bonia3 18.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Bshena - no nareszcie ktoś sie zainteresowal wojazami Maggi , masz racje dziewczyny byly u nas z wizyta. Qbanczyk - zobaczysz jak budowa ruszy z kopyta to nie zdazysz zapakowac skorup kuchennych a juz bedziesz mieszkal. a co sie dzieje z nasza Dundela, Ola i Jaszczurka? u nas budowa plotu stanela - budowlaniec wpadl chyba w ciag i jakos dojechac do nas nie moze, duzy taras prawie skonczony - zostalo pare docinek i zafugowanie. zdjec domu nowych nie ma ale jest za to nowa fotka GuciaRobak a twoj malec ile ma? http://images30.fotosik.pl/30/8c0947318707a2b6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.07.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Acha, Magi, zagadka. Byłaś oczywiście u Boni. No brawo, brawo, pewnie że byłam u Boni i muszę powiedzieć że i mieszkańcy domu i domek są superanckie A co do ciśnieniowego sprawdzenia instalacji, to nie wiem, zapytam drugiej połowy i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 18.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Magi, to jak zgadlam, to moze jakas nagroda Bonia, slodki ten Twoj synek. Czas leci, moje dzieciaczki tez niedawno byly takie, a teraz jedno juz na polmetku do osiemnastki!!! A na mojej budowie, zakonczyl sie pewien etap: moge juz powiedziec, ze mam dach nad glowa! Pozdrawiam Boshena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Magi, to jak zgadlam, to moze jakas nagroda A na mojej budowie, zakonczyl sie pewien etap: moge juz powiedziec, ze mam dach nad glowa! Pozdrawiam Boshena. No tak widzisz o nagrodzie nie pomyślałam Ale za to mogę Ci powiedzieć, że instalacje, na razie bez kaloryferów, zostały sprawdzone sprężonym powietrzem i wszystko działa bez zarzutu A poza tym, to super, że już macie dach, to może jakieś fotki wkleisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 19.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Wkleje zdjecia jak je wywolam Dzis tynkujemy kawalek garazu pod brame Jak nam dobrze pojdzie, to zajmiemy sie reszta Dzieki za info o co. Boshena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 19.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Acha, moj maz sie dopytuje gdzie zamierzacie, Neptunanie, postawic perkusje? W garazu czy w salonie? Bo on jeszcze jakos sie nie moze zdecydowac... Moze pomozecie czlowiekowi i doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 19.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 witajcie sprawa pierwsza - co myślicie o wysokości 2,75? rozmawialiśmy dziś z kierownikiem i zaproponował rozważenie podniesienia wysokości ścian - on sam w zeszłym roku stawiał budynek i jak mówi gdyby jeszcze raz to robił na pewno podniósłby wysokość budynku; co Wy na to? bonia - mój Jakub 16 lipca skończył dwa miesiace i waży 7 kga oto i on i jego tatahttp://images24.fotosik.pl/31/4468e290a264cd48m.jpg pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 19.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ojojoj - 2 m-ce i 7 kg spory chłopaczek Kacper ma prawie 10 m-cy i waży ok 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Robak ho ho fajoski ten Twój synek i grubasek, dużo ciałka do kochania A co do podwyższenia, to wiadomo, że im wyżej tym bardziej elegancko wygląda pomieszczenie, ale pomyśl że są to dodatkowe, niewykorzystane powierzchnie do ogrzania. Ale jak np chcesz robić podwieszane sufity, to im wyżej tym lepiej. Dzisiaj w jednej firmie nam zaproponowali 8 tyś za obudwoę kominka , chyba już całkiem powariowali trzeba szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 19.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 oto mały fotoreportaż z ostatnich kilku dni http://images29.fotosik.pl/32/c7ca49ca8d370ad1m.jpghttp://images24.fotosik.pl/32/078b2cba5cdf7dcbm.jpghttp://images28.fotosik.pl/32/b4d30aed6a13dc40m.jpghttp://images24.fotosik.pl/32/abd07da85b1b7f26m.jpghttp://images24.fotosik.pl/32/3e4333bbed8156b5m.jpg okolicehttp://images23.fotosik.pl/31/0f6a9cbe3a6c71b4m.jpghttp://images30.fotosik.pl/32/895295c0aa97a5f3m.jpghttp://images29.fotosik.pl/32/6baa88edd23930dam.jpg nasza mała "inwestorka"http://images28.fotosik.pl/32/045b37bb7fb775c2m.jpghttp://images23.fotosik.pl/31/28e1980d7a8e0bd1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 19.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Robak, slodkie to Twoje Malenstwo! Jesli chodzi o wysokosc na parterze, to u mnie wyszlo 280 cm (to ostateczna wysokosc, od gotowej podlogi do sufitu). Boshena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.07.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam wszystkich! Bardzo się cieszę z postępów prac u nowo-budujących - gratulacje! Nie udzielam się bo upały mnie wykańczają , miałam gości...itd U nas regipsy na górze prawie skończone,po niedzieli będą malowane, w okół domu zrobione wykopy pod gaz, solary prawie zamontowane, piec do kotłowni będzie montowany w przyszłym tygodniu. Jakoś to idzie. Dzisiaj odwiedzili naszego Neptunka bardzo mili Agnieszka i Krzysztof z Wrocławia.Chyba też będą budować Neptunka- bardzo im się podobało, pozdrawiam! Bonia!Też się już za Wami stęskniłam , zupełna cisza u Oli ...Jaszczurka chyba jeszcze nie ma neta. Ciągle mnie molestuje ,żeby ją odwiedzić i bardzo chcę , tylko przeraża mnie te 607 km , które mnie od niej dzielą Ale jak już do niej zajadę to na pewno do Ciebie też zjedziemy Ale mogłabyś wkleić jakieś foty... Magi!Co u Ciebie? Jak postępy prac? Co teraz robicie?? Pozdrowienia dla wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 23.07.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Co u mnie?????? W zasadzie nic ciekawego na razie się nie dzieje, ale od czwartku mamy ekipę do ocieplenia poddasza i zrobienia sufitów, razem z zagipsowaniem, więc chłopaki uratowali nam życie. W sobotę był nasz znajomy góral, pomierzył dzrzwi i schody i do końca sierpnia, jak nas najpierw ceną nie zabije, ma nam to zron=bić, przywieźć i zamontować. Więcej nie zdąży, także kuchnię będę miała dopiero zrobioną gdzieś w październiku, potem zabudowy w garderobie na dole, na górze i w wiatrołapie. Więc wynika z tego że przeprowadzę się do domu, bez kuchni, szaf itp. Ale co tam nareszcie będę na swoim hehe.Dostałam wycenę wszystkich kafli, gresów, paneli, deski barlineckiej, sanitariatów na cały dom, jest to koszt około 27 000, nie wydaje mi się to jakoś dużo, bo tych pozycji jest od cholery. Na koniec lipca mają wejść glazurnicy i zobaczymy ile czasu im to wszystko zajmie. To na razie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 23.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 To u nas w czwartek wylewamy strop. Jeszcze mało brakowało a murarze by nam spaprali bo chcieli wylewać od razu ze stropem wieniec i byśmy mieli pod skosem tylko 50cm ścianki, ale w porę zareagowaliśmy i będzie wysokość jak u Magi na 4 maxy plus wieniec. Mam już umówionego dekarza na postawienie więźby i położenie dachówki. Za materiał policzył nam 42 tys. więźba, dachówka Braas celtycka, okna dachowe, rynny i wszystkie elementy do obróbki. Jakiś duży dach się nam zrobił bo ma 376m kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.07.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 To dobrze sie targowales Qbańczyk, bo my za wszystkie materialy na dach o orginalnej powierzchni 250 m^2: więźba, deski, papa, łaty, kontrłaty, okna Fakro, dachowka też Braas celtycka i rynny zaplacimy 45 tys. Czy jest ktos, kto nie zrobi lub nie zrobi podłogówki i może się pochwalic jaki rodzaj kotła wybral i dlaczego właśnie taki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.07.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Magi, rzeczywiscie te 27 tys, za to wszystko o czym piszesz to kusząca propozycja, zwlaszcza jak porównam to do ceny schodów, najtańszych jakie mi się spodobały: 35 tys. Ja jak się przeprowadzę, to nie tylko nie będę miała kuchni i szaf. Nie bedę też miała schodow, chyba że gorę weźmie pragmatyka nad przemożną potrzebą doznań estetycznych, haha. Zresztą po co mi te schody, skoro, jak wynika z analizy czasowej, poddasze raczej nie zostanie tknięte przed przeprowadzką. Nie będę musiała w ogole oglądać niewykończonej części domu, a przestrzeń życiowa, jaką będzie miała do dyspozycji moja rodzinka, będzie i tak z grubsza trzy razy większa niż dotychczas, więc w sumie całkiem dobrze się składa Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 25.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No właśnie Bshena, ta kwota rzeczywiście jest niewysoka i dobrze Mamy wstępną wycenę schodów, wyszło około 10 000 + Vat 7%, ale do tego musimy dorobić jeszcze metalową barierkę, schody mają być dębowe. Drzwi jesionowe, bejcowane około 1400 zł wewnętrzne i 2600 zewnętrzne, ale do tego trzeba doliczyć transport. Musimy to jeszcze rozważyć, czy jednak nie zamówimy w Warszawie. W poniedziałek przyjechał kominek, piec i grzejniki. Część grzejników już zamontowana, wstępnie posadowiony i obmurowany kominek. W czwatrek wchodzi ekipa od poddasza i mam nadzieję że w poniedziałek glazurnicy. Zasadniczo kasy nam ubywa z zastraszającym tempie, a mieszkania jak na razie nikt kupić nie chce Czekamy na koparkę co zrobi wykop pod oczyszczalnię, szkoda tylko że wody ciągle brak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 25.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Aha właśnie miałam coś napisać i zapomniałam W dolnej łazience, jak ktoś nie zmienia wymiaru okien i ma zamiar postawić kompaktowy kibelek, to niech się dobrze zastanowi hehe. My tak zrobiliśmy i teraz żaden kibelek nie chce się tam zmieścić. Wysokość od podłogi do okna to 72 cm a większość kompaktów ma conajmniej 77 cm. Zwróćcie na to uwagę, bo my mamy kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.07.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No , Magi , to całkiem niezłe ceny. Moje schody , dębowe ,na gotowo ze wszystkim i z montażem - 15 tys, z poręczą metalowo-drewnianą.A drzwi wejściowe... to w ogóle jestem zdziwiona. Ty kupiłaś takie jak Jaszczurka? Bo moje, szerokie na 140 cm , z jednym naświetlem, z szybą witrażowa - 5.600 zł My w przyszłym tygodniu zaczynamy malować pokoje na górze. Gaz zamontowany, piec juz przyjechał, solary też ( jakie one ogromne! ), montaż w tym tygodniu. Qbańczyk! Skąd Ci się wzięła taka powierzchnia dachu?? To przy takiej powierzchni dach wyniesie Cię na gotowo ,ze wszystkim, pewnie ze dwa razy więcej... U nas jest 280 m kw ,jeszcze dokładnie nie liczyliśmy, ale koszt dachu to ok. 60 tys zł. Wyliczę dokładnie ,to napiszę . A robisz podbitkę?? Niestety, w naszym Neptunku, dach to największy koszt. Acha, jak wiecie, nasz budynek jest wyniesiony dość wysoko, i już częściowo z tyłu jest podsypany ziemią. Dopiero teraz nabiera wyglądu , bardzo mi się podoba. Może wkleję parę fotek. Trzymajcie się , niech Wam się pieniądze mnożą Acha, Magi, wyobraź sobie,że ja też nie mogę sprzedać mieszkania zastój jakiś ,czy co...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 25.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No właśnie Dundela!!!! ciekawe co z tymi mieszkaniami??? Ja to muszę sprzedać, bo jak nie to się nie przeprowadzimy A jeśli chodzi o drzwi wejściowe, to są poprostu drewniane, bez żadnych szybek, udziwnień i zamków jak w więzieniu, bo jak złodziej będzie chciał wejść to napewno nie będzie wchodził drzwiami Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts