Jarek882 11.12.2022 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Witam.Mam do zrobienia wentylacje grawitacyjna z doprowadzeniem do kominka wentylacyjnego. I tutaj pytanie. Kupiłem rury spiro fi150 ocieplane i jak prawidłowo je połączyć z kominkiem? Drugie pytanie. Mam dwa kominki wentylacyjne obok siebie i czy jak podłącze do jednego kanalizę a do drugiego wentylację to nie będę miał później zapachu z kanalizacji w domu? Trzecie pytanie. Czy jak robię wentylację rura spiro to warto ją zagiąć pod kątem dla lepszego ciągu czy zostawić ja w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 14.12.2022 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 A jak jest w projekcie? Zasady lokalizacji są dość sztywno regulowane przepisami oraz fizyką, co projektant powinien uwzględnić/obliczyć. Nie chodzi o same zapachy wyłącznie. Z kanalizy poza zapachami mogą wydobywać się potencjalnie śmiertelnie niebezpieczne gazy typu metan. Kominki wentylacyjne nie powinny być lokowane obok siebie, szczególnie jeśli są tego samego typu a nie ma dedykowanej wywiewki kanalizy (są wyższe niż typowe systemowe kominki wentylacyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts