Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Olu ja pisałam o kompaktach, czyli stojących kibelkach i tu akurat jak się nie zmienia wymiaru okna, to 74 cm., to maksymalna wysokość kibelka, jaki można tam wstawić i taki wymiar, to znalazłam tylko z Koła. Jak nam dowiozą te sanitariaty to pokaże to na zdjęciu. Jeśli chodzi o rozmiar tego okna, to może rzeczywiści w stosunku do łazienki jest spore, ale mnie to nie razi szczególnie.

Bramę garażową mamy firmy Normstahl, o ile się nie mylę kosztowała nas 3800 zł. i w promocji z napędem w tej cenie. Brama z wyglądu ładna ale jak będzie funkcjonować wyjdzie w praniu, bo na razie otwieramy ją ręcznie. Taką samą bramę, tylko szerszą na 2 samochody mają moi niedalecy sąsiedzi i też są zadowoleni.

Co do naszego spotkania z Bonią, to było bardzo fajnie, tylko strasznie szybko minęło :lol: :wink: :lol: Ale może nam się uda jeszcze spotkać, może w większym gronie budowniczych.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola, my nie zmieniliśmy wymiaru okna w łazience, ale mamy przearanżowaną dolną lazienkę: jest połączona z wc (to jedno z nielicznych zmian w projekcie), wiec u nas takie duże okno jest jak najbardziej wskazane.

Magi, pozazdrościłam Tobie i też kupiłam płytki, zaczęłam od małych ilości, na razie tylko do kuchni :)

http://www.cersanit.kielce.com.pl/subcontent_pop.php?cms_id=2300&lang=pl

Magi, Bshena! Dzięki za szybką odpowiedź!

Magi, no to wyjaśniłaś mi odnośnie kibelka. Miałam takie zaległości w czytaniu i tak szybko czytałam, że nie wszystko dobrze zrozumiałam :) Mam tylko nadzieję, ze na tej ściance z oknem wystarczy miejsca, żeby "podwiesic". Magi, napisz jak rozplanowałaś dolną łazienkę? Będziesz miała prysznic czy wannę? Co do okna, napisałś, że Cię nie razi szczególnie- tzn. że jednak trochę razi? Męczę Cię, ale na dniach zamawiamy okna :roll:

O bramie Normstahl czytałam, że to porządna firma. Jutro z mężem robimy objazd po Szczecinie w poszukiwaniu bramy..

Magi, ja też mam nadzieję, że się spotkamy w większym gronie np. za rok u mnie na tarasie : )

Olu nie męczysz mnie, spokojnie :lol: Powiem tak, że to okno jak na takie pomieszczenie jest rzeczywiście duże, natomiast uważam dokładnie tak samo jak napisała Bonia, same z niego korzyści. Może jakbym miała z tyłu sąsiadów, to bym to okno zmniejszyła, żeby nie było widać jak się siada na kibelek i na bidet, ale że nie mam to mi nie przeszkadza. Układ w dolnej łazience mam dokładnie taki sam jak w projekcie, nic nie zmieniałam. Kibelek i bidet pod oknem, naprzeciw wejścia umywalka z szafeczką i w prawym rogu brodzik głęboki z siedziskiem i kabiną z otwieranymi drzwiami na ścianę. Podsumowując ja bym zostawiła to okno :lol:

Bshena - widziałem te płytki są fajoskie, mnie kuszą takie z zatapianymi w żywicy ziarenkami kawy. Jak znajdę w necie to wkleję. Chyba Cerkoloru.

Boniu Ty Gutka tak nie pokazuj, bo Ci go wszystkie forumowe ciotki zauroczą hehe

Ola, moja dolna lazienka ma 6,7 mkw, wiec nie jest aż tak strasznie duża. Zostawiliśmy w niej wejście z sypialni i z holu. To taki kompromis. Perspektywa trzech kibelków do mycia w jednym domu jakoś mnie za bardzo przytłaczała i zrezygnowałam z osobnego wc, ale też nie chciałam rezygnować z dyskretnej łazienki obok sypialni. W odpowiednich okolicznościach odpowiednie drzwi będą zamknięte na klucz ;) Stad też układ łazienki jest inny: kibelek i mała umywalka przy wejsciu z holu, dalej szklana ściana i za nią prysznic, dalej umywalka :) i w końcu piękne, duże okno.

Magi, śliczne te kafelki i nie tylko te, w ogóle ten cerkolor jest ciekawy. Nie natrafiłam na niego wcześniej.

Ola, Ty nie podnosisz ścianki kolankowej a masz już może projekt górnej łazienki? Ciekawa jestem jak sobie z nią "poradziłaś".

Acha, my bramę wzięliśmy Wiśniowskiego, segmentową z napędem ręcznym.

Dziś podpisaliśmy umowę na okna Dako :) :)

i po dokładnym zapoznaniu się z bramami garażowymi wybraliśmy prawie na 100% Normstahl (Magi :wink: ), cena 4800 (chyba najlepsza w Szczecinie :o ), mieliśmy też dziś ofertę na taką samą bramę 5550 :o :o

"nasza brama":

http://www.normstahl.pl/redx_tools/mb_image.php/cid.113080112122076051115113056049115061/gid.7

Bshena, nie mam jeszcze projektu górnej łazienki, mniej więcej w głowie coś mi się układa, ale moje wizje nabiorą kształtu jak będziemy mieli dach..

Magi, my będziemy mieli taki sam układ wnętrza w dolnej łazience. Własciwie tam nie da się wymyślic czegoś lepszego.

Bonia! z utęsknieniem czekam na obiecane zdjęcia!

Wróciłam właśnie niedawno z działeczki :lol: Taras, schody i balkonik wylane, górna łazienka wygładzona do końca, kartongipsy pozakładane, trzeba tylko zagipsować.

Jutro ekipa do poddasza wraca do pracy, więc po weekendzie pewnie będzie już większość poddasza wykończona. W sobotę, jak się nic nie zmieni, wchodzą glazurnicy. Dzisiaj przyjechało jeszcze trochę płytek, do końca na taras i schody i na podłogę do dolnej łazienki, a także wszystkie sanitariaty, z wanną Love Story na czele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: W przyszłym tygodniu ma przyjechać też ekipa do podwieszanych sufitów na parterze. To tyle dobrego :lol: A ze złych rzeczy, to nikt nie chce kupić mojego mieszkania, kominek nieobudowany, forsy malutko a 30-31 sierpnia wyprowadzka :o :o :o :o :o :o :o :o Będzie wesoło :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uff ale się rozpisałam, na weekend jadę na Mazury, ale niedługo do Was wrócę :wink:

Olu Bonia ma kibelek z lewej strony widać srebrną spłuczkę :lol: :lol: :lol:

Co do ogłoszeń to już zamieściłam w tylu miejscach, że może w końcu ktoś się odewie. Liczę na to :(

A co do tego nieszczęsnego okna w łazience, to chyba coś jednak u mnie jest nakombinowane, bo moje okno jest większe niż u Boni i przede wszystkim jest niżej nad podłogą, dlatego mi się kibelki nie chcą zmieścić.

Pozdrawiam i czekamy na fotki.

Część kochani! Co tu się u was dzieje tzn.. U nas :) dorwałam nowy telef męża który obsługuje przeglądarkę.:) ale czad! No to pięknie postępy hoho:) my sobie mieszkamy powolutku kończyny trochę przerabiamy hehe...kafelki Magi takie jak chciałaś prawda? W tych kolorach mam na myśli.:) Dana! Miałaś miałaś być i co? Nie odpuszcze ci! Czekamy na stół i krzesła mają być we wtorek i wtedy cię widzę jasne! Koczujemy jeszcze na górze sypialnia dopiero wytapetowana łóżko się robi...jakby co to polecam mojego pana romka.:)obecnie pracę skupione są na zewn. Układamy kostkę brukową jest śliczna taka jaką wymarzyłam ten tel jest super ale zdjęć chyba nie wstawie.cholera mnie bierze z tym internetem lecą sobie ze mną! Dobra kochani zwalniam tel hehe odezwę się niebawem. Buzka

Witajcie po weekendzie :lol:

Jak to zwykle bywa nic się nie może ułożyć zgodnie z planem i tak o to wczoraj nasi "pierdzieleni" glazurnicy obudzili się, że oni nie mają jak dojeźdzać na naszą działkę żeby robić, więc jesteśmy bez glazurników na 3 tygodnie przed przeprowadzką, więc jak łatwo się domyślić z przeprowadzki nici :( :( :(

I co ja mam teraz kur....................... zrobić??????????????????????????????