dundela 18.10.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jaszczurka- wytrzeźwiałaś już ?? :) Maggi-moje gratulacje!!! Sylwia- to co z tym prysznicem na górze? Jak byłam u Beesika to wydawało mi się,że spokojnie może stanąć prysznic.Ja nie będę dawać kabiny,tylko ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.10.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 E! nie róbcie baby ze mne pijaczki haha zeby tak od rana? co wy! przełozona impreza na sobote-będzie gill i wodeczka!Danusia a wktorym miejscu według Ciebie moze stanąć prysznic?a jesli nie podniosl scianki kolankowej to juz na pewno nie zmiesci sie.Jedyne miejsce na prysznic to prawa strona za drzwiami według projektu w wersji podstawowej, ale nie wyglada to ładnie -wchodzsz do lazienki a z prawej strony od razu kabina -w tym miejscu moze stanąc np.sofa wiklinowa na ktorej mozna siść i rozebrac sie ,odłozyc ciuchy, dla męża podziwiającego nasze piekne powabne ciałko ale sie rozmazyłam hehehe.Ja tam mysle o innym miejscu, tylko cholender mam problemy tech.z komputerem, jak go zaraz walne o glebe to....! zaskoczy znaczy sie własnie siedze i rozrysowuje sobie co i jak,najlepiej wejsc na strone domusa i na nasz projekt,tam jest linijka to od razu mozna sprawdzic wymiary Danusiu co do tego przejscia pod belka do garderoby-juz tersaz wiem ze raczej nie powinnas miec problemu z tym,poniewaz ty nie masz przedluzonego salonu,wiec u ciebie scianka kolankowa jest wysoka, http://img179.imageshack.us/img179/9924/dscn1451qb3.jpg spojrz jak jest u Boni,ścianka po lewej stronie, mysle ze bez problemu przelezie twoja corka Nie wiem jak dla was ale dla mnie nie podoba sie korytarz na górze, jest beznadziejnie maly-ja go chyba powieksze choć o pól metra,co ma uzasadnienie w........?potem wam pokaze.buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 18.10.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Tak Czutam czytam wasze wypowiedzi i myśle że chyba wpadłam w nałóg, Zawsze po włączeniu kompa zaczynam od naszego forum. moje " trzy słowa" ha ha ha, ale kobieta nie potrafi ująć to w trzy słowa. Otóż jak wiecie my nie mamy łazienki na dole zamiast tego po zmianach (zmiejszeniu) jest tam pralnia. Na dole jest wc. zatem mycie przenieśliśmy do górnej łazienki. zatem jest tam i prysznic i wanna. Prysznic stoi na ścianie tej po lewo czyli tej nad schodami. oczywiście nie w rogu bo mało miejsca tylko na scianie mniej więcej w połowie czyli prysznic bedzie nie narożny tylko okrągły - przyscienny a w rogu za prysznicem miejsce na wieszanie ręczników kąpielowych bo nie zawsze są dekoracją i miejsce na kosz wilkinowy na scianie za koszem wiklin. wisi grzejnik łazienkowy aby suszył nam wiszące obok ręczniki. W łazience jest podłogowe ogrzewanie. Prysznic już stoi kupiony. Okągły kształt jest naprawdę orginalny. W rogu po lewo na wprost (ha ha) miejsce na wannę z hydromasazem bo tam jest niżej więc róg i spadek dachu wykorzystany. na wprost po prawo umywalka , a z boku na prawej scianie bidet i kibelek. Jaszczurko ............... mu powiększyliśmy korytarz na górze. tak że jak wchodzimy ze schodów to na tę szerszą częśc . według projektu jest znacznie z wąsko (przypominam że u nas zmieniliśmy bieg schodów więc wyjście jest na ten korytarz blizej łazienki, a on jest spory bo poszerzony. pytnie do wszystkich jakie macie (lub bedziecie mieć) schody drewniane dziurawe czy wylewane betonowe proste czczy zabiegowe? i jeszcze jedno może słyszeliście o dobrej wannie z hydromas. co polecacie? pa dużo ciepła dla wszystkich w coraz zimniejszym październiku czekam na kolejne posty piszcie młodzieży....................................................ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 18.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 za tydzień przyhodzą kłaśc nam blachodachówkę ,zdecydowaliśmy ie na bud-mat ciemnobrązową profil wenus. Zrezygnowaliśmy z dachówki ze wzdlędów finansowych. Za całą blache i wszystkie akcesoria od blaszek, wkrętów uszczelek po rynny i grzybki wentylacyjne zapłaciliśmy ok 16 tyś do tego doliczyć robociznę nie wiem jeszcze ile ale liczę że ok 6 tysciekawam jaki koszt jest waszej dachówki. (czy słusznie zrezygnowałam z dachówki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 18.10.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 przepraszam że "zjadam litery " ale nie wynika to z moich kłopotów z ortografią tylko za szybko piszę i nie sprawdzę później dokładnie , a spieszę się bo dzieci za plecami skaczą krzyczą ( mamy tylko jeden pokój więc wszystko ''na kupie") a tu kolejka do kompa, a na kuchence gotuje się obiadek na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 18.10.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Krysiu, my mamy zamowione schody drewniane zabiegowe - bez polpietra - azurowe, z jesionu. Sa takie same jak w projekcie - kierunek itp, gornego korytarza nie powiekszalismy jakos nie wydawal nam sie za maly - w koncu to korytarz i nikt nie zamierza tam nocowac, a jak przyjda wycieczki ogladac to w kapciach filcowych po 2 osoby bede wpuszczac narazie u nas nic sie nie dzieje, bo wszytsko ma schnac, w piatek ma przyjechac kominek, maja go zamontowac, i zaczniemy wygrzewac dom. to tyle wiesci z z placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.10.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jaszczurka! Tylko wiesz,czym się martwię? Jeżeli w pokoju Mateusza zrobię w tym miejscu garderobę dla Nicoli i Mata, to czy w pokoju nie zrobi się ciemno?Bo myślałam ,że przeniosę jedno okno dachowe z przodu. Zobaczymy.Napisz ile Was kosztuje dachówka,bo Ty chyba też już zamówiłaś.Napiszcie ,czy w łazience na górze sedes i bidet będziecie umieszczać na jakiejś ściance czy jak?Krysia!Niedawno oglądaliśmy wanny chyba w Praktikerze,jest bardzo duży wybór i ceny w miarę,ok 3,4 tys- już takie fajne. Chyba,że chcecie taką super za 15,20 tys to gdzieś miałam linka do strony firmy,która takie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 tak sie zapowiada u mnie gora:http://img221.imageshack.us/img221/9527/img3130eg7.jpgłazienka z pralnia i wbudowanym prysznicem-wneka sanitarity beda inaczej ustawionepowiekszony holwedlug mnie jest za maly,wychodzac ze schodow mozna walnac łbem w sciane- po imprezce np Magi ,Krysia ktore maja sypialnie na gorze hahaha.Pokoj nad garazem ktory i tak jest duzy nawet po tak wielkich przerobkach.Co o tym sadzicie? zakładajac ze pokoj nad garazem jest wolny-czyli stryszek hahaha. A teraz wersja specjalna dla Maguśki-montujesz 2 drzwi w prysznicu i masz mini łazienke w sypialni -jak siusiu to przez prysznic wystarczy przelezc. hahaha.pod rysunkiem jest linijka 1/1 mozna przyjrzec sie wymiarom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 za tydzień przyhodzą kłaśc nam blachodachówkę ,zdecydowaliśmy ie na bud-mat ciemnobrązową profil wenus. Zrezygnowaliśmy z dachówki ze wzdlędów finansowych. Za całą blache i wszystkie akcesoria od blaszek, wkrętów uszczelek po rynny i grzybki wentylacyjne zapłaciliśmy ok 16 tyś do tego doliczyć robociznę nie wiem jeszcze ile ale liczę że ok 6 tys ciekawam jaki koszt jest waszej dachówki. (czy słusznie zrezygnowałam z dachówki?) Krysia-raczej slusznie jesli kierujesz sie kosztami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.10.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jaszczurka fajny ten plan,ale ja już nie chcę zmniejszać pokoju na górze,bo pamiętasz,że ja mam trójkę młodzieży i kazde chce mieć w miarę duży pokój. A w tej łazience to chodziło mi o umywalki. Czy jest jakiś sposób,żeby nie budować scianki,żeby je zainstalować? Ja to już widziałam i ,niestety,ale niezbyt mi się to podoba.Za tą ścianką zostaje przestrzń ,niewiadomo na co . Chyba,że nie będzie innego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Krysiu, my mamy zamowione schody drewniane zabiegowe - bez polpietra - azurowe, z jesionu. Sa takie same jak w projekcie - kierunek itp, gornego korytarza nie powiekszalismy jakos nie wydawal nam sie za maly - w koncu to korytarz i nikt nie zamierza tam nocowac, a jak przyjda wycieczki ogladac to w kapciach filcowych po 2 osoby bede wpuszczac narazie u nas nic sie nie dzieje, bo wszytsko ma schnac, w piatek ma przyjechac kominek, maja go zamontowac, i zaczniemy wygrzewac dom. to tyle wiesci z z placu budowy. Bonia- ile kosztują takie schody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Tak Czutam czytam wasze wypowiedzi i myśle że chyba wpadłam w nałóg, Zawsze po włączeniu kompa zaczynam od naszego forum. moje " trzy słowa" ha ha ha, ale kobieta nie potrafi ująć to w trzy słowa. Otóż jak wiecie my nie mamy łazienki na dole zamiast tego po zmianach (zmiejszeniu) jest tam pralnia. Na dole jest wc. zatem mycie przenieśliśmy do górnej łazienki. zatem jest tam i prysznic i wanna. Prysznic stoi na ścianie tej po lewo czyli tej nad schodami. oczywiście nie w rogu bo mało miejsca tylko na scianie mniej więcej w połowie czyli prysznic bedzie nie narożny tylko okrągły - przyscienny a w rogu za prysznicem miejsce na wieszanie ręczników kąpielowych bo nie zawsze są dekoracją i miejsce na kosz wilkinowy na scianie za koszem wiklin. wisi grzejnik łazienkowy aby suszył nam wiszące obok ręczniki. W łazience jest podłogowe ogrzewanie. Prysznic już stoi kupiony. Okągły kształt jest naprawdę orginalny. W rogu po lewo na wprost (ha ha) miejsce na wannę z hydromasazem bo tam jest niżej więc róg i spadek dachu wykorzystany. na wprost po prawo umywalka , a z boku na prawej scianie bidet i kibelek. Jaszczurko ............... mu powiększyliśmy korytarz na górze. tak że jak wchodzimy ze schodów to na tę szerszą częśc . według projektu jest znacznie z wąsko (przypominam że u nas zmieniliśmy bieg schodów więc wyjście jest na ten korytarz blizej łazienki, a on jest spory bo poszerzony. pytnie do wszystkich jakie macie (lub bedziecie mieć) schody drewniane dziurawe czy wylewane betonowe proste czczy zabiegowe? i jeszcze jedno może słyszeliście o dobrej wannie z hydromas. co polecacie? pa dużo ciepła dla wszystkich w coraz zimniejszym październiku czekam na kolejne posty piszcie młodzieży....................................................ha ha ha Krysia- może narysujesz plan swojej łazienki? Ty masz wersję podstawową czy odbicie lustrzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 19.10.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 oto ostatnie zdjecia: widok na salon http://img165.imageshack.us/img165/5966/dscn1642uu9.jpg a to hol http://img430.imageshack.us/img430/9042/dscn1643qf8.jpg Danusia za schody dalismy 7700zl z montazem, oczywiscie zaraz na forum odezwa sie glosy, ze to drogo u was jest taniej itp, dlatego ostatnio rezygnuje z podawania cen, bo sie okazuje ze my budujemy najdrozej jutro montaz kominka, wykonczeniowka wejdzie jakos pod koniec przyszlego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 19.10.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 a to jeszcze widok od frontu- okna otwarte bo sie wietrzyhttp://img281.imageshack.us/img281/9136/dscn1669om4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dundela raczej wątpie zebys doszła do umywalki nie walac w głowę-tam jest za nisko-zobacz na zdjeciu na faceta ktory stoi i zaczepia juz glowa , a gdzie jeszcze do sciany,i bedzie jeszcze nizej po ociepleniu sufitu http://img181.imageshack.us/img181/5861/img3093dw4.jpg A co do tego pokoju dsnusiu to spojrz na zdjecie-obok jest linijka, mozna sobie policzyc jaki duzy jest jeszcze pokoj pomimo tych przerobek-wedlug mnie to ma:5,5dł pod oknami /3,8szer. nad drzwiami garażu 4,5szer.przy pralni i 3,4m ma sciana na ktorej sa drzwi i 2,5 wiec jest naprawde duzy a po zbudowaniu garderoby-u mnie pralnia w pokoiku jest prosta sciana i pokoj jest o wiele fajniejszy Hol powieksze ,moze nie tyle co narysowalam-2,5m, tylko gdzies do 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.10.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Bonia i materiał jest w to wliczony? Kobieto to bardzo tanio!!!!!!!!!!!!! U mnie z ich materialem to pewnie z 10-12000 krzykna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 19.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 tak material jest w to wliczony- ten sam facet robil nam drzwi wejsciowe. schody maja byc lekkie tzn azurowe i dlatego nie sa betonowe, ani zamykane. sa juz gotowe czekaja tylko na sygnal by je zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.10.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Bonia- coraz fajniejszy Wasz neptunek! Ciekawi mnie jak już wygląda góra. Ja jestem daleka od komentowania,że np. u mnie wszystko taniej czy coś w tym rodzaju. Co kraj to obyczaj-w różnych rejonach są różne ceny,ja się tym nie przejmuję. A w którym Ty miejscu dałaś kominek? Bo zapomniałam.Najlepiej jak już wkleisz zdjęcie zamontowanego kominka. Tzn.,że wszyscy musimy wybudować tę ściankę w łazience na górze na umywalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.10.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Danusia chyba tak, ale mozesz ja zabudowac z boku i nie bedzie pustej przestrzeni,zrobic np drzwiczki z drugiej strony na brudna bielizne,czy papier toaletowy itd.... Ja scianke raczej odwrotnie postawie-przodem albo skosem do wejscia na niej 2 umywalki a za nia wc. takie mam plany jeszcze nie wiem jak to wszystko wyjdzie?A Bonia ma kominek z przodu przeciez widac na zdjeciu gdzie komin stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.10.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Tzn.,że wszyscy musimy wybudować tę ściankę w łazience na górze na umywalki? Danusiu, jeśli ktoś chce mieć umywalki właśnie w takim miejscu, to wygląda na to, że bez tej ścianki się nie obejdzie. Ja mam inny pomysł na umywalki - też będą przymocowane do ścianki, ale murek będzie w poprzek łazienki (myślę, że bardziej po lewej stronie). Celowo chcę odzielić część przy oknie, tam będzie wanna. Oczywiście murek ten nie będzie do sufitu i nie będzie zbyt długi, nie chcę zasłaniać okna. Mam już wstępną wizję na łazienkę, ale ostateczne decyzje zapadną ojej sama nie wiem kiedy? Jak wpadnę na to jak się wkleja zdjęcia, to pokażę o co mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts