Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich :)

Tak wiec jak rodzicow nie ma to ja dogladam budowy :) Zmienia sie wnetrze domku i powoli zaczyna przypominac prawdziwy dom :)

Dzisiaj skonczyli gladzie, niewielkie obnizenie gladzi im zostalo w lazienkach bo sa za wysoko.

Dzisiaj rowniez przywiezli kafelki do gornej lazienki i wc na dole... sa sliczne :)

Lazienkana dole dojedzie pod koniec tygodnia. Rowniez juz prawie skonczyli kotlownie(czesci jakiejs brakuje i czekaja ehh)

Zdjecia moze uda mi sie jutro kafeleczkow zrobic to wrzuce :)

Pozdrawiam

Matt

Witaj Matt :) (Mateusz???)

Doglądaj, doglądaj. Niech rodzice się wczasują i budową się nie przejmują! :D

Bardzo jestem ciekawa jakie Dana wybrała kafelki, więc wrzuć jakieś zdjęcie.

pozdrawiam!

ELISS, my nie robiliśmy zmian prawie wcale jeśli chodzi o to, co widać z zewnątrz- nie powiększaliśmy, nie podnosiliśmy ścianki kolankowej, zastanawiam się tylko nad powiększeniem pom. gosp.

W środku trochę pozmienialiśmy układ ścianek i przenieśliśmy kominek na ścianę między salonem a sypialnią.

Ech, czemuż to moje dzieci nie mogą dogladać budowy... pojechałabym sobie na wakacje... :)

Eliss, my też nie robiliśmy prawie żadnych zmian. Zmieniliśmy tylko układ łazienki na parterze (połączone wc z łazienką) i zrezygnowaliśmy z garderoby na dole przed wc. I trzy okna w jednej z sypialni na górze zamieniliśmy na dwa symetrycznie po bokach (lepsze widoki). Kominek mamy w tym samym miejscu ale tylko wewnętrzny. Zewnętrznego kominka nie robimy. Początkowo chcieliśmy ale bałam się, że zapali się od niego dach. Może gdybyśmy nie zostawiali odkrytych krokwi nad tarasem, tylko podwiesili tam niepalny sufil, to bym się zdecydowała na ten kominek.

Powodzenia.

Boshena.

U nas na razie cisza na budowie, ekipa weekendowa nie może dokończyć ocieplenia i sufitów na poddaszu :( chyba ich w końcu pogonimy, bo ileż można się grzebać????

Wszystkie płytki i sanitariaty czekają na glzurnika, ale dopóki nie sprzedam mieszkania, to nic więcej nie zrobimy. Na koniec miesiąca mają nam przywieźć schody i drzwi i jakoś tak dziwnie nie mamy im jak zapłacić :roll: :wink: :roll: :wink: :roll:

Dzisiaj odebrałam chyba z 10 telefonów z różnych agencji nieruchomości i jeden telefon prywatny ale Pani nie chciała negocjować ceny, tylko od razu chciała żebym spuściła, to powiedziałam że nie, że może najpierw niech zobaczy mieszkanie i wtedy możemy coś ponegocjować osobiście. Dobrze, że chcociaż dzwonią te agencje, bo chyba bym oszalała.

Pozdrawiam i kibicuję Wam wszystkim

Sufity, gładzie, kafelki?????????? ach.. kiedy to będzie? :cry:

MAGI- ja też odbieram mnóstwo telefonów , ale jak narazie nic konkretnego. Chwilami mam ochotę ludziskom spadać, bo fakt - jeszcze nie zobaczyli mieszkania a już chcą zjeżdżać z ceny! Dziś przychodzi jedna kobitka -zobaczymy , a nuż się poszczęści???????? Ty też bądź dobrej myśli przecież w końcu musi ktoś kupić no nie? :wink:

Olu fajnie , że Tobie też spodobał się Neptunek bez większych przeróbek.

Narazie nie mam w planach zmian , ale kto wie czy w trakcie coś nie wyjdzie

Pomieszczenia gosp. nie ruszam bo jak już pisałam buduję dodatkowy garaż z pom. gosp

BSHENA ja zostawiam kominek zewnętrzny bo dla mnie ccały urok domu właśnie w nim, ale Twój Neptunek i tak napewno będzie śliczny i bez niego

Pozdrawiam wszystkich i żałuję że niczym nie mogę się jak narazie pochwalić

Eliss na razie jestem dobrej myśli, ale już czasu nie mam na myślenie, mogłoby coś zacząć się dziać.

My reż mieliśmy plan zrobić kominek na zewnątrz, ale ostatnio zrezygnowaliśmy. Niestety od początki budowy wiele planów musieliśmy porzucić, bo i czas i pieniądze nie takie jakbyśmy chcieli. Zrezygnowaliśmy z luksferów na górze w łazience i ze szklanych drzwi od sypialni. Po pierwsze nie miał nam kto zrobić ścianki z luksferów, a trzeba było zrobić szybko a i cena drzwi szklanych, takich jak nam się podobały, to około 3000 zł.

Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić wszystko jak sobie wymarzyłaś i zobaczymy Neptunka bez żadnych przeróbek :lol:

Pozdrawiam

CZEŚĆ MAGI!

Wyobraź sobiemoje rozczarowanie kiedy wczoraj czekałam na umówioną kobitkę (myślałam,że konkretna) -daremnie!Jezuuu jacy są ludzie. Po jaką cholerę umawia się ,zawraca człowiekowi głowę i nie raczy nawet tel , że rezygnuje czy coś tam?? :evil:

Magi czy bardzo będę nie na miejscu jeśli zapytam jakie już poniosłaś koszty w związku z budową Neptunka?(sama budowa bez działki i przyłączy) :oops: Pytam nieśmiało ale b. chciałabym wiedzieć jakie są koszty budowy tego domu . My nie zamawialiśmy kosztorysu bo wydaje mi się ten z pracowni nie ma odzwierciedlenia w cenach.Narazie finansuję inwestycje bez kredytu ze zgromadzonych własnych środków ale to napewno nie wystarczy dlatego chcę sprzedać mieszkanko.Jeśli mi się nie uda (ale musi!) to mój Neptunek będzie wspomnieniem...... :cry: ale mam czarne wizje :o :o :o

Pozdarawim!

AAAA Twoja córcia ma na imię Wiktoria??? mój synek młodszy to Wikuś vel Wiktor

Eliss powiem tak, że wzięliśmy 320 000 kredytu i w tej chwili nie mamy już nic. Z tego napewno nie wszystko wydaliśmy na budowę, bo kupiliśmy samochód, ale napewno 300 000 jest wydane. W chwili obecnej wydaje mi się, że brakuje nam jakieś 100 000 - 150 000. A żeby zdobyć te pieniądze, to jak widać nie jest łatwa sprawa.

ELISS, ten kominek zewnetrzny tez ogromnie mi sie podobal i z wielkim smutkiem sie z nim rozstałam. Może w przyszłości...

My mamy kredyt 300 tys na budowę i to z ledwością starczy nam na stan developerski. (Rozmiary domu nie są ani na centymetr zmienione.) Ani trochę z tej kasy nie przewaliliśmy, a żeby wykończyć też musimy sprzedać mieszkanie. Jedyną ekstarwagancją na jaką sobie pozwoliliśmy są drewniane okna.

Magiiiiiiiii ty rozpustnico!!!!!!!! wydac tyle pieniedzy????????????? hehehe

Witam wszystkich z Neptunka w ktorym jest juz INTERNET !!!!!!!!!!!!!!Boshe w końcu!! Ale sie tu porobiło gdy mnie niue było.

WITAM WSZYSTKICH NOWYCH ROBAK,ELISS...ktoś jeszcze? musze przyznac ze tyle napisaliscie ,ze czytałam tak troche po łebkach heheh zeby szybciej przejsc do ostatniego postu,moze cos ominełam i kogoś?

shittttt przywaliłam w skos!!!!!!!!!!!1chcualam podłaczyc drukarke!

nie moge połaczyc sie przez drukarke(fotograficzna,chcialam zdjecia przezucic do komoa)kabla od aparatu tez nie ma jakos...cholera jasna!ide poszukac,zeby taki bałagan mieć!!!!

HEEJ DZIEWCZYNY! :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzięki za tak szybką i konkretną odpowiedź. Przyznam szczerze, że duuuużo. :-?

Magi nam też chodzą po głowie luksfery ale na dole w łazience-sypialni. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Narazie dopóki nie zobaczę chociaż połowy parteru nie bardzo mogę sobie nic wyobrazić.

BSHENA-widzę ,że idziesz z Magi prawie równo. Może jestem naiwna ale mam nadzieję ,że metodą gospodarczą jaką będę budować będzie troszkę taniej chociaż może dłużej?

Witaj JASZCZURKO!! Fajnie, że znów jesteś! :p :p :p :p

Dziewczyny ! pokażcie jakieś fotki na pociechę. Czemu nikt się nic nie chwali?!

ładnie tak???