Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WITAJ LISKIEW!!

Co do Twoich pytań odnośnie kosztów, to pogadamy w przyszłym roku, na razie wiem tylko tyle,że udało nam się przyoszczędzic na zamianie 2 metalowych hebów (koszt coś ok. 8300) na drewniane słupy- wiązało to się ze zmianą konstrukcji dachu, ale i tak się opłaca. My zaczynamy późną wiosną, może będziemy na tych samych etapach :D ??

Magi, Święta minęły szybko, ZA SZYBKO, no ale przed nami Sylwester!

ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPEŁNIENA NEPTUNOWYCH (i nie tylko..) MARZEŃ W NOWYM ROKU!!!

http://www.gifownia.info/gif/okazyjne/sylwester/1.gif

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej dupki-starsze o rok hehe. jedziemy dalej ,nie ma co sie obijać!

Czy ktoś z Was wybiera się na targi Budma -budowlane 23-26 styczen/2007?odbeda sie w poznaniu, my z mezem raczej na 100% pojedziemy,a nóż coś sie podpatrzy,podejrzy,jakies nowości pozna..........

weżcie babki zorganizujcie sie,spotkamy sie na browarku haha.

A co do kosztów budowy, to nam jak na razie udaje sie zrobic wszystko taniej niz jest w kosztorysie:) np ramy stalowe ok 4000!!! nie było sensu zamieniac na drewniane Dach natomiast -materialy ,to nie ma co ukrywac najdroższa rzecz!nie ma jak obnizyc kosztów :cry: trzeba płakać i płacić :cry: ale co tam :D

Cześć wszystkim !!! Ta wiadomość jest już pisana z naszego nowego domku !!! Przed chwilą podłączyłem do komputera antenę do odbioru internetu. Przeprowadzka była 30 grudnia. Wiem, że dawno nic nie pisaliśmy, ale ostatnie dni związane z wykończeniem i przeprowadzką oraz układaniem tego wszystkiego - koszmar. To na razie, pozdrowienia wszystkim w Nowym Roku.

Cześć wszystkim !!! Ta wiadomość jest już pisana z naszego nowego domku !!! Przed chwilą podłączyłem do komputera antenę do odbioru internetu. Przeprowadzka była 30 grudnia. Wiem, że dawno nic nie pisaliśmy, ale ostatnie dni związane z wykończeniem i przeprowadzką oraz układaniem tego wszystkiego - koszmar. To na razie, pozdrowienia wszystkim w Nowym Roku.

KRYSIA I TOMEK! GRATULUJĘ i życzę dużo pięknych chwil w Waszym nowym domku : )

hello, dawno mnie tu nie było, bo czasu mało, a na wsi sieci nie ma a w pracy czasu brak na pisanie na forum. odwiedzil nas deboer z poznania, co prawda widzieli sie tylko z moja druga połowa, bo ja w pracy ale grunt ze widzieli neptuna :wink: mam nadzieje, ze sie nie rozczarowali i beda go budowac.

powiem wam ze mieszka sie w neptunie dobrze, powoli trwa wykonczeniowka, dzis mam nadzieje skoncza obudowe kominka.

dookola domu tez sie robi milo, przyjechal zaprzyjazniony soltys i wyrownal pobudowlane gory i doliny, wywiozl smieci itp. niestety nadal plotu brak ale dziury pod slupki sa wykopane wiec jest jakas szansa :wink:

zdjec niet, bo sa w domu...

Boniu Kochana pokaż nam jednak jakieś fotki, bo ciekawość zżera, chociaż troszkę salonu i kominek jak już będzie skończony.

W pozytywny sposób zazdroszczę, że już mieszkach w swoim domku, bo ja im bliżej przeprowadzki, to mam coraz większe nerwy związane z tą ciasnotą.

Życzę zdrówka i pokaż nam coś jeszcze.

Pozdrawiam

Hej...

u mnie nic na razie się nie dzieje,nic takiego co moznabsfotografować hehe.

wczoraj był hydraulik,pozaznaczalismy miejsca -punkty, ma policzyc i odezwie się

Dzis był elektryk,tez połaził i zapoznał sie z budynkiem,nie widzial jeszcze projektu el.załamie sie biedny heheh

Ale przez to ze okien NIET!!! nie moze nikt nic robic ,w piątek maja być :evil: , maja szczescie ze taka pogoda , bo by nas załatwili nie ma co!!!M ąż rozglada sie za piecem na olej,no i trzebaby juz zaczac sie rozglądać za kominkiem-wkładem chciałabym prostokątny,ale taki prawdziwy prostokat-czyli długi ma być, u kogos widzialam na forum taki własnie.jak juz cos sie zmieni wizualnie na budowie to wkleje zdjecia.

A Wy wszyscy ktorzy juz mieszkacie to prosze zdjecia wkleić, i nie chrzanić , że nie ma czasu , albo inne bzdety!!!JASNE? no! :lol: :D :wink:

http://images14.fotosik.pl/16/bdd92632f1f97785.jpg

oto widok na kuchnię za scianką i kawałek salonu poniżej schody oczywiście jeszcze nie obrobione dzrzewem

ale jesion już jest czeka na położenie

od strony wc

http://images11.fotosik.pl/19/ac602b52904ee854.jpg

i to schody od strony kuchni

http://images13.fotosik.pl/12/2dc6133a4a7b3dca.jpg

a to widok na holl od strony salonu ale wnęki podświetlane w ścianie jeszcze nie obrobione, brakuje też listew przypodłogoych są kupione czekają na przykręcenie

http://images11.fotosik.pl/19/e3a37d22a3d25b88.jpg

to widok z wiatrołapu wiadomo na co

my mamy zmiany w sciankach działowych widoczny w głębi gabinet mój a na przeciwko dzwi do gabinetu ale nie widać na zdjęciu za wc jest pralnia wy chyba macie tam łazienkę rodziców

http://images11.fotosik.pl/19/4ae3ae98af2792c6.jpg

i to też

http://images14.fotosik.pl/16/b3dd761132dcc3c5.jpg

pamiętajcie nie oceniajcie jeszcze mojego wykończeniea domu bo my wprowadziliśmy się po 8 miesiącach budowy i kończyc będziemu mieszkając w nim nie mam też koloru na scianach w całym domu są gipsy na scianie ale pomalowane na biało więc nie ma takiego uroku , a marzą mi się łososiowe sciany w kuchni i pomarańczoew zgaszone w hollu.

nie mam jeszcze nowych mebli musiałam się wprowadzic ze starymi ale nic to nie przeszkadza mi nic nawet wystające kabelki ze sciany, najważniejsze jest że na swoim, i wreszcie sami a nie w ciasnym pokoiku na poddaszu ze skosem o porzierzchni 15 mkw. we czworooo. A teraz luz suuper, podgrzewana podłoga to wspaniały pomysł pa szczęśliwa mieszkanka z Neptuna :lol:

Super Krysiu :lol: Dzięki wielkie za fotki :lol:

Kiepskie, bo kiepskie ale najważniejsze widać :wink:

Bardzo Wam fajnie, że już mieszkacie, wklej jak możesz jeszcze fotki kuchni.

Jak widać ze zdjęć salon nie jest wcale taki mały, holl bardzo duży, schody macie fikuśne, moim zdaniem trochę podobne do Beesika. Wklejajcie fotki dalszych cząęści domku.

Trzymam kciuki za Was i życzę szybkiego wykończenia całości.

DUNDELA wkleje jak bede miec mozliwosc, albo zdjecia w robocie albo net w dzikowie - innej opcji nie ma :wink:

Krysia musze przyznać że zmiana biegu schodów totalnie zmieniła wygląd domu i dość długo gapiłam sie w zdjęcia by zakumać co i jak :D

co do wystroju to sie nie przejmuj wiem co to znaczy mieszkać w domu pelnym prac wykończeniowych. grunt że na swoim i tyle

buziaki neptuniaki

Hej!!!!!!!!!!

Uffffff ja tez nie mogłam zajarzyć o co chodzi ,przez te schody dom stał sie zupełnie inny.Zastanawiam sie nad tym T&K czy naprawde jest wygodniej ,czy raczej funkcjonalniej ?Pamietam jak pisaliscie o tym ze zmiana ta wynikala z tego iz nie chcieliscie aby dzieciaki wpadaly ze schodów prosto na kuchnie.....a teraz z kolei trzeba uwazac zeby nie przyłozyc w leb wychodzac z salonu hehe,czekaj Tomek sie napije to wspomni moje słowa haha.A gdzie kominek?zrobiony juz?

Drzwi mi sie bardzo podobaja takie ciemne-fajne ja w takim kolorze chce schody, no i drzwi wtedy tez oczywiscie.Pozdrawiam.

A !okien jutro nie bedzie ku......m......ć!nie wytrzymam dłużej!!!!

Bonia nie sciemniaj tylko aparacik do pracy wez i wklej!jest juz obudowa do kominka?

Krysia,

super, że już mieszkacie i że jesteś szczęśliwą mieszkanką Neptuna :D .Pomału sobie wszystko wykończycie. Napisz jak dziewczynki czują się w nowym domu, czy podobają im się pokoje na poddaszu? No i gdybyś miała jeszcze coś zmienić, to znalazłoby się coś??

Bonia,

zaglądaj częściej, jak Ty się odezwiesz, to robi się tu gwarniej :D,

a uszczkniesz rąbka tajemnicy i pokażesz kominek??