jaszczurka 05.06.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Pana Dareczka -no wreszcie jakis pan sie odezwał. Tak zapomnieć o nas? Masz racje co do tych ram-moj mąż to samo powiedzial jak uslyszał że ktos chce zamienic je na drewniane-a przynajmniej nie pod dachowkę-powiedzial.Ja mam dylemat co do okien, juz rozmawialam o tym z Bonia,chcialabym dwukolorowe!ciemne od zewnatrz a jasne-ale nie biale od srodka -ponoć drogie jak chole....!ale ja chcę! tylko że ja mam 3 wielki witryny po 2.80 kazda jejuu!doliczyc do tego rolety antywlamaniowe to wydam na to wiecej niez na silke! O boshe ja wysiadam. Mój kochany mąż powiedział ze jak dozyje 40-stki to mistrzostwo świata będzie.2 łuki w tym jeden to balkon az strach pomysleć. Darek wklej pare zdjec pliiiis, no chyba ze nic nie zmieniło sie u ciebie.Pozdrwienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.06.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Zamiana metaloych ram wymaga tylko zmiany konstrukcji dachu, pod którą podpisuje się architekt adaptujący projekt, Domus wyraża zgodę. Nie ma żadnych przeciwskazań - wiem, bo rozmawiałam z projektantką konstrukcji dachu z pracowni Domus p. Klarą Drogunowicz. Zresztą Bonia też ma w projekcie drewniane słupy+wzmocnienia i ktoś się w końcu pod tym podpisał. My też rezygnujemy z tych ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 05.06.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mi architekt z domusa pozwolil zrobic slupy drewniane w scianach zamiast Heb qwiec chyba wiedzial co robi i sufit na dziób mi nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mi architekt z domusa pozwolil zrobic slupy drewniane w scianach zamiast Heb qwiec chyba wiedzial co robi i sufit na dziób mi nie spadnie. Hahaha.Bonia Ty jak coś powiesz to faceci portkami trzęsą zapewne! Darek więcej się nie odezwie hahaha-nie szalej kochana Boniuuuuuuu.A ja tam sie nie wtracam w takie sprawy nam w sumie nie przyszlo nawet do glowy ,dopiero jak Ola wspomniala o drewnie zamiast stali,moj mąż powiedzial ze juz ''pozamiatane'' bedzie stal! ja tam się bardziej martwię o kasę na okna hehe i na całą resztę, a mam takie pomysly, że nie wiem jak je zrealizuje Kominek,solary,2 piece,podloga grzana itd itp..... Słuchajcie czy Wy będziecie obkladać dom klinkierem?jak tak to jakim-kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.06.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 no coz ja mam kuchnie od poludnia wiec slonce bedzie mi na maksa swiecilo w ciagu dnia - troche srednio ale co zrobic... strzelimy sobie porządna rolete i damy rade. Olka nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, bo przeciez musi, cos wymyslisz jakies bluszcze, czy inne cuda. ja jutro chyba rusze dosadzac zywoplot oraz jakies inne drzewka o ile pogoda pozwoli. No ja też będę miała kuchnię od południa(już chciałam napisać Mam hihi)ale specjalnie się tym nie martwię, bo jak do tej pory marzłam w każdym mieszkaniu. Pozdrawiam Was Dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.06.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Słuchajcie czy Wy będziecie obkladać dom klinkierem?jak tak to jakim-kolor? Sylwia, jeśli chodzi o nas, to zamiast klinkieru będziemy mieć cegłę, a jeśli chodzi o kolorystykę, to mnie się podoba taka jak w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.06.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 coś mi nie wyszła ta odpowiedź z cytatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.06.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 no coz ja mam kuchnie od poludnia wiec slonce bedzie mi na maksa swiecilo w ciagu dnia - troche srednio ale co zrobic... strzelimy sobie porządna rolete i damy rade. Olka nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, bo przeciez musi, cos wymyslisz jakies bluszcze, czy inne cuda. ja jutro chyba rusze dosadzac zywoplot oraz jakies inne drzewka o ile pogoda pozwoli. No ja też będę miała kuchnię od południa(już chciałam napisać Mam hihi)ale specjalnie się tym nie martwię, bo jak do tej pory marzłam w każdym mieszkaniu. Pozdrawiam Was Dziewczynki Magi jak miło, że się odezwałaś, dawno tu nie zaglądałas (ale mi się rymło). Na jakim etapie jesteście? Czy oprócz lukarny i balkonu robicie inne zmiany? A co do kuchni, to nie martwię się słońcem w ciągu dnia, bardziej martwi mnie brak słońca rano. Pozdrawiam wszystkich. O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Ponownie!U nas prócz lukarn i balkonu na razie zmian nie planujemy, chociaż coś mój chłop przebąkuje o powiększeniu salonu i kotłowni o te załomy z tyłu.My na razie walczyliśmy z drzewami co nam zarastały działkę od strony lasu(makabra), koparka rozwaliła skarpę, dzisiaj przyjechała ekipa. Zrobiliśmy prowizoryczne ogrodzenie, wykopaliśmy studnię. Myślę, że w środę zaczną kopać ufffff.Postaram się pokazać Wam zdjęcia ale na razie z bałaganu na działce. Pozdrawiam Was gorąco w te zimne dni brrrr.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 05.06.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 hejhej, nie mialam zamiaru nikogo wystraszyc ale nie rozumiem tak drastycznych wypowiedzi! ze to bezsensu itp itp - skoro architekt sie zgodzil to ja chce miec drewno a nie heby, ot i koniec dyskusji. co do klinkieru - zamiast projektowego piaskowca bedzie wlasnie klinkier - wzgledy finansowe - a klinkier tez nie na calej scianie jak w projekcie tylko na dole podmurowka, wokol okien i ten slup na wejsciu. kolor klinkieru ja wybralam ciemnoczekoladowy, pasujacy wg mnie pod dachowke. Ola ale dzis mialas bojowy nastroj z rana!! ktos ci musial niezle podniesc cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.06.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 06.06.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 hejhej, nie mialam zamiaru nikogo wystraszyc ale nie rozumiem tak drastycznych wypowiedzi! ze to bezsensu itp itp - skoro architekt sie zgodzil to ja chce miec drewno a nie heby, ot i koniec dyskusji. co do klinkieru - zamiast projektowego piaskowca bedzie wlasnie klinkier - wzgledy finansowe - a klinkier tez nie na calej scianie jak w projekcie tylko na dole podmurowka, wokol okien i ten slup na wejsciu. kolor klinkieru ja wybralam ciemnoczekoladowy, pasujacy wg mnie pod dachowke. Ola ale dzis mialas bojowy nastroj z rana!! ktos ci musial niezle podniesc cisnienie Witam To nie była "drastyczna" wypowiedź tylko dobra rada . Pamiętaj że architekci zgadzają się na wiele zmian (czasem kontrowersyjnych) składając resztę na barki adaptującego projekt . To była dobra rada ,których powinnaś oczekiwać od kogoś kto jest już dużo dalej od ciebie i ma wiele przemysleń dotyczących błędów w projekcie i możliwych zmian na lepsze .................no ale skoro koniec dyskusji to koniec . D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.06.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam kosmiczne dziewczynki z planety neptun haha i chłopcow rownież.wiecie co, tam gdzie kupowalam silkę byl tez piaskowiec ktory nie byl chyba taki drogi jak klinkier-a ile wlasciwie on kosztuje?ten piaskowiec kosztowal cos kolo 30zl.a klinkier z tego co mi wiadomo cos kolo 100?bo jest tez silka lux -chyba jakos tak to sie nazywa-dla koneserow ponoc,to kosztuje sporo wiecej, a mi osobiscie podoba sie łupek , ale ja jak zwykle mam aspiracje -wysokie!a nisko siądę z wielkim hukiem hehe.Ale najwazniejsze ze męzowi tez sie podoba a ze kobieta ma dar przekonywania-jaki to kazda z nas kolezanek wie to jest nadzieja na zrealizowanie planu -przeciez nie wszystko trzeba od razu ,a kit zrobie za 10lat , ale zrobie hahah.Buzka kochane/ni Darek , powiedz co u ciebie na budowie? nic nie mowisz. jakies zdjecia moze co?No kolego ? -zaniedbujesz to forum-bardzo prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.06.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam wszystkich serdecznie.Dziś chcialabym w imieniu koleżnki Maggi wkleić zdjęcia na forum z jej budowy.Maggi ma internet w pracy i nie ma czasu sama sie tym zająć-prawda Madziu? Więc ja jej pomogę. Tak jak każdy zaczynaja od wykopow a oto one: http://img90.imageshack.us/img90/6152/dsc00102jpgm3jpgre2resize9ol.jpg Panowie sie sprężają http://img326.imageshack.us/img326/4921/dsc00100jpgmaggijpgre5resize3f.jpg http://img326.imageshack.us/img326/9246/dsc00101jpgm2jpgre3resize2qj.jpg Myślę że wyszło calkiem calkiem -dla mnie oczywiscie.Prosze bardzo Maggi ,następne sama wkleisz,ByBy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 16.06.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witamy! To My Tomek i Krysia z Sochaczewa! Też budujemy Neptunka. Projekt domu wybieraliśmy prawie 1 rok. Surfowaliśmy po internecie i okolicznych nowopobudowanych domach, w końcu gdy natknęliśy sie na Neptuna to decyzja zapadła w ciągu tygodnia.Zaczęliśmy we wrześniu 2005, zrobiliśmy fundamenty.Mamy zdjęcia ale na razie nie wiemy jak je umieścić. Jednak spróbuję: to nasz początek http://images2.fotosik.pl/86/cd4e8dd72f19fd23.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 16.06.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Co za miła niespodzianka! witamy w gronie budujacych jest nas coraz wiecej ,fajnie.w razie pytań zapraszam do mnie na gg-pozdro jaszczureczka. Ej wy -cala reszta co za cisza -dziewczynki ? hallo!!!! bogna ty juz pewnie dach masz nad głową, co sie nie chwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKrysia 17.06.2006 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 No to jak poszło z pierwszym zdjęciem , to chwalimy się dalej (przepraszam tylko za jakość zdjęć - robione telefonem komórkowym): mury zaczęły wznosić się od 4 maja br. http://images3.fotosik.pl/86/50f569bce625ddbd.jpg 16 maja mieliśmy już tyle: http://images4.fotosik.pl/50/a90f29d567ac7776.jpg 23 maja zalany strop: http://images1.fotosik.pl/86/e04fe21417f334bc.jpg 27 maja wieniec: http://images4.fotosik.pl/50/ff8bfe54f7435537.jpg 7 czerwca gotowa więźba: http://images4.fotosik.pl/50/ae389b7be28aaf7c.jpg Uff, na razie tyle. Jak pewnie widać, my też wprowadziliśmy parę zmian. Aha, przede wszystkim nasz domek jest odbiciem lustrzanym. Pozdrawiamy Na koniec widoczek, jaki bedzie z jednego z pokoi: http://images1.fotosik.pl/86/8f865ef8db7adfd2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 19.06.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witamy! To My Tomek i Krysia z Sochaczewa! Też budujemy Neptunka. Projekt domu wybieraliśmy prawie 1 rok. Surfowaliśmy po internecie i okolicznych nowopobudowanych domach, w końcu gdy natknęliśy sie na Neptuna to decyzja zapadła w ciągu tygodnia. Zaczęliśmy we wrześniu 2005, zrobiliśmy fundamenty.Mamy zdjęcia ale na razie nie wiemy jak je umieścić. Witam Krysię i Tomka! Jak fajnie, że trochę nas jest. Neptun w wersji podstawowej czy lustrzanej jest zawsze piękny. Czy w jakiś sposób poszerzaliście salon? Bo z tego co widać na zdjęciach, to chyba nie. Jeśli nie, to jak to wygląda od środka? czy jest przestronnie? A gdzie będzie kominek? Pytam, bo nasz projekt ciągle u architekta. Acha, a wjazd macie od południa czy może od zachodu? Pozdrawiam serdecznie wszystkich, Bonia pochwal się A u Ciebie Jaszczurko co tam w trawie piszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 19.06.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Muszę jeszcze poćwiczyć te odpowiedzi z cytatem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witamy! To My Tomek i Krysia z Sochaczewa! Ja również witam kolejnych budujących "nasz" projekt Sochaczew to blisko Wawki, cieszę sję, że grono się poszerza. My też budujemy odbicie lustrzane. Pozdrawiam Magda gg 4399015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts