Andrzej5101 04.12.2022 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Odnośnie ciągłej pracy sprężarki to nie ma obaw że jak będzie chodzić non stop np. przez miesiąc to coś szybko padnie? Chociaż pewnie te sprzęty są projektowane właśnie do takiej pracy ale człowiek spokojniejszy jak ma przerwy… Producenci PC przewidują ; - ok; 2000 h do 2500 h pracy w sezonie, - ok; 50.000 h pracy w swoim życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 04.12.2022 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Aha. 2000h to niecałe trzy miesiące. Czyli można założyć, że grudzień, styczeń, luty takiej intensywnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 05.12.2022 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Dzisiaj sprawdzałem też jak instalacja zachowuje się po 2-3dniach pracy sprężarki non stop.W przeglądzie instalacji przy symbolu sprężarki 25%, momentami 23%. Dalej nie wiem co dokładnie oznacza ten procent ale wygląda na to, że jak już praca jest tylko na podtrzymanie temp. bufora to ten % użycia spręzarki czy co to jest jest mały i zużycie prądu mam nadzieję, że też.Teraz na zewnątrz +5stopni i sprężarka wyłączyła się całkiem. Histereza na buforze jest teraz tak jak było czyli 4 stopnie i na pewno nie została osiągnięta ale sprężarka się wyłączyła już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 05.12.2022 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Kolego tak na logikę jeśli jest urządzenie które z zasady pracy generuje jakąś moc to producent oznacza to . Czyli ja bym to rozumiał jako np Praca na 20 proc mocy .HEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 05.12.2022 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 ja tez ale Kolega Marco36 pisał, że nie do końca wie co mam na myśli pisząc praca na 100%. Dlatego zacząłem czytać w instrukcji jak dokładnie tam jest opisany ten parametr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts