jaszczurka 14.03.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Więc jak będziecie mieli czas i chęci to w kazdej chwili mozecie zajechac My tez juz zrobiliśmy wiosenne porzadki na działce,była koparka i wszystkie smieci zapakowane na ciezarowe i sio z podwórka Ponoć w sobote mają czarnoziem przywiezv?!i niedługo sadzimy świerki Madzia prosze zacząć już gotować,piec,sprzątać i co tam jeszcze chcesz,bo ja juz za troche wiecej niz tydzień jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Madzia prosze zacząć już gotować,piec,sprzątać i co tam jeszcze chcesz,bo ja juz za troche wiecej niz tydzień jestem! Nie sprzątam, nie gotuję i nie piekę, bo mi się nie chce ale z niecierpliwością czekam na Twój przyjazd A jak z Danusią też będzie?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.03.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A! i czerwony dywan prosze rozłozyc na mój przyjazd hehehheDanusia jeszcze nie wie!Jak nie pieczesz ?! masz piec!!!!!!! no dobra to w Real-u kup hihihMontuja własnie teraz okna u mnie-łukijak pochrzania cos to zatłuke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.03.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A! i czerwony dywan prosze rozłozyc na mój przyjazd hehehhe Danusia jeszcze nie wie! Jak nie pieczesz ?! masz piec!!!!!!! no dobra to w Real-u kup hihih Montuja własnie teraz okna u mnie-łuki jak pochrzania cos to zatłuke! Kochana!!! do Reala to mam za dalego, za to pod domem mam Alberta Już się tak nie martw, głodem Cię nie wezmę, ale jeszcze czasu a czasu Może być tylko problem z czerwonym dywanem, mogę Cię co najwyżej chlebem i solą przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 15.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 U was dziewczyny i chłopaki sie cały czas cosik sie dzieje. Miło popatrzec na postepy. U nas po perypetiach z architektami ciąg dalszy tym razem z wydz. architektury w Piasecznie. po 2 tygodniach od złożenia wniosku zadzwoniłem zapytać się jak tam postępy to boardzo "miła" pani powiedziała czekac cierpliwie. Czekaliśmy cierpliwie jeszcze 2 tygodnie i nic. więc dzwonie i okazuje sie ze nasze dokumenty zaginęły i dopiero dzisiaj postarają sie nimi zająć. Poprostu super. Zaczynam się nastawiać na mieszkanie z teściami na najbliższe 2-3 lata jeśli tak szybko idzie budowanie jak formalności Magi kiedy do Was mogiem wpaśc przyczepe zobaczyć? to spóbuję jakoś sie wyrwać żeby doklepać temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.03.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzieje sie dzieje! a oto dowody! podłogi wylane-to w sypialni http://img292.imageshack.us/img292/2457/img40951xe1.jpg panowie wkładają szyby do drzwi balkonowych http://img405.imageshack.us/img405/7823/img40971cq9.jpg a taki motyw ''roslinny'' na nich jest http://img138.imageshack.us/img138/1314/img40962gq9.jpg A tak wygląda najpiekniejszy dom na świecie! http://img405.imageshack.us/img405/4746/img41041hc9.jpg teraz wszystko powoli schnie i juz niebawem bedzie mozna kafelki podłogi itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 15.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 rzeczywiście pięknie wyglada! wczoraj przeglądałam katalogi z projektami i na dobre mi to wyszło, bo jeszcze bardziej przekonałam się do naszego Neptuna Qbańczyk, za to jak dostaniecie już pozwolenie na budowę, to pójdzie piorunem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Magi kiedy do Was mogiem wpaśc przyczepe zobaczyć? to spóbuję jakoś sie wyrwać żeby doklepać temat Jak możesz to poprostu zadzwoń do Sławka i się umów, coś wspominałeś że możesz być jutro, więc pewnie Sławkowi by pasowało, tylko koło 11-12, bo potem ja zabieram samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Jaszczurka, czy mi się wydaje, czy okno dachowe, które przeniosłaś, jest ciut krótsze od tych dwóch? ja też przenosiłam po 1 oknie, żeby doświetlić garderobę od zachodu w pokoju nad garażem i pokój córci nad salonem od wschodu (tak fajnie jak słoneczko rano zagląda ) Nam pani architekt zrobiła te okna trochę mniejsze (78*118), bo powiedziała, że inaczej się nie da (pozostałe okna 78*160). Dana mnie nastraszyła, że tę różnicę będzie widać, ale jesli u Ciebie też tak jest, to wcale nic nie razi, jest bardzo dobrze. W ogóle, jak patrzę na Wasz dach, to coraz bardziej mi się podoba . Jestem zdecydowana na Rupa w 99%, czekamy tylko na targi budowlane (30.03-01.04) w Szczecinie. acha, napisz czy te dwa okna masz z podwójnym kołnierzem? Nasze okna dachowe już są kupione, za całość zapłaciliśmy 8 tys. Od kwietnia podwyżka, ,w ogóle wszystko idzie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 16.03.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Tak Olu jest mniejsze....... dlam mnie wogole nie przeszkadza,a zrobilismy tak ze wzgledu na okno w pralni ktore jest mniejsze,a jest na tej samej elewacji.Wśrodku pokoju troche widac ze jest mniejsze,ale my przedzielilismy pokoj scianka wiec jest jakby w innym pomieszczeniu:) Co do dachówki to masz racje jest piekna hehe. przy tylu cieciach dachówki naprawde warto w nią zainwestowac ,poto tylko zeby nie było widac pomarańczowego koloru w koszach,gdyz Rupp jest barwiona w masie A okna mam w podwojnym kołnierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 17.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 hej, oto wstepny wyglad lazienki na gorze - trzeba bylo domowic plytki wiec sprawa sie przeciaga... lazienka jest zrobiona zgodnie z projektem - po lewej w rogu wanna, po prawej na wybudowanej sciance zlew, a za nim blizej okna we wnece wc, wneka ktora powstala po prawej stronie scianki zlewowej ( blisko drzwi i grzejnika) bedzie wykorzystywana do suszenia prania zima. oto zdjecia: wanna od strony drzwi http://images21.fotosik.pl/87/dfa2c79533ff0e8amed.jpg wanna widziana od strony okna http://images20.fotosik.pl/137/a54c7d3f75f4d2damed.jpg wc http://images20.fotosik.pl/137/3f4e27dda333a87amed.jpg widok ogolny od wejscia http://images22.fotosik.pl/54/cde449da1e26bc13med.jpg scianka ze zlewem http://images20.fotosik.pl/137/8c1906b092b0fe07.jpg a to plytki z bliska http://images21.fotosik.pl/87/683d74a384858210.jpg ale sie nawklejalam tych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 17.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 jejuu Bonia, ale mi poprawiłaś humor tymi zdjęciami! Łazienka już prezentuje się bardzo ładnie, brązy to też moje klimaty. Gratuluję łazienki i w ogóle całego Neptuna! Boniu, macie już podłogi na górze? Jaszczurka, dzięki za odpowiedź pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.03.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Fajnie Boniu, dzięki za fotki Łazienka na górze robi wrażenie, nawet na zdjęciach widać że jest duża, a przy takim rozstawieniu sprzętów, to miejsca jest tyle, że spokojnie można tańce uskuteczniać Kolorystyka trochę nie w moim stylu, ale jak będzie wykończone i będzie więcej światła, to pewnie tak samo jak kuchnia, będzie budziła wiele pozytywnych wrażeń. Gratulacje i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hej Hej Ludziska, odzywajcie się Cisza tu jak makiem zasiał, ale chyba u każdego coś się dzieje U nas ruszyło się w sprawie gazu, dzownił pan, że w sobotę będzie patrzeć gdzie można kopać, czyli jest szansa że własny gaz będziemy mieli zanim zamieszkamy. Jest natomiast ogromny problem z wodą i chyba jak my nie weźmiemy tego w swoje ręce to zamieszkamy w domu bez wody, co raczej jest dość kłopotliwe Jesteśmy umówieni też z kilkoma panami od instalacji alarmowych, więc coś niedługo ruszy do przodu. Pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Fajnie Magi, że u Ciebie do przodu, rozmawiałam dziś z Dundelą, u niej też praca wre! Przkazuję dla wszystkich pozdrowienia od Dany , odezwie się do nas jak tylko będzie miała neta. Powiedzcie mi czy macie/będziecie mieć odeskowane dachy? Dostałam wczoraj wycenę dachówki Rupp Sirius 13, całość (dachówki, kominki, gąsiory, trójniki) 17 228 zł. Czy cena jest dobra, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.03.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ola, chyba dobra cena, choc zaraz pewnie ktos sie odezwie ze u niego taniej jesli macie tarasy zgodne z projektami, to informuje ze potrzeba na nie okolo 60m2 plytek - tarasy + wejscie do domu....kawal powierzchni do oblozenia. dostalismy wycene na klinkier z paradyza - za plytki, stopnice, plytki anty poslizgowe i cala reszte plytek, ktorych nazw nie pamietam a sa konieczne do oblozenia + paprapety = 2,5tys zl. do tego jeszcze system hydroizolacji i robocizna..........zalamac sie idzie.......po cholere mi takie wielkie tarasy.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 20.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ..........zalamac sie idzie.......po cholere mi takie wielkie tarasy.......... co by na nich troszkę poszaleć Boniu a poza tym np.: zjeść rodzinne śniadanko, powietrzyć Hubcia , wypić zimne piwko, potańcować, poopalać się, no i dużo jeszcze ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 20.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dobrze Ola mówisz!!! bede patrzec tylko na pozytywne aspekty takich wielkich tarasow, o reszcie pomysle jutro jak scarlett o'hara dol domu prawie caly wymalowany - pozostal salon do skonczenia - o kolory nie pytajcie, bo byly z mieszalnika i nazywaja sie romantycznie y230bc-.... kuchnia - mocno rozbielona mieta, wlasciwie mleko z kropla miety hol - jasnozielony, swieza zielen rozbielona sypialnia - jasnozolty z odrobina pomaranczy salon - wanilia budyniowa tak wg mojej subiektywnej oceny wygladaja kolory gorzej ze musze wybrac kolor kominka (tynku strukturalnego) i nie mam pojecia jaki wybrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Potwierdzam to co Ola-na balety!!!!!!!!!!! na imprezki hehehu mniue tez wielkie,jeszcze wiecej pojdzie! w srodku tynkuja,dzis pomiary drzwi były,kafle pojechalam wczoraj odebrac ale niestety!!!!1 nie dosc ze pomylili i zamowili mi odwrotnie-chcialam 4m do wiatrołapu duzych prostokatów a, 20 m mniejszych prostokatów tego samego wzoru,to dostalam 4m drobnych a 20 duzych,to jeszcze na dodatek zamiast kremowo-zołtych zamowili biało-kremowe!!!! na łazienkowe czekam.Boniu super łazienka mamy podobne kafle tzn mialybysmy gdybym nie zrezygnowala z nich,te ciemne bardzo podobne sa do tych ktore mi sie podobaly tylko ja chcialam z wanilia połączyc je!fajnie masz juz i ustawienie umywalki i wc masz tak samo chyba jak u mnie tylko ja wanne pod oknem w rogu mam a Ty chyba przy drzwiach?A! i ślaczki tez tak mam zaprojektowane po bokach umywalek-bo u mnie bedą 2!Dana zalała strop!Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 24.03.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 WITAM WSZYSTKICH W WIRTUALNYM SWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MAM WRESZCIE INTERNET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak ja sie za Wami stesknilam!!Postepy prac u wszystkich imponujace! Bonia-lazienka gorna super,bardzo mi sie podobaja kafle! Prosze o linka do firmy!U mnie strop juz odstal swoje ,po niedzieli dalej wchodza. Zaklad energetyczny juz dla nas poprowadzil linie od wsi,tzn. wkopali slupy,rozprowadzili kable - prad podlacza za tydzien,dwa. Gmina wykopala prawie juz dla nas wodociag, nie jest zle.Okna dachowe juz tez mam zaliczkowane i zamowione; 8 szt. Fakro FTS-V 78 / 160 wynioslo mnie 9.600 komplet z kolnierzami, ja wzielam pojedyncze ,tak jak jest w projekcie. Wczoraj podpisalam umowe na okna dolne + lukowe - calosc wyniesie nas 17.600 zl z tymi moimi wielkimi witrynami. Akurat trafilismy na dobra promocje- 28 %.Po poludniu postaram sie wkleic troszke zdjec.Dla wszystkich POZDROWIONKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts