Qbańczyk 23.04.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Obańczyk bardzo fajny wkład kominkowy ,napisz czy on jest z płaszczem wodnym! http://www.lechma.com.pl/pl/exclusive-sbj.php jest z płaszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Kuba wkład- zawał! też taki chciałam.... ale był drogi strasznie drogi.. oczywiscie z szybą dł chyba 100 albo 110cm My kładziemy płytki nie cegłe, koszt płytki w sklepie1,6zł zbiliśmy na 1,25zł cena cegły ktora chcialabym połozyc to chyba 3zł do tego cięcie chyba 2,5zł to w sumie z 1cegły 2płytki wychodzą za ok 3zł jedna szt. Po wyliczeniu wyszło nam 2400szt Na razie wylane tarasy-wyrównane wiec od wtorku mają układać płytki ... jak cos bedzie widac wkleje zdjecia oczywiscie. Kiedy sie skonczy te remontowanie........ jak pomysle ze jeszcze chcialabym ten nieszczesny wiatrołap powiekszyc i rozprowadzenie kominka zrobić to mnie krew zalewa na samą mysl o syfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 27.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Obańczyk, sam ocielasz poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 27.04.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Sam. Z pomocą szwagra. Czasem żona pomoże:) Robota nie taka straszna. Już w sufitach się szkolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 28.04.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 No wreszcie sie ktoś, sam wykończeniówka zajmuje! A jakie profesjonalne stroje macie! Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwietnik4 11.05.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam Wszystkich! Jutro podpiszę umowę wstępną na kupno działki. Sprzedający razem z działką sprzedaje projekt domu juz z pozwoleniem na budowę. Ku wielkiej uciesze mojej i mojej dziewczyny jest to projekt NEPTUN nieco zmodyfikowany (np. podwójne miejsce garażowe). Oczywiście nie budowalibyśmy NEPTUNKA, gdyby nie fakt, że bardzo nam się ten projekt spodobał! Od wczorajszego poranka staramy się przebrnąć przez 64! strony forum. Narazie chcieliśmy się tylko przywitać i pogratulować Wam pięknych domków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 11.05.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 witaj kwietnik4 bardzo miło witać kolejnego gościa; tym bardziej że będziesz kolejnym neptunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 12.05.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witaj kwietnik4. Skoro macie już działkę, projekt i pozwolenie na budowę, to duży kawał roboty za Wami Życzę powodzenia, wytrwałości i kasy, kasy, kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwietnik4 12.05.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Już za 5 godzin będę po podpisaniu umowy przedwstępnej. Sprzedający przywiezie mi też projekt, więc będę mógł zobaczyć naszego Neptunka na papierze. Cieszę się, że mieliśmy takie szczęście z tymi "dodatkami" do działk! Teraz około 2 tygodni czekania na formalności związane ze sprzedażą/kupnem działki i pozostanie nam szukać zdolnej i pracowitej ekipy budowlanej! Może ktoś chce nam polecić swoją? Domek będziemy budowali w Mysłowicach czyli najbliższy nam Neptunek znajduje się w okolicach Krakowa, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 12.05.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 kwietnik4 ja mam dobrą ekipę do wykończeniówki; tylko dalekoo do nas; ale przy okazji zapraszam nad morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 13.05.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 (edytowane) usuniety Edytowane 23 Marca 2012 przez kazia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwietnik4 14.05.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Umowa podpisana! Jesteśmy właścicielami projektu Neptuna i nie zawahamy się go użyć! Teraz tylko ok. 2 tygodni do podpisania prawdziwej umowy. W międzyczasie zastanawiamy się nad wszystkim i powoli szukamy ekipy budowlanej. Gdzieś przez głowę przebiega mi myśl ..." Pref-bud ...tradycyjny dom w 3 miesiące!..." Zawiozłem tam dzisiaj projekt z prośbą o wycenę (darmową). Pewnie, że boję się ścian z betonów keramzytowych, ale dom w 3 miesiące to piękna sprawa, prawda? Ja z folderów reklamowych znam wszystkie argumenty "za". Czy Wy znacie argumenty "przeciw"? Co myślicie o takiej technologii? Co do mojego Neptunka to ma on powiększony garaż (2 stanowiskowy, a co za tym idzie powiększone pomieszczenie gospodarcze i powiększony pokój na górze. Architekt zaprojektował tez lukarny na górze powiększające przestrzeń. Oczywiście wolę nie myśleć o ile powiększył się koszt budowy...... Dziękujemy za przywitanie miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 kwietnik4 ostro zabierasz sie do pracy, brawodużo wytrwałości Ci życzę odnośie keramzytu to nie mam zdania i nie znam osób, które tak budowały, ale skoro istnieje taka technologia to pewnie jest ok porównaj jednak ceny materiału i robicizny, gdyż dziś gazobeton/ silka czy porotherm to nie jest wielki kosztja zaczynałem 2 lata temu i ceny były kosmiczne moja rada - weź sprawdzoną ekipę, którą inni polecają - jak weźmiesz tanich majstrów to później zobaczysz efekty i co ważne - UMOWY na wszystko co robisz, w których określisz nie tylko cenę, ale i termin na realizację i KARĘ!! za nieterminowe wykonanie dzieła płać za koknretne ukończone etapy realizacji pracynp. za ławę fundamentową, np za ściankę fundamentową, za chudziak, za ściany nośne parteru itp bo majstry mówią że będzie w miesiąc a jest w 3 i co mu zrobisz jak nie było warunków - umowy przed robotą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.05.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 hej ... gratuluje zakupu jesli chodzi o lukarny to Magi tak zrobiłą, musze przyznac ze pokoje są ''bycze'' dzieki lukarnom,a juz tego nad garazem/ami nie wyobrazam sobie ile on bedzie miał metrów? coś fajnego mozna tam wykombinowac... pralnie, garderoby, siłownie itd Z kermazytu wybudował moj sąsiad- firma Leier Malbork, z tego co wiem to jest juz ocieplone? ma 40cm szer? ponoć juz sie tego nie ociepla, o ile to jest to samo? w tym bloczku jest steropian... a z nowych wiesci to u mnie jest cos takiego http://images46.fotosik.pl/125/eca2b29650e3d67cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 19.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ładnie ładnie. Pokaż coś z dalszej perspektywy zeby oko nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 19.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 http://images37.fotosik.pl/83/c24c7a7db36f2114med.jpg Jaszczurko napisz proszę, jakiej szerokości są dolne szafki widoczne na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.05.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Jaszczurko napisz proszę, jakiej szerokości są dolne szafki widoczne na zdjęciu ? te srodkowe to ze 100cm? płyta ma 90cm z tego co pamiętam, nie mam miarki.. a boczne 40cm Qubańczyk, bym wkleiła, ale jak widac nikt juz tu nie zagląda i nie ma dla kogo... ale skoro Ty jesteś to już jest dla kogo dzis robione garaż: http://images49.fotosik.pl/128/b1d8e55a4d383c18.jpg salon: http://images37.fotosik.pl/123/470aad853b52ef25.jpg od tylu, jeszcze nie skonczone... http://images49.fotosik.pl/128/fc031f34cb0ef687.jpg A co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 19.05.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 jaszczurko dla mnie też wklej kilka zdjęć zaglądam tutaj każdego dnia; jakoś nic się nie dzieje a odnośnie tych cegiełek to domek wyglada zupełnie inaczej; bardzo fajnie; mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 20.05.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Jaszcurka, świetnie ta elewacja wygląda.A powiedz, bo na zdjęciach nie widać, czy wokół okien masz tylko lico z cegiełek, czy narożniki? Chodzi mi o to, co jest we wnęce okiennej. Może wrzuć zbiżenie któregoś okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.05.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Jaszcurka, świetnie ta elewacja wygląda. A powiedz, bo na zdjęciach nie widać, czy wokół okien masz tylko lico z cegiełek, czy narożniki? Chodzi mi o to, co jest we wnęce okiennej. Może wrzuć zbiżenie któregoś okna. to jeszcze nie mozna nazwac elewacją jak na razie to 1/3 polożonych płytek. To są tylko obwódki,, we wnekach nie ma, choć gdzieś będa, ale nie powiem jeszcze gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts