LinkPL 04.12.2022 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość, Szukam pomocy w temacie jak wyżej. Oczywiście rozmawiałem z serwisem TechSterowniki, ale dyskusji wolałbym nie komentować, ponieważ nic nie wniosła do tematu. Propozycja 3 listew i 3 sterowników WIFI - bez sensu to dublować chyba w żaden sposób do mnie nie przemawia. Prowadziłem również dyskusję z lokalnymi instalatorami, ale oni zostali na poziomie miarkownika do pieca CO ... Szukam kogoś kto mógłby mi pomóc w doborze rozwiązania, jeśli ktoś się podejmie realizacji to również jest to do dogadania. Bardzo chętnie zapłacę za sterowniki inne niż TechSterowniki, ponieważ mój kontakt z tą firmą przypomina mi żebym nie kupował czegoś gdzie serwis odbiega standardem od normalnych relacji dostawca - odbiorca. Moje wymagania to: - możliwość sterowania każdym pomieszczeniem oddzielnie, - możliwość tworzenia harmonogramów temperatur ze względu na dzień i godzinę każdego tygodnia. - kolor termometrów - czarny. Opis instalacji: - piec Vitodens 100 - nie posiada możliwości zewnętrznego regulowania temperatury grzania, krzywa grzewcza nic tutaj nie da - tak mi się wydaje. - skrzynka rozdzielcza na 3 różne piętra, opis jak niżej: 1 piętro - grzejniki 7 sztuk Tutaj wymagane będą bezprzewodowe regulatory zaworów, ponieważ skrzynka jest spięta na piętrze bez możliwości połączenia przewodami do kotłowni i głównej rozdzielni. Ilość zaworów bezprzewodowych: 7 - 1 sztuka korytarz, - 1 sztuka kuchnia, - 1 sztuka łazienka, - 1 sztuka pokój duży, - 1 sztuka sypialnia, - 1 sztuka sypialnia, - 1 sztuka pokój klatkowy. Termometrów bezprzewodowych z możliwością regulacji temperatury: 6 - 1 sztuka kuchnia i korytarz - pomiarowy, - 1 sztuka łazienka - regulowany, - 1 sztuka pokój duży - regulowany - 1 sztuka sypialnia - regulowany, - 1 sztuka sypialnia - regulowany, - 1 sztuka pokój klatkowy - regulowany. ponieważ kuchnia nie posiada drzwi, więc bez sensu dublować pomiar temperatury na korytarzu i w kuchni. Rozdzielacze z parteru oraz z piwnicy znajdują się blisko siebie na jednej ścianie w kotłowni, więc można byłoby założyć zawory regulujące przewodowe, natomiast termometry bezprzewodowe. Parter - podłogówka 7 pętli Ilość zaworów przewodowych: 7 - 1 kuchnia - 1 sypialnia - 1 korytarz - 1 łazienka - 3 salon Ilość termometrów bezprzewodowych z możliwością ustawiania temperatury: 3 sztuki - 1 korytarz - regulowany - 1 sypialnia - regulowany - 1 łazienka - regulowany Piwnica - podłogówka i grzejniki w garażu: 7 pętli Ilość zaworów przewodowych: 7 - 1 łazienka, - 1 kuchnia, - 3 garaż - grzejnik, - 2 salon. Ilość termometrów: 3 - łazienka - pomiarowy - salon - regulowany - garaż - pomiarowy Dołączam 2 fotki grup pompowych i rozdzielacza grzejnikowego. Rozdzielacze na parter i piwnice to zwykłe z przepływkami. PS. Tylko nie piszcie ... a kto to Panu tak spie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts