Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie,

no coz czas sie wam przyznac, ze jestem w 7mc ciazy :lol: i siedze w domu, bo lekarz wyslal mnie siła na zwolnienie - wiec nie mam dostepu do sieci tylko czasem sporadycznie sie podczepie.

mieszka sie bardzo dobrze, nic bym nie zmienila, oprocz piachu dookola domu bo nosi sie strasznie :evil: i odkurzac trzeba co chwile. jestesmy w trakcie podlaczania sieci wiec jak tylko sie uda zdjecia wkleje obiecuje.

zrobilismy projekt duzej gornej lazienki i nasz pan Krzysiu co murował kuchnie i robil lazienke na dole wchodzi tam od polowy lutego.

jak wyliczylismy robocizna, sprzety i plytki to okolo 12tys.

Jaszczurka tylko prosze nie pisz ze u ciebie bedzie taniej :wink:

gora juz wszedzie polozona podloga i kolor na scianach prawie skonczony.

trzymta sie neptuniaki

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No fajnie Boniu że się w końcu przyznałaś :lol: :wink: :lol: Takimi nowinami trzeba się dzielić, ja tam bym się chwaliła :wink:

Co do zdjęć to oczekuję bardzo niecierpliwie, bo jestem bardzo ciekawa efektów. A cena za łazienkę górną jak najbardziej normalna.

U mnie wczoraj został poczyniony wykop pod kabel prądowy i od jutra wchodzi elektryk. Mam też nowy namiar na sprawdzone kominki z płaszczem wodnym, oto link na taki kominek który by mi pasował:

http://www.lechma.com.pl/pl/23.php

Jutro też przyjeżdza na dzaiłkę pan od okien z firmy Jezierski ma zobaczyć co i jak i zrobić wycenę. Jak zrobi to powiem, czy cena nie zabija.

Pozdrawiam

witajcie,

no coz czas sie wam przyznac, ze jestem w 7mc ciazy :lol: i siedze w domu, bo lekarz wyslal mnie siła na zwolnienie

:D :D :D :D Boniuś, leż i wypoczywaj ile wlezie i jak jeszcze raz pójdziesz do pracy na zwolnieniu (nawet jakbyś foty miała wklejać), to Cię opierdzielę :wink:

no i jeszcze jedno - byczki to jedne z najlepszych znaków zodiaku....... 8)

trzymaj się cieplutko

Magda!!!!!!!!!

ale material raczej kosztuje wszedzie tyle samo-jedynie robocizna jest zróżnicowana! No!

Bonia pociesze Cię- za 12000 to ja bede miala w łazience na górze wanne,umywalki,prysznic,wc,moze grzejniki w te cene wejda i nic poza tym!!!!!!!!! :cry: :(

no!!!!!!!!!!

gdzie do kafelek-ktore kosztuja 150zł m2.....................a dla moich kochanych chłopaków? Mówie wam laski takich chłopaków jak ja mam na budowie to nie ma nikt!!!!!!!takich 2 co ukradli księżyc hehe.......

A'propos prądu,-wczoraj przyjechał szef elektryków i jak wszedł do domu to powiedział tak:Jak chłopaki?

-lepiej nie mówić,co chwile cos nowego kierowniczka wymysla.... :)

-no widze.....coś dużo tu tego hehe, a my sie ugadywalismy na cenę taką w standardzie.

JA- no tak :)hehe

Szef-no! ale tu nie jest w standardzie hehe

Ja-wiem,jest poniżej hehe

Szef-hahahahahahha o nie ! tu jest powyzej standardów!

Ja-hahahah.

No i wtedy zza ściany odzywa sie szef moich chłopaków od wykonczeniowki:

Bogdan! tu nic nie jest w standardzie hahah bedzie płacic

Nieżle co hahaha.Dzisiaj przyszlam z rana i znowumęcze pana elektryka ,co robi kontakt w lustrze?-ktorego nie ma narazie wiadomo :)

kontakt ma być tu obok na ścianie ktorej nie ma -hahaha ,serio

biedny,spojrzał na mnie i poprawial hahha, ma mnie dosyc,tzn nie mnie tylko moich pomysłow hahah,juz dawno mu sie nie trafiło cos takiego hehe.No i nastepną rzecz mu dziś dodałam-gniazdka na głosniki w kazdym rogu pokoju.internet...w kazdym pokoju hahha

No ale moi chłopcy -2 dzielnych od wykonczeniowki-musze ich chwalic bo tu zagladają haha,sprawuja sie idealnie, nawet moj maz dzis po 4browarach ,powiedział:nie ma lewara na nich!!! heheheboze jak sie rozgadałam-to wszystko przez Magi:) wkleje pare fotek:

http://img365.imageshack.us/img365/1867/img39482zj5.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/3020/img39491gh7.jpg

http://img260.imageshack.us/img260/867/img39471bb6.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/4205/img39521kg6.jpg

dzis juz wyglądało inaczej, ale nie wzielam aparatu,jutro moze mi sie uda.....buziaki

No wiecie co?!!!!!!!!!

przy niedzieli tez nie macie czasu zajrzeć? Obraziłam się normalnie!!!

wkleje nowe zdjecia-to widok z łóżka w sypialni ktorego nie ma jeszcze oczywiscie

http://img166.imageshack.us/img166/5005/img39621hs2.jpg

dla tych ktorzy nie kumaja o co chodzie to-wneka na Tv i po prawej wejscie do łazienki,po lewej do garderoby(mini)

http://img234.imageshack.us/img234/2428/img39661gb1.jpg

a to widok z holu,boczne scianki to wneki w garderobie-listonosz sie zmiesci, albo mój Leo-n pies hehe

A to ........no własnie niech ktos z forumowiczów zgadnie co to 8) :lol:

http://img488.imageshack.us/img488/2913/img39641dq3.jpg

to kara za absencje...................

Witajcie!!!

Tak jak przypuszczałam cena okien nas przytłacza, chociaż w podświadomości byłam przekonana że mniej niż 20 000 nie zapłacimy, ale miałam nadzieję :wink: Otóż dostaliśmy wycenę okien z firmy Jezierski i łączny koszt okiien to 20 800 zł. i 1900 zł robocizna. Te dwa duże okna w salonie da się zrobić nieotwierane i bez słupków, ale koszt każdego podnosi się o 1024 zł. za szybę 6 mm. Okna tarasowe otwierane, ze względu na swoją szerokość też są z dopłatą 300 zł. za każde.

Czekamy na wycenę z Aluplasta i szukamy innych, może da się tą cenę deczko obniżyć.

Pozdrawiam

Haloooooooo, Haloooooooo Kochani, a tu co za cisza??????? :evil: Spadliśmy prawie na koniec drugiej strony, musiałam się sporo naszukać żeby nasze neptunkowe forum znaleźć :evil: :wink: :evil:

Mam nowe wyceny okien, po szoku związanym z oknami Jezierski, przyszedł drugi jeszcze większy szok po wyliczeniach Aluplasta z Legionowa :o :o :o :o :o :o :o :o :o Zrobię zagadkę jak Sylwia, na ile nam wycenili okna???? kto zgadnie?????

Ale na szczęście mój chłop spędza ostanio czas na intensywnym szukaniu i wysyłaniu okien do wyceny, więc tych wycen już kilka spłynęło i oscylują całe szczęście w okolicach 16 000 - 18 000, to już jesteśmy w stanie przeżyć. Nie powiem na razie jakie to firmy bo nawet nie wiem, ale jak już coś więcej będę wiedziała, to dam znać :lol: Szukamy firmy, która od razu robi bramy garażowe, co by kolor był jednakowy, ale jak nie uda nam się nic sensownego znaleźć, to poszukamy oddzielnie.

Pozdrawiam i odezwijcie się, bo uznam, że wszystkich zima zszokowała :lol: :wink: :lol: :roll: :roll: :roll:

Nam to nawet zima nie przeszkadza. Tylko biuro projektowe zawala termin.Mieli oddac nam projekt po zmianach na 2 lutego. A tu lipa bo konstruktor ich olał i musieli załatwiac temat przeliczeń stropu i więźby u innego. Tak to juz by w starostwie czekało na pozwolonko. :(

No właśnie miałam się nawet Ciebie pytać o projekt, bo pamiętam że pisałeś o 2 lutego. Szkoda, ale może jak dostaniecie to pójdzie szybko. :lol:

To w ktorym miejscu dokladnie masz kominek?? :)

Tam gdzie jest planowo, czyli między oknami tarasowymi.

Buziaki

wiesz Magi, w tym miejscu kominek może wyglądać naprawdę ciekawie, że tak powiem- niestandartowo.

Ja się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam dając jedno duże wejście na taras zamiast dwóch, nie chodzi mi o kominek, ale głównie o wygląd.