Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Boniu-ta witryna wygląda super, pomysł miałaś wyśmienity i ten podział na nierówne częsci bardzo dodaje uroku.

Kominek też wygląda super, fajny pomysł z tymi światełkami.

My te duże okna salonowe też w końcu dzielimy na 3 części 60 120 60 ale nie będą otwierane.

Fajnie że się ujawniłaś.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bonia!

Swietny kominek,ile dodaje uroku! Moim zdaniem w salonie moga byc gole sciany ale jezeli jest kominek ,to wszystko gra - jest najwazniejszy.

Ja mam miec z przodu i z tylu salonu witryny 3,60 / 2,40 i sie zastanawiam czy troszke nie zmniejszyc...ale z drugiej strony : z przodu chyba zostawie a moze zmniejsze z tylu... nie wiem. A jak Wy myslicie?

Maggi dzieki za pochwałe :wink: podzial okien wymusily mozliwosci produkcyjne fabryki, podzial jest 0.9m-2m-0.9m, nasze tez nie sa otwierane, na szczescie da sie je umyc z zewnatrz bez problemow. druga witryna ta projektowa ma 2m czyli jest wezsza niz ta w projekcie o 40cm

Wiesz co Boniu oglądam te zdjęcia chyba już 10 raz i coraz bardziej mi się podoba ta witryna, cholera że ja wcześniej na to nie wpadłam :roll: :wink: :roll: i kaloryfer jest gdzie powiesić.

Buziaki

Dundela-jesli moge to nie zmieniaj wym witryn,a raczej nie rób kazdej innej bo bedzie haos w pokoju te na przeciwko siebie powinny byc raczej takie same,ewentualnie tą z boku ......

BONIA naprawde super te okno,zwłaszcza z tym widokiem,co po moich oknach jak zaraz sasiad za płotem :cry: no ale cóz.........

Poddasze mamy ocieplone ,płyty zaraz beda przykrecone, chłopaki walczą tez ze ściankami z K/G -półki itp....

Byłam wczoraj w sklepie z kaflami :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

koszt łazienki w kaflach ktore mi sie spodobały-7700zł!!!!!!! tzn.koszt kafli nie łazienki

więc zostało mi pomarzyć! jest odpowiednik tych kafli-włoskich bardzo podobne kafle hiszpanskie połowe tańsze,no ale zawsze to nie te :( Ale trzeba sie chyba pokierować zdrowym rozsądkiem............

Hej hej.

Umowa na okna podpisana, stanęło na firmie Jezierski, okna Elite. Okna mają byc za 4 tygodnie, tylko te 2 łuki za 6 tygodni. W sobotę elektryk ma dokończyć wszystko co potrzeba do założenia licznika i podłączenia prądu, ma zawieźć papierzyska do elektrowni i trzeba czekać na prąd. Sąsiad wynalazł jakiegoś faceta co ma nam wykopać wodę i podciągnąć na każdą działkę. Jeżeli wszyscy działkowicze bedą chętni koszt będzie 5 700 za działkę, ale w związku z tym, że po drugiej stronie drogi powstaje tylko jeden domek, obawiam się, że reszta sąsiadów nie będzie zainteresowana teraz robieniem wody i koszt nam wzrośnie. Muszę uruchomić też znajomości co by przyciągnęli też gaz, bo w umowie termin mają do listopada. Brama garażowa będzie prawie na 100% Normstahl, kolor bardzo zbliżony do okien. Szukamy też drzwi metalowych do kotówni, garażu i pomieszczenia gosp.

U mnie na razie to tyle.

Pozdrawiam

Dundela, gora jeszcze w powijakach, bo co prawda podlogi polozone, ale nadal kolor na scianach nie wszedzie a lazienka wlasnie sie robi - p.Krzysztof dziala tam od rana :lol:. jedyne zdjecia jakie moge wkleic to zdjecia dolu :cry: oraz zdjecie towarzystwa wzajemnej adoracji :wink:

to salon z widokiem na kuchnie

http://images20.fotosik.pl/74/2a5ffcd9d090052cmed.jpg

to kuchnia juz z plytkami teraz wisi jeszcze okap

http://images20.fotosik.pl/74/4b2153219505607fmed.jpg

no a to towarzystwo wzajemnej adoracji

http://images20.fotosik.pl/74/ae7f2036bc05dfe6med.jpg

Bonia!

Jak sie ucieszylam,jak zobaczylam nowe zdjecia od Ciebie! Odrazu polecialam do moich dziewczyn na kompa,zeby obejrzec,bo u mnie monitor stary i bardzo ciemno widac. U Ciebie to po prostu juz wyglada jak normalny dom!Bardzo sie ciesze! Widze,ze pies (suczka) i kot zyja juz zgodnie?? To super! Ja tez chcialam kotka ale przy tych moich dwoch kundlicach- to narazie boje sie ryzykowac. Moze sprobuje w Neptunku!

Pozdrowienia i jak Ty sie czujesz?

Ola dla ciebie specjalnie zdjecie tarasu oraz dach o ktorym byla mowa ze nie zachodzi na caly taras;

to widok od frontu

http://images21.fotosik.pl/5/1bd774c037e5fbc0med.jpg

a to z boku, zobacz ze taras konczy sie kawalek za choinka, a dach ledwo pokrywa 1/3 tarasu, u nas taras jest poludniowy, caly dzien ze sloncem wiec cienia bedzie zero niestety. jak pic browarka gdy slonce pada ci do kufla?? roleta KONIECZNA BEDZIE

http://images21.fotosik.pl/5/12732a9df550a0f9med.jpg

Dundela czuje sie dobrze choc przybieram coraz bardziej ksztalt kuli, dobrze ze brama garazowa duza to sie zawsze wtocze :lol:

Boniu super :lol: Dzięki za fotki :lol:

Teraz dopiero się dopatrzyłam, że też masz kwietnik, w którym rośnie choinka. My chcemy jakieś drzewko niskopienne tam posadzić. W środku przytulnie, domowo i widać że zwiarzaki zadowolone, nie mówiąc już o właścielach pewnie :lol: :wink: :lol: Ja jak zwyklę po ciuchu zazdroszczę i nie moge się doczekać kiedy ja takie fotki będę wklejać.

U nas w domku zauważyliśmy niestety, że śnieg, który zalega na dachu, jak zaczyna się zsuwać, to robi się kupa na tarasie i kupa na podjeździe do garażu, nie jesteśmy z tego powodu szczególnie zadowoleni.

Pozdrawiam

U nas w domku zauważyliśmy niestety, że śnieg, który zalega na dachu, jak zaczyna się zsuwać, to robi się kupa na tarasie i kupa na podjeździe do garażu, nie jesteśmy z tego powodu szczególnie zadowoleni.

Pozdrawiam

Magi, nie jestem znawcą w tym temacie (kup :lol: ), ale czy jakieś specjalne drabinki na dachu czy cóś w tym rodzaju, nie mają za zadanie, żeby nie spadały całe kupy :D :D tylko stopniowo??..............

Ola prosze bardzo! kolory tez mam wybrane i kupione ale chwilowo brak czasu na malowanie. pamietam ze farba to dyrrup z mieszalnika, kolorow dokladnie nie pamietam :wink: bo maja taka palete barw, ze oczoplas gotowy :lol:

Maggi masz racje snieg zalega na polowie tarasu tak samo na podjezdzie niestety. wyczytalam gdzies kiedys, ze wiekszosc projektow domow jakie sa u nas dostepne to tak naprawde projekty holenderskie po malych adaptacjach, a w holandii sniegu mniej...albo wcale...