bonia3 02.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witajcie, no coz czas sie wam przyznac, ze jestem w 7mc ciazy i siedze w domu, bo lekarz wyslal mnie siła na zwolnienie - wiec nie mam dostepu do sieci tylko czasem sporadycznie sie podczepie. mieszka sie bardzo dobrze, nic bym nie zmienila, oprocz piachu dookola domu bo nosi sie strasznie i odkurzac trzeba co chwile. jestesmy w trakcie podlaczania sieci wiec jak tylko sie uda zdjecia wkleje obiecuje. zrobilismy projekt duzej gornej lazienki i nasz pan Krzysiu co murował kuchnie i robil lazienke na dole wchodzi tam od polowy lutego. jak wyliczylismy robocizna, sprzety i plytki to okolo 12tys. Jaszczurka tylko prosze nie pisz ze u ciebie bedzie taniej gora juz wszedzie polozona podloga i kolor na scianach prawie skonczony. trzymta sie neptuniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 No fajnie Boniu że się w końcu przyznałaś Takimi nowinami trzeba się dzielić, ja tam bym się chwaliła Co do zdjęć to oczekuję bardzo niecierpliwie, bo jestem bardzo ciekawa efektów. A cena za łazienkę górną jak najbardziej normalna. U mnie wczoraj został poczyniony wykop pod kabel prądowy i od jutra wchodzi elektryk. Mam też nowy namiar na sprawdzone kominki z płaszczem wodnym, oto link na taki kominek który by mi pasował: http://www.lechma.com.pl/pl/23.php Jutro też przyjeżdza na dzaiłkę pan od okien z firmy Jezierski ma zobaczyć co i jak i zrobić wycenę. Jak zrobi to powiem, czy cena nie zabija. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 02.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witajcie, no coz czas sie wam przyznac, ze jestem w 7mc ciazy i siedze w domu, bo lekarz wyslal mnie siła na zwolnienie Boniuś, leż i wypoczywaj ile wlezie i jak jeszcze raz pójdziesz do pracy na zwolnieniu (nawet jakbyś foty miała wklejać), to Cię opierdzielę no i jeszcze jedno - byczki to jedne z najlepszych znaków zodiaku....... trzymaj się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 02.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 hej, a co u pozostałych?? Krysia, odezwij się (może też być Tomek) pozdrawiam wszystkich, miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 02.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Magda!!!!!!!!! ale material raczej kosztuje wszedzie tyle samo-jedynie robocizna jest zróżnicowana! No! Bonia pociesze Cię- za 12000 to ja bede miala w łazience na górze wanne,umywalki,prysznic,wc,moze grzejniki w te cene wejda i nic poza tym!!!!!!!!! no!!!!!!!!!! gdzie do kafelek-ktore kosztuja 150zł m2.....................a dla moich kochanych chłopaków? Mówie wam laski takich chłopaków jak ja mam na budowie to nie ma nikt!!!!!!!takich 2 co ukradli księżyc hehe....... A'propos prądu,-wczoraj przyjechał szef elektryków i jak wszedł do domu to powiedział tak:Jak chłopaki? -lepiej nie mówić,co chwile cos nowego kierowniczka wymysla.... -no widze.....coś dużo tu tego hehe, a my sie ugadywalismy na cenę taką w standardzie. JA- no tak :)hehe Szef-no! ale tu nie jest w standardzie hehe Ja-wiem,jest poniżej hehe Szef-hahahahahahha o nie ! tu jest powyzej standardów! Ja-hahahah. No i wtedy zza ściany odzywa sie szef moich chłopaków od wykonczeniowki: Bogdan! tu nic nie jest w standardzie hahah bedzie płacic Nieżle co hahaha.Dzisiaj przyszlam z rana i znowumęcze pana elektryka ,co robi kontakt w lustrze?-ktorego nie ma narazie wiadomo kontakt ma być tu obok na ścianie ktorej nie ma -hahaha ,serio biedny,spojrzał na mnie i poprawial hahha, ma mnie dosyc,tzn nie mnie tylko moich pomysłow hahah,juz dawno mu sie nie trafiło cos takiego hehe.No i nastepną rzecz mu dziś dodałam-gniazdka na głosniki w kazdym rogu pokoju.internet...w kazdym pokoju hahha No ale moi chłopcy -2 dzielnych od wykonczeniowki-musze ich chwalic bo tu zagladają haha,sprawuja sie idealnie, nawet moj maz dzis po 4browarach ,powiedział:nie ma lewara na nich!!! heheheboze jak sie rozgadałam-to wszystko przez Magi:) wkleje pare fotek: http://img365.imageshack.us/img365/1867/img39482zj5.jpg http://img165.imageshack.us/img165/3020/img39491gh7.jpg http://img260.imageshack.us/img260/867/img39471bb6.jpg http://img163.imageshack.us/img163/4205/img39521kg6.jpg dzis juz wyglądało inaczej, ale nie wzielam aparatu,jutro moze mi sie uda.....buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 04.02.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 No wiecie co?!!!!!!!!! przy niedzieli tez nie macie czasu zajrzeć? Obraziłam się normalnie!!! wkleje nowe zdjecia-to widok z łóżka w sypialni ktorego nie ma jeszcze oczywiscie http://img166.imageshack.us/img166/5005/img39621hs2.jpg dla tych ktorzy nie kumaja o co chodzie to-wneka na Tv i po prawej wejscie do łazienki,po lewej do garderoby(mini) http://img234.imageshack.us/img234/2428/img39661gb1.jpg a to widok z holu,boczne scianki to wneki w garderobie-listonosz sie zmiesci, albo mój Leo-n pies hehe A to ........no własnie niech ktos z forumowiczów zgadnie co to http://img488.imageshack.us/img488/2913/img39641dq3.jpg to kara za absencje................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 04.02.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Ścianka vis-a-vis telewizora tam bedzie łóżko.To z lewej to półka na wałki dla Ciebie a z prawej na gazete z programem dla męża Zastanawia mnie tylko ta wneka na telewizor? Rubina jeszcze masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Bingo kubahehe z tym TV to masz racje heheh nie mam juz rubina ,ale 29'c musi wleżć a zreszta ta dziura bedzie schowana i tak szybą, czy jakims innym ustrojstwem,nie bedzie widac:)Wkoncu ktos zajrzał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 05.02.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Powiedz mi ile masz opuszczone syfity ( jaka wysokość jest teraz) na dole ?rozumiem ze robiłas to ze wględu na oświetlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 nie wiem ile mam teraz? opuszczalismy 19cm. ale tez mamy wyzej do stropu niz w projekcie,zeby było identycznie musielibysmy murowac ostatnia warstwe połową silki wiec polozylismy cała i jest wyzej chyba o 10cma opuszczalismy ze wzgledu na oswietlenie-tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie!!! Tak jak przypuszczałam cena okien nas przytłacza, chociaż w podświadomości byłam przekonana że mniej niż 20 000 nie zapłacimy, ale miałam nadzieję Otóż dostaliśmy wycenę okien z firmy Jezierski i łączny koszt okiien to 20 800 zł. i 1900 zł robocizna. Te dwa duże okna w salonie da się zrobić nieotwierane i bez słupków, ale koszt każdego podnosi się o 1024 zł. za szybę 6 mm. Okna tarasowe otwierane, ze względu na swoją szerokość też są z dopłatą 300 zł. za każde. Czekamy na wycenę z Aluplasta i szukamy innych, może da się tą cenę deczko obniżyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jezierski to firma ogólnopolska stąd cena-za znana marke-niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.02.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Haloooooooo, Haloooooooo Kochani, a tu co za cisza??????? Spadliśmy prawie na koniec drugiej strony, musiałam się sporo naszukać żeby nasze neptunkowe forum znaleźć Mam nowe wyceny okien, po szoku związanym z oknami Jezierski, przyszedł drugi jeszcze większy szok po wyliczeniach Aluplasta z Legionowa Zrobię zagadkę jak Sylwia, na ile nam wycenili okna???? kto zgadnie????? Ale na szczęście mój chłop spędza ostanio czas na intensywnym szukaniu i wysyłaniu okien do wyceny, więc tych wycen już kilka spłynęło i oscylują całe szczęście w okolicach 16 000 - 18 000, to już jesteśmy w stanie przeżyć. Nie powiem na razie jakie to firmy bo nawet nie wiem, ale jak już coś więcej będę wiedziała, to dam znać Szukamy firmy, która od razu robi bramy garażowe, co by kolor był jednakowy, ale jak nie uda nam się nic sensownego znaleźć, to poszukamy oddzielnie. Pozdrawiam i odezwijcie się, bo uznam, że wszystkich zima zszokowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 08.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Nam to nawet zima nie przeszkadza. Tylko biuro projektowe zawala termin.Mieli oddac nam projekt po zmianach na 2 lutego. A tu lipa bo konstruktor ich olał i musieli załatwiac temat przeliczeń stropu i więźby u innego. Tak to juz by w starostwie czekało na pozwolonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Nam to nawet zima nie przeszkadza. Tylko biuro projektowe zawala termin.Mieli oddac nam projekt po zmianach na 2 lutego. A tu lipa bo konstruktor ich olał i musieli załatwiac temat przeliczeń stropu i więźby u innego. Tak to juz by w starostwie czekało na pozwolonko. No właśnie miałam się nawet Ciebie pytać o projekt, bo pamiętam że pisałeś o 2 lutego. Szkoda, ale może jak dostaniecie to pójdzie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 ja tam jestem jestemzamowilam kafle do domu-zostala juz tylko lazienka na gorze,przeliczyc i zamowic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 08.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Brawo Dundela trafiłaś w dziesiątkę Myślę że w miejsce między oknami jest akurat. To w ktorym miejscu dokladnie masz kominek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 To w ktorym miejscu dokladnie masz kominek?? Tam gdzie jest planowo, czyli między oknami tarasowymi. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 12.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 co tak cicho siedzicie Neptunki?? MAGI, jeju jak czytam te ceny, to popadam w lekko nerwowy nastrój. A czy ktoś pamięta na ile wycenili okna w kosztorysie szczegółowym? JASZCZURKA, no no już coraz domowiej u Ciebie. QBAŃCZYK, nie denerwuj się zbytnio terminami- to chyba norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 12.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 To w ktorym miejscu dokladnie masz kominek?? Tam gdzie jest planowo, czyli między oknami tarasowymi. Buziaki wiesz Magi, w tym miejscu kominek może wyglądać naprawdę ciekawie, że tak powiem- niestandartowo. Ja się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam dając jedno duże wejście na taras zamiast dwóch, nie chodzi mi o kominek, ale głównie o wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts