mieszkam, za 60 metrowe mieszkanie to minimum byście dostały 200 000, pewnie nawet sporo więcej. Ja mam na Pradze 48 metrów i mam nadzieję sprzedać je za około 180000 ale to blok z płyty i trzeba z czasem remontować generalnie. Ale ceny cały czas idą w górę i działek i mieszkań, więc będzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 06.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam czy ktos moglby mi podrzucic linka do tego projektu. Nie moge go znalezc na stronie Domusa. Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.10.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam czy ktos moglby mi podrzucic linka do tego projektu. Nie moge go znalezc na stronie Domusa. Wielkie dzieki. Proszę bardzo: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 i jak...podoba się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.10.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 mamy 7 stronkę Danusia, dzięki. A nie mówiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 06.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam czy ktos moglby mi podrzucic linka do tego projektu. Nie moge go znalezc na stronie Domusa. Wielkie dzieki. Proszę bardzo: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 i jak...podoba się? bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.10.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 DANA, napisałam Ci na priva, ale nie mam pojęcia czy to poszło? trochę techniki i się gubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Doszło Olu,doszło. A dlaczego nie bierzesz w Śląskim? Jeżeli korzystniejsze warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 06.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Proszę bardzo: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 i jak...podoba się? bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Proszę bardzo: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 i jak...podoba się? bardzo mi sie podoba. A mi jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.10.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A to co obiecalam pokazać-trochę deszczu i o -jak grzyb urosło to cos http://img125.imageshack.us/img125/3047/img3014wi4.jpg To cos nazywa sie ''samow... bud...na.'' hahaha budujemy 2kotłownie,tak jak Magi-wszystko przez nia,namąciła mi w głowie,tylko czemu wczesniej tego nie zrobila!My oczywiscie od konca,najpierw zbudujemy ,potem narysujemy.........i........hahah to mi sie podoba,domek pnie sie w gorę http://img367.imageshack.us/img367/1462/img3016ax6.jpg Ato jest dzis zakupiona cegła klinkierowa na kominy http://img99.imageshack.us/img99/4829/img3018tj2.jpg No i tyle na dzis. A ttmm niech sie nie zastanawia tylko kupuje i buduje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 No to w którym Wy miejscu macie tę drugą kotłownię?? Bo się nie mogę połapać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 06.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Ato jest dzis zakupiona cegła klinkierowa na kominy Hmm, Jaszczureczka pokazuje swój klinkierek na komin - to my pokażemy jeden z naszych - z klinkiera firmy CRH odmiana BURSZTYN http://images1.fotosik.pl/201/7911075247b74f93.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 06.10.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Nie no kurczaki Aparat w moim telefoniku jednak przekłamuje z kolorystyką. To zdjęcie ze strony CRH, oddające w rzeczywistości kolor naszego klinkieru. http://images1.fotosik.pl/201/6cdf0e09fdba1a34.jpg A to adres strony dla zainteresowanych: http://www.crh-klinkier.pl/cegly_lato_bursztyn.php?id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Śliczny! A dlaczego my kurczaki? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts