dundela 23.01.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Olu! Ale ja nie dodawałam okien dachowych.Bo jeszcze nie wiem na które się zdecydować : Fakro czy Roto? No widzisz,mówiłam,że będzie podwyżka. W sumie mamy bardzo zbliżona cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 23.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Teraz jeszcze się przypatrzyłam ,że Ty masz Olu droższą dachówkę,bo powlekaną - błyszczącą.Jej cena katalogowa to 4,50 lub 4,87 za szt w zależnosci od koloru. A ja mam dachówkę sirius 13 brąż- jej cena katalogowa to 3,38 szt . Ja dostałam na nią cenę w jednej firmie 3 zł szt ,a u mojego znajomego 2,98 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.01.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cześć ..........Dana weż Ty kobieto nie wymyślaj z tymi oknami,Fakro i Velux to 2 wiodące firmy na rynku ,serwis hehe Veluxa ponoc bezproblemu załatwia wszelkie reklamacje itp,a wiadomo jak z tymi Roto? Zawsze trzeba wziąć pod uwagę to czy w razie awarii jest szansa na szybkie i bezproblemowe naprawy, tak jak np Geberit-system podwieszany do wc, w sklepie mi mowi;li , ze są owszem tańsze , ale w razie awarii to nie liczyłby na szybki przyjazd goscia do naprawy, a w tym wypadku (geberit) jest sprawdzony i polecaja chociazby dlatego, a juz odradzał mi hydraulik kupowanie w marketach niefirmowych........... Czy te Roto sa tańsze? -Danusia A teraz najświeższe wiadomości z placu boju: Geberity podwieszone-3szt. rurki rozprowadzone od wody i kanalizy,rozdzielacze jakies i inne ustrojstwa... grzejniki-purmo na dole 3 szt-1 w salonie, 1 w holu,1 w sypialni w górnej łazience grzejnik łazienkowy Enix-moje oczko w głowie http://www.enix.com.pl/enix_design/files/001_quatro_Q_foto_m.jpg o cene nie pytajcie -dużo-cos koło800zł tylko nie wiem czy netto czy brutto??? 2grzejnik w prysznicu-we wnęce-purmo-Novella http://www.purmo.com/pl/_i/lazienkowe_novella2.jpg takie zdjecie -do połowy tylko. ja wybralam biały.Taki sam na dole w łazience przy sypialni te chyba po 400 albo 600 -cholera jasna nie wiem Jak ja kupuje ??zastanawiam sie heheh.Poszłam do sklepu wybrałam i wyszlam.Przyjechal pan hydraulik i kupil na firme-na siebie,ma mi dac dobrą cene-katalogowa minus 25% no! Dzis panowie od wykończeniówki domu i mnie,przykrecaja stelaże do sufitów,w sobote elektrycy.........................Boshe ...........zawrót głowy.A gdzie jeszcze schody?musze w koncu zamowic ,bno przyjdzie mi po drabinie łazic do lata!Moze uda mi sie zdjecia porobić,teraz ide obiad gotować , wiec tymczasem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 26.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Kochani - odzywajcie się! Nie chcę,żeby to forum zrobiło sie tylko moje i Jaszczurki i czasem Maggi!Mam juz ostateczną wycenę dachówki plus cały komplet na dach ze wszystkim,z wyłazem itd - 20.344 zł.Rupp syrius 13 - już zamówiłam i będzie sobie leżeć w hurtowni do momentu jak będziemy jej potrzebować. Ola- na Twoją dachówkę dostałabym cenę katalogową minus 12 %,ale tu dochodzi jeszcze transport, więc chyba się nie opłaca.Cenę okna dachowego dostanę taką : FAKRO 78/160 - 1242 zł (kompl.) 94/140- 1237 zł (kompl.)ale z oknami się jeszcze nie spieszę ,bo nie szykują się podwyżki, przynajmniej narazie. Przedwczoraj poroznosiłam po firmach spis okien takich,jak ja potrzebuję, do wyceny.Z jednej firmy juz dzisiaj dostałam wycenę .Okna ze szprosami, kolor złoty dąb : 19.927 zł plus montaż 1100 zł.Z tego jeszcze urwiemy jakieś 6,8 %.Czekam teraz na resztę ofert i wtedy sobie porównam.Czy nowo zamieszkali naprawdę nie mogą się odezwać???Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 26.01.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja jeszcze nie mieszkam Dana-mogę sie wpisać? hehemoje oczko w głowie:)http://img212.imageshack.us/img212/6843/img39121jc3.jpgw górnej łazience oczywiście, a to drugi we wnece na prysznic,to zdjecie jest z dolnej łazienki-w ktorej taki sam grzejnik zawisłhttp://img260.imageshack.us/img260/8269/img39212uo1.jpgto scianka na ktorej bedą 2 umywalki i wchttp://img214.imageshack.us/img214/1390/img39101qh4.jpgto jakies ustrojstwo w pralni-rozdzielacz ??http://img267.imageshack.us/img267/8861/img39141tp9.jpgPokoj nad kuchnią:http://img267.imageshack.us/img267/2849/img39192eo2.jpgnad salonem:http://img114.imageshack.us/img114/4695/img39171ot1.jpghol:http://img78.imageshack.us/img78/1526/img39181hh7.jpgi jak na salon przystało kominek-gorący heheehhttp://img238.imageshack.us/img238/826/img39231kc4.jpgpanowie skonczyli podwieszac stelaze w salonie,przechodza na hol,kuchnie........inna ekipa bedzie ocieplac poddasze,tylko kiedy?czekamy 2 tydz.na wełne!!!!!!!I to byłoby na tyle,a !mieli jutro przyjsc elektrycy ale nie przyjda ,bo zaczeli wariowac z cenami,i mąż ich pogonił.W poniedziałek będą nowi........Buźka........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 27.01.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Dzięki Danusi i zwiadowi po okolicy, przekonałam się, że świecące dachy czasem za mocno się świecą i prawdopodobnie będziemy miec Rupp Syrius (mam nadzieję, że nie macie nic przeciw Neptunki Syriuszki? ). Prawdopodobnie, bo niestety, nawet gdybym dziś zamówiła, to i tak ceny będą już po podwyżce -powiedzieli, że nie ma towaru - DANA musiałaś wykupic resztki!!!. W takim układzie zrobię jeszcze wywiad o dachówkach Creaton. Jaszczurka, grzejniczki super! Bonia, a ten ksiądz to dotarł do Was na kolędę???? obiecałaś coś pozdrawiam, miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 28.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ola z tą dachówka to jest tak jak mówisz, te angoby świecą jak psu j....ca haha Powinniśmy ustanowić regulamin-odgórnie narzucic dachówke-syrius hahahah Ciesze sie ze grzejnieczki podobają sie Chodze po sklepach i chodze i nie moge sie zdecydowac na podłoge-drewnianą-jestem pomiedzy Padouk a Tali przynajmniej jak na razie.Do sypialni chcialabym chyba klon,albo jesion juz nie pamietam,w kazdym razie bardzo jasną-prawie biała-serio, bardzo pieknie mieni sie(deska barlinecka) Tak sobie myslę ,ze i za segmentem do kuchni tez trzeba juz sie rozejrzec! nie mowiac juz o schodach!!!!! Mamy zimę co????????????? Dzis robimy kulig wszystkich chetnych zapraszam.ok 14godz hehe buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 29.01.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Hej Dziewczynki!!! Wczoraj byłam na działce, ale oczywiście nie pokażę Wam fotek domku w śniegu, bo bateryjka w aparacie zdechła Ale muszę Wam powiedzieć że wygląda ślicznie, zrobiłyśmy nawet z Wiką bałwana Wczoraj byłam oglądać okna firmy Jezierski, bardzo mi się podobają, musimy złożyć papiery do wyceny, mam nadzieję że cena nas nie zabije W sobotę, jak pogoda dopisze ma się pojawić elektryk. Elektryk powiedział nam 5 tyś za robociznę + materiał, ale robi i od skrzynki do płotu od płotu do domu i wszystko w domu. Nie wiem czy to dużo, czy mało, ale wydaje się to ceną przystępną zwłaszcza, że będzie to robił w weekendy i ma sporo km dojazdu. Pozdrawiam Was ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 30.01.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Boshe Madzia ile????????? oszalałaś? u nas wychodzi kolo 4000 z materialem! przeciez to jest robota na 3dni!!!!!!!!!! A wiecej swiatelek i pierdow niz moja pani dekorator wymyslila to juz chyba nikt nie ma?! włacznie z brama ,domofonem,oswietleniem w podbitce......-tu bez materialu. Ale pzamontowanie skrzynki tez jest wliczone-tej w domu.A i jeszcze rozprowadzenie kabla antenowego po chacie! No ja nie wiem skąd te ceny macie,u nas za punkt licza od 22 do 25zł jak chcesz to podeslie ci moich elepstryków a i chydraulika tyyyż! on nas skasowal za robocizne 3500zł i tez robi po warszawie-podłogówka+grzejniki+podłączenie 2pieców+wodno-kan sprawy wsio poprostu wsio,woda na zewnatrz,liczniki..............3500zł i kupuje tez na siebie materialy a potem wystawia faktury z i tak nizsza ceną niz sami byscie mieli kupowac,moj grzejnik ten srebrny w sklepie ponad 800zł a on mi sprzedal za 640zł-niezle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 30.01.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Jaszczureczko kochana!!! My wszyscy wiemy,że Ty masz wszystko zawsze najtaniej!!! Też byśmy tak chcieli,no ale niestety,my budujemy najdrożej!!! Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 30.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Jaszczureczko kochana!!! My wszyscy wiemy,że Ty masz wszystko zawsze najtaniej!!! Też byśmy tak chcieli,no ale niestety,my budujemy najdrożej!!! Buziaki! hehe.to nie tak! ale nie wiem skad te ceny u was biorą!cholera jasna a kogo to obchodzi ze on ma daleko?masz zamiar mu za to Magda płacic? A bede miec 4rolki kabla el.do sprzedania-bardzo bardzo tanio.Moj tata w Niemczech kupil i gamoń nie przywiózł, no i niestety musielismy tutaj kupic-drozej oczywiscie. Mła poprawka co do ceny za el.przyłacza 4000zł tak narzie wychodzi ale to sie okaze w praniu , takze Madzie nie zdziw sie jak na koniec wyjdzie mu 7000zł U nas tez powiedzieli ze ok.3500zł ale jak zobaczyli projekt elektryki to niestety cena poszła w gore,ale uwierzcie mi ja mam tych gniazdek, a przede wszystkim światelek od usrania ,jakies podłączenia schodowe,choinkowe a cholera wie co jeszcze,a jeszcze musze mu powiedziec zeby wejscia na głosniki porobil-b.dobra rzecz nie trzeba kabli po podłodze ciagac tylko robi sie cos takiego jak gniazdka a tam podłaczasz kavel od głosnika ,wiec na dobra sprawe w kazdym rogu pokoju powinno byc takie wejscie i kabelki macie z głowy GITES-MALINES HEHE Dana małpo jedna Ty sie nie smiej ze mnie -zobaczysz jeszcze bedziesz mnie proscic o moich majsterków hehe jak ci wylicza twoi miejscowi to sie przewrócisz i w te pędy do mnie zabarabanisz No! Bonia a Ty odezwij sie i zdjecia wklej,i poewiedz mi jaki Ty masz grzejnik w sypialni-chodzi mi o rozmiar, bo ja wizualnie mam zaduzy i kazałam zamienic na niejszy chyba 80/60 a był wiekszy zaraz pokaze, jak go zobaczylam to sie futryny której nie ma złapałam troche ciemne zdjecie ale widac http://img266.imageshack.us/img266/5214/img39221fn3.jpg ten chyba jest 80/90 hmm sama nie wiem?ale w kazdym razie był za wielki i go pogonilam z mej sypialni hehe mysle ze nastepny bedzie ładniejszy.chociaz i tak mi sie nie bedzie podobac, ale chociaz nie bedzie mnie draznił tak jak ten!!!!!!! Pan powiedzial ze jak bedzie mi w dupe zimno to jeszcze przeprosze ten pierwsz i go zawiesze jeszcze raz-o nie powiedzialam!wole w dupe marznąć-nawet sie nie przyznam hehe Dobra spadam -obowiązki wzywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.01.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Sylwuniu Kochana - my nie płacimy mu za to że dojeżdza daleko, 5000 to jest kwota za całość robocizny, nie liczona od punktu tylko po całości. Facet ma uprawnienia, robi od początku do końca, widział projekt, wie ile jest kabla i ile gniazdek. Na 5000 podpisujemy z nim umowę i więcej nie dostanie. Kabel mamy 800 m ten co używaliśmy żeby pożyczyć prąd do budowy od sąsiada, więc ten koszt nam odchodzi. Nie da się ukryć że budowanie domu w innym miejscu niż Warszawa zawsze wyjdzie taniej, bo u nas każdy liczy x2 tylko za to że to stolica. Nie ma robotników a ci co zostali w Polsce cenią się bardzo. wszystkie koszty budowy wyszły nam drożej niż zakładaliśmy, ale nie wydaje mi się żeby ta cena za elektryka była szczególnie wygórowana. Moja koleżanka zaczyna teraz budować się w samej Warszawie i muszę Wam powiedzieć, że płaci za wszystko drożej, za geodetę jakieś chore pieniążki, za projekt indywidualny 10 000 więc pocieszam się że nie mam najdrożej. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 31.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Zgadzam sie z Magi. U mnie za zrobienie przyłącza. przekop w drodze od sąsiadki i skrzynka juz na gotowo to za 2000,- elektryk mi ma zrobić. Do tego sam jeździ i załatwia sprawy w zakladzie energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No niestety my mamy gorzej Kuba w związku z lokalizacją naszych działek Koszty niestety są nieporównywalne, od nas elektryk ( tylko inny) chciał 1 500 za przyłączenie, tylko od skrzynki oddalonej od naszego płotu o 5m, i zrobienie skrzynki w płocie. Chore ceny Ale cóż trzeba płakać i płacić jak się chce mieszkać w Stolicy i w swoim wymarzonym Neptunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 01.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 No niestety my mamy gorzej Kuba w związku z lokalizacją naszych działek Koszty niestety są nieporównywalne, od nas elektryk ( tylko inny) chciał 1 500 za przyłączenie, tylko od skrzynki oddalonej od naszego płotu o 5m, i zrobienie skrzynki w płocie. Chore ceny Ale cóż trzeba płakać i płacić jak się chce mieszkać w Stolicy i w swoim wymarzonym Neptunku. Pozdrawiam Juz Wy nie nazekajcie-przynajmniej odbijecie sobie przy sprzedaniu waszych mieszkań-co ja mam powiedziec?!!!!!!!!!! jak chate za darmo prawie sprzedaje?!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Juz Wy nie nazekajcie-przynajmniej odbijecie sobie przy sprzedaniu waszych mieszkań-co ja mam powiedziec?!!!!!!!!!! jak chate za darmo prawie sprzedaje?!!!! Ja nie narzekam, poprostu mówię, że pewnych cen i stawek fachowców nie ma co porównywać. Ceny mieszkań, jak i budowy domu są w Warszawie najwyższe i za cenę 100 m mieszkania, jak ma się działkę, można sobie postawić naprawdę porządny dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 01.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ale widze tutaj jakis spor sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja się nie spieram tylko przytaczam argumenty Nie śmiałabym się spierać z Sylwią bo i tak by mnie przegadała Ale pokażę Wam coś co dzięki Sylwi znalazłam i jestem zachwycona: http://dovre.com.pl/upload/Image/wklady/1900vg.jpg Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 01.02.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 He,he- znamy to, znamy Myślę ,że to http://www.dovre.com.pl/?mod=tf&id=home Czyż tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.02.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Brawo Dundela trafiłaś w dziesiątkę Myślę że w miejsce między oknami jest akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts