Eyeer 06.12.2022 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Hej, posiadam filtr osmotyczny do wody pitnej od kilku lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Chciałbym go jednak podłączyć do zmywarki (jeszcze przed mineralizatorem) - operacja jednak okazała się trudniejsza niż zakładałem, ciśnienie okazało się za niskie nawet pomimo dodatkowego zbiornika buforowego i wyniesienia go piętro wyżej. Pytanie więc do was - jest może jakiś produkt na rynku który by to potrafił? Lub zmywarka która może pracować z każdym ciśnieniem? Lub jakiś inny sposób na ten problem? Mam bardzo twardą wodę i sól w zmywarce sobie nie radzi, mieszkam w mieszkaniu więc filtracja całego domu jakimiś dużymi filtrami solnymi nie wchodzi w grę - szukam czegoś co może się zmieścić w szafce preferowalnie z jak najmniejszą obsługą. Są jeszcze filtry 'galwaniczne' do wody ale to wydaje się być... zbyt piękne by było prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 07.12.2022 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Zwykła osmoza ma za małą wydajność jak na potrzeby zmywarki. Możesz po prostu założyć filtr narurowy na dopływie zmywarki i zastosować tam wkład zmiękczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 07.12.2022 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 ... lub założyć zmiękczacz wody na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 07.12.2022 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 ... lub założyć zmiękczacz wody na dom Raczej ta opcja była już rozpatrywana... ... mieszkam w mieszkaniu więc filtracja całego domu jakimiś dużymi filtrami solnymi nie wchodzi w grę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts