Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Filtr osmotyczny do wody pitnej i zmywarki jednocześnie?

Recommended Posts

Hej, posiadam filtr osmotyczny do wody pitnej od kilku lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Chciałbym go jednak podłączyć do zmywarki (jeszcze przed mineralizatorem) - operacja jednak okazała się trudniejsza niż zakładałem, ciśnienie okazało się za niskie nawet pomimo dodatkowego zbiornika buforowego i wyniesienia go piętro wyżej.

Pytanie więc do was - jest może jakiś produkt na rynku który by to potrafił? Lub zmywarka która może pracować z każdym ciśnieniem? Lub jakiś inny sposób na ten problem?

Mam bardzo twardą wodę i sól w zmywarce sobie nie radzi, mieszkam w mieszkaniu więc filtracja całego domu jakimiś dużymi filtrami solnymi nie wchodzi w grę - szukam czegoś co może się zmieścić w szafce preferowalnie z jak najmniejszą obsługą.

Są jeszcze filtry 'galwaniczne' do wody ale to wydaje się być... zbyt piękne by było prawdziwe.

https://forum.murator.pl/topic/271405-filtr-osmotyczny-do-wody-pitnej-i-zmywarki-jednocze%C5%9Bnie/

Zwykła osmoza ma za małą wydajność jak na potrzeby zmywarki.

Możesz po prostu założyć filtr narurowy na dopływie zmywarki i zastosować tam wkład zmiękczający.

... lub założyć zmiękczacz wody na dom :)

Raczej ta opcja była już rozpatrywana... :)

... mieszkam w mieszkaniu więc filtracja całego domu jakimiś dużymi filtrami solnymi nie wchodzi w grę...