Magi77 14.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Boniu-ta witryna wygląda super, pomysł miałaś wyśmienity i ten podział na nierówne częsci bardzo dodaje uroku. Kominek też wygląda super, fajny pomysł z tymi światełkami.My te duże okna salonowe też w końcu dzielimy na 3 części 60 120 60 ale nie będą otwierane.Fajnie że się ujawniłaś.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 14.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Maggi dzieki za pochwałe podzial okien wymusily mozliwosci produkcyjne fabryki, podzial jest 0.9m-2m-0.9m, nasze tez nie sa otwierane, na szczescie da sie je umyc z zewnatrz bez problemow. druga witryna ta projektowa ma 2m czyli jest wezsza niz ta w projekcie o 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bonia!Swietny kominek,ile dodaje uroku! Moim zdaniem w salonie moga byc gole sciany ale jezeli jest kominek ,to wszystko gra - jest najwazniejszy.Ja mam miec z przodu i z tylu salonu witryny 3,60 / 2,40 i sie zastanawiam czy troszke nie zmniejszyc...ale z drugiej strony : z przodu chyba zostawie a moze zmniejsze z tylu... nie wiem. A jak Wy myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 14.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Maggi dzieki za pochwałe podzial okien wymusily mozliwosci produkcyjne fabryki, podzial jest 0.9m-2m-0.9m, nasze tez nie sa otwierane, na szczescie da sie je umyc z zewnatrz bez problemow. druga witryna ta projektowa ma 2m czyli jest wezsza niz ta w projekcie o 40cm Wiesz co Boniu oglądam te zdjęcia chyba już 10 raz i coraz bardziej mi się podoba ta witryna, cholera że ja wcześniej na to nie wpadłam i kaloryfer jest gdzie powiesić. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.02.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Opuszczam Was na jakis czas,zrezygnowalam z neostrady i bede czekac na podlaczenie internetu z netii. Pozdrowienia dla wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 15.02.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 DUNDELA, tylko szybko do nas wracaj! BONIA, pokaż proszę z bliska Wasz taras, bo się trochę zamotałam. pozdowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.02.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dundela-jesli moge to nie zmieniaj wym witryn,a raczej nie rób kazdej innej bo bedzie haos w pokoju te na przeciwko siebie powinny byc raczej takie same,ewentualnie tą z boku ...... BONIA naprawde super te okno,zwłaszcza z tym widokiem,co po moich oknach jak zaraz sasiad za płotem no ale cóz......... Poddasze mamy ocieplone ,płyty zaraz beda przykrecone, chłopaki walczą tez ze ściankami z K/G -półki itp.... Byłam wczoraj w sklepie z kaflami koszt łazienki w kaflach ktore mi sie spodobały-7700zł!!!!!!! tzn.koszt kafli nie łazienki więc zostało mi pomarzyć! jest odpowiednik tych kafli-włoskich bardzo podobne kafle hiszpanskie połowe tańsze,no ale zawsze to nie te Ale trzeba sie chyba pokierować zdrowym rozsądkiem............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.02.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hej hej. Umowa na okna podpisana, stanęło na firmie Jezierski, okna Elite. Okna mają byc za 4 tygodnie, tylko te 2 łuki za 6 tygodni. W sobotę elektryk ma dokończyć wszystko co potrzeba do założenia licznika i podłączenia prądu, ma zawieźć papierzyska do elektrowni i trzeba czekać na prąd. Sąsiad wynalazł jakiegoś faceta co ma nam wykopać wodę i podciągnąć na każdą działkę. Jeżeli wszyscy działkowicze bedą chętni koszt będzie 5 700 za działkę, ale w związku z tym, że po drugiej stronie drogi powstaje tylko jeden domek, obawiam się, że reszta sąsiadów nie będzie zainteresowana teraz robieniem wody i koszt nam wzrośnie. Muszę uruchomić też znajomości co by przyciągnęli też gaz, bo w umowie termin mają do listopada. Brama garażowa będzie prawie na 100% Normstahl, kolor bardzo zbliżony do okien. Szukamy też drzwi metalowych do kotówni, garażu i pomieszczenia gosp.U mnie na razie to tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 16.02.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 O dziwo , jeszcze mnie nie odlaczyli... Maggi- to w koncu ile Ci wyszlo za okna? Wszystkie trzyszybowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 O dziwo , jeszcze mnie nie odlaczyli... Maggi- to w koncu ile Ci wyszlo za okna? Wszystkie trzyszybowe? Tak wszystkie trzyszybowe i wyszło 19 600 + 2300 robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.02.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Bonia! Kominek naprawde fajny! Najwazniejsze,ze dobrze Wam sie mieszka, i zwierzakom.Twoja witryna przekonala mnie jednak,zeby swoich nie zmniejszac,aaa - niech sie dzieje co chce! Pozdrowienia dla wszystkich! Obiecalas powklejac troche zdjec dolnej sypialni i gornych,please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dundela, gora jeszcze w powijakach, bo co prawda podlogi polozone, ale nadal kolor na scianach nie wszedzie a lazienka wlasnie sie robi - p.Krzysztof dziala tam od rana . jedyne zdjecia jakie moge wkleic to zdjecia dolu oraz zdjecie towarzystwa wzajemnej adoracji to salon z widokiem na kuchnie http://images20.fotosik.pl/74/2a5ffcd9d090052cmed.jpg to kuchnia juz z plytkami teraz wisi jeszcze okap http://images20.fotosik.pl/74/4b2153219505607fmed.jpg no a to towarzystwo wzajemnej adoracji http://images20.fotosik.pl/74/ae7f2036bc05dfe6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 20.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Bonia!Jak sie ucieszylam,jak zobaczylam nowe zdjecia od Ciebie! Odrazu polecialam do moich dziewczyn na kompa,zeby obejrzec,bo u mnie monitor stary i bardzo ciemno widac. U Ciebie to po prostu juz wyglada jak normalny dom!Bardzo sie ciesze! Widze,ze pies (suczka) i kot zyja juz zgodnie?? To super! Ja tez chcialam kotka ale przy tych moich dwoch kundlicach- to narazie boje sie ryzykowac. Moze sprobuje w Neptunku! Pozdrowienia i jak Ty sie czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.02.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Bonia! U Ciebie to już tak domowo! Kuchnia jeszcze ładniejsza, w ogóle fajnie już macie. Będziesz robiła kolor w salonie? Proszę, zrób jeszcze zdjęcie tej ściany salonu od tarasu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ola dla ciebie specjalnie zdjecie tarasu oraz dach o ktorym byla mowa ze nie zachodzi na caly taras; to widok od frontu http://images21.fotosik.pl/5/1bd774c037e5fbc0med.jpg a to z boku, zobacz ze taras konczy sie kawalek za choinka, a dach ledwo pokrywa 1/3 tarasu, u nas taras jest poludniowy, caly dzien ze sloncem wiec cienia bedzie zero niestety. jak pic browarka gdy slonce pada ci do kufla?? roleta KONIECZNA BEDZIE http://images21.fotosik.pl/5/12732a9df550a0f9med.jpg Dundela czuje sie dobrze choc przybieram coraz bardziej ksztalt kuli, dobrze ze brama garazowa duza to sie zawsze wtocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Boniu super Dzięki za fotki Teraz dopiero się dopatrzyłam, że też masz kwietnik, w którym rośnie choinka. My chcemy jakieś drzewko niskopienne tam posadzić. W środku przytulnie, domowo i widać że zwiarzaki zadowolone, nie mówiąc już o właścielach pewnie Ja jak zwyklę po ciuchu zazdroszczę i nie moge się doczekać kiedy ja takie fotki będę wklejać. U nas w domku zauważyliśmy niestety, że śnieg, który zalega na dachu, jak zaczyna się zsuwać, to robi się kupa na tarasie i kupa na podjeździe do garażu, nie jesteśmy z tego powodu szczególnie zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.02.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 BONIA DZIĘKI!!! Teraz mi się rozjaśniło (macie sprytne miejsce na drewienka ) Masz rację co do tarasu- w południe i ten daszek nie pomoże. U nas ten frontowy taras będzie od zachodu, więc piwko tak szybko się nie nagrzeje- mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.02.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 U nas w domku zauważyliśmy niestety, że śnieg, który zalega na dachu, jak zaczyna się zsuwać, to robi się kupa na tarasie i kupa na podjeździe do garażu, nie jesteśmy z tego powodu szczególnie zadowoleni. Pozdrawiam Magi, nie jestem znawcą w tym temacie (kup ), ale czy jakieś specjalne drabinki na dachu czy cóś w tym rodzaju, nie mają za zadanie, żeby nie spadały całe kupy tylko stopniowo??.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.02.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ola prosze bardzo! kolory tez mam wybrane i kupione ale chwilowo brak czasu na malowanie. pamietam ze farba to dyrrup z mieszalnika, kolorow dokladnie nie pamietam bo maja taka palete barw, ze oczoplas gotowy Maggi masz racje snieg zalega na polowie tarasu tak samo na podjezdzie niestety. wyczytalam gdzies kiedys, ze wiekszosc projektow domow jakie sa u nas dostepne to tak naprawde projekty holenderskie po malych adaptacjach, a w holandii sniegu mniej...albo wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.02.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 mąż podlaczyl nasze glosniki z kina domowego do gniazdek na sciennych - efekt rewelka - polecam poprowadzic kableki do glosnikow pod tynkiem i jak sie rozstawi glosniczki to mozna dopiero party urzadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts