Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

U nas sprawy idą powoli do przodu. Mamy już ekipę. Na stronie muratora znalazłem wzór umowy z wykonawcą tak że dopracowałem ją do moich potrzeb i jestem pewien że nikt mnie nie wykiwa ( jak to było np. z goedetą). Pamiętajcie!! Na wszystko spisujcie umowy i to dokładne to nikt Was nie oszuka i będzie mu zależało na terminach. Zwrot "przypuszczalny termin zakończenia prac..." to po prostu jedna wielka lipa! Mam nadzieje Jaszczurko że zamontują Ci te okna zanim spadnie śnieg. Niby błachostka a tyle nerwów potrafi zeżreć! W sprawach prawnych odsyłam do muratora. To na prawde Biblia dla budujących :wink:

Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to też idzie do przodu. Gotowy jest już dach a to połowa sukcesu bo były obawy że jak sie go powiększy to żeby go podeprzeć trzeba będzie postawić jakiś słup na środku pokoju. No ale architekt sie sprężył i słupy podpierające dach będą w ścianach(ufff). Wczoraj odebrałem wyniki badania gruntu i okazało sie że jest ok!! Działka jest obniżona i były podejrzenia że płytko pod ziemią może stać woda ale dowiercili sie na 3 metry i obawy rozwiane:)

powodzenia Neptuniaki :p

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pomysł łazienki fajny. też planujemy wannę pod oknem. tylko schodek by się przydał no i nie marmur. marzy nam sie drzewo egzotyczne ale wszystko rozbije sie o finanse. pożyjemy zobaczymy.

aha pamiętajcie że jak spisujecie umowę to nie piszcie "zaliczka" tylko "zadatek". niby mała różnica ale tak na prawdę ogromna. jeśli wpłacicie "zaliczkę" to jeśli firma zrezygnuje to po prostu oddaje zaliczkę. Jeśli wpłacicie "zadatek" to w momencie kiedy firma rezygnuje to musi oddać dwukrotna kwotę "zadatku"!! http://www.muratordom.pl/6320_819.htm

witam,

dzis podjezdza taxi bagazowe by zabrac nasze graty, niestety musielismy o 2 dni przesunac przekazanie mieszkania, dzis ostatni dzien w mieszkaniu, jutro jego sprzatanie i przekazanie kluczy. ogolnie czas leci jak dziki a ja nie wiem w co rece wlozyc. moja murowana kuchnia prawie zakonczona, osobiscie z mezem skladalismy szafki - to wcale nie jest trudne - a nasz wykonczeniowiec p. Krzysztof konczy klasc ostatnie cegly. blat niestety dopiero pod koniec tygodnia bedzie wiec bedzie kuchnia bez blatow....schody zamontowane i powiem wam nieskromnie ze sa piekne!! z prawdziwego jesionu - jak sie dowiedzialam z niemiec az przyjechal. zdjecia wkleje jak znajde kabel do aparatu, bo gdzies schowalam zeby sie nie zgubil :wink: dzis montuja drzwi wewnetrzne, koncza klasc i fugowac hol, chyba dzis przyjada meble sypialniane wiec znowu bedziemy sobie skrecac. ogolnie koncowka jest strszznie nerwowa - na dodatek jak kota przetransportowac na dzikowo?? pod pache i do wozu?? w karton?? cos wymysle, trzymajta sie neptuniaki.

Ola, moj marcin to sie tak ucieszyl ostatnia wiadomoscia że do tej pory ma usmiech na twarzy.

Dundela cytryna fajna ale na przeprowadzki wez cos wiekszego :lol:

witam,

dzis podjezdza taxi bagazowe by zabrac nasze graty, niestety musielismy o 2 dni przesunac przekazanie mieszkania, dzis ostatni dzien w mieszkaniu, jutro jego sprzatanie i przekazanie kluczy. ogolnie czas leci jak dziki a ja nie wiem w co rece wlozyc. moja murowana kuchnia prawie zakonczona, osobiscie z mezem skladalismy szafki - to wcale nie jest trudne - a nasz wykonczeniowiec p. Krzysztof konczy klasc ostatnie cegly. blat niestety dopiero pod koniec tygodnia bedzie wiec bedzie kuchnia bez blatow....schody zamontowane i powiem wam nieskromnie ze sa piekne!! z prawdziwego jesionu - jak sie dowiedzialam z niemiec az przyjechal. zdjecia wkleje jak znajde kabel do aparatu, bo gdzies schowalam zeby sie nie zgubil :wink: dzis montuja drzwi wewnetrzne, koncza klasc i fugowac hol, chyba dzis przyjada meble sypialniane wiec znowu bedziemy sobie skrecac. ogolnie koncowka jest strszznie nerwowa - na dodatek jak kota przetransportowac na dzikowo?? pod pache i do wozu?? w karton?? cos wymysle, trzymajta sie neptuniaki.

Ola, moj marcin to sie tak ucieszyl ostatnia wiadomoscia że do tej pory ma usmiech na twarzy.

Dundela cytryna fajna ale na przeprowadzki wez cos wiekszego :lol:

Bonia!

Tak się cieszę! :):):) Jakoś dacie radę ,teraz nawet ten bajzel,czy skręcanie nie jest niemiłe,bo w końcu jesteście U SIEBIE! Rozumiesz to?!

Nie mogę doczekać się zdjęć - znajdź ten kabel,plissss

Fionkę w kartonik,jezeli nie masz transportówki,nic jej nie będzie.

A na przeprowadzkę to bedzie Man wielki,tylko ,żeby ta przeprowadzka wreszcie nastąpiła!

JUŻ NIE MOGĘ WYTRZYMAĆ W TYM CHOLERNYM BLOKU!!!!

Buziaki i pozdrowienia!

Ola!

Ty lepiej dawaj tu linka,skąd masz takie fajne zdjęcia wnętrz! :)

A wyobraż sobie,że "popierdółeczką" zasuwam po mieście ,aż miło! Nie ma człowieczka ,któryby się nie obejrzał i nie uśmiechnął ! :):):)

Dana, ja tak buszuję po forum i łowię to, co przykuwa moją uwagę. Te zdjęcia były zamieszczone w wątkach o wnętrzach i o nowoczesnych domach.

Samochodzik masz extra, sama bym się oglądała za takim :D

Nie martw blokiem, niedługo to się zmieni!

Co za miła niespodzianka Edysia:) Odwiedze ja,musze zobaczyc jej piekny salon i kuchnie :lol:

A u nas? okien niet,za miesiąc!ponoć!ocieplamy góre nie czekamy na okna,elektryka tez wpuszczamy ,niech porobi kanały, a jak bedą okna to kable pomontuje,cos trzeba robić.

Zaraz wychodze na budowe,tarasy rozrysowac,jutro maja zalewac :lol: No to tyle z placu boju.

Bonia , ale ty nas trzymasz w napięciu,pokaz wreszcie wnętrza!!!!Pliiiiisssssssss

A moge sie pochwalic ze mam juz zaprojektowaną łazienke małzenśka, i prawie skonczona górną-jest świetna,zaskocze was!ale to dopiero wiosna hehe

No i czego nikt nie pisze?

A do mnie dzis przyjeżdzają panowie od okien-wymierzyć okna łukowe:)

i pan od ogrodu,bedziemy sadzić świerki wzdłuż ogrodzenia a raczej w szerz :lol: , tam gdzie jest juz ogrodzenie,po lewej stronie powoli pnie sie do gory betonowy mur, ktory tez chcemy zasłonic drzewkami ,ale to juz na wiosne raczej,gdy skończą z tym ogrodzeniem trzeba wyrównac dzialke bo spadek jest za domem.Dzis też mieli zacząć tarasy przed i za domem :lol: :D .Dlatego ide sie ''pindrzyć''i spadam na budowe. :roll: paps

dziewczyny zyje tylko mam takie zapier....ze hej, to kup, tam pojedz, to odbierz, zalatw to zalatw tamto...wykonczeniowka wykancza...

dobra stan na dzien dziesiejszy - kuchnia wymurowana, Marcin walczy z szafkami oto efekt:

http://img177.imageshack.us/img177/186/dscn1809sm3.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/26/dscn1814ny6.jpg

brak co prawda blatu ale on dojedzie chyba jutro, gorne szafki tez juz zlozone czekaja na powieszenie

tak wyglada zabudowana lodowka i murek z jej boku do strony holu z bliska

http://img174.imageshack.us/img174/8797/dscn1807tp9.jpg

http://img174.imageshack.us/img174/5020/dscn1808rx2.jpg

szafki z bliska

http://img209.imageshack.us/img209/6745/dscn1810ib2.jpg

i to nasza lazienka - wc goscinne sie wykancza :wink:

http://img215.imageshack.us/img215/1675/dscn1813hg2.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/2449/dscn1812ma3.jpg

to chyba na tyle z wazniejszych rzeczy...