vr5 31.12.2022 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 @a.gwozdz To kolanko odpływowe może się sprawcza w sąsiedztwie morza śródziemnego ale nie u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.01.2023 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 zamarza raczej w kolankach odpływowych, u mnie przy mrozach na poziomie ~ -10 i lepiej właśnie zbetoniło odpływ z samej tacy ociekowej do rury kanalizacyjnej fi50, samo kolanko to takie małe 'gónwo' wtykane w tacę. Na wiosnę wyklepię sobie taką tacę z odprowadzeniem do rury odprowadzającej fi50 i będzie OK. Przy 2-3 dniach na -10 poradziłem sobie ciepłą wodą, mam zamiar kupić 2m kabla grzejnego i podpiąć do tacy poza PC, będę włączał jak potrzeba. Dlaczego tak - ponieważ ogrzewana taca ociekowa sterowana z klimy Gree potrafił wciągnąć 5kwh na dzień (2 jednostki zew.) przy mrozach ........ trochę niemało To prawda. Wszelkie redukcje / kolana do śmieci, a pod jednostką dać kielich. Grzałki fabryczne są "prądożerne" bo są dość małe i dużej mocy. Dlatego kabel o niewielkiej mocy poprowadzony tylko w tym miejscu gdzie trzeba sprawdza się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts