Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Bonia3 kuchnia bajka - bedzie wzorem dla naszej !!!

Czy Wykonawca, który chce za stan surowy "prawie zamknięty" - bez okien i drzwi na dole ale z dachówką, obłożonym klinkierem kominem, oknami dachowymi - ściana gr. 24 cm - do docieplenia, całość wykonania z kierownikami budowy, nadzorem, materiałami (keramzyt) ok. 175 tys. to dużo ???

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Bonia3 kuchnia bajka - bedzie wzorem dla naszej !!!

Czy Wykonawca, który chce za stan surowy "prawie zamknięty" - bez okien i drzwi na dole ale z dachówką, obłożonym klinkierem kominem, oknami dachowymi - ściana gr. 24 cm - do docieplenia, całość wykonania z kierownikami budowy, nadzorem, materiałami (keramzyt) ok. 175 tys. to dużo ???

Driver ceny sie zmieniły strasznie od zeszlego roku,ale mieszkamy tak blisko,a w sumie to i tak ja kupuje duzo w olsztynie wiec mamy ceny porownywalne.

Silka nas kosztowała ok 15 000

klej1000zł

stan zero-ok 10 000

więżba ok hm nie pamietam musialabym zajrzec do wczesniejszych watkow ale chyba cos ok.5000?

dachówka cos koło 20 000

konstrujcja stalowa ok 4000

okna dachowe ok 6000

klinkier na kominy chyba cos kolo 2000?

wkłady ceramiczne nie wiem......

nadproze z rolkami do rolet ok 5000

strop 6000zł robocizna za dach koło 8000

za dom 20000

a wykopy 1600zł

no ale do 175 000to dalllllleko!!!!!!!

tyle ile pamietam,reszte u meza w biurze.........

ale tak jak mowilam ceny drastycznie wzrosły za wszystko,materialy,robocizne....tragedia,dzisiaj budowac to trzeba miec ze 100 000 chyba wiecej?!

Bonia hehe masz racje lubie wneki, ale bez przesady,to co widac na zdjeciu nie oznacza ze bedzie wneka,bedzie szafką :lol:

wneka bedzie ta podłużna w holu to na pewno a ta przy kuchni to -na dole szfka a na gorze te 2 to sie jeszcze okaze:)

Ja nic nie zmienialam w kuchni, jest taka sama jak u Ciebie,juz mowilam dziewczynom ze to złudzenie.

Wiecie co ,według mnie to okno w kuchni jest za wysoko!!!!!!!!! powinno byc chyba blizej blatu roboczego-nie podoba mi sie tak jak jest teraz,od poczatku cos mi nie pasowało,a teraz jak patrze na Boni zdjecie to widze ze jest za wysoko-jak dla mnie

Olka dla uspokojenia twoich rozterek zrobilam zdjecie kuchni stojąc pod schodami, kolo wejscia do sypialni, by miec ja cala objeta w kadrze - zobacz czy rzeczywiscie malo miejsca

http://images22.fotosik.pl/14/b19805533141a93cmed.jpg

DZIĘKUJĘ kobieto kochana!! Wiesz co Boniu, Twoja kuchnia jest bardzo ładna, o czym już wiedziałam wcześniej, ale rzeczywiście teraz wydaje się jeszcze ładniejsza (może dlatego, że uchwyciłaś wszystko? łącznie z "piklami/pinklami"? :D ) Wydaje mi się nawet, że ciut większy stół też nie byłby problemem. My to okno z boku zostawiamy do samej ziemi, nie będzie się otwierać.

Jaszczurka! Po prostu krzywo zdjęcie zrobiłaś! :lol:

Wiecie co ,według mnie to okno w kuchni jest za wysoko!!!!!!!!! powinno byc chyba blizej blatu roboczego-nie podoba mi sie tak jak jest teraz,od poczatku cos mi nie pasowało,a teraz jak patrze na Boni zdjecie to widze ze jest za wysoko-jak dla mnie

hmmmmm :roll: Z drugiej jednak strony, ponoć jak okno jest równo z blatem, to często jest zachlapane? Nie wiem, może chlapie się tam, gdzie bateria jest za wysoko? Ale faktycznie wydaje się troszkę za wysoko, nawet patrząc z zewnątrz.

jak bedzie nizej to bateria bedzie przeszkadzac przy otwieraniu okna, chyba ze bedziecie miec baterie łamana, ktora nie bedzie przeszkadzac przy otwieraniu. wg mnie okno jest oki, moze dlatego ze nigdy nie wpadlam na to ze jest za wysoko i dlatego nie mam takich wnioskow. poza tym jestem wysoka wiec spokojnie widze co za oknem :wink:

Ola wez uloz cos takiego - 5 tys kawalkow - rozmiar 1,5m na 90cm...

http://images21.fotosik.pl/42/998fd24833daf705med.jpg

niestety nie sa wszytskie naklejone, bo nie ma takich duzych antyram - w najwieksze antyramy wchodza puzzle 1000szt. Jak chcemy cos nakleic to kombinujemy duzy sztywny karton i Marcin pozniej z listew robi ramkę. Ja sie Marcinowi w puzzle nie mieszam, bo cierpliwosci zero i juz pare razy na sile wcisnelam mu puzzla i pozniej szukal gdzie jest walniety zonk :lol:

a na gorze w kartonie czeka 9tys szt - jakies 1,9 na 1,4m motyw "wieza babel" bruegla

http://images22.fotosik.pl/15/b204876a5cfb281cmed.jpg

Bonia -niesamowite!!!!!!!!!!!!!

Ma chłop nerwy,ciekawe czy do dzieci tez heheh

Ola czysto na gorze bo podłogi robia wiec musieli posprzatac,choc musze przyznac ze kada ekipa po sobie sprzatała,dekarze zawsze mieli czysto,potem hydraulik tez posprzatal i w sumie czysto........

W tym tyg. beda podłogi zalewać na górze i chyba niebawem na dole.Musze wybrać ,kupic podłogę na dół tzn panele,czy parkiet nie wiem jeszcze?Ta co mi sie podoba ponoć nie nadaje się do holu-za miekka,więc pozostaja mi chyba panele, ktore kolorystycznie mi sie podobaja a tak szczerze mówiac sa chyba bardziej przystosowane do udeptywania,jezdzenia,skakania,tańczenia i co tam jeszcze tylko, niż delikatna podłoga drewniana.Jakby mój Leon zawodowiec ważący 70kg przeszedł po takiej podłodze to nie wiem czy ostałaby sie bez uszczerbku na zdrowiu, a jakby jeszcze jakis kot wlazł przez pomyłke albo tak niechcacy do chaty hahahha to!!!!!!!!!

Po pierwsze przekazuję wszystkim pozdrowienia od DUNDELI :D

Dana właśnie dziś kupuje okna dachowe Fakro i uświadomiła mnie, że od

15 marca ceny okien Fakro i Velux idą nawet o 10% w górę :-? no i trzeba chyba kupować teraz..

Czy ktoś coś wie o materiałach, których ceny NIE IDĄ W GÓRĘ???

Dziewczyny, powiedzcie mi coś na temat okien dachowych. O co chodzi

z podwójnym kołnierzem czy pojedyńczym- jaka to różnica?? i jeszcze jeśli

chodzi o otwieranie- jakie najwygodniejsze??

pozdrawiam i ja

Hi.

Ola hehhe podwójny kołnierz to taki ktory obejmuje 2 okna razem, a pojedynczy jak sama nazwa wskazuje tylko jedno i kazde oddzielnie

Ja tam nic nie wiem o cenach!!!!!!!

Nie pytam juz nawet męża o nie bo po co mi sie wkurzać?!

A okna najwygodniejsze to te najdroższe hehe.A tak serio to okna klapowe-uchylno-obrotowe czyli mozesz je krecic po osi albo uchylić od dołu -wypychając okno na zew. i trzymają sie wtedy na górnych zawiasach,bardzo wygodne no ale ...............z Veluxa drogie.Fakro ma klamkę u dołu a Velux u góry wiec niewygodnie albo inaczej niewysokiej osobie ciezko siegnąć,VeluXy klapowe maja klamke na dole,moje nie mają niestety!Więc ja bym teraz kupiła Fakro!Sa jeszcze z lepsza wentylacja i gorszą ja mam te z lepszą, i jeszcze moje maja szybe jakąs tam lepszą-nie wiem ze niby cieplej w pokoju........W pralni mam plastikowe-velux

Witam

po przerwertowaniu sterty katalogow z projektami i po dlugim namysle postanowilismy z mezem powiekszyc grono milosnikow Neptuna.

Zamowilismy projekt i teraz musimy odczekac 10 dni az nam go przysla. Potem kilka zmian i mam nadzieje ze w czerwcu zaczniemy budowe.

Zdecydowalismy sie zrezygnowac z tarasu przy sypialni na parterze i jest to chyba jedyna zmiana w projekcie. Troche tez poszalejemy ze sciankami dzialowymi w srodku (na parterze) ale w sumie niewiele.

Interesuje mnie frontowe okno w kuchni. Na jakiej jest wysokosci. Czy trzeba je podnosic czy taka jaka jest przewidziana w projekcie jest ok zeby weszla pod nie szafka ze zlewozmywakiem?

dziekuje i pozdrawiam

ttmm