askend 02.01.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Jakie sa koszty budowy muru trojwarstwowego?Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 04.01.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Koszty w zasadzie te same (mam 3W), lepiej rozważaj inne sprawy: - czy jesteś w stanie codziennie nadzorowac budowę i masz o tym pojęcie - fachowcy miewają ciekawe pomysły, które w 3W łatwo ukryć- buduje się zdecydowanie dłużej niż jedną warstwę, tak na moje oko 2 razy dłużej, miałem porównanie na garażu- do czego potrzebujesz 3W np. jakieś fidrygałki na elewacji, małe dzieci, itd. pozdro PS: koszty beliks 24cm - styropian 12 cm - beliks 8cm, kotwy z drutu ocynk. zaprawa tradycyjna materiał jakieś 75pln + koszt zaprawy 6(?)zł. Robociznę płaciłem ryczałtem trudno powiedzieć. pewnie coś koło 20-25pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Koszty:mur z silikatu 24 cm (nośny) + styropian fs15 15cm + silikat 12 cm jako mur oslonowy, do tego kotwy z nierdzewki (średnio 4 - 6 szt na m2 muru) i klej do silikatów = koszt m2 na poziomie 105 pln + robocizna jakieś 25pln za m2 (ale robociznę tylko szacunkowo podaję bo to ciężko wyliczyć - odpadają okna, nadproża wience i sciany wewnetrzne) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts