Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I o to chodzi ma sie podobac włascicielom :lol: Tak myslisz ze 2 okna wystarcza na tak wielkie pokoje? a jak sa usytuowane te dwa pokoje po bokach wzgledem stron świata? B o u mnie ten nad salonem to ok-tam jest Pd. ale ten nad garazem to lipa-tam jest Pn, i nigdy slonka nie bedzie :cry: Dlatego jesli sie da wcisnac okno na przod to przenosze jedno, przynajmniej od zachodu moze troszke slonka wpadnie.Ja tak sie juz zastanawialam czy nie dac 4 okna(mniejsze ) do tego pokoju nad salonem,pamietajcie ze on jest przedluzony o ok 1.5m. 2okna dalabym od Pd czyli z boku i po 1 od Wsch i Zach.I jeszcze jedno pytanko,z tego okna dach.z pokoiku nad kuchnia tez zrezygnowaliscie?

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maggi!

Super! Ten piaskowieć wygląda rewelacyjnie! Ja też będę obkładać kominy,dół domu i wokół okien,słup i ściana przy wejściu piaskowcem.Bardzo mi się podoba,gratuluję! Zamieściłabyś zdjęcia domku w całości,jak wygląda z tą podniesioną ścianką i balkonem??

Wedle życzenia zdjęcia (mam nadzieję, że o to Ci chodziło)

:lol:

http://img521.imageshack.us/img521/4034/ca321yeu0.jpg

http://img158.imageshack.us/img158/6022/ty321cl3.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/4536/bokzbalkonemag3.jpg

http://img58.imageshack.us/img58/227/balkonjq6.jpg

Pozdrawiam

I o to chodzi ma sie podobac włascicielom :lol: Tak myslisz ze 2 okna wystarcza na tak wielkie pokoje? a jak sa usytuowane te dwa pokoje po bokach wzgledem stron świata?

I jeszcze jedno pytanko,z tego okna dach.z pokoiku nad kuchnia tez zrezygnowaliscie?

Śpieszę, śpieszę z odpowiedzią (żonka już śpi) :wink: Kuchnia, jak i nasza sypialnia nad nią, są prawie dokładnie od południa. Tak więc, przez prawie cały dzień będzie tam zaglądało słoneczko. Siłą rzeczy, prawy pokój jest od wschodu, a z lewego będzie można oglądać zachody słońca (na 2 stronie naszego forum jest zdjęcie widoku w tego pokoju). Myślimy więc, że raczej na pewno po dwa okna w bocznych pokojach spokojnie wystarczą. Z tym też założeniem, zrezygnowaliśmy też z dachowego w sypialni. Pamiętam, jak przy przystosowywaniu projektu w biurze architektonicznym, wyliczali nam, czy po zmianach, do pokoi będzie wpadała odpowiednia ilość światła, zgodna z jakimś tam przepisowym przelicznikiem - no i mieściło się to wszystko w normach :) Na koniec dodam, że trzy okna dachowe mniej, to jednak ok. 3 tysiączki w kieszeni dla nas :D Uff, dobrej nocki.

Uwaga!!!!!!!!!!!!

Dziś jest wielki dzien, na budowie maja sie pojawić dekarze!W sumie z tego co wiem powinni juz być :lol: No w koncu ,juz sie nie moglam doczekac,zapowiadaja niezla pogode, wiec mysle ze szybko pojdzie.

Tomek, na pewno starcza wam te okna,choc ja bym przeniosła 1 okno na południe w tym pokoju na wsch.,zeby corcia miala tez swiatełko po powrocie ze szkoly :) Ja po prostu uwielbiam slonce,wole zaslonic sie przed nim jesli jest go za duzo niż go nie miec.Zaraz sie zbieram, musze jechać do Malborka po nadproze-z wałkiem do rolety, do nowo budowanej kotlowni.Trzeba tez chyba domowic roletke i okno nie? :wink: Madziuńka, a czy Ty maleńka juz sie wykurowałaś?Niepokoję się o Ciebie ,chyba będę musiala sie do Ciebie wybrać na kontrol(do kina przynajmniej będzie miala mnie okazje zaprosić)hahaha.Wstawać śpiochy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sylwuśka Kochana jak fajnie, że się o mnie martwisz :lol: :wink: :lol:

Sama nie wiem jak to z tym moim wykurowaniem, w sumie już nie kaszlę jak wcześniej, ale w pełni zdrowa, to nie jestem. Dzisiaj niestety wróciłam do pracy przez co mój stan może się znacznie pogorszyć :wink: :wink: :wink:

A co do odwiedzin, to serdecznie zapraszam :D

Maggi piaskowiec sliczny - my chyba wezmiemy imitacje piaskowca - powód wiadomy - cena.

u nas w piatek robia wylewki , tynki sa na ukonczeniu, wytynkowany salon wyglada wiekszy, a co dopiero jak sie go pomaluje.

w sobote wybralismy parapety do calego domu- konglomerat a'la marmur o slicznej nazwie botticino :wink: , drzwi wewnetrzne - sosna do bejcowania oraz podloge do salonu - panele belgijskie quick step - 20 lat gwarancji na ich trwalosc oraz piora i polaczenia. wygladaja rewelacyjnie jak prawdziwa deska, sa zrobione w 95% z pylu drzewnego. oby te belgii przezyly psa i kota goniacych sie po salonie.

patrze na wasze projekty i stwierdzam, ze moj jest chyba najmniej zmieniony wzgledem projektu.

oby teraz pogoda dopisala- tynki i wylewki musza wyschac.

cmok

Boniu z niecierpliwością czekam na zdjęcia z wnętrz, bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda :D No to fakt, że chyba my obie zmieniłyśmy w naszych Neptunkach najmniej.

Co do piaskowca, to muszę powiedzieć, że na mnie też zrobił duże wrażenie, myślę, że to super pomysł z tymi kominami. Zaczęliśmy też się zastanawiać czy by jednej ściany w salonie (tej od dolnej sypialni) też nie obłożyć piaskowcem i w takim też stylu wykończyć kominek, choć nie wiadomo czy to nie za dużo. Zobaczymy jeszcze.

Boniu rób zdjęcia i wklejaj plisssssssssss

Cześć Everybody :lol: Dotarłam w końcu na budowę, ale ciemno juz było :-? Pstryknełam 2 zdjęcia-oto one;JUZ POPRAWIONE -robione w dzień

To widok od ogrodu czyli łazienka z balkonikiem

http://img245.imageshack.us/img245/6189/img3084se0.jpg

A tu salon-nie myjnia! hahah jak to ktoś nazwał przejezdzając

http://img77.imageshack.us/img77/6203/img3043yo6.jpg

no i to by było na tyle,jutro wkleje wiecej zdjęć,mamy juz prawie zbudowana 2 kotłownie :lol:

Po stropie biegało paru facetów-od dachu,pomontowali murłaty.Dostał im sie mały ochrzan od kierownika bud. kazał im połozyć 2 warstwy papy izolacyjnej i musieli poluzniac belki zeby podłozyc 2 warstwe-wy tez tak robiliscie?ja sie na tym zupelnie nie znam :roll:

Maggi piaskowiec sliczny - my chyba wezmiemy imitacje piaskowca - powód wiadomy - cena.

u nas w piatek robia wylewki , tynki sa na ukonczeniu, wytynkowany salon wyglada wiekszy, a co dopiero jak sie go pomaluje.

w sobote wybralismy parapety do calego domu- konglomerat a'la marmur o slicznej nazwie botticino :wink: , drzwi wewnetrzne - sosna do bejcowania oraz podloge do salonu - panele belgijskie quick step - 20 lat gwarancji na ich trwalosc oraz piora i polaczenia. wygladaja rewelacyjnie jak prawdziwa deska, sa zrobione w 95% z pylu drzewnego. oby te belgii przezyly psa i kota goniacych sie po salonie.

patrze na wasze projekty i stwierdzam, ze moj jest chyba najmniej zmieniony wzgledem projektu.

oby teraz pogoda dopisala- tynki i wylewki musza wyschac.

cmok

Bonia!

Zdjęcia - PLEASE!!!

Boniu z niecierpliwością czekam na zdjęcia z wnętrz, bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda :D No to fakt, że chyba my obie zmieniłyśmy w naszych Neptunkach najmniej.

Co do piaskowca, to muszę powiedzieć, że na mnie też zrobił duże wrażenie, myślę, że to super pomysł z tymi kominami. Zaczęliśmy też się zastanawiać czy by jednej ściany w salonie (tej od dolnej sypialni) też nie obłożyć piaskowcem i w takim też stylu wykończyć kominek, choć nie wiadomo czy to nie za dużo. Zobaczymy jeszcze.

Boniu rób zdjęcia i wklejaj plisssssssssss

Maggi!

Masz takie same pomysły jak ja! Ja też chcę ścianę w salonie,na której będzie kominek obłożyć kamieniem.A sam kominek już nie ,żeby się wyróżniał. :D :D :D

Łupek,piaskowiec-jeden grzyb, chodzi o fakt obłozenia ściany 8)

Apropo's wiecie że w castoramie sprzedaja wełnę mineralna za 29zł?!!!!!!!10cm gr,albo 12cm. Moj sasiad kupił w Redzie.Cholender rewelacyjna cena.musze podzwonic ,moze uda mi sie dostać? tylko ze ta welna jest w paskach ok35cm szer.