jaszczurka 18.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 gratuluje pani boniu gratuluje,chatka nabiera domowego ciepła,stół ładny i krzesla tyyyyż ja tez chce z jasna tapicerką schody tez ażurowe tylko drewno +metal takie mi sie marzą no ale zobaczymy jaka cena bedzie?,a! okno fajnie wygląda te z boku ,na zdjeciu jak akwarium hehe Dawaj Boniuuuuuu wiecej zdjęć pllllliiissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.12.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Boniu-dzięki za fotki, tylko dlaczego tak mało Prywatność na forum nie istnieje Kuchnia jako całość prezentuję się bardzo ładnie, a jak będzie całkowicie wykończona będzie jeszcze ładniej. Przychylam się do opinii, że bardzo ładne krzesła kuchenne i schody. Prośba o więcej fotek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 18.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Magi- co się stało z Twoim Rudolfem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.12.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 A właśnie nie wiem zaraz znajdę coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek Kraków 19.12.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 witam. my niestety nie będziemy mieli pozwolenia na budowę w tym roku. tak że kredyt weźmieny w styczniu. nie wiem jaki bank wybrać bo oferty banków ciągle sie zmiewniają. ostatnio pytałem w pko sa i gościu mi wyliczył ratę ok 200 zł wyższą niż kilka miesięcy temu! oczywiście na tę samą kwotę. nie wiem skąd się wzięła taka różnica ale wniosek jest tylko jeden: trzeba sie rozejrzeć ponownie po wszystkich bankach. podobno w Millenium jest nieźle ale nie znam szczegółów. Olu a czy Wy wybraliście już bank??Bonia- fajne fotki. kuchnia murowana nie w naszym stylu ale z szafkami wygląda ciekawie. stół i krzesła na prawdę bardzo ładne. MY planujemy stół w salonie. kuchnia jest na prawdę duuuża. fajnie tak sobie popatrzeć. proszę o więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.12.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Grzesiu-my mamy wzięty kredyt w m-banku, jesteśmy bardzo zadowoleni, z tym że obydwoje mamy tam konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.12.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 hej,my jak cos to też w Millenium ,mamy tam konto ale to nic nie przeszkadza jesli ty nie masz Grzes:) na 100 000zł wyliczyli nam jakies 400zł na 20 lat chyba nie pamietam bo dowiadywalismy sie dawno temu,na razie nie byl potrzebny ,ale juz lada chwila bedzie niezbedny Bonia dawaj te zdjecia,ja poprosze zdjecia schodow od przodu i kuchni z innej strony,lazienke i cala reszte zreszto,a co z kominkiem?!!!!!!Ale widzialam wanne !!!!! jedyne 14 999zł heheh wielka okrągla na 4 osoby spoko z hydromasazem,i uwaga!DVD,RADIO,LODóWKA i cala inna masa cudów hehehe.A ja wybrlam sobie tę co kiedys pokazywalam-na zdjeciu jest z jakuzi (biore opcje bez jakuzi),postanowilismy ze wanne kupimy zwykła, a zainwestujemy w panel z hydromasazem do prysznica-o! w tym jakuzi w wannie zbiera sie syf i trzeba ciagle przeczyszczac te kanały........A wy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 20.12.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 A ja mam gdzies syf ! :) Biorę wannę z jacuzzi! Nie moge się doczekać tego klimatu : świece,lampka wina no i te cudowne babelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.12.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 to widok schodow od strony salonu http://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1824i_2afdm_ca1a760d.jpg a to zdjecie drewna z bliska, choc z malym odbiciem lampy blyskowejhttp://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1825i_2afdm_e14a726b.jpga to okno kuchenne, na ktorym jak twierdzi marcin nastawiałam juz "pinkli"czyli pierdolek lapaczy kurzehttp://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/20/f_DSCN1829i_2afdm_b8903391.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.12.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Dzięki Bonia ale muszę powiedzieć że wciąż czuję niedosyt Co do wanny z jacuzi, to pewnie będzie tak jak z kominkiem, na początku wielki szał a potem to od wielkiego dzwonu pozdrawiam i czekam na więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.12.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Bonia, fajne masz te "pinkle" Grzesiek, my bierzemy kredyt w Pekao SA - w złotówkach. Prowizja 1,25 % (dobrze, że to opłata jednorazowa), marża 0,8 % (tu już przyzwoicie), opłata za wszystkie kontrole - 168 zł. Nie wykupujemy ubezpieczenia od utraty pracy (to bubel, który mocno podraża koszty kredytu), nie wykupujemy również ubezpieczenia na życie. Jak tam Neptuny przygotowania do Świąt?? Ja trochę w lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.12.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 U mnie z przygotowaniami do świąt jest krucho, ogarnęłam dopiero nasz pokój i zakupiłam od znajomej pyszne pierogi ze szpinakiem i fetą Ale przyznam Wam się w tajemnicy , że im bliżej wizja zamieszkania w nowym domku, to w tej ciasnocie, gdzie mieszkamy, brakuje mi motywacji do sprzątania i robienia czegokolwiek. Ale mus to mus i na święta porządek musi być, trzeba tylko znaleźć siłę i chęci Pocieszam się tym, że następne święta, to już w Neptunku, u siebie (tylko wizja umycia 17 okien spędza mi sen z powiek ). Pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.12.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 A to ze względu na mało zimową pogodę za oknem, żeby troszkę pomarzyć: http://img86.imageshack.us/img86/5866/kominekie1.jpghttp://img86.imageshack.us/img86/8481/zimaac2.jpghttp://img86.imageshack.us/img86/8038/zimowydomekxb9.jpg Pięknie co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 22.12.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Oj Magi, ale się romarzyłaś...U nas nie zapowiada się nawet marna zima na Święta Co tak Neptunki przycichliście?? Ja chciałabym już teraz złożyć wszystkim życzenia - Zdrowych, radosnych i pięknych Świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego dobrego w Nowym Roku a w szczególności niech spełniają się wszystkie Wasze pragnienia związane z Neptunami! http://www.gify.com.pl/albums/choinkibalwany/t_arbo0010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 22.12.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Ja również życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku, spełnienia wszystkich budowlanych marzeń i zamieszkania we własnych, wymarzonych Neptunkach. http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/33.gif http://web4.piripiri220.webperoni.de/gify_gifownik/swieta/b-narodzenie/22.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 24.12.2006 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Ja też zyczę Wam Wesołych i szczęśliwych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liskiew 29.12.2006 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 cześć, jesteśmy z żoną o krok od kupienia projektu Neptuna. Sporo wartościowych informacji uzyskaliśmy w wyniku lektury tego forum, szczególnie z post-ów dotyczacych zmian adaptacyjnych projektu. Kilka z waszych pomysłów zamierzamy wprowadzić w życie - mam nadzieje że mamy wasze błogosławieństwo . Przyszedł nam do głowy jeszcze jeden pomysł - mianowicie na poszerzenie garażu o jeszcze jedno dodatkowe stanowisko - czyli o jakieś niecałe 3m. Oczywiscie pewną opcja jest dostawienie wiaty obok garażu ale wydaje nam sie że niezbyt ładnie to będzie wyglądało (mowa o wiacie). Zastanawia nas porównanie kosztów wykonania każdej z dwóch opcji no i oczywiście czy to jest wogóle wykonalne. Pozdrawiam was serdecznie i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 29.12.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witaj Liskiew Cieszymy się z następnego mężczyzny w naszym zdominowanym przez kobiety neptunkowym forum Co do poszerzenia garażu wydaje mi się to do zrobienia, tylko zastanawiam się jak wtedy z dachem, czy nie straci wyglądu, ale myślę że da się tak pokombinować, że będzie oki. Co do kosztów to nie mam pojęcia. A jak tam Kochani po Świętach??? Boniu, Krysiu i Tomku jak pierwsze święta w domku?? Wklejajcie fotki!!! Pozdrawiam poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liskiew 29.12.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Cześć, chcemy też poszerzyć salon tak aby dom wyglądał w miarę symetrycznie. Pytaliśmy dzisiaj w biurze projektowym i jak się okazuje nie jestesmy pierwszymi klientami którzy poszerzają garaż o dodatkowe stanowisko. Jesli chodzi o dach to wyobrażam sobie że zostanie rozciągnięta jego środkowa część więc powinien zachować dotychczasowy kształt. Jeszcze nie nabralimy ogłady w budowlanej nomenklaturze ale pewnie z upływem czasu - chcąc nie chcąc - będziemy w stanie porozmawiać z wami jak "równy z równym" Chciałbym się dowiedzieć jak wasze realizacje Neptuna miały się do kosztów wynikających z kosztorysu? Na czym udało sie najwięcej zaoszczędzić oczywiście bez utraty zakładanej jakości i parametrów budynku. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 29.12.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Jeżeli chodzi o kosztorys, to jeśli chodzi o ceny to zupełnie nie braliśmy ich pod uwagę. Sprawdziły się natomiast ilości materiałów potrzebnych do budowy. W tej chwili tak szybko zmieniają się ceny, że chyba nie ma co się tym sugerować. Zwłaszcza, że np. nasz kosztorys zakupiony wraz z projektem był zrobiny na rynek bydgoski, więc w Warszawie zupełnie nie ma co porównywać. Weź też pod uwagę, że teraz rynek budowlany kwitnie więc ekipy budowlane cenią się bardzo mocno i nam np. podniosło to koszty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts