Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A co się Ci w tym projekcie podoba?

Wg mnie pokoiki sa strasznie male, 9,6 i 10 m2 to klitka a nie pokoj w domu. W domku panuje straszny ścisk, gdzie sie nie ruszysz to drzwi i kolejna klitka, ktos projektujac ten dom chyba chciał za duzo pomieszczen w za malej powierzchni wcisnąć. Korytarze, schowki garderoby niby ma wszystko co potrzeba ale chyba tylko niby. W tylnej elewacji nie wiadomo po co wykonano dwa przesuniecia ściany , pomniejszono tym samym powierzchnie domu, podrozyło to wykonanie calości. Jak dla mnie nie powoduje to ze elewacja jest ciekawsza. Lepszy efekt mozna zmiana kolorystyki tynku uzyskac. Sory za slowa krytyki ale dawno zaden projekt nie wydał mi sie taki nijaki.

I musze jeszcze napisac ta wizualizacja (lub makieta) ginie autorowi w trawie :) Ciekawe gdzie trawy rosna wyzsze niz domy :D

Części nocnej parterowca nie da się na ogół inaczej zaprojektować,żeby na planie prostokąta nie było wąskiego korytarza i drzwi na drzwiach.

Co do wielkości pokojów nie mam zastrzeżeń,bo inaczej się nie da zmieścić tego minimum programowego przy takiej powierzchni.Nie wyróżnia się jakoś na minus wobec innych prezentowanych na forum-małych/średnich domków.

Sama część dzienna jest ok.Też nie wiem,po co ucięto elewacji ogrodowej te kawałki.

Myślę,że przy projektach gotowych nie ma co nastawiać się,że się zrobi poważne zmiany-lepiej wybrać inny projekt.

Z zewnątrz dość prosty i ładny,choć mam już przesyt dworkowatych. :wink:

Dzieki za cenne rady i opinie. Przeglądamy z mężem projekty domów już pół roku, było tego "trochę". Szukamy domu tylko i wyłącznie parterowego, na dodatek w miarę taniego w budowie. nie projektów gotowych, które spełniałyby wszystkie oczekiwania. Zawsze zachodzi konieczność zmian, mniejszych czy wiekszych. w tym domu również zmienilibyśmy kilka rzeczy. Chcemy mieć królestwo z garderobą i łazienką w miejscu garażu, dodatkowo chcemy usunąć część korytarzy, tam gdzie to możliwe. jesli chodzi o pokoje pozostałe, to wydaje nam sie że dla dzieci w sam raz, przecież nie muszą mieć 16-tometrowych pokoi.

Ciesze się, że zareagowaliście na moją prośbę.

Podoba nam się jeszcze Irys z garażem z Horyzontu, ale ten dach to problem, bo mamy w decyzji o warunkach od 20 do 45 stopni nachylenia, a Irys ma 10 i 18 stopni.

A działke mamy na wsi, bardzo ładna o powierzchni 20 arów.

Ale ja byłam głodna jak pisałam wiadomość wyżej, zjadłam "ma" i wyszło pokrętnie. ma być oczywiście, że nie ma projektów gotowych, które spełniałyby wszystkie oczekiwania...., bardzo przepraszam, ale ja na serio jestem ostatnio ciągle głodna, a szkapina ze mnie jak nie wiem co.