dundela 03.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam wszystkich!Widzę,że tylko Jaszczurka i Maggi dzielnie wspierają nasze forum! Ja sie narazie nie mam co odzywać: stan zero skończony i czekam ,niestety, do wiosny. A co słychac u reszty? Dlaczego nikt się nie odzywa? Tomek i Krysia,Ola i cała reszta...Odezwijcie się ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 03.11.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Dobra, dobra - żyjemy. Krótko: u nas zaczęły się roboty związane z kładzeniem blachodachówki. W tej chwili dach już jest "ołatowany", założona rynna od strony garażu. W środku: piec już uruchomiony, ogrzewanie podłogowe w kuchni i holu ogrzewa już dół domu. Końcówka gipsów na dole. Jak na dachu będzie położona blacha (choć trochę), zamieścimy zdjęcia. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 04.11.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 maggi ciekawi jesteśmy jaką masz blachę tzn jaka firma ile wyniósł cię koszt blachy obróbki rynntyi robocizna jeśli możesz to napisz bardzo jesteśmy ciekawi i chcemy porównać ze swoimi wydatkami pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.11.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Madziucha jak tam odwiedziny? przekonalaś swym urokiem do Neptuna? Słyszałam ze i Ciebie zima dopadła? A nasz Neptun zasypanay śniegiem i dachówka też ale juz ponoc od wtorku ma byc względnie wiec moze dachowka zmieni swe położenie wyzej o 1pietro hehe.Powiedzcie czy wy kładliscie miedź czy plastik, cholera miedz poszla strasznie w góre! Pozdro.Czy ktoś widział, coś słyszał o Oli?hehe A T&K nie pytajcie Magi przez najblizszy tydzień o nic, bo ona po odwiedzinach nieprzytomna leży nic biedna nie pamieta.Blacha z firmy bud-mat czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.11.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Hej!!! Odwiedziny się odbyły, ale pijana nie jestem, więc na pytania odpowiedzieć mogę Zdjęć nie porobiłam, bo aparatu nie wzięłam. Tomek i Krysia-blacha firmy bis typ, przesyłam link do strony: http://www.bistyp.com.pl/pol/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=47 Koszt blachy z 2 oknami dachowymi i wyłazem, to 18 104 + robocizna 20 zł. m2 z obróbkami, czyli około 7000. Rynien na razie nie robiliśmy, chcemy stalowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 05.11.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Hej! Za oknem, raz zima, raz jesień, cóż - listopad plecień bo przeplata: ha, ha No dobra, my mamy blachodachówkę z firmy BUD MAT - "Wenus". Chwilowo mogę tylko dać linka do strony tej firmy , gdzie można sobie zglądnąć na nasze pokrycie dachowe http://www.budmat.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=29 , bo blacha czeka sobie cierpliwie na kupce na ułożenie. Kolorek: brąz mat - jak tylko coś już zostanie położone na dachu, to zamieścimy fotki. Co do kosztów: blacha plus akcesoria - 13.200 zł, komplet orynnowania "Marley" (plastikowe, tu nie szaleliśmy) - 2.380 zł, cztery "Veluxy" 78x140 plus dwa kołnierze kombi - 4.050 zł. No, krótko i rzeczowo. Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.11.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Madzia rynny stalowe? czy aby dach je udzwignie heheh ,my mamy metalowe powlekane -;brązowe.No ico ?przekanałas Jakuba Magdusia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.11.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Myślę że dach da radę z tymi rynnami Co do przekonania Jakuba i jego źony- myślę, że przekonywać ich nie ma sensu, bo domek bardzo Im się podoba, kwestia tylko kasy. Czy te wszystkie przeróbki jakie chcieliby zrobić, nie zwiększą kosztów na tyle, że bardziej będzie Im się opłacało zrobić projekt indywidualny na bazie Neptuna. Poczekamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 No przydaliby się nowi,im nas więcej tym lepiej! Jaszczurka-wyfryzowana już?? Bonia-a Ty chyba specjalnie trzymasz nas w niepewności co do Twojego domku? Wiadomo,że jesteśmy ciekawi wszystkiego,bo Ty najbardziej zaawansowana w budowie! A kominek super tylko ja czekam jak będzie wyglądał już w obudowie.A kuchnię już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ooo,witam wszystkich na dziesiątej stronce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 06.11.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 hejnie pisze, bo walczymy z wykonawca, ktory jakos sie opier...a my od 1 grudnia mamy juz mieszkanie wynajete i przyjdzie nam pod mostem zyc!!dom jest wygrzewany kominkiem i dmuchawa, odpalona podlogowka wysusza podloge. zawiezlismy cala wielka palete glazury, przyjechaly parapety. zdjecia beda jak bedzie co pokazac, bo teraz to mam tylko nerwa a to zdjeciom nie sluzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 hej nie pisze, bo walczymy z wykonawca, ktory jakos sie opier...a my od 1 grudnia mamy juz mieszkanie wynajete i przyjdzie nam pod mostem zyc!! dom jest wygrzewany kominkiem i dmuchawa, odpalona podlogowka wysusza podloge. zawiezlismy cala wielka palete glazury, przyjechaly parapety. zdjecia beda jak bedzie co pokazac, bo teraz to mam tylko nerwa a to zdjeciom nie sluzy.... bonia- nie denerwuj się! Dacie radę! trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 07.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Boniu-trzymam kciuki żeby się udało i czekam również niecierpliwie na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.11.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 hej wszystkim! ostatnio mam straszne urwanie głowy w pracy i w domu już nic mi się nie chce dawno tu nie zaglądałam, ale tym bardziej z większą przyjemnością poczytałam co u Was no i pooglądałam piękne Neptuny, kominki, fundamenty, zimy ... Magi, dach super, wygląda jak prawdziwa dachówka. Bonia, kominek już ładny a co dopiero będzie jak go zrobicie! Jaszczurka, ale u Ciebie biało! Dana, prawie Ci zazdroszczę tych fundamentów T&K proszę o jakieś ładne zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.11.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 hmm, a gdzie mój kwiatek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 07.11.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 hmm, a gdzie mój kwiatek??? Hmm,a jaki kwiatek? Zaginęłaś na tak długo , Ola... Co u Ciebie? Czy coś zaczęliście z budową? I w końcu jaki bank? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.11.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 pamiętasz Danusiu ślimaka, który rozwalił stronkę? potem był kwiatek i właśnie o niego mi chodzi! co u mnie, to lepiej nie pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.11.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 no ale już znalazłam innego, ładny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 07.11.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Dzięki Olu za pochwałę dla mojego dachu, piękny będzie jak już cały zostanie pokryty, ale na razie ekipa przeprowadziła się do sąsiadów, żeby u nich pokryć folią, bo ocieplili już i nie chcą żeby im zaciekało. Tak więc myślę, że końcowy efekt pokażę nie wcześniej niż za 2 tyg. Ślimaka, co rozwalił forum, nie zdążyłam zobaczyć ale kwiatek bardzo fajny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 07.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 scianki działowe rosną http://img517.imageshack.us/img517/4889/img3335wa4.jpg to przejscie do pralni,a po lewej widac zabudowe pod prysznic http://img481.imageshack.us/img481/8518/img3334yi6.jpg tu wejscie do prysznica jest on troche inny -wiekszy, najpierw jest wejscie do przebieralni czy suszarnio-wycieralni hehe nie wiem jak to nazwac, w kazdym razie chodzi o to zeby po wyjsciu z prysznica nie lazic po calej lazience mokrym, w 1szej czesci beda wisialy reczniki,szlafroki itp.a w 2 bedzie prysznic. http://img478.imageshack.us/img478/7632/img3336ks0.jpg a to widok na prawa strone łazienki, tam planuje postawic wc- pod skosem w ten sposob wanna bedzie miała pole do popisu na środku np? Danusia fryzura Git!!! Mąż nie moze sie do mnie przyzwyczaić,a ja sama sie dziwnie czuje ,ostatnio tak sie nosiłam w liceum to dla tych ktorzy nie wiedzą o co mi chodzi z tym prysznicem http://img370.imageshack.us/img370/2159/img3334bi6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts