Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ale pustki, nikt nic nie pisze....

My obecnie jesteśmy na etapie drugiego stropu!!!Ścianki działowe na poddaszu już wymurowane. W trakcie budowy wyszło parę nieplanowanych zmian:

-zrezygnowaliśmy z wyjścia z sypialni, natomiast dodaliśmy drugie wyjśnie w salonie z tyłu, na górze zamieniliśmy łazienkę na pokój a łazienka i pralnia będzie nad garażem!!!! No i kolejna zmiana to wylaliśmy łuki nad tarasem, podnieśliśmy też ściankę kolankową( teraz jest cztery pustaki i belka), planujemy też przedłużyć nieco dach żeby zachować proporcje!!!!

Neptuniaki piszcie co u Was!!!!!

Cześć Moni

Widzę, że będziemy miały podobny rozkład na górze- super, że zobaczę to wcześniej w necie bo sama jestem ciekawa jak to wyjdzie. A o ile podnosiłaś kolankową? Będę Cię później prosić o zdjęcia ściany w łazience bo jestem ciekawa czy wejdą mi tam drzwi z sypialni, ok? Wklejajcie zdjęcia bo jak zaraz zobaczycie moje to zrozumiecie.....

Magda a co u Was?

Super Moni!!! Widzę, że u Was fajnie, bo macie dużo zieleni wokół

My właśnie jesteśmy na etapie szalunków. Chłopcy pierwszy raz od 10 lat kopali fundamenty łopatami, bo po tych powodziach to musieliby czekać chyba z 2 tygodnie żeby tam wjechała kopara. Namęczyli się ale poszło sprawnie. Stal już czeka, szalunki porobione teraz tylko liczyć na pogodę :)

A co z resztą??? Wszyscy już nas opuścili?

Stan na dzień dzisiejszy

http://lh3.ggpht.com/_a_rfLAPvGp8/TAArQAeK-LI/AAAAAAAAAgU/HuTZws0Gz60/s640/Obraz%20003.jpg

Myślałam, że na tym etapie pogoda już tak bardzo nie przeszkadza :( A czego nie mogą robic? Dachu, tak?

U nas właśnie kończą zbrojenie fundamentów. Jak byłam dzisiaj to już dookoła były pręty więc chyba na dniach będą je zalewać- o ile deszcz nie zaleje ich wcześniej :(

Moni musimy się umówić na jakiś wspólny taniec zaklinający deszcz :) Może pomoże

W niedzielę skończone były zewnętrzne szalunki i zaczęte wewnętrzne. Zdjęć z dzisiaj nie mam ale niewykluczone, że będę miała :)

http://lh5.ggpht.com/_a_rfLAPvGp8/TAUnow3IiAI/AAAAAAAAAig/CdN4_SimEr4/s640/Obraz%20029.jpg

http://lh3.ggpht.com/_a_rfLAPvGp8/TAUmtMM1oLI/AAAAAAAAAhs/FaNHP0mz9ao/s640/Obraz%20035.jpg

Reszta zdjęć w dzienniku :)

Powodzonka dla wszystkich i czekam na Wasze nowości