Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Pana Dareczka -no wreszcie jakis pan sie odezwał. Tak zapomnieć o nas? Masz racje co do tych ram-moj mąż to samo powiedzial jak uslyszał że ktos chce zamienic je na drewniane-a przynajmniej nie pod dachowkę-powiedzial.Ja mam dylemat co do okien, juz rozmawialam o tym z Bonia,chcialabym dwukolorowe!ciemne od zewnatrz a jasne-ale nie biale od srodka -ponoć drogie jak chole....!ale ja chcę! tylko że ja mam 3 wielki witryny po 2.80 kazda jejuu!doliczyc do tego rolety antywlamaniowe to wydam na to wiecej niez na silke! O boshe ja wysiadam. Mój kochany mąż powiedział ze jak dozyje 40-stki to mistrzostwo świata będzie.2 łuki w tym jeden to balkon az strach pomysleć. Darek wklej pare zdjec pliiiis, no chyba ze nic nie zmieniło sie u ciebie.Pozdrwienia dla wszystkich

:wink:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamiana metaloych ram wymaga tylko zmiany konstrukcji dachu, pod którą podpisuje się architekt adaptujący projekt, Domus wyraża zgodę. Nie ma żadnych przeciwskazań - wiem, bo rozmawiałam z projektantką konstrukcji dachu z pracowni Domus p. Klarą Drogunowicz. Zresztą Bonia też ma w projekcie drewniane słupy+wzmocnienia i ktoś się w końcu pod tym podpisał. My też rezygnujemy z tych ram.

mi architekt z domusa pozwolil zrobic slupy drewniane w scianach zamiast Heb qwiec chyba wiedzial co robi i sufit na dziób mi nie spadnie.

Hahaha.Bonia Ty jak coś powiesz to faceci portkami trzęsą zapewne! Darek więcej się nie odezwie hahaha-nie szalej kochana Boniuuuuuuu.A ja tam sie nie wtracam w takie sprawy nam w sumie nie przyszlo nawet do glowy ,dopiero jak Ola wspomniala o drewnie zamiast stali,moj mąż powiedzial ze juz ''pozamiatane'' bedzie stal! ja tam się bardziej martwię o kasę na okna hehe i na całą resztę, a mam takie pomysly, że nie wiem jak je zrealizuje :lol: Kominek,solary,2 piece,podloga grzana itd itp..... :-? Słuchajcie czy Wy będziecie obkladać dom klinkierem?jak tak to jakim-kolor?

no coz ja mam kuchnie od poludnia wiec slonce bedzie mi na maksa swiecilo w ciagu dnia - troche srednio ale co zrobic... strzelimy sobie porządna rolete i damy rade. Olka nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, bo przeciez musi, cos wymyslisz jakies bluszcze, czy inne cuda. ja jutro chyba rusze dosadzac zywoplot oraz jakies inne drzewka o ile pogoda pozwoli.

No ja też będę miała kuchnię od południa(już chciałam napisać Mam hihi)ale specjalnie się tym nie martwię, bo jak do tej pory marzłam w każdym mieszkaniu.

Pozdrawiam Was Dziewczynki

no coz ja mam kuchnie od poludnia wiec slonce bedzie mi na maksa swiecilo w ciagu dnia - troche srednio ale co zrobic... strzelimy sobie porządna rolete i damy rade. Olka nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, bo przeciez musi, cos wymyslisz jakies bluszcze, czy inne cuda. ja jutro chyba rusze dosadzac zywoplot oraz jakies inne drzewka o ile pogoda pozwoli.

No ja też będę miała kuchnię od południa(już chciałam napisać Mam hihi)ale specjalnie się tym nie martwię, bo jak do tej pory marzłam w każdym mieszkaniu.

Pozdrawiam Was Dziewczynki

Magi jak miło, że się odezwałaś, dawno tu nie zaglądałas (ale mi się rymło). Na jakim etapie jesteście? Czy oprócz lukarny i balkonu robicie inne zmiany?

A co do kuchni, to nie martwię się słońcem w ciągu dnia, bardziej martwi mnie brak słońca rano.

Pozdrawiam wszystkich. O.

Witam Ponownie!

U nas prócz lukarn i balkonu na razie zmian nie planujemy, chociaż coś mój chłop przebąkuje o powiększeniu salonu i kotłowni o te załomy z tyłu.

My na razie walczyliśmy z drzewami co nam zarastały działkę od strony lasu(makabra), koparka rozwaliła skarpę, dzisiaj przyjechała ekipa. Zrobiliśmy prowizoryczne ogrodzenie, wykopaliśmy studnię. Myślę, że w środę zaczną kopać ufffff.Postaram się pokazać Wam zdjęcia ale na razie z bałaganu na działce. Pozdrawiam Was gorąco w te zimne dni brrrr.

Magda

hejhej, nie mialam zamiaru nikogo wystraszyc ale nie rozumiem tak drastycznych wypowiedzi! ze to bezsensu itp itp - skoro architekt sie zgodzil to ja chce miec drewno a nie heby, ot i koniec dyskusji. co do klinkieru - zamiast projektowego piaskowca bedzie wlasnie klinkier - wzgledy finansowe - a klinkier tez nie na calej scianie jak w projekcie tylko na dole podmurowka, wokol okien i ten slup na wejsciu. kolor klinkieru ja wybralam ciemnoczekoladowy, pasujacy wg mnie pod dachowke. Ola ale dzis mialas bojowy nastroj z rana!! ktos ci musial niezle podniesc cisnienie :wink:

hejhej, nie mialam zamiaru nikogo wystraszyc ale nie rozumiem tak drastycznych wypowiedzi! ze to bezsensu itp itp - skoro architekt sie zgodzil to ja chce miec drewno a nie heby, ot i koniec dyskusji. co do klinkieru - zamiast projektowego piaskowca bedzie wlasnie klinkier - wzgledy finansowe - a klinkier tez nie na calej scianie jak w projekcie tylko na dole podmurowka, wokol okien i ten slup na wejsciu. kolor klinkieru ja wybralam ciemnoczekoladowy, pasujacy wg mnie pod dachowke. Ola ale dzis mialas bojowy nastroj z rana!! ktos ci musial niezle podniesc cisnienie :wink:

Witam

To nie była "drastyczna" wypowiedź tylko dobra rada . Pamiętaj że architekci zgadzają się na wiele zmian (czasem kontrowersyjnych) składając resztę na barki adaptującego projekt . To była dobra rada ,których powinnaś oczekiwać od kogoś kto jest już dużo dalej od ciebie i ma wiele przemysleń dotyczących błędów w projekcie i możliwych zmian na lepsze .................no ale skoro koniec dyskusji to koniec .

D.RZ

Witam kosmiczne dziewczynki z planety neptun haha i chłopcow rownież.wiecie co, tam gdzie kupowalam silkę byl tez piaskowiec ktory nie byl chyba taki drogi jak klinkier-a ile wlasciwie on kosztuje?ten piaskowiec kosztowal cos kolo 30zl.a klinkier z tego co mi wiadomo cos kolo 100?bo jest tez silka lux -chyba jakos tak to sie nazywa-dla koneserow ponoc,to kosztuje sporo wiecej, a mi osobiscie podoba sie łupek , ale ja jak zwykle mam aspiracje -wysokie!a nisko siądę z wielkim hukiem hehe.Ale najwazniejsze ze męzowi tez sie podoba a ze kobieta ma dar przekonywania-jaki to kazda z nas kolezanek wie :) to jest nadzieja na zrealizowanie planu -przeciez nie wszystko trzeba od razu ,a kit zrobie za 10lat , ale zrobie hahah.Buzka kochane/ni :wink:

Darek , powiedz co u ciebie na budowie? nic nie mowisz. jakies zdjecia moze co?No kolego ? -zaniedbujesz to forum-bardzo prosimy :lol:

Witam wszystkich serdecznie.Dziś chcialabym w imieniu koleżnki Maggi wkleić zdjęcia na forum z jej budowy.Maggi ma internet w pracy i nie ma czasu sama sie tym zająć-prawda Madziu? Więc ja jej pomogę. Tak jak każdy zaczynaja od wykopow a oto one:

http://img90.imageshack.us/img90/6152/dsc00102jpgm3jpgre2resize9ol.jpg

Panowie sie sprężają

http://img326.imageshack.us/img326/4921/dsc00100jpgmaggijpgre5resize3f.jpg

http://img326.imageshack.us/img326/9246/dsc00101jpgm2jpgre3resize2qj.jpg

Myślę że wyszło calkiem calkiem -dla mnie oczywiscie.Prosze bardzo Maggi ,następne sama wkleisz,ByBy

Witamy! To My Tomek i Krysia z Sochaczewa! Też budujemy Neptunka. Projekt domu wybieraliśmy prawie 1 rok. Surfowaliśmy po internecie i okolicznych nowopobudowanych domach, w końcu gdy natknęliśy sie na Neptuna to decyzja zapadła w ciągu tygodnia.

Zaczęliśmy we wrześniu 2005, zrobiliśmy fundamenty.Mamy zdjęcia ale na razie nie wiemy jak je umieścić.

Jednak spróbuję: to nasz początek

http://images2.fotosik.pl/86/cd4e8dd72f19fd23.jpg

No to jak poszło z pierwszym zdjęciem :D , to chwalimy się dalej (przepraszam tylko za jakość zdjęć - robione telefonem komórkowym):

mury zaczęły wznosić się od 4 maja br.

http://images3.fotosik.pl/86/50f569bce625ddbd.jpg

16 maja mieliśmy już tyle:

http://images4.fotosik.pl/50/a90f29d567ac7776.jpg

23 maja zalany strop:

http://images1.fotosik.pl/86/e04fe21417f334bc.jpg

27 maja wieniec:

http://images4.fotosik.pl/50/ff8bfe54f7435537.jpg

7 czerwca gotowa więźba:

http://images4.fotosik.pl/50/ae389b7be28aaf7c.jpg

Uff, na razie tyle. Jak pewnie widać, my też wprowadziliśmy parę zmian. Aha, przede wszystkim nasz domek jest odbiciem lustrzanym. Pozdrawiamy :wink:

Na koniec widoczek, jaki bedzie z jednego z pokoi:

http://images1.fotosik.pl/86/8f865ef8db7adfd2.jpg

Witamy! To My Tomek i Krysia z Sochaczewa! Też budujemy Neptunka. Projekt domu wybieraliśmy prawie 1 rok. Surfowaliśmy po internecie i okolicznych nowopobudowanych domach, w końcu gdy natknęliśy sie na Neptuna to decyzja zapadła w ciągu tygodnia.

Zaczęliśmy we wrześniu 2005, zrobiliśmy fundamenty.Mamy zdjęcia ale na razie nie wiemy jak je umieścić.

Witam Krysię i Tomka! Jak fajnie, że trochę nas jest. Neptun w wersji podstawowej czy lustrzanej jest zawsze piękny. Czy w jakiś sposób poszerzaliście salon? Bo z tego co widać na zdjęciach, to chyba nie. Jeśli nie, to jak to wygląda od środka? czy jest przestronnie? A gdzie będzie kominek? Pytam, bo nasz projekt ciągle u architekta. Acha, a wjazd macie od południa czy może od zachodu?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, Bonia pochwal się :) A u Ciebie Jaszczurko co tam w trawie piszczy?