slawach 01.12.2022 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 hm to jaki polecacie miarownik?i tak jak pisalem nie mam zetki w kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 01.12.2022 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Taki dobry więcej nie potrzeba https://allegro.pl/oferta/miarkownik-ciagu-honeywell-fr124-3-4-regulator-12867826575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tob 01.12.2022 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 @DUNIA.MD Tak może twierdzić ktoś kto nigdy nie widział pracy kotła podpiętego pod analizator spalin. Wydajność i sprawność leci na łeb. Tak, nie miałem okazji używać analizatora spalin, ale coś tam po amatorsku próbowałem mierzyć, oczywiście sprawne, ekonomiczne spalanie w kotle GS jest trudne, ale przecież miarkownik też nie jest panaceum na wszystko, i też nikt raczej nie sprawdza co tam jego kocioł wyposażony w to "ustrojstwo" wytwarza. Dopiero w ostatnim sezonie, przed przekazaniem na żyletki, kocioł pracował wyłącznie z dmuchawą, nie było zbyt dużo czasu na doskonalenie współpracy, ale byłem bardzo zadowolony z tego co się udało osiągnąć. Te dwa obrazki (w połączeniu) to wykresy spalania 34 kg węgla, są oczywiście tu słabe chwile, kiedy tlen szoruje po dnie, ale miarkownik też w takiej sytuacji nie dawał rady. PS Niebieska linia to temp. spalin a nie temp. powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawach 02.12.2022 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 to proponujecie zmniejszyc ceglami szamotowymi komore spalania?>(tylna scianke pieca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawach 02.12.2022 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 mam dylemat,kupiłem pare cegieł szamotowych,czy zastawiac boczne scianki chociaz tak ze 3cegly po obu stronach?zaznaczam jak tak zrobie to zakryje mi 3dziury(n co sa w bocznych sciankach pieca do podawania powietrza przez dmuchawe.Z przodu po obu bokach pieca by zostaly nie zakryte tylko po bokach z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 02.12.2022 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Normalnie stawiaj na tylnej ściance jedna na drugiej płasko i sprawdź przecież to kilka minut roboty jak ją tak można nazwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawach 02.12.2022 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 na tylnej sciance juz ułozone ale tak zastanawiałem sie nad bocznymi sciankami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts