p_wojtek 02.01.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 No pięknie. To wcale nie jest optymistyczne. Ja mam dopiero zamiar złożyć i chyba okres podawany w urządach "czyli 1 miesiąc" jest raczej nierealny. JAK DŁUDO WY OCZEKIWALIŚCIE NA WZke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.01.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 z tym jest bardzo roznie.jesli jest plan miejscowy nie musisz wystepowac o WZ.jesli nie ma a sie robi to WZki są wstrzymane do czasu jego uchwalenia.w pozostalych przypadkach WZki są wydawane przez urzad. a z czasem to bywa roznie - zwykle kilka miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaS 07.02.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Jestem na etapie wypełniania formularza Wz i utknęłam na pozycji Zapotrzebowanie na wodę W fomularzu WZ jest następująca pozycja; Woda do celow : bytowo-gospodarczych ( m3/h) technologicznychprzeciwpożarowych Ciepło; źródło ciepła: włane (KW) MPEC (KW) Gaz do celów: bytowo gospodarczych grzewczych Projekt domu to pow. ok 130 m bez garażuSzczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia jakie wielkości należy wpisać w poszczególnych pozycjach. Czy mogę liczyć na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 JAK DŁUDO WY OCZEKIWALIŚCIE NA WZke? Ja czekałam 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 01.03.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Hej ! ...Zapotrzebowanie na wodę W fomularzu WZ jest następująca pozycja; Woda do celow : bytowo-gospodarczych ( m3/h) technologicznych przeciwpożarowych Ciepło; źródło ciepła: włane (KW) MPEC (KW) Gaz do celów: bytowo gospodarczych grzewczych ... Czy mogę liczyć na pomoc? My po prostu zapytaliśmy przy składaniu wniosku w gminie. Co do wody to dla domu jednorodzinnego potrzebujesz tylko dla 1 poz. i to raczej w ilości m3/dobę a nie /h. Jeśli podasz do ok. 1m3/h to nie powinno być problemów. Z pozostałymi nie zetknąłem się, ale zapytaj w naszej grupie wrocławskiej - polecam link http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=798 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaS 06.03.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Cześć APA dzięki za odzew. Poradziłam sobie już z tym problemem. WZ złożne. Pozostaje oczekiwanie. Pozdrawiam JolaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 16.03.2005 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 JAK DŁUDO WY OCZEKIWALIŚCIE NA WZke? Ja juz dwa i pol miesiaca i konca nei widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 17.03.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 złożyłam 8 grudnia i nadal czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.03.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 My czekaliśmy troszkę ponad 2 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.03.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 ja dokładnie od 01/12/04 do 24/01/05........ ale popychałem "ręcznie" czyli telefonicznie i wizytowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 02.09.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 My złożyliśmy 1 czerwca odebraliśmy kilka dni temu. Bardzo pomogła "metoda upierdliwego petenta", tak to by jeszcze leżało. Dzwoniłam i pytałam co się teraz dzieje z wnioskiem, na uzgodnienia którego działu czekają, dzwoniłam do tego działu i pytałam kiedy odpowiedzą itp Ciekawostka, ale może to normalne w systemie administarcyjnym, jeden dział do drugiego zwraca się z pismem oficjalnym - którego odpis również otrzymałam pocztą - o uzgodnienie danej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 02.09.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 No to chyba ja trochę dłużej - dokładnie 11 miesięcy 10 dni. Warszawa Ursynów. Faktem jest, że nie byłem zbyt namolnym inwestorem... A urzedniczka ( w wieku emerytalnym) robiła wszystko, aby mnie zniechęcić do jakiejkolwiek budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 06.09.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Podawałem gdzieś na forum linki do stron internetowych Urzędów Miast. Ludzie termin wydawania WZ wynosi max 2 miesiące. Wynika to z KPA. Na stronach wielu urzędów jest napisane jak się załatwia WZ i jaki jest termin oczekiwania. Nie bójcie się straszyć skargami na opieszałość urzędu. To naprawdę pomaga. poczytajcie tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53704&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 06.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 I jeszcze link dla Armarka, który czekał 11 miesięcyhttp://www.wom.warszawa.pl/index_karta.php?adres=112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 07.09.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Mimi31 - to nie jest (a właściwie nie było) takie proste...Zgadzam się, że w tej chwili się mocno poprawiło - przyszli sąsiedzi dostają WZ w miarę rozsądnych terminach.W moim wypadku wystąpiłem w XII 2003, czyli kilka miesięcy po wejściu w życie nowej ustawy i panie urzedniczki, po prostu miały z tym duży problem.A sposób na przeciąganie był prosty - zgłaszanie kolejnych postulatów o uzupełnieniu wniosku. A to potrzebne były zdjęcia okolicy (bo przecież studium bylo potrzebne), a to dokładne określenie kąta nachylenia dachu, itd. Pani była na tyle upierdliwa, że interesowały ją szczegóły rodzaju, ile rodzin będzie mieszkały lub planowana ilość samochodów, które będą w przyszlości parkowały na działce.. Pachnie Mrożkiem ??Było, minęło... Niemniej jednak WOM-y, to też kuriozum (czekam właśnie na pozwolenie na budowę). Total niekompetencji, arogancji i braku podstawowej wiedzy - nawet moja pani architekt się załamała...Mam jednak nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu papiery wreszcie odbiorę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 11.09.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mój wynik to 8 miesięcy nawet upierdliwość nie pomogła. W-wa Rembertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 15.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Podejrzewam, ze skarga by pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yossarian 28.09.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 4 miesiace, ale w trzecim miesiacu dzwonilem i pytalem jak sprawy stoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 30.04.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 4 miesiace, dzwonilam kilka rzy i Ich osobiscie tez odwiedzilam , 4 miesiace to rekord w naszej Gminie. Gdy skladalismy wniosek to poinformowano nas ze moze to byc 1 rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 30.04.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 My złożyliśmy 1 czerwca odebraliśmy kilka dni temu. Bardzo pomogła "metoda upierdliwego petenta", tak to by jeszcze leżało. Dzwoniłam i pytałam co się teraz dzieje z wnioskiem, na uzgodnienia którego działu czekają, dzwoniłam do tego działu i pytałam kiedy odpowiedzą itp Ciekawostka, ale może to normalne w systemie administarcyjnym, jeden dział do drugiego zwraca się z pismem oficjalnym - którego odpis również otrzymałam pocztą - o uzgodnienie danej kwestii. My odebraliśmy nasze warunki 28 kwietnia a złożyliśmy wniosek w grudniu 2004 roku. Szok. Po tylu miesiacach walki z urzędem. Ostatnimi tygodniami byliśmy stałymi bywalcami w Urzędzie Miasta, a ostatni tydzień kilka razy dziennie dzwoniłam. Zależało mi, aby otrzymać je do 28-go, gdyż mój mąż miał tego dnia urodziny. No i się cudem udało. Odebrałam je 28-go kwietnia o godzinie 15:20 Prezent się udał. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich czekającyh. Obyście mieli łatwiej niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts