Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobra, dobra - żyjemy. Krótko: u nas zaczęły się roboty związane z kładzeniem blachodachówki. W tej chwili dach już jest "ołatowany", założona rynna od strony garażu. W środku: piec już uruchomiony, ogrzewanie podłogowe w kuchni i holu ogrzewa już dół domu. Końcówka gipsów na dole. Jak na dachu będzie położona blacha (choć trochę), zamieścimy zdjęcia. Cześć.

Madziucha jak tam odwiedziny? przekonalaś swym urokiem do Neptuna? Słyszałam ze i Ciebie zima dopadła?

A nasz Neptun zasypanay śniegiem i dachówka też :evil: ale juz ponoc od wtorku ma byc względnie wiec moze dachowka zmieni swe położenie wyzej o 1pietro hehe.Powiedzcie czy wy kładliscie miedź czy plastik, cholera miedz poszla strasznie w góre! :evil:

Pozdro.Czy ktoś widział, coś słyszał o Oli?hehe

A T&K nie pytajcie Magi przez najblizszy tydzień o nic, bo ona po odwiedzinach nieprzytomna leży :D :lol: :) :D :lol: :) nic biedna nie pamieta.Blacha z firmy bud-mat czy jakos tak :wink:

Hej!!!

Odwiedziny się odbyły, ale pijana nie jestem, więc na pytania odpowiedzieć mogę :wink: :lol: :wink:

Zdjęć nie porobiłam, bo aparatu nie wzięłam.

Tomek i Krysia-blacha firmy bis typ, przesyłam link do strony:

http://www.bistyp.com.pl/pol/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=47

Koszt blachy z 2 oknami dachowymi i wyłazem, to 18 104 + robocizna 20 zł. m2 z obróbkami, czyli około 7000. Rynien na razie nie robiliśmy, chcemy stalowe. :D

Pozdrawiam

Hej! Za oknem, raz zima, raz jesień, cóż - listopad plecień bo przeplata: ha, ha :lol: :lol: No dobra, my mamy blachodachówkę z firmy BUD MAT - "Wenus". Chwilowo mogę tylko dać linka do strony tej firmy , gdzie można sobie zglądnąć na nasze pokrycie dachowe

http://www.budmat.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=29 , bo blacha czeka sobie cierpliwie na kupce na ułożenie. Kolorek: brąz mat - jak tylko coś już zostanie położone na dachu, to zamieścimy fotki. Co do kosztów: blacha plus akcesoria - 13.200 zł, komplet orynnowania "Marley" (plastikowe, tu nie szaleliśmy) - 2.380 zł, cztery "Veluxy" 78x140 plus dwa kołnierze kombi - 4.050 zł. No, krótko i rzeczowo. Cześć 8)

Myślę że dach da radę z tymi rynnami :wink: :lol: :wink:

Co do przekonania Jakuba i jego źony- myślę, że przekonywać ich nie ma sensu, bo domek bardzo Im się podoba, kwestia tylko kasy. Czy te wszystkie przeróbki jakie chcieliby zrobić, nie zwiększą kosztów na tyle, że bardziej będzie Im się opłacało zrobić projekt indywidualny na bazie Neptuna. Poczekamy zobaczymy. :p :p :p :p :p :p :p :p :p

No przydaliby się nowi,im nas więcej tym lepiej!

Jaszczurka-wyfryzowana już??

Bonia-a Ty chyba specjalnie trzymasz nas w niepewności co do Twojego domku? Wiadomo,że jesteśmy ciekawi wszystkiego,bo Ty najbardziej zaawansowana w budowie! A kominek super :D tylko ja czekam jak będzie wyglądał już w obudowie.A kuchnię już masz?

hej

nie pisze, bo walczymy z wykonawca, ktory jakos sie opier...a my od 1 grudnia mamy juz mieszkanie wynajete i przyjdzie nam pod mostem zyc!!

dom jest wygrzewany kominkiem i dmuchawa, odpalona podlogowka wysusza podloge. zawiezlismy cala wielka palete glazury, przyjechaly parapety. zdjecia beda jak bedzie co pokazac, bo teraz to mam tylko nerwa a to zdjeciom nie sluzy....

hej

nie pisze, bo walczymy z wykonawca, ktory jakos sie opier...a my od 1 grudnia mamy juz mieszkanie wynajete i przyjdzie nam pod mostem zyc!!

dom jest wygrzewany kominkiem i dmuchawa, odpalona podlogowka wysusza podloge. zawiezlismy cala wielka palete glazury, przyjechaly parapety. zdjecia beda jak bedzie co pokazac, bo teraz to mam tylko nerwa a to zdjeciom nie sluzy....

bonia- nie denerwuj się! Dacie radę! trzymam kciuki! :)

hej wszystkim!

ostatnio mam straszne urwanie głowy w pracy i w domu już nic mi się nie chce :( dawno tu nie zaglądałam, ale tym bardziej z większą przyjemnością poczytałam co u Was no i pooglądałam piękne Neptuny, kominki, fundamenty, zimy :D ...

Magi, dach super, wygląda jak prawdziwa dachówka.

Bonia, kominek już ładny a co dopiero będzie jak go zrobicie!

Jaszczurka, ale u Ciebie biało!

Dana, prawie Ci zazdroszczę tych fundamentów :lol:

T&K proszę o jakieś ładne zdjęcie?

Dzięki Olu za pochwałę dla mojego dachu, piękny będzie jak już cały zostanie pokryty, ale na razie ekipa przeprowadziła się do sąsiadów, żeby u nich pokryć folią, bo ocieplili już i nie chcą żeby im zaciekało. Tak więc myślę, że końcowy efekt pokażę nie wcześniej niż za 2 tyg.

Ślimaka, co rozwalił forum, nie zdążyłam zobaczyć ale kwiatek bardzo fajny :lol:

Pozdrawiam

scianki działowe rosną

http://img517.imageshack.us/img517/4889/img3335wa4.jpg

to przejscie do pralni,a po lewej widac zabudowe pod prysznic

http://img481.imageshack.us/img481/8518/img3334yi6.jpg

tu wejscie do prysznica jest on troche inny -wiekszy, najpierw jest wejscie do przebieralni czy suszarnio-wycieralni hehe nie wiem jak to nazwac, w kazdym razie chodzi o to zeby po wyjsciu z prysznica nie lazic po calej lazience mokrym, w 1szej czesci beda wisialy reczniki,szlafroki itp.a w 2 bedzie prysznic.

http://img478.imageshack.us/img478/7632/img3336ks0.jpg

a to widok na prawa strone łazienki, tam planuje postawic wc- pod skosem w ten sposob wanna bedzie miała pole do popisu :wink: na środku np?

Danusia fryzura Git!!! Mąż nie moze sie do mnie przyzwyczaić,a ja sama sie dziwnie czuje ,ostatnio tak sie nosiłam w liceum :lol:

to dla tych ktorzy nie wiedzą o co mi chodzi z tym prysznicem

http://img370.imageshack.us/img370/2159/img3334bi6.jpg