Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

gratuluje pani boniu gratuluje,chatka nabiera domowego ciepła,stół ładny i krzesla tyyyyż ja tez chce z jasna tapicerką :lol: schody tez ażurowe tylko drewno +metal takie mi sie marzą no ale zobaczymy jaka cena bedzie?,a! okno fajnie wygląda te z boku ,na zdjeciu jak akwarium hehe

Dawaj Boniuuuuuu wiecej zdjęć pllllliiissssss

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Boniu-dzięki za fotki, tylko dlaczego tak mało :lol: :wink: :lol: Prywatność na forum nie istnieje :wink: :wink: :wink:

Kuchnia jako całość prezentuję się bardzo ładnie, a jak będzie całkowicie wykończona będzie jeszcze ładniej. Przychylam się do opinii, że bardzo ładne krzesła kuchenne i schody.

Prośba o więcej fotek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam.

my niestety nie będziemy mieli pozwolenia na budowę w tym roku. tak że kredyt weźmieny w styczniu. nie wiem jaki bank wybrać bo oferty banków ciągle sie zmiewniają. ostatnio pytałem w pko sa i gościu mi wyliczył ratę ok 200 zł wyższą niż kilka miesięcy temu! oczywiście na tę samą kwotę. nie wiem skąd się wzięła taka różnica ale wniosek jest tylko jeden: trzeba sie rozejrzeć ponownie po wszystkich bankach. podobno w Millenium jest nieźle ale nie znam szczegółów. Olu a czy Wy wybraliście już bank??

Bonia- fajne fotki. kuchnia murowana nie w naszym stylu ale z szafkami wygląda ciekawie. stół i krzesła na prawdę bardzo ładne. MY planujemy stół w salonie. kuchnia jest na prawdę duuuża. fajnie tak sobie popatrzeć. proszę o więcej:)

hej,my jak cos to też w Millenium ,mamy tam konto ale to nic nie przeszkadza jesli ty nie masz Grzes:) na 100 000zł wyliczyli nam jakies 400zł na 20 lat chyba nie pamietam bo dowiadywalismy sie dawno temu,na razie nie byl potrzebny ,ale juz lada chwila bedzie niezbedny :cry: Bonia dawaj te zdjecia,ja poprosze zdjecia schodow od przodu i kuchni z innej strony,lazienke i cala reszte zreszto,a co z kominkiem?!!!!!!Ale widzialam wanne !!!!! jedyne 14 999zł heheh wielka okrągla na 4 osoby spoko z hydromasazem,i uwaga!DVD,RADIO,LODóWKA i cala inna masa cudów hehehe.A ja wybrlam sobie tę co kiedys pokazywalam-na zdjeciu jest z jakuzi (biore opcje bez jakuzi),postanowilismy ze wanne kupimy zwykła, a zainwestujemy w panel z hydromasazem do prysznica-o! w tym jakuzi w wannie zbiera sie syf i trzeba ciagle przeczyszczac te kanały........A wy jak ?

to widok schodow od strony salonu

http://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1824i_2afdm_ca1a760d.jpg

a to zdjecie drewna z bliska, choc z malym odbiciem lampy blyskowej

http://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1825i_2afdm_e14a726b.jpg

a to okno kuchenne, na ktorym jak twierdzi marcin nastawiałam juz "pinkli"czyli pierdolek lapaczy kurze

http://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1829i_2afdm_b8903391.jpg

Bonia, fajne masz te "pinkle" :D

Grzesiek, my bierzemy kredyt w Pekao SA - w złotówkach. Prowizja 1,25 % (dobrze, że to opłata jednorazowa), marża 0,8 % (tu już przyzwoicie), opłata za wszystkie kontrole - 168 zł. Nie wykupujemy ubezpieczenia od utraty pracy (to bubel, który mocno podraża koszty kredytu), nie wykupujemy również ubezpieczenia na życie.

Jak tam Neptuny przygotowania do Świąt??

Ja trochę w lesie...

U mnie z przygotowaniami do świąt jest krucho, ogarnęłam dopiero nasz pokój i zakupiłam od znajomej pyszne pierogi ze szpinakiem i fetą :lol: :wink: :lol: Ale przyznam Wam się w tajemnicy :wink: , że im bliżej wizja zamieszkania w nowym domku, to w tej ciasnocie, gdzie mieszkamy, brakuje mi motywacji do sprzątania i robienia czegokolwiek. Ale mus to mus i na święta porządek musi być, trzeba tylko znaleźć siłę i chęci :roll: Pocieszam się tym, że następne święta, to już w Neptunku, u siebie (tylko wizja umycia 17 okien spędza mi sen z powiek :wink: ).

Pozdrawiam przedświątecznie

Oj Magi, ale się romarzyłaś...U nas nie zapowiada się nawet marna zima na Święta :(

Co tak Neptunki przycichliście?? Ja chciałabym już teraz złożyć wszystkim życzenia -

Zdrowych, radosnych i pięknych Świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego dobrego w Nowym Roku

a w szczególności niech spełniają się wszystkie Wasze pragnienia związane z Neptunami!

http://www.gify.com.pl/albums/choinkibalwany/t_arbo0010.gif

Ja również życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku, spełnienia wszystkich budowlanych marzeń i zamieszkania we własnych, wymarzonych Neptunkach.

http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/33.gif http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/22.gif

cześć,

jesteśmy z żoną o krok od kupienia projektu Neptuna. Sporo wartościowych informacji uzyskaliśmy w wyniku lektury tego forum, szczególnie z post-ów dotyczacych zmian adaptacyjnych projektu. Kilka z waszych pomysłów zamierzamy wprowadzić w życie - mam nadzieje że mamy wasze błogosławieństwo :). Przyszedł nam do głowy jeszcze jeden pomysł - mianowicie na poszerzenie garażu o jeszcze jedno dodatkowe stanowisko - czyli o jakieś niecałe 3m. Oczywiscie pewną opcja jest dostawienie wiaty obok garażu ale wydaje nam sie że niezbyt ładnie to będzie wyglądało (mowa o wiacie). Zastanawia nas porównanie kosztów wykonania każdej z dwóch opcji no i oczywiście czy to jest wogóle wykonalne.

Pozdrawiam was serdecznie i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku.

Witaj Liskiew :lol:

Cieszymy się z następnego mężczyzny w naszym zdominowanym przez kobiety neptunkowym forum :roll: :lol: :roll:

Co do poszerzenia garażu wydaje mi się to do zrobienia, tylko zastanawiam się jak wtedy z dachem, czy nie straci wyglądu, ale myślę że da się tak pokombinować, że będzie oki. Co do kosztów to nie mam pojęcia.

A jak tam Kochani po Świętach??? Boniu, Krysiu i Tomku jak pierwsze święta w domku?? Wklejajcie fotki!!!

Pozdrawiam poświątecznie :D

Cześć,

chcemy też poszerzyć salon tak aby dom wyglądał w miarę symetrycznie. Pytaliśmy dzisiaj w biurze projektowym i jak się okazuje nie jestesmy pierwszymi klientami którzy poszerzają garaż o dodatkowe stanowisko. Jesli chodzi o dach to wyobrażam sobie że zostanie rozciągnięta jego środkowa część więc powinien zachować dotychczasowy kształt. Jeszcze nie nabralimy ogłady w budowlanej nomenklaturze ale pewnie z upływem czasu - chcąc nie chcąc - będziemy w stanie porozmawiać z wami jak "równy z równym" :)

Chciałbym się dowiedzieć jak wasze realizacje Neptuna miały się do kosztów wynikających z kosztorysu? Na czym udało sie najwięcej zaoszczędzić oczywiście bez utraty zakładanej jakości i parametrów budynku.

Pozdrawiamy.

Jeżeli chodzi o kosztorys, to jeśli chodzi o ceny to zupełnie nie braliśmy ich pod uwagę. Sprawdziły się natomiast ilości materiałów potrzebnych do budowy. W tej chwili tak szybko zmieniają się ceny, że chyba nie ma co się tym sugerować. Zwłaszcza, że np. nasz kosztorys zakupiony wraz z projektem był zrobiny na rynek bydgoski, więc w Warszawie zupełnie nie ma co porównywać. Weź też pod uwagę, że teraz rynek budowlany kwitnie więc ekipy budowlane cenią się bardzo mocno i nam np. podniosło to koszty.

Pozdrawiam