Magi77 13.06.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dundela czyś ty oszalała najpierw piszesz, że może się będziemy się przeprowadzać w jednym czasie, a potem, że myślisz o przeprowadzce październik, listopad, grudzień Ja to muszę w sierpniu zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 13.06.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dundela czyś ty oszalała najpierw piszesz, że może się będziemy się przeprowadzać w jednym czasie, a potem, że myślisz o przeprowadzce październik, listopad, grudzień Ja to muszę w sierpniu zamieszkać Nie oszalałam - Magi! Masz bardzo ambitny plan - życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Nie oszalałam - Magi! Masz bardzo ambitny plan - życzę powodzenia! Dundela ale tu nie chodzi o ambicje tylko mus, bo Wiktorynkę zapisałam od września tam do szkoły, więc chcąc nie chcąc muszę na koniec sierpnia zamieszkać, nawet jak będę miała gołe ściany i klepisko na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 13.06.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Kopmuter mi nie czyta aparatu, ale coś pokombinowałam i mam parę fotek.Tu podłogówka w naszej łazience. Wyobraźcie sobie, że w pierwotnej wersji dużo rzadziej nam rozłożyli kable i wszystko poprawialismy.http://images11.fotosik.pl/76/8f675ec86e5c0b5bm.jpgdolne wchttp://images22.fotosik.pl/152/6edf5425bfca27cbm.jpgto ustrojstwo do wylewania podłóghttp://images21.fotosik.pl/368/1174caccf7a85048m.jpgsalon i kuchniahttp://images12.fotosik.pl/80/8185215a59a8f838m.jpghttp://images22.fotosik.pl/152/4413db446c0c7ac0m.jpg Teraz wszystko pięknie schnie ,zrobię fotki jak już wyschnie.Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Super Dundela, idziesz jak burza Mam nadzieję, że ja też już niedługo takie fotki wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No i podobno (podobno, bo na własne oczy nie widziałam ) tynkarze już wylali część posadzek Zobaczę naocznie pewnie najwcześniej w weekend i to i fotki powklejam. Wybrałam też glazurę do górnej łazienki, muszę tylko pomyśleć w układzie płytek. Na razie to tyle, dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 13.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ivek bardzo dziękujemy za wizytę, polecamy się na przyszłość i mam nadzieję, że już nie macie wątpliwości Magi, wielkie dzięki za możliwość zobaczenia waszego Neptuna. Domek na zdjęciach prezentował się bardzo fajnie, a w rzeczywistości zrobił na nas jeszcze większe wrażenie. Wątpliwości rozwiane - projekt już zamówiony . Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 14.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ivek bardzo dziękujemy za wizytę, polecamy się na przyszłość i mam nadzieję, że już nie macie wątpliwości Magi, wielkie dzięki za możliwość zobaczenia waszego Neptuna. Domek na zdjęciach prezentował się bardzo fajnie, a w rzeczywistości zrobił na nas jeszcze większe wrażenie. Wątpliwości rozwiane - projekt już zamówiony . Powodzenia w dalszych pracach. No to super, że zamówiliście projekt, szkoda tylko że od zamówienia projektu do początku budowy, to taka daleka droga, ale również Wam życzę powodzenia, bo tem etap też do najłatwiejszych nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 14.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam,korzystającz tego ze jestem u kolezanki szybciutko wpisuje sie,niestety nie wkleje zdjec.wczoraj zaczął sie montarz kuchni,na razie bez frontow,dokoncza w poniedzialek,mysle ze wtedy wkleje zdjecia.Wszystkich pozdrawiawiam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 14.06.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam,korzystającz tego ze jestem u kolezanki szybciutko wpisuje sie,niestety nie wkleje zdjec.wczoraj zaczął sie montarz kuchni,na razie bez frontow,dokoncza w poniedzialek,mysle ze wtedy wkleje zdjecia.Wszystkich pozdrawiawiam....... Też pozdrawiam i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gratuluję , Ivek,dobrego i wlaściwego wyboru!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam,korzystającz tego ze jestem u kolezanki szybciutko wpisuje sie,niestety nie wkleje zdjec.wczoraj zaczął sie montarz kuchni,na razie bez frontow,dokoncza w poniedzialek,mysle ze wtedy wkleje zdjecia.Wszystkich pozdrawiawiam....... Jaszczurka! To czemu tak długo bedą montować?? Przecież nie wytrzymam aż do poniedziałku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 14.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witajcie wszystkie koleżanki i koledzy wreszcie po wielu miesiacach oczekiwań, walki z urzedami i bankami zaczynamy budowę nasz projekt choć nieco inny od waszych neptunków będzie realizowany metodą bardzo gospodarczą, to znaczy mój tata budowlaniec plus pomocnik, no i w weekendy pewnie jeszcze ja w ostatnią sobotę geodeci wytyczyli dom, a dziś koparka walczyła z humusem; wykopy jak na jakiejś wojnie... mamy już bloczki, pręty stalowe, w sobot przyjeżdża piach, mam nadzieję że do tego czasu skręcimy zbrojenie; pierwsza prośba - jak wkleić jakieś zdjęcia? pozdrawiam sławek[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 14.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 czy wiecie w jaki sposób można zbudować i prowadzić na stronach muratora własny dziennik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.06.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witaj , Robak! Gratuluję zaczętej budowy! A jaki projekt budujesz?Jeżeli chodzi o zdjęcia, no to po kolei:ściągasz fotki na kompa,zarejestruj się na stronie http://www.fotosik.pl Jak się zalogujesz,to na środku strony masz zielony napis " dodaj zdjęcie"obok "przeglądaj" - klikasz w to i wybierasz miejsce , gdzie są te fotki. Niżej masz opcję "rozszerzone" klikasz i wybierasz rozmiar zdjęcia np . 800 pikseli.Obok napisu roszerzone jest ramka na ilośc zdjęć- musisz zaznaczyc ile wybierasz.I niżej klikasz "dodaj".I trzeba chwilę czekać,bo trwa wgrywanie zdjęć.Potem pokaże Ci się taka ramka i pod nią napis "zastosuj dla wszystkich"- kliknij w to.I w końcu ukażą Ci sie miniaturki zdjęć,które wkleiłes,pod miniaturką jest napis : "pobierz pozostałe kody" - kliknij w to.Pokaże Ci się ramka i będą "kody na forum dyskusujne". Wybierasz np. drugą opcję : Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)- klikasz w linka lewym - prawym - kopiuj i następnie wklejasz linka w swoją wypowiedź dla forum.Nooo, myslę ,że nie będzie problemów,ale gdyby to pisz.A specjalistkami od dzienników są : Magi i Jaszczurka, myślę ,że Magi Ci napisze,bo Jaszczurka chwilowo nie ma neta.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ja nie prowadzę dziennika budowy, tylko w galerii zdjęć domów forumowiczów założyłam własny wątek i tam piszę i wklejam zdjęcia i odbywa się to tam dokładnie tak samo jak na forum neptunkowym.Jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to ja korzystam ze strony http://www.imageshack.us i można sobie z tym łatwo poradzić. Po prawej stronie masz napis przeglądaj tam klikasz, wybierasz miejsce skąd chcesz wklejać zdjęcia, potem klikasz resize image i wybierasz rozmiar zdjęcia (ja robię 640/480). Wcisksz host it i czekasz jak załaduje. Jak załaduje, to kopiujesz ostatni adres w rzędzie i jak piszesz post i chcesz wkleić zdjęcie to adres zdjęcia i powinno być ok. Pozdrawiam i czekam na udane próby wklejania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.06.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witajcie ponownie na razie tylko kilka słów o naszej budowie otóż projekt mamy narysowany na podstawie NEPTUNA, z tym że na jego podstawie stworzylismy dom bardziej dla naszych potrzeb, a własciwie tak się nam zdawało gdy w zeszłym roku spotylakiśmy się z architektem ostatecznie dom ma 16 m szerokości i 12 długości; jak na tegoroczne ceny kosmos! ale szkoda nam było czasu na dokonywanie zmian, nowe adaptacje, od nowa pozwolenie na budowę, aż boję się tego domu - wg szacunkowych wyliczeń 211 m powierzchni użytkowej, nie licząc hallu, garażu i innych toalet; bardzo tego wiele na razie jest nas cztery osoby, choć w planach jest jeszcze co najmniej jedno maleństwoe budujemy się w miejscowości lubiszewo k/ Tczewa - czyli jakieś 35 km na południe od Gdańska z koleżanką jaszczurką rozmawiałem nieco przez gadu gadu - jakieś dwa miesiące temu. wiele spraw mi wyjaśniła. pozdrawiam odnośnie zaawansowania prac to jest u nas tak - dom wytyczony w ostatnią sobotę, wczoraj - czwartek przyjechała koparka i porobiła dziwne dziury, pręty w połowie skręcone, dziś przyjechał garaż blaszak jako pomieszczenie na składowisko ciuchów i co ważniejszych rzeczy; mamy deski na szalunki i bloczki fundamentowe; jutro od rana - o ile pogoda dopisze - ruszamy z przygotowaniem ław - do końca skręcimy pręty, wykonamy szalunki; mam nadzieję że w 5 uda nam sie maksymalnie wykorzystać dzień, tak aby w poniedizałek przyjechała grucha i zalała nam ławy; ps. postaram sie szybko nauczyć wklejania zdjęć i na bieżąco będę starał sie pisać o postępach. powiem również że już około roku śledzę to forum i bardzo mi miło, że jestem w grupie osób, które urzekł neptun sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.06.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 próba wklejenia zdjęcia http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=cc5581762cf537b0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.06.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):http://images11.fotosik.pl/79/cc5581762cf537b0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.06.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 http://images21.fotosik.pl/371/369742de132ad936m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts