macio 02.01.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Co sądzicie o tym domku? http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=KAMYCZEK czy ktoś budował z tego biura?czy ich projekty są dopracowane?mają błedy ukryte? w zasadzie szukałem do tej pory - mały z poddaszem, dach dwuspadowy, na planie prostokąta - jednym słowem mówiąc - najtańszy ale kamyczek się żonce najbardziej podoba...czy wyjdzie dużo drożej niż np. http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3fd053812a25d&intra=0b71c2ba52667e7b5e2d79e6037730c7&crc=2141880a707d71954d830673ffa403f7&lang=pl albo ten: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=20 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Ciężkie pytanie zadales. Podajesz 3 linki do 3 róznych projektow, ktore w zasadzie maja jedna wspolna ceche sa malutkie. Wg mnie patrzac z ekonomicznego punktu widzenia (pomijam ze tak maly dom jest nieopłacalny w budowie) to wybrałbym cos parterowego z podwieszanym do dzwigara sufitem, wiec calkowice wyeliminowalbym jakielkolwiek stropy, schody. W miniaturce w pokoju dziennym (16,6m2) sa jeszcze schody - . Z tych 3 to wybrałbym ten projekt muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Zacznę od archonu,bo z tej pracowni mam dom.Bardzo podobny zresztą,tylko większy (W zawilacach).I powiem Ci,że pomimo wydłużenia domu o pół metra,dostawienia garażu wydaje się dość mały.Szczególnie od elewacji ogrodowej.Dlatego odradzam!Ten będzie wyglądał nie jak miniaturka tylko jak karykaturka. Jeśli chodzi o ten z 4-spadowym dachem,to też wydaje mi się,że ten dach-wydłużony ze względu na ewentualność zagospodarowania góry, spowoduje efekt grzybka.Przy 4 spadowcach dach musi mieć bardzo finezyjnie zaprojektowany dach,bo inaczej wychodzi nieproporcjonalny.Schody w salonie 20 metrowym to już przesada. Też optuję za muratorowym.Jest prosty bardzo,ale zrobiony zgodnie z projektem ma szansę na porządny i proporcjonalny wygląd.W środku bardzo dobry rozkład. A może pomyśl jednak o większym domu?Takim, w którym z czasem można zagospodarować poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.01.2005 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Od myslenia to już mi głowa pęka... fakt są malutkie, ale to z jednego prostego względu...kasa!!!mamy działkę, mieszkanie 35m2 (stare, zimne i w ogóle be), za jakiś rok uda nam się odłożyć troszkę na start (wyjeżdżam do pracy za granicę)...więc taki domek to dwa razy tyle metrów co mamy teraz, no i ogród...mamy jednego dzieciaczka... popatrzcie na to z tej perspektywy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omi 06.01.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 ja Cie doskonale rozumiem ) tez jeden dzieciaczek i w planie 2X wiecej niz obecnie mamy. ..... ale niestety za granice sie nie wybieram i jakoś bede musiała sobie zapodac jakis kredycik....ale co tam. Głowa do góry ps równiez wybrałabym projekt muratora. ciepło pozdrawiam, ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.01.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Odwiedz stronę http://www.lipinscy.pl myślę, że znajdziesz tam coś dla siebie.A z tych, które podałeś projekt z muratora jest ok.-powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 07.01.2005 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Nikt nie ma zdania na temat biura "Krajobrazy"? Drogie Anny chyba nie muszę was przekonywać co to znaczy kobieca perswazja...? mojej połówce najbardziej podoba się kamyczek i już!!!w zasadzie to on najbardziej pasuje nam na działkę...a ja powoli się łamię...mimo, że dach droższy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 25.01.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 haa co tu pisac o "krajobrazach" jak tu chodzi o kobiecą perswazję ja juz teraz się poddaje ... z przyjemnoscią pozdrawiam i zyczę powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 25.01.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Czesc Arkus!To ja przekonuje macia na Kamyczek,ale on sie nie poddaje i dalej smęci mi o D06. i obawiam sie , ze on wygra,bo to w koncu nie ja będę ten domek stawiac,bom jest tylko słabą kobieta no chyba,ze ta moje persfazja okaze sie silniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 25.01.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Cześc Mab tak sie zastanawiam.. a moze macio tak smęci bo mu sie spodobała ta kobieca perswazja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 25.01.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Hejka Arkus!A wiesz moze masz racje.... musze sie przyjrzec tej sprawie .A Ty juz budujesz,czy jestes szczesliwcem co juz wybudowal?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 25.01.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Hejka hejka A ja ... jeszcze nie buduje..jestem na samym początku ..z myślą co zakielkowala jakis czas temu ... jeszcze nawet dzialki nie mam ..wiec szukam wszystkiego i dzialki i projektu . Tak by mnie cos nie zaskoczylo ...wszystkiego sie uczę . Na razie mam czas i mam gdzie mieszkać wiec spokojnie podchodze do tematu. hmm... pewnie dlatego jeszcze dlugo poszukam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 26.01.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Hej!A to zazdroszcze,ze wszystko przed Toba i ze wszystko zalezy od Ciebie.My mamy dzialke od moich rodzicow,wiec ominął nas etap poszukiwan terenu ktory w 100% nam odpowiada,a szkoda...Choc to co mamy nie mozna powiedziec by bylo bardzo złe,ze nie wspomne,ze wydatek jeden mniej .A jaki w marzeniach ten domek?Duży,mały?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 27.01.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 jaki w marzeniach....hmm... to proste, taki w sam raz a tak poważnie to nie śpie na kasie, więc mysle o czyms co bedę mogl zbudować w etapach ..zakładam że I etap to max. 100m2 a potem .... to się zobaczy... tak naprawde , to jakbym nie liczyl i ukladał program uzytkowy wlasnego domu to spokojnie wychodzi mi 130-150 m2.. ale jak pomysle że te 150 m2 jeszcze trzeba wykonczyc .... ehh //to zaczynam kroic ... no i tak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 27.01.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Sakad ja to znam... ,ale pieknie miec marzenia... i probowac kobiecej perswazji... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Tygrysku - fajny ten "Mały" z Muratora,chociaż brykać będziesz pewno poza domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izwo 14.02.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witamy wszystkich, Czy znacie kogoś kto Wybudował dom "Kamyczek" biura projektowego IGN http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=162&opcja=opis&nazwa_projektu=KAMYCZEK Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje. Przeszliśmy przez piekło biurokracji- warunki zabudowy, adaptacje, zgody, pozwolenia, pisma, wnioski, druki itd . Obecnie poszukujemy ekipy w okolicach Śremu- Wielkopolska oraz informacji ile może kosztować stan surowy otwarty tak małego domku 75 m2, co prawda widzę szanowni forumowicze, że Wy macie nie rzadko większe garaże lecz my wychodzimy z założenia że lepiej ciasny ale własny w konfrontacji z wynajmowanym za większe pieniądze niż rata kredytowa w banku. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-justyna 08.03.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam!Nic Ci niestety nie podpowiem bo sama dopiero szukam projektu (wszystko to co Ty już masz za sobą mnie jeszcze czeka) ale muszę powiedzieć, że przedstawiony Kamyczek bardzo mi się spodobał i chcętnie dołączę się do pytań. Również z chęcią poczytam o tym czy Tobie już wiadomo coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izwo 22.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ruszyliśmy z budową w piątek wylewamy fundamenty, jeżeli ktoś będzie zainteresowany tym projektem chetnie służę.Wiem już np. że w naszym przypadku dotychczasowe koszty to:- zdjęcie humusu - 3,5 h catepilara*70 zł= 250 zł- wytyczenie budynku - 350 zł- ręczny wykop pod fundament ( bardzo precyzyjny, oszczędność betonu) 300 zł jeśli ktoś będzie zainteresowany to dalsze koszty w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izwo 29.03.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ponawiam pytanie jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts