Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, hej Kochani u mnie na dzień dzisiejszy elektryka i hydraulika zakończona, teraz tylko trzeba czekać na tynkarzy, właśnie staram sie załatwić żeby jakoś wcześniej do nas zawitali :lol:

Hydraulik zużył 800 metrów rurek do podłogówki :o :o :o ale już salon, kuchnia holl, małe wc, łazienka na dole i górna łazienka wyłożone. Jak na razie na tą część prac wydaliśmy trochę ponad 10 000 za materiał i 4000 za robociznę.

Olu niestety nie wiem ile wyszło za metr podłogówki, bo płacimy za całość.

W sobotę sprzedaliśmy też uaza, nie muszę Wam mówić chyba jak mój chłop był nieszczęśliwy :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi! to idziemy prawie "łeb w łeb" :) :) U mnie elektrycy kończą jutro wszystko ,włącznie z rozłożeniem kabla pod alarm i wokół domu dla mnie pod światełka Bożonarodzeniowe :) Hydraulicy zakonczyli parę dni temu wszystkie rury i podłączenia( próba wody odbyła się pomyślnie ), teraz szaleją tynkarze.A hydraulicy wracają 08.06. żeby rozkładać podłogówkę.A na 11.06 mamy umówiony termin na wylewki podłogowe.

Wiecie co ? Z dotychczasowych ekip najlepsi są elektrycy: nie dość ,że naprawdę fachowcy ,to na dodatek solidni i grzeczni,kabla rozłożyli jakiś kilometr ,robocizna 3800 zł. Acha,oczywiście rozłożyli też wszystko do telewizji satelitarnej i pod sieć komputerowo- internetową.

Zastanawiamy sie ,bo moglibysmy teraz tez wpuścić ekipę do podłogówki,ale chyba najpierw skończymy tynki.Pozdrowionka!

Magi! to idziemy prawie "łeb w łeb" :) :) U mnie elektrycy kończą jutro wszystko ,włącznie z rozłożeniem kabla pod alarm i wokół domu dla mnie pod światełka Bożonarodzeniowe :) Hyrdrulicy zakonczyli parę dni temu wszystkie rury i podłączenia( próba wody odbyła się pomyślnie ), teraz szaleją tynkarze.A hydraulicy wracają 08.06. żeby rozkładać podłogówkę.A na 11.06 mamy umówiony termin na wylewki podłogowe.

Wiecie co ? Z dotychczasowych ekip najlepsi są elektrycy: nie dość ,że naprawdę fachowcy ,to na dodatek solidni i grzeczni,kabla rozłożyli jakiś kilometr ,robocizna 3800 zł. Acha,oczywiście rozłożyli też wszystko do telewizji satelitarnej i pod sieć komputerowo- internetową.

Zastanawiamy sie ,bo moglibysmy teraz tez wpuścić ekipę do podłogówki,ale chyba najpierw skończymy tynki.Pozdrowionka!

No widzisz mówiłam, że mnie przegonisz :lol: My na tynkarzy prawdopodobnie będziemy czekać do 10-15 czerwca, bo jeszcze nie zaczęli u tej koleżanki co maja robić przed nami. Ale może się uda coś przyśpieszyć, bo czas nas goniiiiiiiiii.

Jutro jadę do banku z dyspozycją wypłacenia ostatniej transzy bo musimy już zamawiać drzwi, meble, glazury, terakoty a nie ma z czego zaliczek płacić :lol: :wink: :lol: A najgorsze jest to że nie mamy za bardzo kiedy jeździć i szukać, bo w weekendy to zawsze robota na działce a w tygodniu to nie ma kiedy. Sama za nas trzymam kciuki :wink:

no witam, witam,

pozno jest wiec wklejam fote i spadam, bo padam na pysk.. Dundela jak ty dalas rade z blizniakami?? dzieki za wszystkie zyczenia

oto junior w chwili najslodszej - gdy spi :wink:

http://images21.fotosik.pl/319/f5b6babb684a72b7med.jpg

No śliczny jest po prostu, a wiadomo że jak takie małe dzieciątka śpią, to wyglądają jak aniołki :p Wirtualna ciotka Magda życzy Wam wszystkiego dobrego i całuję Was mocno :p

no witam, witam,

pozno jest wiec wklejam fote i spadam, bo padam na pysk.. Dundela jak ty dalas rade z blizniakami?? dzieki za wszystkie zyczenia

oto junior w chwili najslodszej - gdy spi :wink:

http://images21.fotosik.pl/319/f5b6babb684a72b7med.jpg

Sliczne cudenko :) :) :) ,zreszta juz Ci pisalam! W zasadzie to sama nie wiem jak dalam rade...u mnie to prawie jak z trojaczkami,dziewczynki mialy 8 mies ,jak zaszlam w ciaze z synem...Ale Radek bardzo duzo mi pomagal,bo bylismy sami, zadnej babci czy ciotki... Ale dalismy rade i jak wiesz ,to nasza mlodziez juz dorosla,dorodna! Wy tez dacie rade,najgorszy jest poczatek,zeby wszystko jakos sie poukladalo i toczylo sie swoim rytmem. :) :)

Pamietam,ze imie to mial byc Hubert albo cos tam jeszcze...ale glowy nie dam...

Duze usciski i pozdrowionka! Zagladaj do nas!!!

P.S.

Kogutka juz mam,jest bardzo fajny,tylko jeszcze nie wisi na dachu :D

no cóż jesli chodzi o imie sprawa jest w toku - bo gdy ja sie zgodzilam na pomysl marcina tzn gustawa on zrobil w tyl zwrot i powiedzial ze musi nad tym pomyslec :wink: :lol:

przez te miesiace przyzwyczailam sie ze to maly Gucio w brzuchu siedzi a teraz zas niewiadoma :D , poczekamy zobaczymy...

jeszcze raz dzieki za gratulacje i zyczenia

no cóż jesli chodzi o imie sprawa jest w toku - bo gdy ja sie zgodzilam na pomysl marcina tzn gustawa on zrobil w tyl zwrot i powiedzial ze musi nad tym pomyslec :wink: :lol:

przez te miesiace przyzwyczailam sie ze to maly Gucio w brzuchu siedzi a teraz zas niewiadoma :D , poczekamy zobaczymy...

jeszcze raz dzieki za gratulacje i zyczenia

Ja bym głosowała za Hubertem, zwłaszcza, że jak byłam w ciązy i jeszcze nie wiedziałam, że będzie dziewczynka, to wybierając imiona dla chłopca, to miał być Hubert Mateusz :p

Hi wszystkim,az sie nie chce do domu wracac w tak piękna pogode no chyba ze jest to Neptun! A w kolo niego rosnaca trawka itd.......... no coz ja jeszcze musze poczekac .

robione tel zdjecie-Tymek w .........

http://img115.imageshack.us/img115/3022/zdjcie062br3.jpg

....prysznicu :lol: :lol:

Dzis walczylismy ze scianką na Tv w salonie jutro postaram sie pstryknąc fotke

BONIA jak znajde instrukcje obsługi dziecka to dam Ci znać,moze przy przeprowadzce sie odnajdzie hehe

jeszcze 1

http://img125.imageshack.us/img125/2155/zdjcie064td3.jpg

razem z mężem zamierzamy go budować w Krakowie...... :D stąd nasza ogromna prośba do wszystkich którzy budują lub też wybudowali w okolicach Krakowa o możliwość zerknięcia na neptunka w realu :roll: bardzo ułatwi to nam bowiem dokonanie zmian w projekcie....... :p

witam wszystkich zwolenników neptunka

Witam również :lol: :lol: :lol: i najbliżej to macie do Beesika, bo jak dobrze pamietam, to On chyba koło Krakowa wybudował Neptunka.

Pozdrawiam

Tez witam .

widze że Kraków idzie do przodu. Mój znajomek tez jest w trakcie zakupu neptunka.

A ty Magi to chyba jesteś najczęstszą czytelniczką forum :D

Bo widze że o każdej porze pisujesz.

Coś fajna ta Twoja robota :D

A tu daję link do zdjątek na dowód że coś też na działce robimy.

http://picasaweb.google.pl/qbanczyk75/DostawaCegie

Juz prądzik zrobiony i pierwasz partia maxa przywieziona.

W sobote przyczepkę ze Stanisławowa przyciągniemy.

Tylko murarzy jeszcze brakuje

ha ha ha strasznie śmieszne :lol: Bywam tu często, bo to taki rodzaj nieszkodliwego nałogu, jak przez ostatnie dni coś się forum psuje, to jestem bardzo nieszczęśliwa :wink: :wink: :wink: Przychodzę do pracy, pyk komputerek i pierwsze kroki na forum muratora :lol: :lol: :wink: :roll: :roll:

ha ha ha strasznie śmieszne :lol: Bywam tu często, bo to taki rodzaj nieszkodliwego nałogu, jak przez ostatnie dni coś się forum psuje, to jestem bardzo nieszczęśliwa :wink: :wink: :wink: Przychodzę do pracy, pyk komputerek i pierwsze kroki na forum muratora :lol: :lol: :wink: :roll: :roll:

Nie tylko Ty tak masz , Magi nie tylko Ty... :D :D :D