marina 02.01.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Drodzy Forumowicze, mam dylemat dotyczacy polozenia folii budowlanej na pietrze. Do tej pory nie bylo watpliwosci, ze kolejnosc powinna byc nastepujaca: strop , folia budowlana z zakladka, styropian, wylewka. Jednak kierownik naszej ekipy budowlanej zdecydowanie twierdzi, ze folia powinna byc polozona na styropianie i na to wylewka. Co wy na to - upierac sie przy swoim?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.01.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 umnie jest tak STROP , Sytyropian , FOLIA , Wylewka ewentualnie jeszcze zbrojenie. i wokoło Taśma dyalatacyjna polecam maszynowe wylewki!!! Czemu mam być pod styropianem folia ?? chyba że pod styropianem może być wilgoć ale do tego sie stosuje lepiki jak mi wiadomo i pape czy coś w tym stylu ale to nie masz PODMOKŁEJ PIWNICY Pozdrawiam ARi a może coś źle skumałem pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina 02.01.2005 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 no wlasnie - dlaczego wiec w ostatnim (styczen 2005) numerze Muratora ( str 90) z artykulu "Zanim zamieszkasz na poddaszu" wynika, ze folia budowlana ma byc polozona pod styropianem??? Rysunek jasno okresla kolejnosc: folia, styropian,wylewka. Przeciez pod tym stropem tez nie ma wilgoci?Wiec jak to jest? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.01.2005 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Czytaj dalej muratora i zadaj to pytanie IM Pewna osoba kiedyś już sie wypowiadała na temat artykułów i tak dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 07.01.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 wg. mnie na stropie to już nie większego znaczenia ja bym dał pod styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts