Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hello,

kominek zrobiony tzn marmur wklejony i tynk strukturalny polozony trzeba go chyba bedzie tylko pomalowac ale to raczej po polozeniu koloru na sciany - latwiej zmienic kolor kominka niz calego salonu :wink:

szafy bez skromnosci wyszly super - historia szaf jest dosc zaskakujaca - chcac miec taniej poprosilam o wycene p. Arka ktory na boku robi fuchy typu szafy i kuchnie, jak mi powiedzial cene to dobrze ze siedzialam !!! 2600zl za szafe w wiatrolapie....obalilo mnie to.

kontrolnie poszlam do komandora, co by sie uspokoic ze cena ta jest oki......a tam wycenili szafe na 1700zl! przyjechal pan wymierzyl, zaprojektowal, pokazal probnik i po tygodniu szafa stanela!! jaki z tego moral? lepiej czasem pojsc do specjalisty, bo i taniej i gwarancja 5 letnia!

w sobote zrobie sesje zdjeciowo domy - bo koleda mam :lol: i w pon wkleje na forum.

Olka gratulacje co do materiałów, niech leza jesc nie wołaja!

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olu no to super- zanim się obejrzysz już będziesz budować :lol:

Bonia - no to Was ksiądz pokropi na nowej chałupce, tylko żeby aparatu nie zachlapał, bo zdjęcia będą niewyraźne. :wink: :wink: :wink:

Może i my w związku z tym, że prąd się ciągnie :wink: to przyśpieszymy z robotą. Musimy się porozglądać za oknami, bo czas nagli, wrzuciłam na forum Nieporęt zapytanie o firmy okienne, może dostanę jakieś namiary na niedrogie a dobre okna.

W związku z rozkopami przy działce znowu tylko nasza super fura Uaz tam dojeżdza, może jutro Sławek zrobi fotki to wkleję zdjęcia ogrodzenia, wstyd się przyznać ale sama go nawet nie wiedziałam.

Pozdrawiam i życzę pogody ducha ( bo mi jej ostatnio brakuje) :(

Magi hehe jak na razie to ty sie obnosisz ze swoją dupka hahah(avatar) ,a ja chcialam tylko zeby było widać moja jaszczurke :lol: na ramieniu ,ale zdjecie jest za małe :evil: Ale piździ u nas dziś,sztorm!!!Ola jakie zmiany wprowadzacie w neptunku???a to dla przypomnienia jak niedawno było-dla nowobudujacych :)

http://img225.imageshack.us/img225/1494/img2727wh5.jpg

a tu niebawem sladu po takim obrazie nie bedzie,w sumie to juz nie ma......

no i jak, nic się teraz nie rozwala? Prawda, że ładny (kwiatek oczywiście)?

Jaszczurka, my nic właściwie nie zmienialiśmy jeśli chodzi o gabaryty Neptuna, tzn. nie poszerzaliśmy, nie wydłużaliśmy. Inne zmiany to m.in. kominek pod schodami, jedno duże wyjście na taras, drugi taras z boku salonu, garderoba w pokoju nad kuchnią kosztem pokoju nad garażem (który u nas będzie od północy), wc na dole tam, gdzie wg projektu była "garderoba"- to chyba najważniejsze zmiany. Reszta wyjdzie w praniu.

Rozglądam się teraz za dachówką, robią nam wycenę z Rupp i Robena. Mi podobają się mniej więcej takie kolory jak w projekcie, więc dach na 99% będzie brązowy. Myślę, że karpiówka do Neptuna nie pasuje. Jeszcze muszę zobaczyć w innych firmach.

Bonia, przypomnij mi jaką Wy macie dachówkę?

dzisiaj piątek :D

no i jak, nic się teraz nie rozwala? Prawda, że ładny (kwiatek oczywiście)?

Jaszczurka, my nic właściwie nie zmienialiśmy jeśli chodzi o gabaryty Neptuna, tzn. nie poszerzaliśmy, nie wydłużaliśmy. Inne zmiany to m.in. kominek pod schodami, jedno duże wyjście na taras, drugi taras z boku salonu, garderoba w pokoju nad kuchnią kosztem pokoju nad garażem (który u nas będzie od północy), wc na dole tam, gdzie wg projektu była "garderoba"- to chyba najważniejsze zmiany. Reszta wyjdzie w praniu.

Rozglądam się teraz za dachówką, robią nam wycenę z Rupp i Robena. Mi podobają się mniej więcej takie kolory jak w projekcie, więc dach na 99% będzie brązowy. Myślę, że karpiówka do Neptuna nie pasuje. Jeszcze muszę zobaczyć w innych firmach.

Bonia, przypomnij mi jaką Wy macie dachówkę?

dzisiaj piątek :D

Ciekawe jak wygładał będzie kominek pod schodami? Jak umieściłaś go względem schodów?

Ola!

Po ile kupiłaś pustaki i z jakiej firmy? My też się przymierzamy , proponują nam pustak z Jopka w cenie 3,50 zł brutto za sztukę.

Dana, kupiliśmy pustaki Poroton Roben za 4,40 zł. + transport gratis (w innej firmie były za 4,01 ale za 1 transport 200 zł.) + magazynowanie do czerwca (umowa).

Kominek dokładnie tak jak pisze Jaszczurka. My "przedłużamy" ścianę w kierunku schodów, ale będzie to niska ścianka, zresztą zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądac.

to moja miss dachówek- Creaton Domino:

http://img244.imageshack.us/img244/3720/cimg1104hk0.jpg

Boję się, że cena jest zabójcza.. (dowiem się jeszcze)

Dana, jak na razie robią nam kosztorysy dachu z Rupp i z Robena, jak będę je miała, to dam znać. Ty też szukaj fajnych dachów i pisz co znalazłaś. Np. na Domino trzeba robić zapisy z paromiesięcznym wyprzedzeniem, więc trzeba się pomału rozglądać.